2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Vallahi sacmalamak konusunda lecel2 atlamış adam. Bebegi donmeyen milyonlarca anne var canim benim bu ne sacmalik ya panikatak hastası olduk toplumca.. Korkularinin hicbiri gerceklesmeyince o adamlara güzel bir saydiracaksin bu özel günlerini mahvettikleri için. Birak artık düşünme kendi cevremden biliyorum dönmeyen bebegini zamani gelince gidip sezaryen olup bir gün sonra evine dönen.. Benim kanama riskim de var hatta kanama durmazsa rahimin alınması riski de var.. Ama bunlar belki binde bir ihtimal.. Birileri öyle olmus diye ben de öyle olacagim korkusuyla yasayamam ki.. Rahatla bosver yaaa korkularin olmayacak istisnalari kendine örnek alma

Ya kızlar bu kadar emzirmekten bahsetmişken ben bi gögsümü sıkıyım süt gelcek mi acaba dedim sütü bırak sıvı hiç bişey gelmedi normal mi bu korktum suan
Bende de hiçbişey gelmiyor canım merak etme bende korkuyodum ama dogumdan sonra gelir heralde gelmezse de sağlık olsun ne yapayım destek gıda alırım süt artırmak için gerisi nasip kısmet takma kafana az da olsa elbet gelir...

Benimki de öyle... çamaşır makinesi süper benzetmeymiş çok güldümmm

Süt konusunu takmayın geliyor.hele sezeryanda biraz daha geç geliyor sanırım... benim okadar az sıkı ilk zamanlar ilk doğumda... sonra yavaş yavaş coştu... oğlum 2.5 yaşa kadae emdiii

Kızlar devamlı gittiğim doktorum bu pazartesi ultrasonla baktığında bebeğim için 2560 gr demişti, dün başka hastaneye gittim 3200 gr çıktı. Hangisine inanayım ki. İlk zamanlar çok iri bebek diyordu kendi doktorum son haftalarda niye kilo almadı ki diye üzülüyordum. Bu cihazlar mı hatalı ölçüyor yoksa bir anda 3 günde 700 gr mı aldı bebeğim

Aynen oyle. Ne guzel evdeyim dinleniyorum keyif yapiyorum derken bir kalp dediler bir o dediler bir bu dediler son haftalarim zehir oldu.

Baslarsin birkac güne canim :) eger her sey yolunda ve gitmiyorsan sukret en azindan uykunu aliyorsun :)) ama ben son zamanlarda su da çok iciyorum
Bende günlük 3 litreye yakın içiyorum ama uyumadan 2 saat önce kesiyorum su içmeyi belki de ondandır. Bebek çok yukarda belkide ondan

Canım her doktor farklı ölçüyor. Bana bir keresinde doktor " bu ölçümler net olmuyor takribi oluyor. Çünkü ben burda mesela karın ölçümü yaparken ultrasonu 1 mm kaydırsam 100-150 Gr oynar kilosu. O yüzden çok takma kafana" demişti.

Zaten bazı doktorların verdiği ultrason kağıdında kilo aralığı yazıyor. Misal +-300 Gr diyor. Aşağı da olabilir yukarı da olabilir. Öyleymiş yani.

Azcık su bari gelseydi rahatlardı içim sanki hiç bebek yok gibi kupkuru

Ayyy benimde elini sokunca degil de cikarirken cok canim yandı ya kasmaktan vakumlamisim kadinin elini ama dayanilmayacak bir aci degil bir sefer yaptiysak digerleri daha kolay gecer insallah
Vakumlamaya çok güldüm yaaa :) Bende aksine elini soktuğunda kasiklarim patlayacak gibi hissettim

Öyle kem gözlüler varki etrafimizda ben degecegine inaniyorum ailelerimiz haric kimseye soylemedik biz 3 ay dolana kadar iş yerim dahi bilmiyordu yani soylememistim

Rabbim hayırlı doğumlar versin inşallah evde ne egzersizi yapıyorsun canım benimde 1 cm açılma vardi artırmak icin ne yapmak lazım dr sadece bol yürüyüş dedi.

