- 21 Mart 2012
- 436
- 436
- 103
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #12.721
Mrb bulantılar nedeniyle bende baya kilo kaybedenlerdenim. Doktorum uzun boylu olduğun için max 12 kilo alacaksın bunun fazlası yağ olur demişti. Bu 12 kilonun hamilelikten dolayı yani bebeğin suyu kan hacmindeki artış gögüslerdeki artış bebek ve eşi olarak 9-10 kilo olacağını geri kalan birkaç kilonunda 40 çıkana yardımcı olacak depolar olduğunu söylemişti. 5 kilo gerçekten çok az geldi. Bebek ve suyu 5 kilo oluyo.Selamlar,
Doktora 7. haftada gittim en son. Keseyi gördük ve kalp atışını duyduk. Önümüzdeki ay gelirsin bir daha demişti, ben de 20 Ocak'a aldım randevumu. Şu an folik asit, d vitamini ve omega-3 kullanıyorum. Geçen hamileliğimde yanlış hatırlamıyorsam 3. ayda kalsiyum ve multivitamin başlatmıştı. Hamileliğin sonlarına doğru da demir takviyesi almıştım.
Benim doktorum beslenme konusunda epey hassas bir kadın. İlk hamileliğimde ilk 4 ay kilo alınmayacak, sonrasında da her ay maksimum 1 kilo alınacak demişti
Beslenme listesi vermişti o zaman. Yenilecekler ve yenilmeyecekler şeklinde. Yenilmeyecekler listesinde yer alan hiç bir şeyin bebeğe zerre faydası yok, bunları yemek için bebeği bahane etme demiştiEşimi de yediğimi içtiğimi takip ile görevlendirmişti.
Kadından korkumdan epey sağlıklı beslendim ve toplamda 5 kilo aldım. Kızım 3.600 doğdu. Doğumdan sonra başlangıç kilomdaydım. İnşallah bu seferde aynı performansı sergileyebilirim zira fazla kilo almadığım için son aylarda ödem sorunu falan da yaşamamıştım.
Şu an kraker ile beslendiğimden 2 kilo zayıflamış vaziyetteyim. Bulantı ve kusmalar rahatlayınca düzenli beslenmeye geçiş yapabilirim umarım.
Hemoroidim yok canım ama kabızlıktan yırtık oluşmuştu bende. Duphalac kullandım geçmedi kabizlik ben de kuru kayısı tukettim. Aşırı şişkinlik ve kaşıntı yaptı ama kabızlık geçti o geçince de yırtık da iyileşti kremlerle falan. Sonra yine aynı oldum bu sefer efermag diye bir magnezyum ilacı verdi. Şimdilik iyi gidiyorum bakalım.Gunaydn kizlarr,umarım herkez iyidir,hamileliğin başından beri bulantılardan kusmalardan mahvolan ben dün itibariyle hafiflemis durumda çok şükür. .bulantı koku hassasiyeti yine var ama asla önceki gibi deil ,hala kötü olanlar içinizi ferah tutun hafifliycek inşallah arkadaşlar :) ben hiç bitmiycek sanmıştımbu kezde kabizlik başladı hemoroid imde var çok zorlanıyorum ..dulcasoft diye bi ilaç yazdı doktorum inşallah faydası olur..hemoroid ı olan varmı aranızda ne yapıp hafifletebiliriz acaba
Hayırlı olsun sağlıcakla gelsin bebişiniz listeyi merak ettim rica etsem burada paylaşabilir misiniz
Lavantanın dediği gibi Listeyi bizimle de paylaşır mısınız lütfennnnn çok ihtiyacımız var
Tabi ki paylaşıtım. Akşam listeyi bulup atayım.elecda merhaba bahsettiğiniz listeyi burada paylaşabilir misiniz ? Rica etsem
Çok teşekkür ederimTabi ki paylaşıtım. Akşam listeyi bulup atayım.
Şubat 19 una gün verdiler asi için. Hatta erken gel kan alcaz dediler ama başka bir yerde Şubat ayı içinde kan tahlili yaptırırsan onu getir yeter asi yaparız demislerdiKızlar önümüzdeki ay sağlık ocağında tetanoz aşısı olucakmışım sizede söylediler mi ? Aşıyı
Benimde endokrin doktorum göbeğime taktı her gittiğimde unlu gıdalar , şerbetli tatlılardan uzak durmamı söylüyorBenim doktorum da takti kiloma sinir etti beni. 70 kiloyla hamile kaldim bulanti ve kusmalardan hala 70im ama doktorum doguma kadar 60 kilo olmam gerektigni hastanenin diyetisyenine duzenli olarak gitmem gerektigini ve hep kilo takibi yapmam gerektigini diyetisyenin beni zayiflaticagini soyledi. Ama moralim cok bozuldu sanki tlcdeki 170 kiloluk ablalardanim.
