- 14 Aralık 2017
- 789
- 1.251
- 113
- 40
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #21.401
şimdiden bizi böyle düşünmek zorunda bırakıyorlar malesef. inşallah ablanız ya da arkadaşınız gelir..ne olursa olsun yanında çekinmeyeceğiniz nazınızın geçeceği birisi olması birinci şart.Canım benim annem yoktu mecbur kaynana geldi hoş annem olsada ona müsade edecek insanlar değiller sen sen ol anneni iste.keşke annem hayatta olsaydıda o gelseydi kaynanayı geç hastaneden eve geldiğimiz gün kayınpederde geldi ayıp yok bişi yok şimdikinde kısmet olursa ablamı çapırıcam yaza denk geliyo okullar da kapalı o gelmezse en yakın arkadaşım o gelirim dedi yani sonuna kadar direticem hem görüşmüyorum hem eşim diyoki memlekette doğurursan annemlerde kalırsın diyo bakalım çok kavga kıyamet kopacak ya hakkımızda hayırlısı
Teşekkür ederim canımGünaydınnnnn bugün cumaaaaa
evde temizlik vaaaarrr çok mutluyummmmm...
@Afilim92 kuzu güzel haberlerle gel
CansuErhan52 canım çok sevindim gözünaydın
ayprensesii @Karpatya0180 bende hiçbirşey sürmedim sürmeyi de düşünmüyorum.. zaten 3. çatlayacağı kadar çatladı artık bi yer kalmadı diye düşünüyorum
Kolay gelsin zor olacak. Bende iki ay sonra ev değiştiricem. Gözümde çok büyüyor öyle aman aman yardımcı olacak pek kimsemde yok birkaç arkadaş ve kuzenim dışında
Sonuna kadar katılıyorum canım sana bende sırf bu durumla karşılaşmayayım diye annemin yaşadığı yerdeki hastaneyi tercih ettim. O gece nasıl olur yanımda kalırlar mı bilmiyorum ben pek yakın değilim zaten kv ile kendi annem gibi göremem yani saygım var tabiki sevmesine bakmasına bir şey diyemem tabiki . Mahremiyet konusunda da hemşireler bir şey yapcağı zaman kendi annen hariç diğerlerini dışarı çıkarıyorlar diye biliyorum canım ben emzirmeyi bile onun yanında yapamam heralde emzirme örtüsü almayı düşünüyorum belki çıkmaz kimse diye.kızlar günaydın..sizlerin fikrini almak istiyorum:
doğum yaptığınız gece hastanede eşinizin annesinin yanınızda kalmasını nasıl karşılarsınız? ben şahsen doğal olarak her yerim meydanda kanamalar şunlar bunlar derken o medikal ve özel ortamda sadece kendi annemi ve eşimi istiyorum refakatçi olarak tabi o günleri görmek nasip olursa..ama şehir dışından gelen eş annesine de sen evde dur gelme hastaneye denmez. bu çok saçma bir durum değil mi? bazıları öbür anneyi dışlayamazsın kendi annen gibi onun da hakkı var diyorlar ama ben katılmıyorum buna. tabi ki doğumdan sonra bebeği sever ilgilenir o ayrı ama ben doğum öncesi ve doğumun hemen sonrasında kadının mahremiyete ihtiyacı olacağı için geceyi en fazla kendi annesi ve eşiyle geçirebileceğini düşünüyorum. bu diğer anneye saygısızlık veya vicdansızlık değildir. bir de doğum şekli ne olursa olsun doğumdan önceki süreçte insan inanılmaz gerilir diye tahmin ediyorum o anlarda insanın nazı bi tek kendi annesine geçer. malum eş anneleri her şeyi yanlış anlamaya meyilliler. ben o streste bi de aman eş annesi neden diye düşünmek istemem doğrusu..
sizler ne düşünüyorsunuz?
Benim kaynana balıkesirde ilk Doğuma kocaeliye geldi ikinciye tokata geldi bunada kilise gelir ona tek gezmek olsun fizana gitsen gelir ve hiç demezde kızım ablan gelsin bak ben ikisinede geldim oda tatsın bu duyguları ama nerdeee hep bana hep bana bizimkilerAhh cnm keşke annem hayatta olsa da benimle kalsa ama maalesefki vefat edeli 14 yıl oldu.( yani kaynana kalmak isterse de bişey diyemem benimde yakin bir arkadaşım ben kalırım dedi yanında ben olur dedim ama bakalim eşimde kalır sıkıntı olmazsa. Ama söyle bi avantajım var kaynanam düzcede yaşıyor doğum ist anadolu yakasında bi hastanede olucak belki kalmak istemez kaynanam yaşayıp görücez. Allah seninde yardımcın olsun.
