- 11 Mart 2010
- 727
- 610
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #37.921
Bnmde uclari cok kotu yara oldu kanadi cok canm yaniyo ama dedigin gibi o emsin yeter ama iste doyup doymadigini merak ettim Çarşamba konturolu var bi sorim doktora gend
selam canim.ben ilk bebisimde medela kullandim.2. bebistede kullanicam insallah.memnun kaldim ben.Kizlar selam daha öncede sormuştum ama elekrikli süt sağma makinası kullanan varmi ? Marka önerebilirmi? Daha önce sorduğumda medela öneren birisi olmuştu kullanıcı yorumlarına baktım baya memnuniyet var.isviçre malı arastirdim.fiyatında 320 tl civarında letgodan buldum hediye gelmis ama hiç kullanamamış işe başlayınca sütü kalmamış satıyor 100 tl ye yarın bakıcam ona ama emin olamadım.
:)bende her yedigim ayvanin cekirdegini biriktirdim.yaŕim kavaanoz oldu insallah ise yarar :)Kiz bana dogum yapmislardan gelen tavsiyelerden biride gogus ucu yaralari icin ayva cekirdegiydi. Bir iki cekirdegi minnacik suda bir gece bekletiyorsun jellesiyor zaten onu da gogus ucuna yara olan bolgeye falan suruyorlarmis. Cok iyi gelmis vede sagliklibirsey oldugu icin gonul rahatligiyla kullanabilirsinde dediler.
bebegin yattigi besik tarzi kucuk oldugu icin ben ince battaniye ortmustum.ilk gun ve sonrasinda yastiga ihtiyac olmuyor.Kızlar bi sorum var doğum olunca hastanede . Anne isterse ek çarşaf pike filan alıyor yanına da bebek için ne götüreceğiz , sizler neler aldınız yattığı yere koymak için . Yorgan , battaniye , çarşaf , yastık ne gerekli acaba hiç bilgim yok :-(
Kuzummmm benimMerhaba teyzoşlaar :))
Erken geldi ama geç kavuştuk kızımla çok güzel emişiyoruz
Kıyafetlerimizin içinde kayboluyoruz ne giysek büyük oluyor çıkıyor üzerinden :)) çünkü 2200 gr 45 cm izİkinci bebeğim ama ilk defa emziriyorum güzel duyguymuş çokta pratik Kavuşunca bir foto sözümüz vardı Tostoparlak minnacık
Evet Can'ım benimki de medela gayet memnun kalmıştım oğlumda,yine onu kullanıcam inşallah.Kizlar selam daha öncede sormuştum ama elekrikli süt sağma makinası kullanan varmi ? Marka önerebilirmi? Daha önce sorduğumda medela öneren birisi olmuştu kullanıcı yorumlarına baktım baya memnuniyet var.isviçre malı arastirdim.fiyatında 320 tl civarında letgodan buldum hediye gelmis ama hiç kullanamamış işe başlayınca sütü kalmamış satıyor 100 tl ye yarın bakıcam ona ama emin olamadım.
Ben battaniye alıyorum bir kalın bir ince,bir de yan yatma yastığı almıştım oğlumda,kusma vs gibi durumlar için,biz 2 gece hastanedeyiz,normal doğumda çok gerekli olmaz sanırım.Kızlar bi sorum var doğum olunca hastanede . Anne isterse ek çarşaf pike filan alıyor yanına da bebek için ne götüreceğiz , sizler neler aldınız yattığı yere koymak için . Yorgan , battaniye , çarşaf , yastık ne gerekli acaba hiç bilgim yok :-(
Ben beklicemde bekletmiyorlar kızımda sezeryan oldum buna ssvd riskli diyorlarNeden normali beklemiyorsun cnm?
Ben gireyim bakalım nasıl olacak inş kolay grçer.Bende de var o panikten seeryan gerekirse genel olmalı benimki de
Sezeryandan korkan tatlış annelere pozitif enerji vermeye geldim;
Uzatmamaya calisarak kendi hikayemi özet gececegim.
Eger ilk cocugumu sezeryanla dogurmamis olsaydim su an tekrar anne olamayacaktım.
Cok korkuyordum sezeryandan, istemiyordum da zaten. Hatta son gunler dogum yapmak istemeyecek kadar tepkiliydim, bebek durmasi gerektigi gibi durmuyordu, kanala giremiyordu.
Sezeryan oncesi cok sinirliydim, ejderha gibi ates pukuruyordum her seye. Ama dogum oncesi verdikleri sey oyle bir kafa yapti ki :) hala unutamiyorum "sezeryan kafasi"nı.
Doktorum dogum esnasinda yanindakilerle konusmaya basladi sanki ben orada degilmisim gibi " 28.haftada geldi bana, dogal yolla gebe kalmis inanabiliyor musunuz... Tıp fakultesinde olsak asistanlar toplanirdı buraya, nasil bir mucize..." diyordu. Bir de durup durup "efedrin" diyordu. Neler oldugunu sordum,çırpındim ama kollar bağlı tabii... o arada bayilttilar beni.