62 kilo ile hamile kaldım. 67 ile doğuma girdim. Doğumdan iki gün sonra tartıldığımda 61-62 arasıydım. Ama doğum sonrası, lohusalıkta süt olsun şunu da ye kapsamında ağzıma tıkıştırılanlardan kaynaklı kilo aldım.Mrb bulantılar nedeniyle bende baya kilo kaybedenlerdenim. Doktorum uzun boylu olduğun için max 12 kilo alacaksın bunun fazlası yağ olur demişti. Bu 12 kilonun hamilelikten dolayı yani bebeğin suyu kan hacmindeki artış gögüslerdeki artış bebek ve eşi olarak 9-10 kilo olacağını geri kalan birkaç kilonunda 40 çıkana yardımcı olacak depolar olduğunu söylemişti. 5 kilo gerçekten çok az geldi. Bebek ve suyu 5 kilo oluyo.
Benim kan alındı 9 şubatta tetanoz aşım olucakŞubat 19 una gün verdiler asi için. Hatta erken gel kan alcaz dediler ama başka bir yerde Şubat ayı içinde kan tahlili yaptırırsan onu getir yeter asi yaparız demislerdi
Şekerli şerbetli gıdalar mı yedirdiler canım ailen62 kilo ile hamile kaldım. 67 ile doğuma girdim. Doğumdan iki gün sonra tartıldığımda 61-62 arasıydım. Ama doğum sonrası, lohusalıkta süt olsun şunu da ye kapsamında ağzıma tıkıştırılanlardan kaynaklı kilo aldım.
Benim ilk hamileliğimde de sağlık ocağı tetanoz aşısı için aramıştı. Doktorum yaptırma demişti, yaptırmamıştım. Doktorunuza bir sorun bence.Kızlar önümüzdeki ay sağlık ocağında tetanoz aşısı olucakmışım sizede söylediler mi ? Aşıyı
Evet cnm aynı dediğin gibi oldu :) tam azaldı bitcek artk diyodum geçen hafta yine çok kötü olmuştum tekrar başa dönmüş gibi ama sonra bi sabah kalktım ağrı hissetmiyorum :) bi an korkmadm deil aslında acaba bişey mi oldu diye ama ara ara bulantılar yine devam ettiği için sknti yoktur heralde diye düşündüm :) inşallah darısı başına
Hmm demek ki tam belli bir haftası yok aşının benimki senden bir hafta sonra olcak. Satlarimiz da hemen hemen aynı.Benim kan alındı 9 şubatta tetanoz aşım olucak
Bende sorucam zaten 2009 yılında çalışırken küflü çivi batmıştı hatta aşıyı tamamlamıştım söyledim Ebeye kağıdını sordu dedim kayboldu olmaz tekrar yapacağız dediBenim ilk hamileliğimde de sağlık ocağı tetanoz aşısı için aramıştı. Doktorum yaptırma demişti, yaptırmamıştım. Doktorunuza bir sorun bence.
Emzirirken insan çok acıkıyor zaten. Sürekli hurma, ceviz, kuru incir, süt olsun diye malt içecekleri falan derken kilo almıştım.Şekerli şerbetli gıdalar mı yedirdiler canım ailen
Sanırım canımHmm demek ki tam belli bir haftası yok aşının benimki senden bir hafta sonra olcak. Satlarimiz da hemen hemen aynı.
O malt içecekler işe yaradı mı canım süt içinEmzirirken insan çok acıkıyor zaten. Sürekli hurma, ceviz, kuru incir, süt olsun diye malt içecekleri falan derken kilo almıştım.
Ben alerjik bünyeliyim. Ondan mı bilmiyorum ara sağlık ocağını, doktorum aşıya izin vermiyor de demişti doktor.Bende sorucam zaten 2009 yılında çalışırken küflü çivi batmıştı hatta aşıyı tamamlamıştım söyledim Ebeye kağıdını sordu dedim kayboldu olmaz tekrar yapacağız dedi
Öyle oluyor canım geçiyor gibi oluyor sonra çok kötü bir iki gün geçiriyorsun sonra yine iyi oluyorsun falan ama yavaş yavaş o kötü günlerin sayısı düşüyor. Ben çok şükür iyiye gidiyorum arada isyan ettiğim de oluyor ama geçiyor sonraAyy benimde geçecek galiba :) çok mutlu oldum. Sağol canım eskiden 7/24 istifra ediyordum. Şimdi günde 4e 5e düştü. Hatta bazı günler 2 ile bitiriyorum. Geçiyor derken dün zorlu bir gün oldu benim için. Merak ettim ani şiddetlenmenin kesilmeyle ilgisi var mı diye. Çok teşekkürler cevabın için. Senin için Çok sevindim. Gelsin artık hamileliğin keyifli zamanları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?