- 11 Ocak 2017
- 2.606
- 1.266
- 83
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #37.421
Canım bizim buralarda çocukları anneanne ve babaaanneleri dedeleri rahat bırakmıyor ki sen yapma diyorsun çocuğa onlar sana kızıyor çocuğa bir şey deme çocuğu ağlatma diye e çocukta şımarıyor herkes bir şeyine karışıyor daha bebekken başlıyorlar karışmaya çocukta etkileniyorBurada bebekler çok sakinler, ağladıklarını duymuyorum, bazılarının anneleriyle konuşuyoruz genelde böylelermiş. Zaten peşpeşe 2-3 çocuk var hep, sakin olmasalar büyütemezlerdi herhalde :)
Bizim oraların huyundan mıdır suyundan mıdır bilmiyorum, canavar gibi çocuklar :) ben de bol bol tembihliyorum bak sen buralarda doğacaksın, ilk buraların havasını alacaksın, sen de bunlar gibi ol diye
Ay benimki de annem gelemeyecek diye 3 ayligina geliyor onceden istiyordum ama simdi emin degilim. Yemekleri yapsin yeter baska biseye karismasin. Bizimki cok üşür, biraksan evi 40 derece yapar oturur. Ben bebegin odasini 20-21 derecede tutmak istiyorum, corap giydirmek istemiyorum falan bakalim nasil anlasicaz :/Kızlar benim gibi çok zorlanmaya başlayan var mı? Sürekli ağrılarım oluyor en başta çatı ağrısı. Dönemiyroum otursam kalkamıyorum.
Bide en önemli yaşadiğim sorun tahammülsüzlük hić bir sey beni memnun etmiyor hemen kızıyorum normalde sakin bir insanım.
39.hafta başı kv gelecek hiç gelsin istemiyorum ne olacak bilmiyorum 1 ay kalacakmış şehir olarak uzaklar uçakla gelecek öyle geldim gideceğim durumuda yok ama keşke gelmese ya. Bir bunaldım nedense.
Genel olarak pozitif olumlu düsünen biriyim ama şu aralar çok farklıyım. Ilkinde hiç böyle değildm.
Canım her doktor farklı ölçüyor. Bana bir keresinde doktor " bu ölçümler net olmuyor takribi oluyor. Çünkü ben burda mesela karın ölçümü yaparken ultrasonu 1 mm kaydırsam 100-150 Gr oynar kilosu. O yüzden çok takma kafana" demişti. Son haftalar yanılma payı artıyormuş. Benim bi hafta 150 bi hafta 350 aldı.
Zaten bazı doktorların verdiği ultrason kağıdında kilo aralığı yazıyor. Misal +-300 Gr diyor. Aşağı da olabilir yukarı da olabilir. Öyleymiş yani.
hastane verdi bana bez, hiç gerek kalmadı o yüzden.. hatta hastane bezi 2 li takıyorlar , uzunca oluyor..gayet de rahat oldu. Tavsiye ederim..Sezeryanla doğum yapan anneler doğum sonrası hasta bezi olarak ne kullandiniz ? Depend külot bezin yorumlarini okudum genelde memnunlar ama bazilari sezeryan icin tavsiye etmemis hava aldirmiyor yara icin iyi degil diye? Fikirlerinizi bekliyorum
aynen gerçekten de öyle, o da tutamıyor sinirleniyor, biz de tutamıyor diye kötü oluyoruz..Canım biz 14 günlük olduk inanır mısın bilmem tutturmak için yarım saat uğraşıyorum sabrım tükeniyor bazen ağlıyorum. Ama uğraşa uğraşa tutup emiyor şükür. Başına gelmeyen anlayamıyor nasıl tutamaz diyorlar. Hiç pes etmeden bol bol dene çok zor ama öğrenecek inşallah canım
canım şırıngayla dene, ben ilk zaman öyle yaptım. Kaşıktan hiç vermedim.Ay inan cok iyi geldi su msjin canm ya cok zorlaniyor yavrum hepte uyuyor uyandramiyirum sekeri iyi ama ememiyo işte herkes nasil ememiyo diyo bnde oturdum agladim iki gundur mecbur mama veriyoruz bilmiyorum sonra ne olucak insallah duzelir ya
2 li kullan upuzunca oluyor . Gayet de iyi oldu.Yok canm kulot seklinde degil cok kaba ama bni anca kurtariyo cok kanamam var cunku
Canim benim doktor dedi ki dogumdan once bakicam vajinada bakteri varsa 24 saat once antibiyotige baslicam dedi. Bebege gecmemesi icin ozellikle beta bakterisi var mi ona bakilmasi gerekiuormus. Ama dogum ani baslarsa su gelirse falan nasil oluyor onu bilmiyorum.Kızlar enfeksiyon fitille filan gecmezse bebeğe doğumda geçer mi ya şimdi de kafama onu taktım :-( normalde yapım enfeksiyona müsait zaten hep oluyordum şimdi son zamanlar olunca bebeği düşünüyorum haliyle.
