- 25 Temmuz 2017
- 768
- 819
- 23
- 37
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #47.961
iyi ki yazdın canım, bilgilenmiş oldum, demek acı kaçınılmaz :/ ya ne ikinci çocuğu zaten... buna anca yetişiyoruz di mi
Canim benimki de cok acikca yazmak olucak amadun benim kontrolum vardi.sezeryan benim.Doktor iliskiye baslayabilirsiniz ama emzirmeden dolayi rahim yapisi oncekine gore farkli onun icin kayganlastirici kullanmanizi oneririm bir sure dedi. Bir de aci hissedecekmisim cok zorlama olmadan olmasi lazimmis. Ve yumurtlama zamanlari cok farklilik gosterdigi icin tahmin yapamiyorlarmis mutlaka korunun dedi. 1 yila kadar da hamilelik onermiyorum dedi zaten ben hic dusunmuyorum artik ikinciyi :)
Neyse bizim de 8 aydan sonra ilk defa olacak cok heyecanliyiz
Canım benim eşim askerde daha 1 ayımız var ama olunca aklıma gelirse yazarım sanaay kızlar ya bende bunu merakediyorumm uc bes gune doğuracam ama aklım bu konularda:)))acima olmaz inşallah canimya tecrubeni anlatsana basarinca:)normal olcak benimde dogum kismetse sizi takipteyim:)
canım normal mi oldu seninde zor mu geçti cok aciyo mu ya...iyi ki yazdın canım, bilgilenmiş oldum, demek acı kaçınılmaz :/ ya ne ikinci çocuğu zaten... buna anca yetişiyoruz di mi6,7 veya 8 yaş olsun isterdim ben aralarında. bi zamanlar... artık düşünmüyorum, en azından normal düşünmüyorum, sezeryan belki. bilmiyorum yaa, ben dayanamadım
allah kavustursun canım ama senin bence rahat olur o ozlemle beraber hiic bisey anlamazsinn:)Canım benim eşim askerde daha 1 ayımız var ama olunca aklıma gelirse yazarım sana
Evet ishal bizim ki bundan dahs kivamli yinrde ishal dedi doktor. Bence gotur bu aylarda hayati tehlike yaratir ishal dedi. Biz takipteyiz.Bide kakada bizden. Daha kontrolümüz haftaya salı. Acaba öncesinde gitsem mi kızlar bende kayısı suyunu fazla içmiştim ishal gibi
Biz 8 sene sevgililik geçirdik evlendik 1 sene acısı tam alıştım hamile kaldım yine yasakallah kavustursun canım ama senin bence rahat olur o ozlemle beraber hiic bisey anlamazsinn:)
Tamam canım yarın da biz gidelim bakalımEvet ishal bizim ki bundan dahs kivamli yinrde ishal dedi doktor. Bence gotur bu aylarda hayati tehlike yaratir ishal dedi. Biz takipteyiz.
Kızlar bitek biz mi böyleyiz sizde böyle misiniz Allah aşkına ben artık delirmek üzereyim
Uyanık olduğu her saniye memede. Sabah atıyorum 9da başladık güne. Ben akşama kadar emzirme üst değişme ve alt açma yapıyorum sadece. Size yemin ediyorum tuvalete gidecek vakit olmuyor. Memede uyuypr bırakınca uyanıyor. En fazla en fazla 1 saat uyuyor. O sırada darmadağın evi mi toplayım yemek mi yapayım. Hiç bişey yaptırmıyor bana. Akşam avm gittik 9da evdeydik. Vallahi billahi 9dan beri tek yaptığım şey oturduğum yerde emzirmek altını almak. Saat oldu 2. Yiyor gaz oluyor o gazı çıkarırken kaka yapıyor yeniden memeye geliyor. Kusuyor yeniden meme. Bide gaz sancısı olduğunda da meme istiyor rahatlamak için. Bu defa geceleri huzursuzsa ve çok emdiyse ağzından burnundan fışkırtarak kusuyor. Öyşe kusarsa diye tıvalete gidemiyorum iyice dalmadan. Dalarsada 1 saat zaten.
Ben artıl psikolojik olarak iyi değilim. Böyle gidecek diye oturup ağlıyorum.
Kızlar gece kaka yaptığında değiştirmeyin deniyor ya ben kıyamıyorum. Siz ne yapıyorsunuz?
Kızlar erkek bebeklerinizin boyu kilosu nasıl
Bizimki 4 gün önce yani 1 aylıkken kilosu 5.100 gr
Boyu 61 cm
Baş çevresi 38 cm geldi
Normalin üstünde mi acaba
canim korkma korknca olumsuz etkiler dogumdan sonra olumlu yonde donen cok kisi var bende de bazi zamanlarda aci yanma oluyordu iki senelik evliyim bendeBiz 8 sene sevgililik geçirdik evlendik 1 sene acısı tam alıştım hamile kaldım yine yasakkorkuyorum açıkcası ben korktukça eşim de kızıyo düşünme bunları diye. Ama daha kötüsü genişlemesi oldu da fazla genişlediyse ozaman sıkıntı
2 emme arasinda 2 den fazla kaka yaparsa yarini bekleme.Tamam canım yarın da biz gidelim bakalım
Bakalım canım inşallah olumlu gelişmeler olmuştur aşağıdacanim korkma korknca olumsuz etkiler dogumdan sonra olumlu yonde donen cok kisi var bende de bazi zamanlarda aci yanma oluyordu iki senelik evliyim bende
Şimdi emdi bi yaptı değiştirdim bi kaç saniye sonra hemen bdaha yaptı2 emme arasinda 2 den fazla kaka yaparsa yarini bekleme.
