- 9 Ağustos 2016
- 364
- 238
- 53
- 38
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #46.421
Kuzum 10 güne kadar normal dedi doktor bekledik biz sonra cıvık yaptiKizlar.benim bebe kabiz.olacak sanirim sabah kakasi sakiz gibiydi. Mama veremiyorum sadece anne.sutu. napsam ki.iyice kabiz.olmadan.
Hangi asilari yaptırdın kuzum rota yaptırdınız mi yaptırdıysanız ücreti neydi2. Ay aşımızı olduk geldik. Bakalım bizi neler bekliyor bugün:) şu an calpol falan vermedim takip ediyorun sürekli ateş huzursuzluk olacak mı bakalım
Kuzum ikisini bir mi kaynamayacağım blenderdan geçirecek miyimBiraz zahmetli yazmak ama tabi ki yazarim canim :) incir ve kayisilari kaynat iç:) bildigin komposto yap yani canim
Damlanın adı ne kuzumBenimki de sadece anne sütü aldigi halde kabiz oldu. 4 Gün bitince gece hastaneye götürdük cocuk doktoru fitil verdi o kadar agladi ki minisim nefesi kesildiutanmasam ben ondan çok aglayacaktim. Doktor bana sen de kabiz misin diye sorunca farkettim ki ben de çok seyrek çıkıyorum wc ye. Malesef yapacak bisey yok fitil vereceksin en az 5 gün geçince. Bir de doktor bize 6 aya kadar kullanmamiz için yogurt ve kefirlerde bulunan probiyotik iceren bitkisel damla verdi. Insallah bagirsaklarini gelistirir
kuzum kalın giydiriyorum hep inçe aslikili body uzun kollu body çıtçıtlı üstüne tulum tulum ayaklı bir de çorap giydiriyorum gece yatarken tulumu cikarip aldigim hazır kundağı giydiriyorum onla da terliyor zatenCnm bemce de biraz kalın giydir. Dikkat edersen biz kendimizi sıcak tutunca gazımızı rahat atarız. Ama üşütünce karnımız şişer. Gazlanırız. Ben yerinde olsam kalın giydiririm. Terlemeye başlarsa terlemeyecek ama sıcak tutacak şekildw giydirirdim. Senin bebeğin kolik o yüzden ince giydirmemeni elini ayağını sıcak tutmanı tavsiye ederim. Üzeri ince olunca hele soyununca bebekler daha bir korkak oluyorlar.
Amin canım amin hakikaten Allah yardim etsin bana..off sorma büyük takıntılı hemde canım bi de sabit fikirlidir...okadar şey yaptı kocam bana ama artık bi evlâdım var yani tabikide onun yanında olacam kötü bile olsa ben babasız büyüdüm benim kızım babasiz büyümeyecek kesinlikle...benim evim benim kararım yani kızda benim kedi de koca da hayatta :)ya öyle yanına gelip kafasini kokluyor zaten bişey yapmıyor ki sadece beni annesi gibi görüyor oda beni emiyor :) gelip kucağıma yatıyor o daAllah yardimcin olsun canim. Ama annen şunu kabullenmeli. Senin yanin ananin yani degil artik kocanin yani. Sen silmeye merakliysan silersin zaten beni de. Benim de bir yuvam var aynı senin gibi de. Kediyi de istemiyor olabilirsin ama kendi evimde neyin nerde olacağına ben karar verecek yaşta ve olgunluktayim eğer bebegime zarar gelirse ben önlem almayi bilirim merak etme de.. Ayy hakatten Allah yardimci olsun ne diyim kuzum annen takıntılı biriymis baya
Sen kanguru ne aldın canım ben e bebeğe bakıcam ama o kadar pahalı bişey alamam heralde...Aynen bsy de diyemedim kadın işlemi sıra beklemeden aldı beni öyle olmasa bile yine bsy diyemem basiretim bağlanır kangurudaydi bi de baya eğilip sap uyuyan çocuğu öptü eve geldim yüzünü sildim ama Allah’a emanet oldu yanı :)
Işte bende sarkmasindan korkuyorum ondan takıyorum canım en azından bu penye sudyenlerden varsa ondn tak diğerini alana kadar..Bende öyle canım sadece dışarı çıkarken takıyorum ama evde hiç bişi yok acaba sarkmasını hızlandırır mı diyorum
Normal canım benim de zaman zaman öyle oluyor biri yetmeyip ağlayınca diğerini veriyorum onu emerken uyuyup kalıyor...Kızlar bir emzirmede iki göğsünüzüde emziriyormusunuz.ben hep tek göğüstüm ama sanırım şimdi yetmiyor ağlıyor diğerinide veriyorum.yazarsanız sevinirim.