Kızlar benim gibi çok zorlanmaya başlayan var mı? Sürekli ağrılarım oluyor en başta çatı ağrısı. Dönemiyroum otursam kalkamıyorum.
Bide en önemli yaşadiğim sorun tahammülsüzlük hić bir sey beni memnun etmiyor hemen kızıyorum normalde sakin bir insanım.
39.hafta başı kv gelecek hiç gelsin istemiyorum ne olacak bilmiyorum 1 ay kalacakmış şehir olarak uzaklar uçakla gelecek öyle geldim gideceğim durumuda yok ama keşke gelmese ya. Bir bunaldım nedense.
Genel olarak pozitif olumlu düsünen biriyim ama şu aralar çok farklıyım. Ilkinde hiç böyle değildm.
Sezeryan olacaklar, mümkünse spinal olsun
Aman masallah canim belki sen daha hafif atlatiyorsundur:)) benim karnım gittikçe yer çekimine yenik düşüyor ondan da bu kadar ağır geçiyor olabilir :))Hayretler içerisindeyim şu an :) ben de bunların zerresi yok.
epidüral e göre daha iyiNiye kiz.
Bırakmıyorlar tatlım büyük abdesti bekliyorlar kayısı ile yürüyüş yaparken gazım var sandım bir saldım altıma sıcmışım doktor okadar sevindiki rahat yapmama ben rezil oldum edasıyla tribe girmiş ilk banyomu hastanede aldım :)Hp emizirmeye calisiyorum zorluyorum uyuya kaliyo Ay buyuk aptedst yapmadan birakmiyorlarmi canm en korktugum sey o ya cok kotu gazim var biraz yurumeye calisiyorum insallah bi sorun cikmaz gecer agrilar
Spinal epidural bir arada oluyor zaten sanirim.onu mu diyorsun. Yoksa genele.gore mi daha iyi.olur diyorsun.epidüral e göre daha iyi
Ah canm ya sinirden agliyorum bnm meme ucum yok sutum yok eltim geldi bebege kendi memesini verdi onu emdi birakmadi bni hic ememiyo cunku uc yok sonra basladilar bunlar senin sutun yok memen yok cocuk ac mama verme e mama vermezsem cocuk ac kaliyo gogus uclarim ic acisi hali ya yemin ederim oturdum ahliyorum yaBırakmıyorlar tatlım büyük abdesti bekliyorlar kayısı ile yürüyüş yaparken gazım var sandım bir saldım altıma sıcmışım doktor okadar sevindiki rahat yapmama ben rezil oldum edasıyla tribe girmiş ilk banyomu hastanede aldım :)
Kayısı ye bol bol ve su iç cnm inş cabucak cıkarsın zorlanma sakın wc için agrı olur dikişlerde Allah yardımcın olsun tatlım
Söylüyorum hergunde bakalim ne kadar söz dinleyecekSeninde bayağı az vaktin kalmış sanki her an gelebilir bak konuşmak yararlı olabilir , her şeyde hazırmış zaten gelsin minnos
Benimde en büyük korkum erken gelirseydi doğum iznine 37 de ayrılayım dedim ya 36 da doğarsa endişesi vardi hep işe giderken şimdi 39 a girecez nerdeyse pazartesioh ne guzel bitirmişsin super ve pogaca borek atmak da guzel fikiraslında bir haftada bitiririm ben de ama insan erken gelirse napicam diye stres oluyor. senin artık yaklaşmış bayağ doktora sormadan bişey yapma zaten :) ben de hic sporcu değilimdir ama deneyeceğim