Meger tek yumurtaligimdaki cikolata kisti en kucuk sorunummus. Actıklarinda parcalanmis bir rahim, kendi etrafinda dolanip rahmin arkasina yapismis ve uzerini endometriyozis denilen bir dokunun kapladigi yumurtalik, diger yumurtalikta da dedigim gibi cikolata kisti ve tüp tıkalı....
Doktorum Rahmi iyice temizlemis, guzelce onarmis, rahimin arkasina yapisan yumurtaligi yerine yerlestirmis.
Esime "korunmayin, zaten tekrar gebe kalmasi cok zor. ilki mucize olmus" demis. 1 yil sonra kontrolde inanamadi. Hatta guldu, cok iyi iscilik cikartmisim dedi. Gebe kalabilme ihtimalin ilkinden cok daha yuksek ama endometriyosiz ve infertilite gercegini kabul etmeliyiz dedi.
Ben dogal yolla, hem de tam hayatimi duzene oturtmus, 2.cocugu asla istemez olmusken gebe kaldim.
Ve sezeryan olmasaydim, doktorum "iyi iscilik" cikarmasaydi su an burada olmayacaktim.
Korkmayin her iste bir hayir vardir....
Amin canim, ben de ilk kez duymustum, uzun uzun yazamadim ama, doktorumun benimle esimi karsisina otutturup rahmimin alinabilecegine dair bilgiler verdigi kısım var... 2 yil once hemen cocuk yapmaliyim rahim gitmeden demistim. Sonra bir baktik ki cikolata kisti sadece 2 bucuk cm. Yumurtlayabiliyorum... Çocuk falan dusunmezken isimi gucumu yoluna sokmusken de ikinci mucize... Bunun da bir hayiri var illa ki.Daha ne denilebilir ki gerçekten her şeyde bir hayır var. Yazdıklarına inanamadım. Birçoğunu ilk kez duyuyorum. Allah sana bir evlat daha vermiş ne güzel, ne büyük nimet, ne büyük şükür sebebi çocuk sahibi olmak aslında. Farkında değiliz bazen unutuyoruz da. Allah unutturmasın.
Beeen..hala kararsızım spinali kaldırabilir miyim,konuşmalardan panik olur muyum bilmiyorum.ilki geneldi acıyla uyanmıştım,anestezi uzmanıyla görüştüm bu sefer spinal yapalım acıyla uyanma gibi bir şey olmaz diyor bilmiyorum..Bu arada anestezi konusunda kararsiz kalan anneler icin bir bilgi vereyim, beni spinal anesteziyle doguma almislardi, bebek dogdu, dogdugunu gordum. sonra genel anestezi yapip sadece 20 dk uyuttular.yani spinal olunca da genel anestezi yapilabiliyor. Doktorlariniza guvenin.
O kadar iyi anlıyorum ki...Nasıl iyi geldi mesajınız anlatamam.
Doğal olarak bilinmeyenden korkuyoruz, hassas bir dönemden geçiyoruz/geçiyor olucaz, ekstradan bizi kasan herkese-her şeye cevaben çok teşekkürler.
Bebeğinizle mutlu bir ömür diliyorum.
Ben spinal oldum :) biraz paniklemistim , anestezi uzmanı sürekli yanınızda oluyor ve sakinleştirici veriyorlar size ara ara tatlı tatlı uyuyorsunuz :) çok rahat bir doğum süreci yaşamış biri olarak önerebilirim.Beeen..hala kararsızım spinali kaldırabilir miyim,konuşmalardan panik olur muyum bilmiyorum.ilki geneldi acıyla uyanmıştım,anestezi uzmanıyla görüştüm bu sefer spinal yapalım acıyla uyanma gibi bir şey olmaz diyor bilmiyorum..
Seni niye son 20 dakika uyuttular?
Çok teşekkürler :) geçen yıl bu zamanlar öyle heyecanlı ve endişeliydim ki.Ne güzel anlatmışsınız, teşekkürler :)
Bebeğinizle Doğum tarihim aynı :) şimdiden ilk yaşını kutluyorum, sağlıklı bir ömür diliyorum.
Süt fışkıran memeler ve gazsız mutlu bebeklere bayıldım :) inşallah hepimiz için gerçek olur.
:)Sezeryanı ilk defa bu kadar güzel anlatan birisi gördümAllah bağışlasın bebeğini bizde seneye insallah böyle guzel duygularla anlatacagiz kim bilebilir
Beni de 10 dk uyuttular, Bebek çıktıktan sonra , aynı spinalim bende. Bende konuşulanları duymak istemedim. İşlem bitti hadi çıkıyoruz dediler, sanki uyku gibiydi. Çok güzeldi.Beeen..hala kararsızım spinali kaldırabilir miyim,konuşmalardan panik olur muyum bilmiyorum.ilki geneldi acıyla uyanmıştım,anestezi uzmanıyla görüştüm bu sefer spinal yapalım acıyla uyanma gibi bir şey olmaz diyor bilmiyorum..
Seni niye son 20 dakika uyuttular?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?