2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar benim bebek elektrkli süpğrge sesi ve su şırıltısı sesi olmadan ıykuya dalamıyor telefona indirdik sürekli açıyoruz ama şimdi uykudayken kaptırsak uyanıyor. Bu sesin onun beyin gelişimi için zararı olur mu???

Kızlar bebeklerin ter olayını konusmussunuz. Bere takıyor musunuz başlarına. Benim doktor uyurken ve emerken beresini takma bebek terler ve burnu tıkanır, burnu tıkanirsa emerken ağzından nefes alır ve bebekte fazla gaz olur demişti.. Artik eldiven ve bereye gerek yok dedi ama ben kulaklari kepçe olmasin diye uyanikken bere takiyorum
ben yalnızca dışarı çıkarken ve banyo sonrası takıyorum, eldiveni çıkardım zaten 10 gün önce

Bu arada 2. Ay aşıları kızımda huzursuzluk yaptı biraz. :/

Kızlar yardım lütfen!! Az önce bebeğimin altını değiştim kakası mukuslu gibi ve içinde kahverengi parçalar var. Çay tortusu gibi parçalar

Bizim de bugün kirkimiz çıktı:KK36: ben de aşılardan cok korkuyorum yaa

Hafif ateş yaptı soydum hemen, anında ilaç verme taraftarı değilim çünkü. Ateş çıkması aslında vucudun savunmaya geçtiğini gösteriyor korkulcak bir şey yok ben yalnızca huzursuz olup ağlamasına üzülüyorum. Az önce okuduğum bir yazıyı buraya da yapıştırayım doğru bilinen yanlışlar hakkında fikir verebilir

http://www.doktorattila.com/asi-atesi/

Aynen ya sizde fikir verin ama:)) genelde fırında köfte patates, fırında tavuk,patlıcan oturtma, makarna, şehriye çorbası, tavuk çorbası. Süt diyeti de olunca Çok fazla bişey gelmiyo aklıma
Makarna pilav bulgur gaz yapıp yapmıyor mu çözemedim ben henüz kısır yedim bi gün yaptı bi gün yapmadi belki de başka seyden bilemiyorum
Fırında köfte patates tavuk sote domates çorbası şehriye tarhana çorbası fırında balık annem tavuk pilav İzmir köfte göndermiş onu içinde ki patatesler haşlama olunca sıkıntı olmuyor dışardan yiyoruz o gün hamburger yedim patates yiyemedim tabi
Kaynana dolma göndermiş kabak kuru patlıcan sarma onları yedim gün gün onlar bsy yapmıyor sanırım :) benimkiler de fikir olsun
Sabah peynir ekmek zeytin tahin pekmez

Hafif ateş yaptı soydum hemen, anında ilaç verme taraftarı değilim çünkü. Ateş çıkması aslında vucudun savunmaya geçtiğini gösteriyor korkulcak bir şey yok ben yalnızca huzursuz olup ağlamasına üzülüyorum. Az önce okuduğum bir yazıyı buraya da yapıştırayım doğru bilinen yanlışlar hakkında fikir verebilir

http://www.doktorattila.com/asi-atesi/
Evet guzel bir yazi bilgilendirici.. Tesekkur ederim canim..

Oğlum emerken alnı buz gibi terliyor :KK43: soğuk terliyor yani :KK43:
Canim terledikleri icin mesela emerken bana eve şapkayı çıkar 1 ay sonra şapka da kullanma dedi ama soguk terlemeyi bilemiyorum kuzum ateşini kontrol et sırtı karnı soguk terliyor mu ona bak istersen

Canım yapacak bişey yok malesef anne olduk artık :halay:ama biraz büyüyüp serpilsinler spora gider toparlar yine çıtır ana oluruz üzülme neden çirkin olasın ki ben önceden göğüs büyütmeye çalıştım sporla ne güzel seninkiler büyükmüş işte neden küçülsun ki ni süre kilo verene kadar kıyafet yeni alınacak :halay:streç olan yüksek bellerden dene rahat oluyor onlar göbeğim azcik içine çekilse korse takacağım göbekten kapanmiyo kopcalari :KK55:artık deliliğe vuruyorum dün akşam eşimle eksikleri almaya çıktık kot giyeyim dedim eşim dalga geçti kızım ananin düğme kapanmiyo diye :KK8:
Streç olan pantolonlardan aldım oda göbeğime göre şekil aldı zaten :işsiz: ah yakışanı bulsam alcam da artık bi süre idare edicez herşey bu melekler için bi kaç ay sonra sporla toparlarız inşallah :dua:

Sapkayida eldivenide sadece banyo sonfasi takiyorum. Ama sonrasinda uyuyor uyurken.takmamak mi lazimmis simdi sapka.

Yok cnm normal doğumda sıkıntı olmuyor diye biliyorum. Çünkü o acıyı dığumda çektin. 10 cm açılma nedemek. Anca daralmaya başlar
Anca mı daralmaya başlar :KK17: diğer bi korkumda hadi çok genişlediyse kocam bebek çıktı sonuçta çok üzülürüm ozaman:KK17:

Sağol canım iyiki varsınız başkasına anlatsam güler geçer dinlemez bile ama burası başka bi yere dönüştü birbirimize çok güzel destek oluyoruz maşallah:)aynen bana da dediler onu yok süt kokuyu et kokusu var yer çizer tirmalar...benim de bi ara her yerim çizikti hamil e iken ve kanda hiç kedi ile ilgili bi sıkıntım olmadı torch testlerinde ve önceden okadar kedi köpek ile ilgilendim baktim ve ben delice severim hayvanları öpe öpe.. geçmişe dönük bi toxoplasma bile gecirmemisim bence hayvan sevgisinden kaynaklı bu ona inanıyorum ve bağlıyorum ben..
canım ben hala geçmiş okuyorum, bizim kız fırsat vermiyor. inşallah biraz düzelmiştir durumlar... yazmak istiyorum uzun uzun ama fırsat olmuyor.

