- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #46.461
Evde sebil var kaynar ılık soguk uç aşamalı erikli alıyorum kaynamış olanı mi soğutup kullansam yoksa çocuklar icin olan su mu alsam hip inValla bence ver. Kaynat sogut hafif.ilik.olsun.
Kuzum.makinadan.alma sebiller ister istemez.yosun tutuyor bebegr uygun degil. Ben caydanlikla kaynarken altindan az su aliyorum kasiga.koyunca zaten.hemen.iliniyor oyle veriyorum.Evde sebil var kaynar ılık soguk uç aşamalı erikli alıyorum kaynamış olanı mi soğutup kullansam yoksa çocuklar icin olan su mu alsam hip in
Biz vrrmeyecektik emzik kızımda zor bıraktırdığımız için. Ama baktık olmuyo ağlamaktan çatlayacak biraz olsun susturuyor hiç olmazsa. Ver bence pişman olmazsınDoktor kolik bebeklerde emzik işe yarar dedi emzik versem mi bilmiyorum almıyor suan istesem alıştırırım fakat kararsızım
Canım bızım doktor zeytinyagı içirmeyin sskın akcıgerıne kaçıverırse çok tehlıkelı dedıBenim bagirsaklar normaldi her gun çıkıyordum her gun zeytinyağı da verdim rezene de ictim kayısı hoşafı da ictim yine 10 gün yapmadı
Fitil yaptık sonra 2 gün geçince kendi yaptı şimdi 2 gündür bekliyoruz
Acaba bende mi su versem ya doktora sorsam mi ki
canım ancak müsait olabildim. evet, 4 saat sonrası panik normal. uyandırmalıymışız, bu içgüdüsellik falan ilk 20- 25 günden sonra daha sağlıklıymış. ilk 2-3 hafta içgüdüsellik yok, emzirmek var, dedi doktor :) uyanmıyorsa uyandırıcaz artık.İnşallah canım ben 4 saat olduktan sonra panik yapıyorum hemen
Emzik benim kurtaricim oluyor ya , düşünce ağlıyor yine ama olsun alınca da susuyor o da güzelDoktor kolik bebeklerde emzik işe yarar dedi emzik versem mi bilmiyorum almıyor suan istesem alıştırırım fakat kararsızım
Neden kokuyor acaba ya . Bundan önce aptamil kullandım o hiç kokmuyordu Balık , bu kötü geldi .Evet hepsi balik kokuyo ya
canım ancak müsait olabildim, yoğun geçti. içgüdüsellik sonraymış, ilk günler bol emzirmeli, uyandırmalı geçmeliymiş. sarılık değeri sınırda çıktı, beslemeyle düzeldi çok şükür, iyiyiz ama 3 saati geçmeme olayına ikna oldum, ilk 3 hafta böyle dedi, sonrasında süre 4 ve 5 e uzayabilirmiş. yani benim uyguladığım sonrası için geçerli. diğer şeyler normaldi. bugün 2.topuk kanı alındı. kilo alımı da güzel çıktı. 3276 gr doğmuştu, ilk kilo kaybı ile 3000 gr idi. şimdi 3450 gr olmuşuz, 9. günümüz. yani 450 gr aldık. bu arada ben de emzirmeye alıştım, sütüm daha çok geliyor bebek emdikçe artıyor sanırım, yeni yeni alışıyorum, emzirme düzenini daha iyi anlıyorum günden güne. ilk günler az gelirmiş zaten, ben de sütüm az sanıyordum. öyle işte kuzum.ruzgarcicek noldu canım senin kontrol?
Evet emzirdikce artar sut. Dahada artar zamanla .insallah. kilo.alimi.iyiymis sarilkkta dusuyorsa sorun.yok. bana doktor.ilk ay kaldir.demisti ben 3 hafta.bitince kaldirmayi.biraktim. ilk gunler geceleri saat.kuruyordum.canım ancak müsait olabildim, yoğun geçti. içgüdüsellik sonraymış, ilk günler bol emzirmeli, uyandırmalı geçmeliymiş. sarılık değeri sınırda çıktı, beslemeyle düzeldi çok şükür, iyiyiz ama 3 saati geçmeme olayına ikna oldum, ilk 3 hafta böyle dedi, sonrasında süre 4 ve 5 e uzayabilirmiş. yani benim uyguladığım sonrası için geçerli. diğer şeyler normaldi. bugün 2.topuk kanı alındı. kilo alımı da güzel çıktı. 3276 gr doğmuştu, ilk kilo kaybı ile 3000 gr idi. şimdi 3450 gr olmuşuz, 9. günümüz. yani 450 gr aldık. bu arada ben de emzirmeye alıştım, sütüm daha çok geliyor bebek emdikçe artıyor sanırım, yeni yeni alışıyorum, emzirme düzenini daha iyi anlıyorum günden güne. ilk günler az gelirmiş zaten, ben de sütüm az sanıyordum. öyle işte kuzum.
