- 24 Mayıs 2017
- 766
- 812
- 23
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #36.641
Canım her şey yolundayken, normal Doğum başlamışken bile bazen sezeryana dönüyor. Ya da tam tersi sezeryan planlanmışken bir bakıyorsun bebek hoooop normal Doğumla geliyor.
Bu haftanda plesanta yaşlanması riskli değil, kaç arkadaş söyledi, rahatlat kendini.
Doğum şeklini de bebeklerin de seçtiğini düşünürüm ben, o yüzden sık sık bebeğinle konuş. İnan ki benim de hayalim normal Doğum ama bebeğim için gerekirse sezeryan da olur diyorum. Zaten doğal yoldan hamile kalmadım, bu bari normal ve doğal olsun diyorum ama kısmetimizde ne varsa yaşayacağız
Canim yazdin mi kacirdim ama suyun nasilmis? Hareketsizligin suyun azalmasiyla bir ilgisi var mi?
Cnm sezeryan gözüyle baktıkları için hiç açılma falan bakmadılar. Nst de 3-4 günde bir giriyorum. Her defasında biraz daha artıyor şiddetleri. Perşembe gene gideceğim bakalım hayırlısıMasallah canim rutine bagladin gidiyorsun :)) ne zaman dogurceksin sen nst ye falan girmis miydin açıklık baklimis miydi
Slm kızlar bugün kontrol vardı 3000 ila 3200 arası olmus bebek ilk nst mize bağlandık şancı çıktı iki üç kere 50 lerde ve usg de bebek kanala girmiş ve başı basıyor gorunce çatı muayenesi olduk ve tatamm 1bucuk cnm açılma cikti şuan gozetim altına aldı 2 saat daha bakicam bidaha nst ye bağlandık suni sancıyı simdi versem bile doğabilir dedi 2 saat sonra açılma ayni kalirsa günlük takibe aliriz dedi bakalim ne olacak 36+2 yiz suan heyecan basti
Sağlık ocağındaki ebe tahinin üzerinde biriken yağı sürmemi söylemişti ben tahin fabrikasındaki tanıdığımdan işlenmemiş susam yagi getirttim onu sürüyorum.Lansinoh alicam bende daha almadım n11 de 40 ml 35 tl uygun geldi bana eczane 45 demişti.Ay kizlar bnmde göğüslerim cok kotu oldu uclari parca parca et gibi ayrildi cok agriyo bana hemsire zeytinyag sur dedi siz ne kullaniyorsunuz
Ablamin doğum sancılarını çekerken yanındaydım ben ikin diye yere dizlerinin üzerine çöktürüp oturttular benim büyük tuvaletim geldi dedi ablam kaldırmadılar sen oyl e saniyosun bebek bastırıyor ikin dediler ablam bir güzel yaptı büyük tuvaletini hasta bezi seriliydi zaten altinda aldilar hemen olabiliyor boyle seyler elinde degil sonuctaYa benimde aklımda o soru var o kadar ıkınma acının arasında nasıl büyük yada küçük tuvaleti kaçırmıcaz
moralimi bozmamaya çalışıyorum. neticede ne ilk ne de son sezaryen benimki. ve önemli olanın bebeğin ve benim sağlığım olduğunuda biliyorum. ama yinede çok üzülüyorum. istemsizce.
doğumdan sonra 1 hafta kimseyi sokmayacaktım ben eve. bebeğimle bağ kuracaktım. bir sürü hayallerim vardı. hepsi yalan oldu. bilmiyorum. çok umutsuzum artık. zaten 3,250 olmuş bebek. dönmesi zor artık.
Kızlar son 30 sayfayı okuyamadım. Bir saattir okuyorum bitmedi.yoruldum. Misafirlerim var ablamlar geldi. İki yavrusu var onunda. Brnimle oğlumla çocuklarıyla ilgilenmeye çalışıyor. Ben ona kıyamıyorum yapmaya çalışıyorum. Gelmese daha iyiydi sanki 3 gündür daha da yoruldum. Yalnızlık bazen daha iyi sanırım. Bu arada 38+1 olmuşum ya ben. Biliyordum ama tam bilincinde değildim.
Nebileyim doğom yapan sıkıntısı olan varsa diye okuyayım dedimBende dün bütün gün ancak geçmişi okuyabildimsen okumasan da gel iki kelam ederiz hepimize iyi gelir
Canim ben 3 kilo günlük yufka alip sigara böreği sarip paket paket dilaba attim kahvaltilarda pratik olsun diye. Nasipse yarin iki üç küçük tencerelik yaprak sarmasi paketleyip atacagim dolaba. Taze fasulye haslayip koydum. Nohut haslayip koydum. Birkac paket de köfte yapip koyacaktim ama baharatli yiyecekler bebege gaz yapabilir dediler ondan vazgectim.
