- 9 Ekim 2015
- 2.637
- 6.512
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #37.501
Merhabaaaa, seneye bu vakitler bebeğinize mama vermek , yere fırlattığı emziği geri vermek, karanlıkta nereye sıkıştırdığı belli olmayan uyku arkadaşını bulmak için bu saatlerde uyanık olabilirsiniz. :)Bende henuz yasamadim. Ve genel aneztesi ile spinal arasinda kararsizim. Acibadem bu combine dedigimi oneriyor. Yakin cevre ise genel aneztezi oneriyor.
Sezeryanı ilk defa bu kadar güzel anlatan birisi gördümMerhabaaaa, seneye bu vakitler bebeğinize mama vermek , yere fırlattığı emziği geri vermek, karanlıkta nereye sıkıştırdığı belli olmayan uyku arkadaşını bulmak için bu saatlerde uyanık olabilirsiniz. :)
13 Şubat 2017 doğumlu bir bebeğim var , bugunler çok güzel çabuk gelin. :))))
Kimseyi yönlendirmek değil amacım ama sizinle kendi doğum deneyimimi paylaşacağım.
Normal doğumdan çok korktuğum için tamamen kendi irademle sezeryan olmaya karar verdim. Anlatılan milyonlarca olumsuz hikayeye kulak tıkadım , bebeğime kavusacaksam o ağrılara razıyım dedim ve sezeryan kendi tercihim olduğu için daha güçlü olacağım , kendimi salmayacagim diye hep telkinde bulundum.
Spinal sezeryan oldum. Ve iyi ki iyi ki iyi ki diyorum her sefer. Doğum esnasında hissettiğim tek şey tam bebeğin karnimdan alınışı sırasındaki kaburgalarima yaptıkları hafif bir baskiydi-bebegin kayması icin- hepsi bu.
Bebeğin ilk doğum anını gördükten sonrası yok ben de sanırım sakinleştirici verdiler ya da ben kendimi çok rahatlamış hissettim :)
Ve o ilk an inanın her şeye değer :)
Bence güzel ve pozitif bir doğumun en önemli sebebi ne istediğini bilmek.
Doğumdan sonra belli aralıklarla ağrı kesiciler veriliyor.
Ben 8 saat sonra yürüdüm. İlk yürüme zor oluyor evet ama sonrası daha kolay. Yataktan tek başıma inip bebeğimi emzirdigimi biliyorum. Ertesi gün kimliğini çıkarmaya kendim gittim.
Benim için doğum sürecinin en acılı kısmı elime açtıkları damar yolu :) ve ilk yurumedeki yataktan iniş aniydi.
Hepinize böyle kolay ve güzel bir doğum dilerim :)
Ve tabiki gazsız mutlu bebekler :)
Bir de süt fışkıran memeler :) olmazsa da canınız sağ olsun , bebeğin en çok istediği sizin kokunuz ve sıcaklığıniz...
Sevgiler hepinize.
Dogum yaptın mi canim hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün oğlun takip edemedim sut derdinden baska Doğum yapan arkadaşlar varsa hayirli olsun sağlıkla büyüsünler
Canim aglama kendini yipratma senin ihtiyacin olan sey moral. Bebekler emme refleksiyle doguyor evet ama anne memesini tutmayi emmeyi ogrenmeleri gerekiyor. Sen o parmakla yaptigin uyari gogus ucunla yapmaya calis agzini guzelce acmasini bekle sonra bebegin kafasini memene daya egitimde soylemisti doktorum henuz ben de tecrube etmedim ama. Moralini bozma motivasyonunu kaybetmeDogum yaptın mi canim hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün oğlun takip edemedim sut derdinden baska Doğum yapan arkadaşlar varsa hayirli olsun sağlıkla büyüsünler
Üzülme kuzum sütun gelir benim var ama emmiyor bi de sarılık çıktı hafif doktor nasıl ememez bu memeye dedi uyandırmıyorsunuz dedi uyandırıyoruz emmiyor eliyle yapıyor doktor onun parmağı emiyor göğüs ucu aldık ama kar etmedi şimdi eşim eldivenlimle uyari yapıyor ağzına ben yandan sagdigim sütü siringayla veriyorum çok üzüldüm çok ağladım hala daha ağlıyorum memelerim mi büyük ben mi beceremiyorum bilemiyorum refleksi oluyor cunku parmak verince
Ne olur kizlar bana dua edin çok başkaymış elinizde olması onun kokusunu içine çekerek uyumak isteyeceksiniz ben uyumayim k koynumda yatsın diyeceksiniz
Amin cnm Allah isteyen herkese nasip etsin sende güle güle büyüt bebeğini bol sütlü sancısız gazsız günleriniz olsunGünaydın kızlar. Pazartesi günü spinal sezeryanla kıxımı kucağıma aldım.seseryan biraz sıkıntılı bir süreç olsa da kızımın mis kokusunu içime çekmek her şeye değer.
