2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Yoldan.korkmuyorum zatende.konser suresince arkadasta durmaz diye endiseleniyorum. Cunku dun annemde.bile durmadi ustelik annemi taniyor. Simdi.tamamen yabanci.birinde.kalacak.

Halden anlıyor bebekler ya, sen anlat ona. Ben Kanada'da pasaport işlerine filangiderken test ettim işe yaradı.

Kızlar kendimi kesicem sonunda cok dikkatsizim ya beynim kalmadı gamsız rahat bi insanken pinpirikli panik bir anne oldum ki en sevemeidfim anne modeliydi ona dönüştüm
Boğaz’ında kaldı emerken alnının ortasından yukarı doğru bastırın yazmıştınız ya kızlar öyle yapayım derken elimle bastıracam diye bingildagina bastırdım diğer parmaklarımla bağırdı kız
Çok üzüldüm ya bsy olur mu ki cidden cani yandı Benimde canım çekildi o an
Bişey olmaştır inşallah

Kızlar bebeklerin ter olayını konusmussunuz. Bere takıyor musunuz başlarına. Benim doktor uyurken ve emerken beresini takma bebek terler ve burnu tıkanır, burnu tıkanirsa emerken ağzından nefes alır ve bebekte fazla gaz olur demişti.. Artik eldiven ve bereye gerek yok dedi ama ben kulaklari kepçe olmasin diye uyanikken bere takiyorum

Biz eve geldiğimizden beri eldiven kullanmıyoruz. Şapka da banyodan sonra ve dışarı çıkarken.

Geçmiş olsun canim
Hayırlı uğurlu olsun damatlıklar cübbelerini keplerini görürsün insallah

Yulaf sut yapıyormuş yulaflı yiyebilirsin

Sonrasında doldurdu ama emmiyor bugün sanırım enfeksiyondan ilaçtan da sürekli uyku halinde iki cekiyor gözü gidiyor hemen

Ya darısı bana benimki zorla 2 3 dk emiyor bırakıyor ikinciyi katiyen almıyor ağlıyor katılarak bende dayanamayıp uçla veriyorum mis gibi emiyor

Ben banyo sonrası ve dışarı çıkarken oda dışarıya bağlı ama kepçe olmaması icin düşünüyorum emzirirken hep kolumda katlanıyor sürekli takip ediyorum anan kafayı kaldırdıkça kulak hep katlanmış ne yapabiliriz ki bunun icin ya kulakları da babası gibi büyük zaten :KK70:

Sut hemen alınıyor PTT den 170 ara kuzum
Analık parası başvuru yapacaksınız 1 ay sonraymış bana 1/5 sonra dendi taa

Benimki de ayni az emiyor yoruluyor bırakıyor ikinciyi asla aldırtmıyorum ağlıyor katılarak mecbur uçla veriyorum
Tam dedim inat edeceğim silikonu vermeyeceğim 2 dk emse meme emsin derken idrar yolu enfeksiyonu çıktı şimdi inatlaşamiyorum mecburen
Çünkü zaten mızmız as emiyor bir de onu denersem iyice kötü olur diye
Sık sık emmesi gerekiyÖrmüş çünkü
resmen delik var kuzum bacaklarım yukardyaken göremedi dikemedi anlayamadı mi bilemiyorum iki dikiş arasına parmak girer ve arkasında kuku var diyor annem net belli demek ki çok yukarıda hissediyorum zaten benim doktorum başkaydı son anda Nesrin hocaya geçtim gittiğim günün ertesi günü suyum geldi :)
Aynen canim benim kulaklarim ds küçücük ama bununkiler babaya çekmiş şimdiden kepçe olmaya çok meyilli :D valla bandana takmak da cok mantikli geliyor ama erkek adam racona ters :)))

Biz eve geldiğimizden beri eldiven kullanmıyoruz. Şapka da banyodan sonra ve dışarı çıkarken.
Ben de hic kesmedi tırnakları cumadan cumaya kesmeyi edet edinmek istiyorum gecen cuma unutunca bir hafta daha eldiven taktik yarindan itibaren takmayiz artik. Ama bazen eldivenleri cikarinca bebegin elleri buz gibi oluyor kansizligi da yok oysa ki..