Aynen canım ablam eğer gelemem derse onada Gönül koyucam sert olacam mecbur kalsın gelsin insanlar çocukları için nerelere gidiyorlar arkadaşım gelmek zorunda değil ama o bile gelirim dedi.üstelik aynı dönemde ev taşıcM illaki gelecekallahın iziniyleşimdiden bizi böyle düşünmek zorunda bırakıyorlar malesef. inşallah ablanız ya da arkadaşınız gelir..ne olursa olsun yanında çekinmeyeceğiniz nazınızın geçeceği birisi olması birinci şart.
Ahh cnm keşke annem hayatta olsa da benimle kalsa ama maalesefki vefat edeli 14 yıl oldu.( yani kaynana kalmak isterse de bişey diyemem benimde yakin bir arkadaşım ben kalırım dedi yanında ben olur dedim ama bakalim eşimde kalır sıkıntı olmazsa. Ama söyle bi avantajım var kaynanam düzcede yaşıyor doğum ist anadolu yakasında bi hastanede olucak belki kalmak istemez kaynanam yaşayıp görücez. Allah seninde yardımcın olsun.
Canım bana da 13. Haftada kız dedi doktor , herkese ben erkek hissediyorum diyordum . İlk bebeğim olacak kız erkek ayırdığımdan değil gerçekten içimden asla kız olduğuna inanamadım . 16. Haftada tekrar farklı bir doktor gördüğünde kocaman pipisi var dedi . Hani umut olsun diye değil de eğer gerçekten içinden kız geçiyorsa anne adayları hissediyor diye düşünüyorum benDoktorumun iyi bir doktor olduğunu biliyorum ama benzetme için 15 hafta yüksek gibi geldi arkadaşa 12 haftalıkken %100 erkek demiş tahmin bile değil kesin konuşmuş ne bilim belkide öyle inanmak istediğim için böyle düşünüyorum ama kız gibi hissediyorum nedense hayırlısı olsun erkekte olsa yabancı gelmicek nede olsa hazırda 2 oğlan var
Gözün aydınCok sagolun kizlar bebeklerimiz saglikla gelsin insallah .Artık alisveris yapabilirim. Yasasin
Dr a soyleyin hadi diyorum dur bekle diyor .Valla gördüm dedim .Neyi dedieee pipisini dedim Bu ne dikkat diyor .Dedim forumda arkadaslarimin bebekleri gore gore uzmanlastim koptuk
Zaten anlamıyorum şu erkek tarafını hiç bizimki mesela arayıp bana yada eşime hiç çocuğu sormaz nasıl ıyimi diye sadece 1 kez aradı beni o kadar geçen eşimin kardeşi bizdeydi hastaneden gelmiştik onu arayıp ona sordu çocuk nasılmış diye yahu anlamıyorum çocuk kaynımın çocuğumu da onu arayıp ona soruyor çok acaipler hiç bişey anlamdım onlardan. Seninki de hiç anlayışlı değil musade etmiyor baksana Allah akıl fikir versin.Benim kaynana balıkesirde ilk Doğuma kocaeliye geldi ikinciye tokata geldi bunada kilise gelir ona tek gezmek olsun fizana gitsen gelir ve hiç demezde kızım ablan gelsin bak ben ikisinede geldim oda tatsın bu duyguları ama nerdeee hep bana hep bana bizimkiler
Yardımcı fikri güzel ama eşimin tarafı fln söylenir bu sefer ne gerek var biz hallederiz diye. Ama ne bilim en kötü kuzenim fln gelir yardımcı olurlar yakın kiz arkadaşım da gelir bilmiyorum o zaman gelince bakicaz artık ne yapacağımıza Rabbim kimseyi annesiz bırakmasın zor bir durum ayakta kalmakta zor.canim eger durumun varsa iyi bir yardimci veya hemsire gibi falan bulun ev icin gercekten cok rahatlik oluyor. Benim annem kardesim sagolsun yanimda ama sonucta camasir bulasik temizlik derken butun isleride annem yapamaz zaten yoruluyor. Ben zaten kendim hasta olurum yatmam gerekir toparlanmam icin. Annem bebekle ilgilenir yardimcide camasir bulasik temizlik gibi islerle. Ya en azindan yemeginiz temizliginiz yapildi mi kendi bebegine yine bakarsin kimseye muhtac olmazsin. Gunde 2 saat bile biri gelse iyi olur. Kayinvalide yaninda dinlenemezsin bile senden hizmet bile bekliyebilir eger anlasyisli biri degilse
Ben onceki hamileligimdede yaptim suanda oyle yapicam gercekten tavsiye ederim.
