- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.461
Bende seninle aynı durumdayım canım. lllturkiye sitesnden fazla süt yaz makalesini okuyabilirsn. Orda fazla süt problemine çözüm yolları anlatmışlar. Sağmayın diyor süt iyice artar diyor. 3. Aydan sonra süt ihtiyaç kadar iner diyorCanım sütün fazlaysa ondan olabilir mi.Benim sütüm çok fazla geliyor.göğsümdeki sütü asla tam bitiremiyor kızım ve akışıda çok hızlı.bir göğsümden 170 ml süt çıkıyor.sürekli dolu göğüslerim ilk başlarda anlamadım süt bezesi oluştu içinde 3 4 gün beni de sıtma tutuyordu akiama doğru 1 2 saat uyuyunca geçiyordu.göğüs uçlarımdan titreme girip tüm vücuduma yayılıyordu sonra göğüslerimi elektrikli pompa alıp tam boşaltmaya başladım.fakat o da süt üretimini artırıyor diye süt bezelerim geçtikten sonra sadece göğüslerimi rahatlatacak kadar sağıyorum yoksa çok şişiyorlar.birde bebeğim akıştan dolayı zorlanıyor diye emzirmeden önce biraz sağıyorum sonra emziriyorum.yapmazsam bebek emerken çok hava yuttuğu için gaz yapıyor.sütüm olmayacak diye korkuyordum hep şimdi de sütümü sağmaktan yorulur oldum
Bilemedim ki gelen kanama yoğunluğu rengi falan nasıl eğer lohusa akıntısının devamı gibi duruyorsa adet değildir. Bazılarının kırk günden fazla sürüyormuş hattaÖyle mi bilmiyordum canım kendimi kötü hissediyorum ama
Haklısın canım yemeğin yerini de bişey tutmaz
Hadi ya mesela siz ona tatlı dille anne çok yoruldun ben iyiyim kendi ihtiyaçlarımızi karsilaybikirim artık istediğin zaman evine dönebilirsin sen de biraz dinlenmiş olursun artık desen yanlış anlar mı
eşinizle açık açık konuşsanız olmaz mı. sonuçta misafirliğin de bir süresi var yani karşı taraf anlamıyorsa bir şekilde belirtmek lazım sana destekleri yok belli ki daha fazla köstek olmasınlar bari ya da kendi ailenden sevdiğin birilerini yatılı davet et. misafir misafiri sevmez derler belki rahatsız olur gider onlar gitsin de diyemeyeceğine göre. benim de kv buradayken annem de buradaydı annemin varlığından aşırı rahatsız oldu annem ona hizmet etmesine rağmen ona karşı da saçma bir kıskançlığa girdi arada sen memlekete dön ben kalayım gibilerinden bir şey vızıldamaktan da geri kalmadı hoş. en sonunda annem de o da memleketlerine döndüler tek başıma kafam çok rahat ama annemin desteğini arıyorum tekrar gelse keşke çok iyi olur.
5 tane depent kullandim .Yurutulene kadar uzerimde uzun gecelik vardi surekli kanama kontrolu yaptıkları icin pratik oldu .Yuruyecek duruma gelince de pijamami giydirdiler onla rahat ettim .En az 1 gecelik 2 pijama diyorum .Geceligim hemen kirlendi .Pijama da agri kesici yaptıklarında kirlendi .Selam arkadaşlar sezeryanla doğum yapan anneler doğum sonrası hangi kıyafet daha rahat oluyo uzun gecelik mi kısa pantolonlu olanmi siz hangisini kullandınız acaba birde bu tek kullanımlık lohusa çamaşırı vardı ebebekte 4lü bunlar kullanışlı mi alalım mı
Hametan i bize cocuk dr u yazdi .Kendi dr um da farkli bir iz kremi yazcakti .Dermatix alsam olur mu daha once olumlu sonuç aldim dedim .Tamam o zaman onu al dedi .Ama yara tazeyken surulmuyorCanım pazartesiye kadar geçmezse gidicem Göbeğim ameliyat yerini kapattığı için oldu sanırım kaç gün açık bırakıcam uzanınca geçmezse gidicem. Sadece Hametan yazdı onun dışında bişey yazmadı ilaç
18 günlüğüz öyle foşlata foşlata yapıyor normal canım :)
gecelik giydim altımda depend vardı yatınca geceliği beline sıyırdım rahat oldu
Doktor ikisini birlikte kullanacaksın dedi. Yeni başladığım için çok bir şey söyleyemiyorum arttı evet ama çok çok da değil. Fakat yapılan araştırmalarda sütü arttırdığı kanıtlanmış Malt ın.Bende o ikisini araştırdım canım biri dediğim bira mayası tableti solgar biride damla ikisinide kullanmam lazım mı acaba hangisi daha etkilidir ki? Miktar baya baya arttı mı
Cnm benim de 23 gündür denemediğim şey kalmadı.sütüm hala çok az.2 göğüsten ancak 30cc geliyor.dr emdireceksin diyor.çocuk süt olmayınca emmiyor.ee mama veriyoruz onunla da bu hafta fazla kilo almış.mamayı azalt diyor.süt mü var ne içecek bu çocuk.canıma yetti valla.humana çaylar,rezene çayları,malt içecekler,beslak damla Ve binimin süt İçin yediğim bir dünya şey.sonuç 23 gündür artmayan Ve çok az olan süt.ben kabul ediyorum artık.bu fizyolojik bir şey ne yapsan boş.damlanın hiç bir faydasını görmedim canım,yukarda saydığım bi dünya şeyin de.son olarak dün solgarın bira mayası tabletine başladım.fakat ondan da umudum yok sonuçta malt içeceklerle aynı sayılır Ve ben kolilerce malt içtimBide kızlar kimse kiraz çekirdeği kullanmadı mı gaz için yarın onuda alıcam ama yatak mı kemer mi kararsız kaldım.