Ben de hic kesmedi tırnakları cumadan cumaya kesmeyi edet edinmek istiyorum gecen cuma unutunca bir hafta daha eldiven taktik yarindan itibaren takmayiz artik. Ama bazen eldivenleri cikarinca bebegin elleri buz gibi oluyor kansizligi da yok oysa ki..
Bende geceleri takıyorum canım sardırmıyo kendini eller hep kafasının yanında yukarda baktım hafif soğumuş üşür diye kıyamıyorum

Kizlar bn bu hafta hipp organik mamadan bebelac golda gecis yapmistim bu uc gundur bebegim hic gazini cikartamiyo masaj ilaclar banyo hicbiri ise yaramadi iki kez cocuk acile giturfuk cok gazi var masaj yap yapabilicegimiz baska bsy yok dediler bugunde cok agladi mama ictikten sonra cok kotu agliyo karnini elleyemigorum okadar cok ses geliyormi icinden bnden bile bu kadar ses gelmiyo acaba mama degisininden olabilirmi bi bilginiz varmi

Kizlar bn bu hafta hipp organik mamadan bebelac golda gecis yapmistim bu uc gundur bebegim hic gazini cikartamiyo masaj ilaclar banyo hicbiri ise yaramadi iki kez cocuk acile giturfuk cok gazi var masaj yap yapabilicegimiz baska bsy yok dediler bugunde cok agladi mama ictikten sonra cok kotu agliyo karnini elleyemigorum okadar cok ses geliyormi icinden bnden bile bu kadar ses gelmiyo acaba mama degisininden olabilirmi bi bilginiz varmi
Olabilir canım bide bebeğin bünyesi diğerine alıştı ya. Acaba tekrar mı eskisine dönsen

Mommy blisse ragmen mi boyle?karnina.sicak havlu koy birde biraz ilikla.sicak arasi.su icir.
Bence de mama.degisikliginden olabilir neden degistirdin ki.

Kızlar yardım lütfen!! Az önce bebeğimin altını değiştim kakası mukuslu gibi ve içinde kahverengi parçalar var. Çay tortusu gibi parçalar

Bu kadar bebekte mukuslu kaka olması bana bunun rutin bir durum olduğunu düşündürmeye başladı.

Doktorunuza danışın canım bence. Ateş filaneşlik etmiyorsa çok önemli değilmiş ama probiyotik damla başlanıyor. Bir de süt alerjisinden şüphe edip süt ürünlerini kestiler bende.

Ne kadarlık oldu bebek ve nasıl attın? Benim 47 günlük alıyor silikon almadan ama az emip sonra aģlıyor silikon verince emiyor yine.
Bızde 47gunluüğz cnm 4 subat dgumlu. Ağlasın pes etme. Çok acıkıyorlar ya uzun sure uyuyorlar o zaman wer