Rabbim olmayan isteyene nasip etsin bu mis kokuyu.
inşallah doğum yapmayanlarda bir an önce kavuşursun uz bebeklerinize.
Bu arada bizim gaz sancılarımız uykusuz gecelerimiz başladı bilebebişleri doğmayanlar kızz yatın uyuyun çok ararsonız bu günleri 4 gndür ikişer saatlik ıykularls duruyorum
Vallahi pes ballahi pes pes pes... Baskalarinin seni emmesi ne demek ya oldu kendileri de emsinler bari.. Kuzum bunlar balataları sıyırmış vazgectim sen bunlara hic sinirlenme bunlarla baş edilmez. Şu en guzel heyecanli günlerini zehir etme kocan aventin göğüs cikarticisini alsin eczaneden sen de pompayla vazgecmeden sagmaya çalış. Allah nasip etmisse gelir sütün de ucun da etmemisse ana sütü emmeyen tek bebek seninki olmayacak mama kullanirsin. Her laflarını kestirip at sakın yüz göz olma şunlarlaHomely_angel Birdilimkek @asya17 @fbtl Saolun kizlar valla bugun taburcu olalim garcekten de kimseyi kabul etmicem bunlar yardmci olucaklarina kendi lohusaligini anlatmaya geliyorlar birde neymis cocuklari gelio bni emicekler ucumu cikarticaklarmis bu ne dmk ya okula giden cocuklarina meme verecekmisim dun zaten cinnet getircektim oturdum agladim rahat burakin bni dedim cikip gittiler bugun de eve bile almayi düşünmüyorum
Homely_angel Birdilimkek @asya17 @fbtl Saolun kizlar valla bugun taburcu olalim garcekten de kimseyi kabul etmicem bunlar yardmci olucaklarina kendi lohusaligini anlatmaya geliyorlar birde neymis cocuklari gelio bni emicekler ucumu cikarticaklarmis bu ne dmk ya okula giden cocuklarina meme verecekmisim dun zaten cinnet getircektim oturdum agladim rahat burakin bni dedim cikip gittiler bugun de eve bile almayi düşünmüyorum
Merhabaaaa, seneye bu vakitler bebeğinize mama vermek , yere fırlattığı emziği geri vermek, karanlıkta nereye sıkıştırdığı belli olmayan uyku arkadaşını bulmak için bu saatlerde uyanık olabilirsiniz. :)
Kimseyi yönlendirmek değil amacım ama sizinle kendi doğum deneyimimi paylaşacağım.
Normal doğumdan çok korktuğum için tamamen kendi irademle sezeryan olmaya karar verdim. Anlatılan milyonlarca olumsuz hikayeye kulak tıkadım , bebeğime kavusacaksam o ağrılara razıyım dedim ve sezeryan kendi tercihim olduğu için daha güçlü olacağım , kendimi salmayacagim diye hep telkinde bulundum.
Spinal sezeryan oldum. Ve iyi ki iyi ki iyi ki diyorum her sefer. Doğum esnasında hissettiğim tek şey tam bebeğin karnimdan alınışı sırasındaki kaburgalarima yaptıkları hafif bir baskiydi-bebegin kayması icin- hepsi bu.