Ben oğlumda modern anne olmaya çalıştım iyi halt ettim diyorum. Yarı moderndim gerçi harmanlıyordum ama daha çok psikoloji konusunda fena moderendim. Şimdi eski usülle yenisini harmanlıyorum. Hatta geri kafa bile sayılırım. Ben size diyecektim gece kaka yapmadığı sürece değiştirmeyin diye. Tepki toplarım diye yazmadım. Ben oğlumda değiştirmedim. Bırak kakayı bez takmadığımda çiş bile yapmıyordu. Neden takmıyordun derseniz yazın çok pişik oluyorlar. Bezsiz yatırıyordum aşırı sıcaklarda.Kızlar analarinizi kaynanalarinizi dinleyin cocuk yetistirme konusunda batil inanclari haric
Neden mi diyorum annem gece altini acma kakasini yapsa da diyordu ben yazik cocuga pisik olacak diye aciyordum her actigimda cocugun gozler faltasi gibi acilip 2 saat uyutmaya calisiyordum.gece 3 kere alt degistiriyordum gecen aynisini kv dem de telefonda dedi.artik sabredip acmamaya basladim.ilk gece 3 te yapti acmadim sabah aldim.2.gece 5 te yapti yine acmadim.3.gece yapmadi sabah 7 de yapti baya yapti
Bi arkadas da demisti burada ogrenilmis caresizlik oluyormus diye
Anladım terliyorsa bayağı sıcak eviniz demekki. Ben patik te giydiriyorum terlemiyor.Kuzum 10 güne kadar normal dedi doktor bekledik biz sonra cıvık yapti
Zeytinyağı içirdim ise yaramadi günlerce ama pipossuna hep sürdüm
Belki sende yarar dene istersen
Yeme içme konusuna gelince ben her gun çıkıyordum büyük wc ye ama o çıkmıyordu ama yine de dün siyah erik akdin A101 den arkadaşım kaynat blenderdan geçir günde 2 olmadı 3 bardak iç dedi dün ictim akşam bi bardak henüz bende bi hareketlik YÖK bugün daha içemedim kızda da yok 10 gün geçince fitil kullandık
Bol su da içiyordum anlamadım bence bagirsaklari daha oturmadığı icin ve anne sütu alan çocuklarda bu hep olurmus geç kaka yapma
Hangi asilari yaptırdın kuzum rota yaptırdınız mi yaptırdıysanız ücreti neydi
Kuzum ikisini bir mi kaynamayacağım blenderdan geçirecek miyim
Damlanın adı ne kuzum
kuzum kalın giydiriyorum hep inçe aslikili body uzun kollu body çıtçıtlı üstüne tulum tulum ayaklı bir de çorap giydiriyorum gece yatarken tulumu cikarip aldigim hazır kundağı giydiriyorum onla da terliyor zaten
Valla daha nasıl kalın giydirsem bilemedim hatta uykudan kalkınca yelekte giydiriyorum yatana kadar tekrar ev 24 -22 derece
Yok cnm rota yaptırmadım. Kızımda da ysptırmamıştım. Cesaret edebilsem bunları bile yaptırmayacam. Sağlam çocuğu hasta ediyorlar diye sinir oluyorum aşılara:) o yüzden özel aşıları hiç aklımdan bile geçirmiyorumKuzum 10 güne kadar normal dedi doktor bekledik biz sonra cıvık yapti
Yeme içme konusuna gelince ben her gun çıkıyordum büyük wc ye ama o çıkmıyordu ama yine de dün siyah erik akdin A101 den arkadaşım kaynat blenderdan geçir günde 2 olmadı 3 bardak iç dedi dün ictim akşam bi bardak henüz bende bi hareketlik YÖK bugün daha içemedim kızda da yok 10 gün geçince fitil kullandık
Bol su da içiyordum anlamadım bence bagirsaklari daha oturmadığı icin ve anne sütu alan çocuklarda bu hep olurmus geç kaka yapma
Damlanın adı ne kuzum