Canim seni korkutmak istemiyorum ama benim deneyimledigim, annenin gebelikteki son gunlerindeki uyku duzeni bebise de yansiyor. Ben de ilk oglumda hic uyuyamazdim geceleri, oglan da 2 bucuk yasina kadar hic uyumadi. Umarim sende tersi olur
Ayy insallah uykusu bana çeker gece 1 kere uyaniyorum sadece onun harici sorun yok

Canim benim bebegim 1 hafta geride diye kilo aldırmak istedim 10 günde 800 gr aldı.sabah aç karnına 3 hurma yiyorum,ardından 2 adet haşlanmış yumurta,peynir ve süt içiyorum.gun içerisinde muz,ceviz,yogurt,kasar peyniri yiyorum.yatmadan oncede yine ballı süt içiyordum.simdi yapmıyorum normal doğum istediğimden yeter kilosu diye ama yine alacaktır eminim son haftalarda daha çok alıyorlarmış çünkü

Günaydın kızlar benim göbiş ymuşadı sanki sizinkiler nasıl
Yaa benim göbeğim çok sert hala

Bı sık wc ye gitme işi bende neden olmuyo gece 1 kere kalkıyorum okadar.
Al bendende o kadar bende 1 kez kalkıyorum ama günde 3 lt su içiyorum günüm wc de geçiyor gecede kalkmayım ya

Sezeryanla doğum yapan anneler doğum sonrası hasta bezi olarak ne kullandiniz ? Depend külot bezin yorumlarini okudum genelde memnunlar ama bazilari sezeryan icin tavsiye etmemis hava aldirmiyor yara icin iyi degil diye? Fikirlerinizi bekliyorum

Canm bn ayaga kalkamiyorum cok agrim var ya nefes alamıyorum neyse bu gecer de bnm bebegim ememiyo canm ya emmeyi beceremiyo biberonuda tutamıyor yarin taburcu olucaz nasil olucak biyle bilmiyorum ya

4300 doğuran ana kimdi o söylesin bize Maşallah kuzuya bin kere

Bendim ben en cok ceviz fındık, et yemkeleri tükettim. Protein agırlıklıbeslenip karbonhidratı bıraktım. Mecburdum zaten şekerimvardı. Birde ayçekirdeğiçok yedim bebeğin kemik yapısını güçlendiriyormus isterseniz bir araştırın..

Bn ilk gun hastanenin verdigi hasta bezi kullandim cok kanamam vardi sonra bugun depent külot bez kullaniyordum disik yerimi rahatsz ettigi icin gene hasta bezine gectim

Canm bn ayaga kalkamiyorum cok agrim var ya nefes alamıyorum neyse bu gecer de bnm bebegim ememiyo canm ya emmeyi beceremiyo biberonuda tutamıyor yarin taburcu olucaz nasil olucak biyle bilmiyorum ya
Canım biz 14 günlük olduk inanır mısın bilmem tutturmak için yarım saat uğraşıyorum sabrım tükeniyor bazen ağlıyorum. Ama uğraşa uğraşa tutup emiyor şükür. Başına gelmeyen anlayamıyor nasıl tutamaz diyorlar. Hiç pes etmeden bol bol dene çok zor ama öğrenecek inşallah canım

Canım sağmaya çalış sütünü. O sütü ya da mamayı çay kaşığıyla verirsiniz zaten biberon önermiyorlar. Meme için de ağlasa da uğraşacaksınız alır mı diye düşünme o şimdi hazıra alışkın anne karnında yorulacak zor gelecektir ama alışır merak etme iki oğlumda da uğraştım çok. Ilkinde normal doğum olmasına rağmen 3 gün sütüm gelmedi sonra da oğlum almadı 1 ay ucla emzirdim sonra da göğüse alıştı 2 sene emdi zor bıraktırdım.simdi de uçla emiyor bazen göğsümübalıyor ama 3 gün gece gündüz uğraştık.alsin diye. Vazgeçme acaba almıyacak mı benim göğüsün ucu yok deme aynı durumdayız oluyor inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…