Hahah bende aynıyım yaa sabah saglik ocağına gittim kan vermeye bir gidişim var kayarım diye penguen gibiAynen canim valla en iyisi az once markete kadar yürüyüş yapayim dedim kasiklarimin dibine taş gibi agirlik çöktü valla 10 cm daha inse yolun ortasinda dogacak sanki yürüyüşüm de degisiyor pişik olmus gibi
Karnım indi derken kanala girdi ama doğum olmadimi senin dahaValla canim ben de düşünürdüm çatı ağrısı ne diye ama merak etmeyeydim iyiydikarnım bayaği çöktü her gören karnin nerelere indi diyor ama katlaniyor insan ya biraz daha ağır hareket edince o kadar da agrimiyor sanki
O ne öyle ya kahveyi çayı ayağına beklemek yardim etmeyemi gelmis misafircilik oynamayamiPek öyle biri değil. Işime karışacak canımı bu sıkıyor. Herseyi bilir ve karışir. Ben blw yapıyroum mesela en basitinden zor gelecek ona döküp saçıyor doymuyor diyecek. Ilkinde kahvesini çayını ayağına bekledi hiç istemiyorum ama gelme denilmiyor
Ayyy çok güldüm yaaa Allah 'ta seni güldürsünBırakmıyorlar tatlım büyük abdesti bekliyorlar kayısı ile yürüyüş yaparken gazım var sandım bir saldım altıma sıcmışım doktor okadar sevindiki rahat yapmama ben rezil oldum edasıyla tribe girmiş ilk banyomu hastanede aldım :)
Kayısı ye bol bol ve su iç cnm inş cabucak cıkarsın zorlanma sakın wc için agrı olur dikişlerde Allah yardımcın olsun tatlım
Neden izin verdin canım başkasının memesini emmeye oda ne diye hemen lönk diye vermişkiAh canm ya sinirden agliyorum bnm meme ucum yok sutum yok eltim geldi bebege kendi memesini verdi onu emdi birakmadi bni hic ememiyo cunku uc yok sonra basladilar bunlar senin sutun yok memen yok cocuk ac mama verme e mama vermezsem cocuk ac kaliyo gogus uclarim ic acisi hali ya yemin ederim oturdum ahliyorum ya
Büyüklerle bu konularda anlaşmak imkansız bence. Kendi annem kaç kat giydirip kaç kat battaniye örtüyor hala elleri buz gibi burnu üşümüş diye söylenip duruyor. Bana çorap giy yelek giy diye başımın etini yiyor. Her yerimden ateş fışkırıyor zaten tartışıp duruyoruz. Artık herkes gidip yalnız kaldığımızda kuracaz düzenimiziAy benimki de annem gelemeyecek diye 3 ayligina geliyor onceden istiyordum ama simdi emin degilim. Yemekleri yapsin yeter baska biseye karismasin. Bizimki cok üşür, biraksan evi 40 derece yapar oturur. Ben bebegin odasini 20-21 derecede tutmak istiyorum, corap giydirmek istemiyorum falan bakalim nasil anlasicaz :/
Maşallah canim hayırli ugurlu olsun 15 gun gaz sancisi olmaz diolar ama benim bebekde çok gazliydi basta drlar istisna bi durum diolar insallah çabuk geçerGünaydın kızlar. Pazartesi günü spinal sezeryanla kıxımı kucağıma aldım.seseryan biraz sıkıntılı bir süreç olsa da kızımın mis kokusunu içime çekmek her şeye değer.
Rabbim olmayan isteyene nasip etsin bu mis kokuyu.
inşallah doğum yapmayanlarda bir an önce kavuşursun uz bebeklerinize.