kuzum kalın giydiriyorum hep inçe aslikili body uzun kollu body çıtçıtlı üstüne tulum tulum ayaklı bir de çorap giydiriyorum gece yatarken tulumu cikarip aldigim hazır kundağı giydiriyorum onla da terliyor zaten
Valla daha nasıl kalın giydirsem bilemedim hatta uykudan kalkınca yelekte giydiriyorum yatana kadar tekrar ev 24 -22 derece
Kaka yapmasa ben de değiştirmiycem hiç uykusunu bölmek istemiyorum ama en az iki kere kaka yapıyo:/Ben oğlumda modern anne olmaya çalıştım iyi halt ettim diyorum. Yarı moderndim gerçi harmanlıyordum ama daha çok psikoloji konusunda fena moderendim. Şimdi eski usülle yenisini harmanlıyorum. Hatta geri kafa bile sayılırım. Ben size diyecektim gece kaka yapmadığı sürece değiştirmeyin diye. Tepki toplarım diye yazmadım. Ben oğlumda değiştirmedim. Bırak kakayı bez takmadığımda çiş bile yapmıyordu. Neden takmıyordun derseniz yazın çok pişik oluyorlar. Bezsiz yatırıyordum aşırı sıcaklarda.
Kaka yaparsa bende değiştiriyorum canım. Zaten rahatsız oluyor uyumuyor yapınca. İlk 1hafta on gün yaptı sonra bıraktı. Zaten azalıyor ya kaka sayıları daKaka yapmasa ben de değiştirmiycem hiç uykusunu bölmek istemiyorum ama en az iki kere kaka yapıyo:/
Daha rahat olacaksin emin ol :) ben yalniz kalinca keşke hep yalniz olsaymisim dedimBugün annemde eve gidecek yanlız kalıcam korkusu sardı sanki bakamıyacakmışım gibi amanınnnnnn
Benim süt takıntılarım varya:) korkuyorum napıcam dıye biterse sanki mamamız yokmuscasına:) cok salak korkular basladı bende ne zaman gecicek bakalımDaha rahat olacaksin emin ol :) ben yalniz kalinca keşke hep yalniz olsaymisim dedim
Istersen geçir canim ben görselliğe takıntılı biriyim biraz o yuzden meyveleri bölmeden bütün atıyorum posasını ayri tüketiyorum canim. Damla da aşağıda paylaşıyorum şimdi. Bebek kucagimda uyuyor damla yatagun üzerinde ayak tarafinda ismini okuyamayinca telefon ile yakinlastirip resmini çektimKuzum 10 güne kadar normal dedi doktor bekledik biz sonra cıvık yapti
Damlanın adı ne kuzum
O korkuyu hepimiz yasiyoruz kuzum ama bitmiyor cok şükür merak etme. Benim koca anasını 4 sene emmis emdikce süt geliyor biz de 1 sene emziririz inşallah en azindan :)Benim süt takıntılarım varya:) korkuyorum napıcam dıye biterse sanki mamamız yokmuscasına:) cok salak korkular basladı bende ne zaman gecicek bakalım
İlk baslarda. Bnde gormemek icin mutfaga kaciyordum canm sonra bi baktim cocuk fışkıra fışkıra kustu ondan sonra ses etmeyi basladim sakınan göze toz girer diyorlar ne yani toz girer diye hic mi karsik vermiym yavrumubirakimda hamur gibi yogursunlarmi cok değişik insanlar ya artik kim gelirse yanlarindan ayrilmiyorum ho müdahale ediyirum alinan dokunmuyo zatenAl benden de okadar aynı dertler cok kişide varmış bunu anladım ama ben yapmayın da diyemiyorum malesef dişimi sıkıyorum mutfağa kaçıyorum görememek için...ama benim sağım solum belli olmaz her an cinnete gelebilirim sonra isik tutulmuş tavşan gibi bakar kalırlar..
Evet hepsi balik kokuyo yaSma mama kullananlar ya mama çok kötü Balık kokmuyor mu bana mi öyle geliyor :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?