Değişik bri şey yemedim neden böyle oldu anlamadım:KK43:
Alla alla doktor falan var mi etrafta bi sorsan
İnşallah düşündüğün gibi değildir canım bana doktor doğumdan 1 hafta sonra gel demişti gitmiştim dikişleri kontrol etmişti senin doktorun neden çağırmamışki acaba
Ben aradım bir hafta sonra 40 çıkınca gel dedi 400 çıktı ben gidemedim bu hafta güdeceğim çocuk icin gidince
Wellcare içerik olarak temiz, ocean da kullanabilirsiniz
Çok teşekkürler canim
Menangok ve rota virus.odemiyor devlet. Arastirdigim.kadariyla 3 dozluk rotatec daha iyiymis. 2.ay asilariyla yapilmasini tavsiye.etti bana.doktorumuz.
D vitamini.icin ben wellcare alacagim canim. Pipet gibi bir.sikma sikmi var spreyin agzina.kenarindan.sokup. sikacagiz artik. Ben damla olayini beceremiyorum cunku. 3 4 damla.olsa kasiga.dok ver ama 1 damla olunca kasiga koysam.zaten kasiga sivaniyo cocuga bir sey kalmiyor. Her gun.kasiga 3 4 damla sut sagip.ona damlatip oyle veriyorum. Cok mesakatli. Hadi ugrasmasina gene.sorun yok ama tukurdumu anlamiyorum icrbildimi icmedimi.
Kuzum rotateq de bulunmuyormuş sanirim rotarix 2010 da toplatılmış içinde domuz bsyleri varmış diye okudum ama 2010 da yazılmış kafam karıştı iyice
Menangok menenjit icin mi canim o ne icin ilk defa duydum
Canım sadece kaşlarının ortasından alnının ortasına kadar çekip bırakman yaçeterli çok ilerletmene gerek Yok. Bişey olmamıştır diye düşünüyorum sen panikle başlama bitirme noktasını karıştırdın sanırım
Kuzum bas parmakla kas ortasını yaparken diğer 4 parmağı kafaya koyunca oldu :(
Nereye gidiyoruz ne yapıyoruz? Ben tamamen unuttum
Canim alo 170 arıyorsun sut parası 140 lira yatıyor ptt tanımlı hesap varsa SSK ya ziraate yatar
Analık parası da çalış Çalışma herkes alıyor ilk çocuk 300 ikinci 600 3. 900 sanırım
Onun içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığının ilçe danışma yerleri var oraya evladının kimliğiyle kendi kimliğinle gidiyorsun 1 ay sonra PTT yatıyor oda
Kurumunuza Doğum raporu ve bebeklerin kimliği ile başvuruyorsunuz,devamını memurunuzu hakediyor,sonra PTT’ye paranız yatıyor
9 aralıkta Doğum yaptım,7 martta 700 tl ödediler
Süt parası nedir?
Kuzum 170 ara sut parasını alırsın hastanın giriş yapması gerekiyor PTT yatar adına ordan cekiyorsun 140tl
Aynen canim benim kulaklarim ds küçücük ama bununkiler babaya çekmiş şimdiden kepçe olmaya çok meyilli :KK70: valla bandana takmak da cok mantikli geliyor ama erkek adam racona ters :)))
O gün bandana taktım sen eliyle indir baktım ki ağzında maske gibi iyi ki fark ettim ağzı burnu kapanmış bandanadan da tırstım
Kuzum eller hep buz gibi oluyor normal dedi doktor eldivenle ısınıyor mu peki
Kuzum Mamak geçişi de direk olmuyormus ayni hayvanlarda ki gibi bildiğim kadarıyla karıştırarak yava yavaşı diğer mamayı azaltarak oluyor yoksa mesela ishal oluyorlar
Aptamil comfott mu o gaz yapmıyormuş pek bi onu dene ya da eskisine don kuzum anan kesinlikle gazdan
Sıcak havlu koy ayağına karnına masaj yap acı elma yağı varsa onla da masaj yapabilirsin karnına yoksa bence zeytinyağını az ısıt ılık şekilden karini yağla ov sonra kapat üstüne sıcak havluyu koy öyle ov derim

Bizimki bugün 4 de uyudu 7:30 da kalktı şimdi tekrar uyuttum şükür bugün erken daldık uykuya 12 olmadan hortlar :D gecede uyumaz şimdi nemesis nemesis

Biz colinox Damla’ya geçince gaz konusunda rahatladık bi doktoruna danış istersen canım Liviya Liviya ben Gazi olsun olmasın hep kiraz çekirdeği yastığı ya da havluyu koyuyorum kuzum gün içinde de yapıyorum

Back
X