- 25 Nisan 2017
- 1.110
- 453
- 38
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.561
Benim de 02/02/2018 olarak verildi günüm :) sabahtan Şubat bebeği ilk olacaklar sanırım bizimkiler 38+5 olacaz o gün
benim ilk bebeğimde çok yukarıdaydı ama normal Doğum yaptım baya bir uğraştık masajlardı hareketlerdi falan ama sonunda indi aşağıya ve normal doğdu 39+1 de. Ben yurtdışındaydım burda uğraşırlar mı bilmem.Merhaba kızlar doktordan geldim 39+1 bebek yukarıda hala kanala inmemiş. Dokotr sezaryan isterseniz alalım beklemeyelim dedi ben sezaryan da olsa 40 hafta beklesek olur mu dedim olur dedi. İçime kurt düştü sezaryan hep 39 alınıyor 40 olması tehlikeli olur mu acaba sizlere danışmak istedim
BENDE Bugün sordum gebelikte konfor icin guZel agrisisiz sizisiz oluyor dedi ikna oldum zaten istiyordum bir de hizlandiriyor dogymu kolay oluyor dedi
Aynen cnm
Kaynanamın teorisine göre eşim ters gelmiş doktor elini sokup içinde döndürmüş :) içimde döndüğünü hissettim resmen kolunu soktu dedi ne kadar dogru bilemiyorum eskiden varmıydi böyle bir şey yoksa uyduruyor mu öyle mi sanıyor bilmiyorum :)
Kuzum mama versen ya da şekerli su az da olsa verin diyorlar
Peki sağsan bile memeden sut mu gelmiyor kız mi tutamıyor
Ay hadi inşallahCanim doktor bana tekrar mesaj atti. 1.5 cm acilmam var. Pazar gününe kadar bol yürüyüş ve tuvalete oturur gibi egilip kalkma egzersizi verdi. Eğer 4 cm civari açıklık olursa pazar ve pztsi arasi nobetciymis ve dogumu baslatabilirmis cok heyecanlandim
Canım ilk doğumda hastaneye gittiğimde açılma fazlaydı. Ebe de gençti panikle aklına getiremedi herhalde. Doktor geldiğinde de ıkınma olayına geçmiştik ama bişey olmadı :) olsa da o an onu kimse dert etmez bence hele sen doğum yaparken hiç etmezsin :) bu sefer biraz daha zaman olduğu için yaptılar. Yalnız siz bir de bunu takmayın belirti aramayın bu sadece benim tahminim ama doğum başladığinda ya da kasilmalar basladiğinda tuvalete çıkma ihtiyacı da oluyor sanki. Adet oldugumuzda da olur ya.O gün ağrım vardı iki üç kere tuvalete çıktım doğal olarak temizlendi yani :)Benim bir arkadaşım geçen ay doğum yaptı. Lavman yapmamışlar. Normal doğumda hep yapılıyor diye biliyordum. Ikınırken nasıl kaçmıyor tuvaleti anlamadım.
Hurma da yiyorum 4 gündür canim. Insallah faydasi olur. Zamaniyla gelsinler hayirlisiylaAy hadi inşallahHurma ye cnm. Duşta iyi geliyormuş. Doktorum dedi. Benimkinde sadece 1 kerecik sancı çıkmış. Dikkatli baktım 55 de
Masallah canim rutine bagladin gidiyorsun :)) ne zaman dogurceksin sen nst ye falan girmis miydin açıklık baklimis miydiKızlar son 30 sayfayı okuyamadım. Bir saattir okuyorum bitmedi.yoruldum. Misafirlerim var ablamlar geldi. İki yavrusu var onunda. Brnimle oğlumla çocuklarıyla ilgilenmeye çalışıyor. Ben ona kıyamıyorum yapmaya çalışıyorum. Gelmese daha iyiydi sanki 3 gündür daha da yoruldum. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Bu arada 38+1 olmuşum ya ben. Biliyordum ama tam bilincinde değildim.