Herkes doğuracakta buraları ben bekleyeceğim hissi var içimde
Kızlar gelen suyum Muş sancılar
Ara ara 100 de çıkıyor yatışım yapıldı yürütüyorlar suan
Normal Doğum olabilir dedi ebe kız ilo cati muayne mi de oldum bağırarak ağlayarak
Epidural istedim ama suan 1 cm açılmam varmış daha
Dualarınızı bekliyorum sağlıkla olsun her şey hayırlısıyla insallah
Evet canm Bnde lansinoh sipariş verecektim en gec uc gunde geliyormus eczaneden 50 tlye aldim zaten gec kaldim bilseydim onceden baslardimSağlık ocağındaki ebe tahinin üzerinde biriken yağı sürmemi söylemişti ben tahin fabrikasındaki tanıdığımdan işlenmemiş susam yagi getirttim onu sürüyorum.Lansinoh alicam bende daha almadım n11 de 40 ml 35 tl uygun geldi bana eczane 45 demişti.
Ablamin doğum sancılarını çekerken yanındaydım ben ikin diye yere dizlerinin üzerine çöktürüp oturttular benim büyük tuvaletim geldi dedi ablam kaldırmadılar sen oyl e saniyosun bebek bastırıyor ikin dediler ablam bir güzel yaptı büyük tuvaletini hasta bezi seriliydi zaten altinda aldilar hemen olabiliyor boyle seyler elinde degil sonucta
Bende ciktim.kontrolden. bebek hala ters. Doktorum donmesi zor artik diyor9 subat sezaryen gunu yazdi. Oncesinde donmezse yada dogmazsa 9 subat gozukuyor
Benim eşim şehirdışında kalıyor. Oğlumla yalnızım. Ona artık yeteniyorum sıpa çok şey istiyor. Taşınalı 2 hafta oldu acil durum vs olunca oğlumu bırakıcak kimse yok. Eşim yanımda olsa zaten sorun değil de sırf oğlum için bide manevi destek olsun istedi ablam. Ama çalışan kadın 2 dönem ortası bir hafta tatili var ona da kıyamıyorumBenim kendi fikrim kimse gelmesin kendi işimi kendim halledeyim. Bana daha zahmet geliyor birinin kalması tabi böylr söyleyemedim ve gelecekler
Kızlar yataktan kalktım altıma isiyorum sandım su gelmiş külotta çok az kan var doktora gidicez şimdi
Valla artik hic umudum yok. Umutlanmamaya çalışıyorum daha dogrusu. Napalim...Üzme canım kendini, demek ki hayırlısı bu. Eğer normal olacağı varsa sezeryanda önceki gece dönüp sancıları bile başlatabilir.
Benimkilerde de tık yok. Bazılarında sıvı geliyormuş. Ben sıkıyorum yine yok. 1 beden bile büyümediler
Selam.amin canm inş hepimizin. Ben ilk doğumumu normal yaptım epizyo yaptı doktorum özellikle ilk doğumlarda büyük ve istemsiz yırtıkları önleyebilmek adına yapıyoruz dedi idrar kaçırma yada hissizlik olmadı ama 3/4tane dikişim olduğu için 1 hafta oturmakta zorlandım dediğin gibi ama sezeryanla kıyaslayınca daha az korkutuyor beni inşallah isteyen herkese normal doğurmak nasip olurarkadaslar selam hepimize hayirli dogumlar saglikli bebisler inşallah. aranızda normal doğumda kararlı olan ve araştıran isteyen varmı? ben gidişata göre hangisi uygunsa diyordum ama şuan normal doğum istiyorum, okuduklarıma göre turkiyede normal doğumların yüzde 90 inda epizyotomi yapılıyormuş yani doğum sırasında vajinaya kesik atılıyor. sözde doktorlar vajinada daha dağınık ve büyük yırtıklar olmaması için yapıyormuş bunu ama aslında kendilerini sorumluluk altında bırakmamak için yani bebek gelmekte gecikirse herhangi bir sorun olmaması için yapıyorlarmış. epizyotomi avrupada sadece çok gerekli hallerde yapılıyormuş yüzde 10 civarında ve bazi yan etkileri de idrar kaçırma vajinada hissizlik vs. ve doğumdan sonra bir hafta oturamamak da cabası. ayrıca doğum esnasında karina bastırmak da baskıyı artırdığından epizyotomi uygulanmasa bile yirtiklarin artmasına neden oluyormuş çok sakincaliymis. normal dogum surecinde anne kendi haline birakilirsa zaten vajina esneyeceginden bunlara hic gerek yokmuş. doktorumla bu haftaki muayenede görüşeceğim ama sizlerden de fikir almak isterim özellikle normal doğum tecrübesi olan arkadaşlardan, şimdiden çok teşekkürler..
Valla artik hic umudum yok. Umutlanmamaya çalışıyorum daha dogrusu. Napalim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?