Ayrıca süt artırıcı damla yada bira mayası tableti varmış vitamin şeklinde onlardan kullanıp fayda gören var mı bana yardımcı olun lütfen gaz ve süt canıma yetti
Neden soylemedin bebeklisin sen güç lazım sanaIyi yapmışlar canım ben gece kötü oldum eşim uyuyordu zaten Fark etmedi
Kızlar bende 41 + 1 haftalikken kızıma kavuştum çarşamba günü gece 12 de nişanım geldi sonra sancilarim başladı evde cekeyim dedim sabaha kadar gezin otur kalk hareket ettim sadece bir saat uyudum sabah 8 de hastaneye geldik benim drum daha gelmemiş önce ebe sonra bir erkek dr çatı muayenesi yaptı o kadar soktu ki dedim bebeği alacak çok canım yandı 3 4 santim açılma var yatış yapılsın dedi sonra kendi Dr um geldi oda muayene etti ama o çok canımı yakmadi 2 santim açıklık var dedi birde sana suni sancı veririz inş ben seni dogurturum dedi taktilar sancıyı arada çatı muayenesi oluyorum 6 7 kere olmusumdur bize artık 6 da olur yok 9 da olur doğum diyorlar benim Dr umda gitti benim için geleceği için fark aliyorlarmis neyse annem eşim başımda geberiyorum artık sancı dan oğlumu da suni sancı ile yapmıştım ama bu kadar kötü değildi artık bakiyolar açılma var ama ben dayanamiyorum artık eşim artık kavga etti dr u niye çağırmiyorsunuz diye dr 9 da geldi ebeye göre 8 9 santim açıklık 6 santim bebek daha yukarda benim ikinmam gelmemiş dr um dedi beni niye çağırdıniz daha bunun en az 3 4 saati var ama beni artık kendimde değilim dr dedi seni sezeryan yapalım bari 15 saat suni sancı çektin daha da 3 4 saat cekemezsin dedim beni kurtar da yap sezaryen olsun bu seferde eşim le annem dr a kizdilar madem sezeryan olacaktı neden bu kadar cektirdiniz diye dr la kavga ettiler dr da kızdı bırakıp gidiyordu neredeyse dedim dr hanim siz onlara bakmayın bilmiyorlar öylöyle cektigimi görünce bana üzüldü ler ikna oldu beni hemen sezeryana aldılar 10 15 dakkada bebegime kavuştum dün 10 38 de doğum yaptım şu an karnimda gazım var o kadar ins hemen iyi olurum bugün de taburcu oluyorum allah kimseyi bu yolda bırakmasın şimdi küçücük bir kızım var 3 kg 180 gr 12 sene önce oğlumu da aynı kiloda dogurmustum o zaman 22 yaşında daha cesur musum şimdi 34 yaşında bişey olacak diye korkuyorum bu arada kızlar gazım çok fazla şimdi ağrı kesici yapacaklar sonra taburcu olucam bildiginiz çaresi var mı çok kötüyüm
Yok canim akinti değil kan ama bir tek wcde geliyor afedersin ben de anlamadım adet mi değil miBilemedim ki gelen kanama yoğunluğu rengi falan nasıl eğer lohusa akıntısının devamı gibi duruyorsa adet değildir. Bazılarının kırk günden fazla sürüyormuş hatta
Evet cnm yanma varsa büyük ihtimalle enfeksiyon dur 2 3 gün bol su içerek geçirmeyi dene olmazsa doktor a görün sana antibiyotik verirben de geçen hafta tam olarka öyleydim grip olmuş gibi titreme ateş halsizlik vs. biraz psikolojikti benim evdeki misafirlerden çok bunalmıştım biraz da aşırı uykusuzluktan yorulmuşum. uyuyup kafa dinleyince geçti. bende de doğumdan bu yana geçmeyen bir idrar yolu yanması var. ilk başlarda ameliyat etkisidir vs. diye üzerinde durmadım ilk bir hafta azalır gibi oldu ama şu zamanlar tavan yaptı benzer bir sorun yaşayan var mı? idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi?
