2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bizde 5 şubat dogumluyuz uyurken soluna yatırıyorum mesela uyandığında sırt üstü yatıyor oluyor döndüğü bu kadar ama her ihtimale karşı hep beşiğine yatırıyorum koltuk baza üstü yatırmıyorum artik ne olur ne olmaz:super:
Donme diye bunu diyorsanız bizimki nerdeyse 40 güllükten beri yan yatsa yastık yoksa sırt üstü yatiyor benxe donme dedikleri yüz üstüysen sirt üstü falan

Memede yaşıyor bizimki. Memekolik. Hiç almazsam 3 saat memese uyuyor. Ağzında meme 2 kere çekiyor 10 dk duruyor sonra biraz daha çekiyor. Yerine koyunca geri meme istiyor. Gaz sancısı olduğunda böyle ama. Olmazsa emiyor 10 dk 15 dk açığına göre. Dalınca memeyi ağızdan çıkarıp uyuyor. Gaz olunca memede rahatlıyor ama o daha da biriktiriyor
İyice gaz yapıyor emdikçe tabi saatli emzirmeyi denedin mi hic

Mevlid, bebek görme derken epey giremedim. 3 aylık olmamıza 3 gün kaldı kızlar. Ama emme süresi çok çok azaldı. Normal mi acaba?? Önceden yarım saat 20 dk ya da 15 dk memede kalan bebiş şimdi 8-10 dk emiyor. Farkettim de epey azaldı. Azalır diyorlardı zaten ama bilemedim ki doyuyor mu doymuyor mu?
Valla benimki basından beri 5 dk emiyordu bi ara uzattı 15 20 dk çıkardı bi ara akşamları 40 bule kldu somdi işen 7/8 dk anlam veremiyorum henüz
Ama doymazsa huzursuz olur doyuyordur

Ya şu toplu cevap nasıl yapılıyor bana bi öğretsenize :KK70: tek tek yazmaya vakit yok.
Bende bebekler 3-4 ayda döner diye biliyorum. Şimdi burda dönüyor okuyunca takıldım. Yoksa hiç kıyas huyum yok. Kimimizin bebeği 9 ayda yürüyecek kimimizin 1.5 yaşında. Sağlıklı olsunlar da gerisi mühim değil
Nasıl bi donme ben hala anlayamadım
Yan koyunca düz yatmaysa bizde baya var yüz üstü yatırıp kafayı sola koyup geldiğinde kafayı sağda görmek varsa bizde var ama kollarıyla kaldırma YÖK mesela bizde henüz

Kızlar benim kızım bugün 1 aylık oldu. Uzun süre meme reddi yaşadı, hep mama işe beslendi. Bir kaç gündür emiyor ama paralelde mamaya devam ediyorum. Emmediği için süt azalmış olabilir. Bugün doktor mamayı azalt 6 saatte bir ver dedi. Aralarda emziriyorum, emiyor ama bazen 15 dk aktif emiyor bazen yarım saat. Emzirme konusunda bilgisizim. 15 dk doğmasına yeter mi ya :KK43:
Memen boşalıyor mu 15 dk emdiginde benxe yeter 5 dk emiyor benimki de basindsn beri bazen uzatıyor bazen yine 5 dk karisirik
Sütun de azalmamıştır vardır eğer şüphe ediyorsan damla kullan bira mayasi tAbleti kullanabilirsin benim kesilince bunları aldim kullanıyorum hala sağma yapabilirsin

Memede yaşıyor bizimki. Memekolik. Hiç almazsam 3 saat memese uyuyor. Ağzında meme 2 kere çekiyor 10 dk duruyor sonra biraz daha çekiyor. Yerine koyunca geri meme istiyor. Gaz sancısı olduğunda böyle ama. Olmazsa emiyor 10 dk 15 dk açığına göre. Dalınca memeyi ağızdan çıkarıp uyuyor. Gaz olunca memede rahatlıyor ama o daha da biriktiriyor
Bacım gaz sancısı olunca emdikçe daha da gaz oliyor sen gaz sancisi olunca başka yol bul emzirme saatli emzir benxe çocukta sende rahat edersiniz yavrusun ds helak oliyordur gazdan

Bugun bizim bezde de yine 2 defa pembelik vardı suya devam bakalim insallah tekrar olmaz emmiyor şıpa iştahsız bu ara
yarın yoğun bir gün olacak is ark gelecek sabah eve yardımcı bayan gelecek sabah koru temizliğe başlayacağız bir seyler yapacağım bakalim allahtan 1 mayıs da annem de gelecek izinli kalabalık olacaklar bugünde misafir vardı dünde peltim çıktı artık

Kızlar demiştim ya nefrolog doktoruna gittik adam beni bozdu diye idrarda ki ürik asit kristali ile bezdeki ayni degil mi va diyince bu kadar Telas yapacaksanız bık bık ettiydi hatırladınız mi mesaj geldi livden aldığınız hizmetten memnunmusujz diye no anam no doye mesajlaşdim aradılar her şeyi tek tek anlattım orda ki salak çocuk doktorunun silikonla emerse Gazi olur tabi bi normal emzirmeye geçseniz diye benim moralimi bozduğunu da anlattım hazır aramislaeken
Lan manyak kadın noemal emzirebilsem silikonla isim ne geçebilsem zaten geçerim
Bebe zayen gazdan helak oliyor bi de ben beceriksizim de ondan helak oluyormus gibi niye hissettiriyorsun bana aynen böyle hissettirdi bana dedim hepsini not aldım dedi
Darısı memorial Ankara’da ki beceriksiz Hatice denen emzirme danışmanına hususi arayıp şikayet edeceğim ama bi vakit bulamadım :D

Bu arada benim çocuk uyuyor ben uyuyamıyorum kayınvalidem gelecek diye. 8 aylık hamileyken hastalanmıştım da bakmaya gelmişti. Ben ona daha çok bakmıştır. Hiç de dinlenememiştim üstelik kendi evimde rapor almama rağmen. Şimdi de bana yardımcı olmaya geliyor ama inşallah ben ona yardımcı olurken bulmam kendimi yine. İçimde ağzımızın tadı kaçacak gibi bir his var :KK11:

Kızlar demiştim ya nefrolog doktoruna gittik adam beni bozdu diye idrarda ki ürik asit kristali ile bezdeki ayni degil mi va diyince bu kadar Telas yapacaksanız bık bık ettiydi hatırladınız mi mesaj geldi livden aldığınız hizmetten memnunmusujz diye no anam no doye mesajlaşdim aradılar her şeyi tek tek anlattım orda ki salak çocuk doktorunun silikonla emerse Gazi olur tabi bi normal emzirmeye geçseniz diye benim moralimi bozduğunu da anlattım hazır aramislaeken
Lan manyak kadın noemal emzirebilsem silikonla isim ne geçebilsem zaten geçerim
Bebe zayen gazdan helak oliyor bi de ben beceriksizim de ondan helak oluyormus gibi niye hissettiriyorsun bana aynen böyle hissettirdi bana dedim hepsini not aldım dedi
Darısı memorial Ankara’da ki beceriksiz Hatice denen emzirme danışmanına hususi arayıp şikayet edeceğim ama bi vakit bulamadım :KK70:

İyi yapmışsın valla okurken benim bile içim soğudu söylediklerine.

Back
X