Takip et canim eger 2 saat icinde bir defa daha kaka yaparsa mutlaka gotur. Susuz kalmasi hayati tehlike yaratir dedi bizim doktorumuz.Şimdi emdi bi yaptı değiştirdim bi kaç saniye sonra hemen bdaha yaptı
Cnm ishal olduğunu nasıl anladın kaka sayısı mı fazlaBi kaka resmide bizden gelsin
Biz doktor kontrolunden ciktik. Takipte kal dedi doktorumuz. 3 saatte 4 den fazla kaka yaparsa serum takilacak.kaka ornegi ile idrar tahliliverecegiz birde. Hava degisimi olabilir dedi usutmus olabilir dedi birdr brn haftasonu karides ve kalamar yemistim ondanda olabilir dedi. Bakacagiz duruma gore.
Canim kakasi resimdeki Gibiydi. Birde 2 saat icinde 3 defa kaka yapti. Karnindanda cok ses geliyordu bagirsak sesi.Cnm ishal olduğunu nasıl anladın kaka sayısı mı fazla
Canım yavrularımız memeden kafasını çekince doydu sanıp yatırıyoruz ama çenesine dokunsak hemen emmeye devam ediyorlar öyle bir süre daha uzatabilirsin emme süresini ama yine de beslenmesi iyi bence maşallahBenimki de böyle devamlı emmek istiyordu aşırı derecede. Saatlerce bırakmamıştı ilk 15gün. Emzik verdik, çünkü emip kusuyordu artık. Şimdi 28günlük oldu, bugün doktora gittik. Kilo alımı haftada 200gr beklenirken daha az almış. Şimdi vicdan azabı yaşıyorum acaba gerçekten açtı da biz emzik mi verdik diye. Bir de ben emzik vermiceö diye afedersin bi tarafımı yırttım. Sen doyduğundan eminsen emzik alıştır istersen. Hiç bunu diyeceğim aklıma gelmezdi. Bu arada ben emziği bıraktırmaya çalışıyorum başarabilirsem.
Değiştiriyorum ben, öyle yatıramam poposu pişer diye düşünüyorum. Bir de benimki hiç uyumaz sanmam, baya rahatsız oluyor.
Maşallah canım. Benimki bugün 28günlük, 3645gr, 54.5cm. 2255 gr doğdu, 3015 gr hastaneden taburcu oldu. Yani nerdeyse 1 ayda 630gr aldı sadece. Bir de her istediğinde emziriyorum geri çevirmiyorum. Memede uyuyakalıyor ön sütü alıyor olgun sütü alamıyor galiba. Sonraki emzirmede hangi memede kaldıysa ondan devam ediyorum. Bundan sonra daha da dikkat edicem emzirme süremize. İnşallah daha hızlı alır kilosunu.
Evet canım sadece anne sütü
ya bu tripcanlara da sinir oluyorum. bebek bu yahu, bebek. oyuncak değil. adam gibi seveceksen sev hadi, elini emdirmek ne ya. suç anne babada bence. otorite olacak, öyle dur demekle olmuyor işte. çocuklarını şımarık büyüten anne babalara da bi örnek bizde var. kızlarının ağzının içine bakıyorlar, ağlasa hemen değişiveriyorlar. yahu ben anlamıyorum arkadaş. çocuğunu sev, çok sev ama her dediğine evet deme ya. bence hata onlarda kuzum. verme bebeni. düşünceni de güzel bi dille söyle, herkes haddini bilsin ya. biz özeliz, çocuklarımızda özel. ama siz ne b.k yerseniz yiyin tavrı. sinirlendim.Kızlar size bişey danışacağım. Eltimin 5.sınıfa giden kızı bebeğimi kucağına alıyor. Elini kolunu hırpalıyor. Şapur şupur öpüyor. Elini yıkamadan parmağını bebeğin ağzına sokuyo. Emsin diye. Ay başlangıçta ay bişey olacak diye panik yaptım. Herkes hissetti. Annesi babası dur desede dinlemiyor. Artık aldım elinden. Ağlamaya başladı. Herkes bozuldu. Yeni kardeşi oldu prematüre ona elletmiyorlar. Benim bebek için hadi sev diyo kaynanam. Kız ağladı. Kaynanam da diyoki kurban olsun herkes sana ağlama diyo. Ay sinir oldum. Eşimde ters ters bana bakıyo. Ya zaten tüp bebek. Gözümden sakınıyorum. Sizce yanlış mı yaptım elinden alarak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?