Bebeğin ilk doğum anını gördükten sonrası yok ben de sanırım sakinleştirici verdiler ya da ben kendimi çok rahatlamış hissettim :)
Ben 8 saat sonra yürüdüm. İlk yürüme zor oluyor evet ama sonrası daha kolay. Yataktan tek başıma inip bebeğimi emzirdigimi biliyorum. Ertesi gün kimliğini çıkarmaya kendim gittim.
Benim için doğum sürecinin en acılı kısmı elime açtıkları damar yolu :) ve ilk yurumedeki yataktan iniş aniydi.
Bir de süt fışkıran memeler :) olmazsa da canınız sağ olsun , bebeğin en çok istediği sizin kokunuz ve sıcaklığıniz...
Sevgiler hepinize.
Merhabaaaa, seneye bu vakitler bebeğinize mama vermek , yere fırlattığı emziği geri vermek, karanlıkta nereye sıkıştırdığı belli olmayan uyku arkadaşını bulmak için bu saatlerde uyanık olabilirsiniz. :)
Sevgiler hepinize.
Dogum yaptın mi canim hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün oğlun takip edemedim sut derdinden baska Doğum yapan arkadaşlar varsa hayirli olsun sağlıkla büyüsünler
Üzülme kuzum sütun gelir benim var ama emmiyor bi de sarılık çıktı hafif doktor nasıl ememez bu memeye dedi uyandırmıyorsunuz dedi uyandırıyoruz emmiyor eliyle yapıyor doktor onun parmağı emiyor göğüs ucu aldık ama kar etmedi şimdi eşim eldivenlimle uyari yapıyor ağzına ben yandan sagdigim sütü siringayla veriyorum çok üzüldüm çok ağladım hala daha ağlıyorum memelerim mi büyük ben mi beceremiyorum bilemiyorum refleksi oluyor cunku parmak verince
Ne olur kizlar bana dua edin çok başkaymış elinizde olması onun kokusunu içine çekerek uyumak isteyeceksiniz ben uyumayim k koynumda yatsın diyeceksiniz
Bu saatte uyanik olanlar mi varnetu :) gece yarisindan beri ben adet sancisi var ve belli araliklarla siddetleniyor acaba mi diyorum
Liviya canim oncelikle gozun aydin yavruna kavustun. Genel anestezi sonra sütünün gec gelmesi normaldir sen gogus ucunu cikartmak icin caba goster. Sutun cogalmasi icin de bana verilen tavsiyeler kabak, dereotu, incir hosafi, kimyonlu rezene cayi, SU,UYKU vee en onemlisi MORAL... sen bebeginle bag kurmaya calis emmiyorsa da ac gogsunu yatsin orda teni tenine degsin ve ondan baska bir sey dusunme o an...ne soylenenleri ne gelen gideni. Sadece gogus ucuyla emmiyor bebek areola denilen renkli kismi kavramali mumkun oldugunca. Pes etme, etrafa kulak asma
Devam ve sanki iyice sıklaştı. Kanli akinti da var ama Çarşamba gunu cati muayenesi olmustum ondan mi bilemedim. Bel agrisi,rutin regl agrisi ve duzenli sanci... bugun de araba kullandim 3-4 yer gezdim aksam utu filan enerji patlamasi vardi simdi uyku da uyumadim, eger dogum baslarsa halimi merak ediyorumŞimdi nasıl durum? Sancılara devam mı?