Bu arada bizim gaz sancılarımız uykusuz gecelerimiz başladı bilebebişleri doğmayanlar kızz yatın uyuyun çok ararsonız bu günleri 4 gndür ikişer saatlik ıykularls duruyorum
epidural sezeryanla dogum yaptim depend kullandim gayet memnun kaldim hatta evdede ilk gunler kullandim deppend buyuk boy aldim dikislerimin baya üstündeydi ben sorun yasamadım canımSezeryanla doğum yapan anneler doğum sonrası hasta bezi olarak ne kullandiniz ? Depend külot bezin yorumlarini okudum genelde memnunlar ama bazilari sezeryan icin tavsiye etmemis hava aldirmiyor yara icin iyi degil diye? Fikirlerinizi bekliyorum
Hadi ya öyle mi dedi. Sağol canım ya bende sorayım haftaya doktora çünkü bende genelde enfeksiyon çıkıyor bebeğe geçmez inşallah. Gerçi 24.saat olayı sezeryanda mi oluyor ki bakalım sorayım bende ne diyecek .Canim benim doktor dedi ki dogumdan once bakicam vajinada bakteri varsa 24 saat once antibiyotige baslicam dedi. Bebege gecmemesi icin ozellikle beta bakterisi var mi ona bakilmasi gerekiuormus. Ama dogum ani baslarsa su gelirse falan nasil oluyor onu bilmiyorum.
Canım benim de öyle ya boşver dert etme bence dogumdan sonra gelir benim icin dert edilcek sonraki durum bu o doğum sancıları zaten sütünün dolmasını sağlayacak sancı olmasa bile onu veren Rabbim sütünü de verir takma kafanaAzcık su bari gelseydi rahatlardı içim sanki hiç bebek yok gibi kupkuru
Üazme kendini düzelecek herşey... benimde sütğm olmadı ilk zamanlar ilk doğumda ağladım durdum.. ağlama sütün kesilecek dedi annem ama nafile.... mama da yedi ama sonra çoğalınca beni emmeyide bırakmadı... dr önerisi önce memeyi ver sonra mamayı demişti... sonra mamadan eser kalmadı kullanmadık ve 2.5 yaşa kadar zor bıraktırdık ..diyeceğim olacak merak etme söylenenleri kafana takmaaaaAh canm ya sinirden agliyorum bnm meme ucum yok sutum yok eltim geldi bebege kendi memesini verdi onu emdi birakmadi bni hic ememiyo cunku uc yok sonra basladilar bunlar senin sutun yok memen yok cocuk ac mama verme e mama vermezsem cocuk ac kaliyo gogus uclarim ic acisi hali ya yemin ederim oturdum ahliyorum ya
Canım stres de etkiler sütünü yapma sakın. Yani seninkiler de çok fenaymis ama insanlar bu her haline bisey buluyorlar . Daha ben üç aylık hamileyken bile senin göğsün küçük süt gelmez muhabbetine girmislerdi. Takma bebek senin değil mi mamayla büyütürüm olmadı de .ne yapalım zaten zor süreç bi de insanlarla uğraşıyoruz ya. Stres yapmamaya çalış .Ah canm ya sinirden agliyorum bnm meme ucum yok sutum yok eltim geldi bebege kendi memesini verdi onu emdi birakmadi bni hic ememiyo cunku uc yok sonra basladilar bunlar senin sutun yok memen yok cocuk ac mama verme e mama vermezsem cocuk ac kaliyo gogus uclarim ic acisi hali ya yemin ederim oturdum ahliyorum ya
Kaynanam bebeğe bi yorgan yaptırmış iki yaşına gelince ancak kullanir. Hakkını yemeyeyim çok güzel ama çok büyük . Diyorum bu çok büyük şimdi kullanılmaz bebek zaten el kadar olacak bunda yapamaz diye .yok kalın olsun usumesin diyor . Yastık yumuşak ince vardı o olmaz ben kalın yapicam dedi . Kalın olmaz ben ince kullancam dedim .ince olmaz sen bilmezsin dediBüyüklerle bu konularda anlaşmak imkansız bence. Kendi annem kaç kat giydirip kaç kat battaniye örtüyor hala elleri buz gibi burnu üşümüş diye söylenip duruyor. Bana çorap giy yelek giy diye başımın etini yiyor. Her yerimden ateş fışkırıyor zaten tartışıp duruyoruz. Artık herkes gidip yalnız kaldığımızda kuracaz düzenimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?