canım geç yazıyorum ama ilk zamanlar bebek anne ile ten temasını daha çok istermiş, güven duygusu, annem yanımda benimle, yalnız değilim duygusu... yanınıza yatırınca sakinleşmesi o yüzden. evet eşin aşırı tepki vermiş, bende de lohusalık falan yok, annem geldi, zor ve tuhaf bi insan, eşim çok sinirlendi ona, ikisinin arasını yapmaya çalıştım, ikisiyle de gidip ayrı ayrı konuşup sakinleştirdim, sanki onlar lohusa. valla zor işler, belki o an uykusuzluk sinir yapmıştır, ama sen de sakin bi zamanınızda konuş eşinle, bana destek olman lazım, suçlamakla olmaz, bebek sahibi olmak kolay değil, elbet uykusuz da kalınacak vs. gibi. inşallah düzeltebilmişsinizdir, ben geç yazdım sana ama... Allah kolaylık versin canım.Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Cok uzun yazmisim kusura bakmayin ama uzuldum cok paylasmak istedim.
evet biz de iki gündür saat kuruyoruz, demek ki ilk bir ay modumuz: uykusuz her gece :) hadi bakalım, kolay gelsin bizeEvet emzirdikce artar sut. Dahada artar zamanla .insallah. kilo.alimi.iyiymis sarilkkta dusuyorsa sorun.yok. bana doktor.ilk ay kaldir.demisti ben 3 hafta.bitince kaldirmayi.biraktim. ilk gunler geceleri saat.kuruyordum.
Canım ben kesmedim öylece koydum . Ama ben 15 dk. Filan kaynattım .çok tatlı oldu benimkiKizlar.su.kuru.incir.kaynatma isini bende deneyeyim dedim ama olmadi sanirim esim 250 gr incir almis 10 tane vardi koydum tencereye koydum suyu kaynadida ama tatli degil. Kesecekmiydik yoksa inciri yada daha mi.cok.kaynayacakti ben 5 dk kaynatip kapadim
Tesekkurler yazdiklarin icin. Cok duzeldik diyemiycem ama sanirim artik uykusuzluga ve bebegin aglamasina alistik. Ikimizde daha az agresif davraniyoruz. Zaten ben yorgunluktan kafami toplayip kavga bile edecek halim kalmadi.canım geç yazıyorum ama ilk zamanlar bebek anne ile ten temasını daha çok istermiş, güven duygusu, annem yanımda benimle, yalnız değilim duygusu... yanınıza yatırınca sakinleşmesi o yüzden. evet eşin aşırı tepki vermiş, bende de lohusalık falan yok, annem geldi, zor ve tuhaf bi insan, eşim çok sinirlendi ona, ikisinin arasını yapmaya çalıştım, ikisiyle de gidip ayrı ayrı konuşup sakinleştirdim, sanki onlar lohusa. valla zor işler, belki o an uykusuzluk sinir yapmıştır, ama sen de sakin bi zamanınızda konuş eşinle, bana destek olman lazım, suçlamakla olmaz, bebek sahibi olmak kolay değil, elbet uykusuz da kalınacak vs. gibi. inşallah düzeltebilmişsinizdir, ben geç yazdım sana ama... Allah kolaylık versin canım.
Canim herkes kendi bebegi icin en iyisini bilir tabi ama ben sadece fikrimi yazmak istedim. Senin sutun iyi bildigim kadariyla, ekstra besine ihtiyaci olmayan bebeklerde sadece anne sutu verilmeli diye ben hep oyle biliyorum ama ozel bir durumunuz varsa doktorun ve sen daha iyi bilirsiniz. Bana tavsiye edilen ilk 6 ay eger farkli bir gereksinim yoksa sadece ve sadece anne sutu. Acikcasi ben gaz damlasini bile vermek istemedim ama nefessiz kalarak aglamasi daha zararli dedi doktor.Kizlar tesekkur ederim herkese. tek tek.alintilayamadim. efso kucagimda tek.elle ancak.oluyor. benim 3 gundur midem fena hazimsizlik had safada.zaten kronik kabiz.biriyim. sanirim.benden.etkileniyor. henuz. Cok.kabiz.degil. kakasi hafif sert hamur kivamindaydi sabah. Ama 2 gundur.surekli agliyordu. Bugun daha sakin.Burada su verme muhabbetinden.sonra doktora sormustum gerek.yok.sadece anne sutu aliyorsa demisti. Ama.netten de biraz arastirdim herkes ilik su ver demis. Su vermeye baslayacagim yine zeytinyagida vereceğim olmazsa. Bu aralar tatliyi asiri abarttim. Mevlutten.kalan baklava vardi gelip gidip yedim. Tatliya ara vereyim.bakalim ne.olacak.
Ben emzirir pozisyonda kucagima alip emzik verince aliyor. Meme saniyor sanirim kandirdigima cok uzuluyorum ama surekli emzirince de kusuyor ve daha cok gaz oluyor. 2 saatten kisa surede tekrar emmek isterse emzik veriyorum.Doktor kolik bebeklerde emzik işe yarar dedi emzik versem mi bilmiyorum almıyor suan istesem alıştırırım fakat kararsızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?