Sağlıklı hayırlı bir mucizen olur inşallah en kısa zamandaSelam kızlar nasılsınız bakalım uzak kaldım biraz buralardan,benden sonra herkes iyidir umarım. Geçen ay sonu adet oldum yeniden başlama umuduyla devam diyorum :) tatile gittik geldik bu arada çok iyi geldi. Sağlıkla gelsin bebekleriniz,tez zamanda bana da isteyen herkese yaşatsın Allah
Yardımcı fikri güzel ama eşimin tarafı fln söylenir bu sefer ne gerek var biz hallederiz diye. Ama ne bilim en kötü kuzenim fln gelir yardımcı olurlar yakın kiz arkadaşım da gelir bilmiyorum o zaman gelince bakicaz artık ne yapacağımıza Rabbim kimseyi annesiz bırakmasın zor bir durum ayakta kalmakta zor.
Valla içimdeki his mi yoksa erkek mi bilmiyorum ilk oğlum her iki cinsiyet olabilir diye dayanamayıp yeşil bi tulum almıştım kızda erkekte giyer diye erkek oldu ama buna 3 aylıkken kız için bere aldım iki tane kız için hırka aldım bide pembe iç zıbın aldım o kadar içimde bir kız umudu var ki doktor erkeğe benziyo diyince baya üzülmüştüm ne yalan söyliyim elimde değil ama hala o his var bide rüyamda kız doğurduğumu gördüm göğsümden süt fışkırdıpını gördüm adet olduğumu gördüm bunların hepsi kIz çocuğa işaret insan ister istemez olacağına inanıyor önceki çocuklarımda hiç buna benzer şeyler görmemiştim ne bilim sanki kızım olacak gibi hissediyorumCanım bana da 13. Haftada kız dedi doktor , herkese ben erkek hissediyorum diyordum . İlk bebeğim olacak kız erkek ayırdığımdan değil gerçekten içimden asla kız olduğuna inanamadım . 16. Haftada tekrar farklı bir doktor gördüğünde kocaman pipisi var dedi . Hani umut olsun diye değil de eğer gerçekten içinden kız geçiyorsa anne adayları hissediyor diye düşünüyorum benSağlıkla gönlünden geçen gibi olsun herşey
Ben sezeryan yaptığım için iki gece kalıyorum anneme diyorum iki gecede sen kal diye ki kizlarimdada annem kaldı esin izinli olacak anneside oğluyla kalsın seni görmeye gelip gitsinler bence o halde kaynanamin beni görmesini istemezdim tuvalete otururken bile destek istiyorsunkızlar günaydın..sizlerin fikrini almak istiyorum:
doğum yaptığınız gece hastanede eşinizin annesinin yanınızda kalmasını nasıl karşılarsınız? ben şahsen doğal olarak her yerim meydanda kanamalar şunlar bunlar derken o medikal ve özel ortamda sadece kendi annemi ve eşimi istiyorum refakatçi olarak tabi o günleri görmek nasip olursa..ama şehir dışından gelen eş annesine de sen evde dur gelme hastaneye denmez. bu çok saçma bir durum değil mi? bazıları öbür anneyi dışlayamazsın kendi annen gibi onun da hakkı var diyorlar ama ben katılmıyorum buna. tabi ki doğumdan sonra bebeği sever ilgilenir o ayrı ama ben doğum öncesi ve doğumun hemen sonrasında kadının mahremiyete ihtiyacı olacağı için geceyi en fazla kendi annesi ve eşiyle geçirebileceğini düşünüyorum. bu diğer anneye saygısızlık veya vicdansızlık değildir. bir de doğum şekli ne olursa olsun doğumdan önceki süreçte insan inanılmaz gerilir diye tahmin ediyorum o anlarda insanın nazı bi tek kendi annesine geçer. malum eş anneleri her şeyi yanlış anlamaya meyilliler. ben o streste bi de aman eş annesi neden diye düşünmek istemem doğrusu..
sizler ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?