Kızlar çıktı sünnetten uyuyor emdi biraz ama emmek istemedi pek. Umarım sakin geçer bugün bizim için.
Geçmiş olsun canim
Hayırlı uğurlu olsun damatlıklar cübbelerini keplerini görürsün insallah
Sabah yedim soğuk sütle tadı yoktu diyebilirim nesfitin ki tatlı ama baya bu şekersiz sanırım bilemedim ki yemesem mi keşke musli alsaydım ya :KK43:
Yulaf sut yapıyormuş yulaflı yiyebilirsin
P Prime18 mrb cnm.dun gece benımkı 1 saat ıcınde 3 tane beze çiş yaptı ben değiştirdikçe o doldurdu. Sonra uyudu gece boyu yapmadı 3 kere emmesıne ragmen.sabah 9 gıbı yapttı.
Sabahtan berı kıvranıyoruz emıyoruz çiş yapıyotuz ama gaz yok. Bugun kırdık zincirleri gaz ilacı aldık.
9 da damlattım. Az önce yanı 4 saat sonra gaz beklerken dünya kadar kaka geldi inanamadım. Şuan mışıl mışıl uyuyor.
Sonrasında doldurdu ama emmiyor bugün sanırım enfeksiyondan ilaçtan da sürekli uyku halinde iki cekiyor gözü gidiyor hemen
Birde çok korkutgum olay wardı silikon uç iki gündür attık Rabbıme şükür . Sağ göğsümü ucla bile alamıyordu acken öyle bir alıyorki. Ama ağız yüz boyun kıyafet heryer süt oluyor. Şükür ki attık biz ucu darısı uç kullanan arkadaşlara.
Ya darısı bana benimki zorla 2 3 dk emiyor bırakıyor ikinciyi katiyen almıyor ağlıyor katılarak bende dayanamayıp uçla veriyorum mis gibi emiyor
Kızlar bebeklerin ter olayını konusmussunuz. Bere takıyor musunuz başlarına. Benim doktor uyurken ve emerken beresini takma bebek terler ve burnu tıkanır, burnu tıkanirsa emerken ağzından nefes alır ve bebekte fazla gaz olur demişti.. Artik eldiven ve bereye gerek yok dedi ama ben kulaklari kepçe olmasin diye uyanikken bere takiyorum
Ben banyo sonrası ve dışarı çıkarken oda dışarıya bağlı ama kepçe olmaması icin düşünüyorum emzirirken hep kolumda katlanıyor sürekli takip ediyorum anan kafayı kaldırdıkça kulak hep katlanmış ne yapabiliriz ki bunun icin ya kulakları da babası gibi büyük zaten :D
Kızlar bu süt ve doğum parası başvurduktan kaç gün sonra yatar ki biz daha yarın gidicez...
Sut hemen alınıyor PTT den 170 ara kuzum
Analık parası başvuru yapacaksınız 1 ay sonraymış bana 1/5 sonra dendi taa
Ne kadarlık oldu bebek ve nasıl attın? Benim 47 günlük alıyor silikon almadan ama az emip sonra aģlıyor silikon verince emiyor yine.
Benimki de ayni az emiyor yoruluyor bırakıyor ikinciyi asla aldırtmıyorum ağlıyor katılarak mecbur uçla veriyorum
Tam dedim inat edeceğim silikonu vermeyeceğim 2 dk emse meme emsin derken idrar yolu enfeksiyonu çıktı şimdi inatlaşamiyorum mecburen
Çünkü zaten mızmız as emiyor bir de onu denersem iyice kötü olur diye
Sık sık emmesi gerekiyÖrmüş çünkü
canım benim doktorum disardan fatma bolkan,nesrin fenerle arkadasim agustosta dogum yapti memorialda baska bi doktordaydi sonra nesrin fenere gecti iyi diye ve dikissiz normal dogum yapti iri bi arkadasti bebegide 4kilo gibi dogdu cok memnun kaldigini soyledi hani bide sifir dikisle dogum yapti o yüzden senin anlattigini okuyuncada üzüldüm,her gebelii baska iste o ark cok memnundu sen mesela bak dava edebilirim diyosun
resmen delik var kuzum bacaklarım yukardyaken göremedi dikemedi anlayamadı mi bilemiyorum iki dikiş arasına parmak girer ve arkasında kuku var diyor annem net belli demek ki çok yukarıda hissediyorum zaten benim doktorum başkaydı son anda Nesrin hocaya geçtim gittiğim günün ertesi günü suyum geldi :)

Kızlar yardım lütfen!! Az önce bebeğimin altını değiştim kakası mukuslu gibi ve içinde kahverengi parçalar var. Çay tortusu gibi parçalar
Bizimkinde yeşil vardı yosun gibi böyle kurumuş nane gibi doktora attım normal dedi ama kahveyi bilemiyorum kuzum ne yedin dün

Back
X