Ben de doğumdan itibaren kullandım cmm hastaneye de aldım benimle gerçekten faydası oldu:)Sarı tülbent dün almıştık bende bugunden itibaren örteceğim artık. Batıl vs değil doğduğundan beri takanlarda hiç olmamış faydası var bence. Bugun yıkayacağız hergün daha iyi olacağız inşallah :)
O zaman akışına bırak cnm duymaamaya görmemeye çalış yaptıklarını söylediklerini.Kuser giderler esimde tabi bana eziyet eder senin yuzunden diye konusur durur
eşim gelsin acile gidicem sanırım çünkü şimdi baktım da ucu açılmış gibi parmak ucu kadar. iz kalmasında değilimde biran önce sorunsuz iyileşelim5 tane depent kullandim .Yurutulene kadar uzerimde uzun gecelik vardi surekli kanama kontrolu yaptıkları icin pratik oldu .Yuruyecek duruma gelince de pijamami giydirdiler onla rahat ettim .En az 1 gecelik 2 pijama diyorum .Geceligim hemen kirlendi .Pijama da agri kesici yaptıklarında kirlendi .
Hametan i bize cocuk dr u yazdi .Kendi dr um da farkli bir iz kremi yazcakti .Dermatix alsam olur mu daha once olumlu sonuç aldim dedim .Tamam o zaman onu al dedi .Ama yara tazeyken surulmuyor
Öyle canim da bizim kayinaileyle sıkıntı var sürekli sen bebeğe bakamazsin tavrindalar.Neden soylemedin bebeklisin sen güç lazım sana
Evet sancı çok zor fakat normal doüum sonrası sezeryan ile kıyaslanamaz kesinlikle.İlk doğumum sezeryandı bebeğimle ilk 10 gün kısıtlı ilgilendim.Şimdi normal doğurdum aynı gün yürüdüm vs 3. Gün evi süpürdüm ve hiç yatmadım.Bende sancıya dayanamayacağım sandım,sürekli sezeryana alın diye ısrar ettim.Dr hersey iyi gidiyor dayan dedi hep.Ben avrupadayım bu arada, burada herkes normal doğuruyor sezeryan sadece komplikasyon varsa oluyor.Türkiyede özel hastanelerde durum biraz farklı.Doğrudur herkes dayanamıyor sanırım.Ben de hastaneyi inlettim 7 saat ebeler 10 dk da bir geldiler sakinleştirmek için ama mümkün olmadı.Sürekli açıklık kontrol edince üstümde ne varsa çıkardım.Hastane kıyafetini falan sadece altımda iç çamaşırla akşama kadar bağırıp durdum.Yine de almadılar sezaryene.Öncesi zor ama dogum sonrası çok rahat geçti.Önemli olan Saglıkla kucagımıza almamızda zaten.Şükür çoğumuzun öyle oldu.Kalan arkadaşlar da inşallah kolaylıkla atlatırlar bu süreci.
Bana da iz için contratubex diye bir jel verdi dr ama hiç kullanmaya fırsat olmadı bi de ben de saçma bi şekilde korku oluştu dikişe bakmak bile istemiyorum dokunamıyorum falan5 tane depent kullandim .Yurutulene kadar uzerimde uzun gecelik vardi surekli kanama kontrolu yaptıkları icin pratik oldu .Yuruyecek duruma gelince de pijamami giydirdiler onla rahat ettim .En az 1 gecelik 2 pijama diyorum .Geceligim hemen kirlendi .Pijama da agri kesici yaptıklarında kirlendi .
Hametan i bize cocuk dr u yazdi .Kendi dr um da farkli bir iz kremi yazcakti .Dermatix alsam olur mu daha once olumlu sonuç aldim dedim .Tamam o zaman onu al dedi .Ama yara tazeyken surulmuyor
Walla kafanı şişiren mutsuz eden birileri olmasındansa lohusa tek başına kalsın daha iyi. Zaten lohusalıkta insan depresyona girmeye çok meyilli oluyor bi de bu can sıkıcı Kişiler bildiğin hasta ediyor insanı Allah tez zamanda seni de rahatlatsınAnnemler 1 gece kaldi kafayi yiyecekti. Yemek yaptı filan ama anneme surekli emirler bilmislikler tasladi. Esime soyluyorum benim sinavlarim bi bitsin bekle diyor. Tek basina kalamzmis lohusa
O bende en bastan beri var 3.gun bakabildim hala bakamıyorum. Bakinca o basma anlarini tekrar yaşıyorum. Nasil bozdularsa psikolojimi.Bana da iz için contratubex diye bir jel verdi dr ama hiç kullanmaya fırsat olmadı bi de ben de saçma bi şekilde korku oluştu dikişe bakmak bile istemiyorum dokunamıyorum falan
Ahh kayınvalideler ..Öyle canim da bizim kayinaileyle sıkıntı var sürekli sen bebeğe bakamazsin tavrindalar.
Onların eline düşmemek için söylemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?