Devam ve sanki iyice sıklaştı. Kanli akinti da var ama Çarşamba gunu cati muayenesi olmustum ondan mi bilemedim. Bel agrisi,rutin regl agrisi ve duzenli sanci... bugun de araba kullandim 3-4 yer gezdim aksam utu filan enerji patlamasi vardi simdi uyku da uyumadim, eger dogum baslarsa halimi merak ediyorum
Canm bnm cok saol uzulme ayni durumdayiz bnde cok üzülüyorum yavrum ac kaliyo emiziremiyirum bnmkide hp uyuyo cok zor bsymis hp araniyo ama emiziremiyorsun Allah yardimcimiz olsun izulme sut varsa tavas yavas alisir onemli olan sutun var ya bnmki hic yokDogum yaptın mi canim hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyüsün oğlun takip edemedim sut derdinden baska Doğum yapan arkadaşlar varsa hayirli olsun sağlıkla büyüsünler
Saol canm bnm teşekkür ederim hepsini denicem insallah faydasi olur biraz olsada sut gelse bebek cabalar emerde bakalim eve gidip bi sicak dus alim dua edin bizim icinBu saatte uyanik olanlar mi varnetu :) gece yarisindan beri ben adet sancisi var ve belli araliklarla siddetleniyor acaba mi diyorum
Liviya canim oncelikle gozun aydin yavruna kavustun. Genel anestezi sonra sütünün gec gelmesi normaldir sen gogus ucunu cikartmak icin caba goster. Sutun cogalmasi icin de bana verilen tavsiyeler kabak, dereotu, incir hosafi, kimyonlu rezene cayi, SU,UYKU vee en onemlisi MORAL... sen bebeginle bag kurmaya calis emmiyorsa da ac gogsunu yatsin orda teni tenine degsin ve ondan baska bir sey dusunme o an...ne soylenenleri ne gelen gideni. Sadece gogus ucuyla emmiyor bebek areola denilen renkli kismi kavramali mumkun oldugunca. Pes etme, etrafa kulak asma
Maalesef kuzum boyle insanlar var etrafimda cok bilmislikler yapiyo dun cok tepki verdim bugun eve gidersek kimseyi kabul etmicem yeter artik ho susunca basima cikiyorlar dedigin gibi tek bebegime odaklanmam lazim insallah Robbim bebegimin rizkinida verir de surumde gelirÇok afedersiniz ama buna vereceğim tepki ohaaaaaaa olacak. Daha neler ya, ne garip insanlar var şu hayatta. Alma eve bunları net olarak, gerekirse kov. Bu kadar hadsizlerse bunu da hak ediyorlar.
Sen bebeğine kanalize ol, sıcak duşunu al, bol suyunu iç... emzirdikçe çıkacaktır.
Hala yine biri benzer bir teklif yaparsa, mememi bebeğim ve eşim dışında kimsenin ağzına sokamadım de, küçük çaplı bir şok yaşasınlar.
Canım biz iğne kullananlar epidural alamıyorduk hani ben pek bilmiyorum bu konuyu henüz konuşmadım ama sen diyordun sanki yani doktorunBanada combine aneztezi onerdi doktorumda ondan soruyorum. Once spinal yapacaklar sonra epidural takacaklar. O epidural 2 gun kalacakmis hastaneden cikana kadar agri duydukca ilac vereceklermis.
Ah kuzum bu tek 100 de biri daha kv gelmedi taburcu olunca oda gelcektir eminim onunda yontemleri vardir gorumce gelcektr onunda vardr daha neler dusunucekler neler uygulamaya caliscaklar Allah bilir ama bn esime soyledim bak bni psikolojimi bozuyorlar bn stres yapmamam lazim yoksa garcekten sutum gelmicsk diye kesinlikle onlari dinlemicem kim gelirse uyuyor gibi yataktan cikmicam Allah yardmcimiz olsun dualarini eksik etme bizim icin olurmuVallahi pes ballahi pes pes pes... Baskalarinin seni emmesi ne demek ya oldu kendileri de emsinler bari.. Kuzum bunlar balataları sıyırmış vazgectim sen bunlara hic sinirlenme bunlarla baş edilmez. Şu en guzel heyecanli günlerini zehir etme kocan aventin göğüs cikarticisini alsin eczaneden sen de pompayla vazgecmeden sagmaya çalış. Allah nasip etmisse gelir sütün de ucun da etmemisse ana sütü emmeyen tek bebek seninki olmayacak mama kullanirsin. Her laflarını kestirip at sakın yüz göz olma şunlarla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?