Cnm normal doğum mu olacak ? Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.Kızçeler bugün hayırlısı ile evladıma kavuşma günüm 02.02.2018 Cuma saat 09:30 şeklinde öngörüldü. Arada ekstra bir durum olup oğlum 10 gün içinde gelmek istemezse 39.3' ü doldurup koklaşacağız inşallah. Nst ve su iyi diyo hep dr' um ben ıslaklık hissetmek v.s. gibi şikayetlerimi mutlaka bildiriyorum ama bir terslik yok diyo. Spinal olsun demiştik. Bugün 38.2'yiz. Heyecan dorukta. O güne sağlıkla, hayırlısıyla kavuşmak icin dua ediyorum
Kızlar son 30 sayfayı okuyamadım. Bir saattir okuyorum bitmedi.yoruldum. Misafirlerim var ablamlar geldi. İki yavrusu var onunda. Brnimle oğlumla çocuklarıyla ilgilenmeye çalışıyor. Ben ona kıyamıyorum yapmaya çalışıyorum. Gelmese daha iyiydi sanki 3 gündür daha da yoruldum. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Bu arada 38+1 olmuşum ya ben. Biliyordum ama tam bilincinde değildim.
Canım endişelerini anlıyorum, hepimiz herhangi bir aksalikta haliyle demoralize oluyoruz. Canını sıkma demesi kolay degil ama sen üzüldükçe ve ayni şeyleri dusundukce kısırdöngü gibi gene sana stres yaratıyor. Bir büyüğüm derdi hep "merak etme Allah nasıl o bebegi rahmine düşürdüyse öyle de dogumuna yardimci olur". Şeklini, gününü ne kadar da planlasak bebek bir yerde kendi seçiyor ...Rabbim sağlıkla ve hayırlısıyla kucağimiza almayi nasip etsin
Kul kurar kader gülermiş...
Cnm normal doğum mu olacak ? Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Kızlar son 30 sayfayı okuyamadım. Bir saattir okuyorum bitmedi.yoruldum. Misafirlerim var ablamlar geldi. İki yavrusu var onunda. Brnimle oğlumla çocuklarıyla ilgilenmeye çalışıyor. Ben ona kıyamıyorum yapmaya çalışıyorum. Gelmese daha iyiydi sanki 3 gündür daha da yoruldum. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Bu arada 38+1 olmuşum ya ben. Biliyordum ama tam bilincinde değildim.
Canım sen içini ferah tut en sağlıklısı normal doğum ama önemli olan sağlığınız. Bak ben 16. Haftadan beri kanama yaşıyorum hep riskliydi ha şimdi düştü bebek ha şimdi düşecek sonrasında ha şimdi doğdu ha şimdi doğacak derken hep stres yaşadım. İnan sezeryan yada normal umrumda değil düşünmüyorum bile tek istediğim beneğime ve bana bişey olmadan su süreci bitirmek. Tek sorun yaptığın doğum şeklin olsun ben senin yerinde olsam herlde hiç buna takılmazdım. Bu arada benim bi tanıdığım da 35. Haftadan itibaren bebek hiç büyümemiş 38 de fark ettiler yatış yapıldı ve normal doğumla doğurdu bence sende yapabilirsin. Ama yapamazsanda canınız sağ olsun 1 hafta geç iyileşirsin olur biter bebişi bu kadar streslendirdiğine değmez
Bende ciktim.kontrolden. bebek hala ters. Doktorum donmesi zor artik diyor9 subat sezaryen gunu yazdi. Oncesinde donmezse yada dogmazsa 9 subat gozukuyor
Hic takılma banada plesanta yaşlanmış ama bu normal dedi. Ilkinde de yaslanma başlamişti. 36 haftadan sonra çok çok normal bu durum. Bebek hareketleri yavaslıyor bu haftalarda hatta kanala yerleşince o kadar azalıyorki hissedilmiyor gibi. Hıçkırıktan rahatlıyordum ben.
Normal ya da sezeryan konusunda da hayırlısı diyorum asla diretmem doktora güveniyorum. Ilki normal bu kesin normal olur diyorlar bana ama hayırlısı diyorum belkide sezeryan olur. Biz elimizden geleni yapalım, kısmet neyse o olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?