2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Bende bugün ikili teste gittim kızlar. Ultrason sonucu normal görünüyor kan tahlili cuma çıkacak dediler. Cinsiyet sordum, ilk önce tersledi ben ense kalınlığı bakıyorum şuan dedi. Sonrada erkeğe benzettim ama yanılabilirim henüz erken 16 da netleşir dedi. Hayırlısı olsun artık sağlıklımolsunda.

terslemek nedir ya en doğal hakkımız merak ediyoruz sorucaz tabi neyse hayırlısı olsun canım

Arkadaşlar ben yüzüme incir çekirdeği yağı sürüyorum. Sadece Gebeler için kullanılan güneş koruyucu kullanıyorum. Malum yaz hormonlar sebebi ile güneş lekesi kalabilir. Parfüm, vücut kremi kullanmıyorum. Göbeğime üzüm çekirdeği yağı kullanacağım çatlak olmasın diye. Hindistan cevizi yağını vücut nemlendirici olarak kullanıyorum. Oke sürmüyorum. Diş macunları bile zehirli. Onda da parabensiz, flörürsüz ,sls içermeyen bir macun kullanıyorum. Yağlar soğuk sıkım, organik

Haklısın canım ben tahmin bile koparamadım doktordan cinsiyet konusunda ama bazı arkadaşlar 12.haftada öğrendi
Işte öğrenebilirler ama bak geçen kontrolde erkek demişti doktor ama hayal kurmayın dedi. Sonra bugün yine erkek dedi ama kesin değil daha çok erken sonradan mahcup olmak istemem dedi. Ben o yüzden kesin olabileceğini düşünmüyorum. Ama isteyen arkadaşların söylenen cinsiyetleri eklerim

arkadaşlar merhaba. Ben 14 + 3 hamileyim. 12 haftada detaylı ultrasona bakıldı. genel olarak normal; ancak bebeği besleyen damarlarımda çentik görüldü. bu da risk tesşkil edebilir diye anlıyorum. kendi doktorum bunun fizyolojik olabileceğini, düşünmemem gerektiğini söyledi, 20.haftadan sonra gelişimi yakından takip edelim dedi; sadece ecopirin verdi. ancak aklıma hemen şu geldi. ablamın da 3 yıl evvel bi gebeliği olmuştu ve 20.haftadan sonra gelişimi sorunlu oldu. zaten Allah bir daha bize göstermesin, bebeği kaybettik. ablama o dönem genetik bi kan testi yapıldığında, bir doktır ona, keşke sana kan sulandırıcı verilseydi demişti.
benim doktor da böyle söyleyince ben hemen ablamın o eski doktıruna gittim. benden de genetik test istedi ve kesinlikle çok düşük dozda kan sulandırıcı verelim dedi. kendi doktoruma sordum, bu genetik test hiç bir şey ifade etmiyor, sorun yok gibi, iğne gereksiz dedi.
kafam çok karışınca bugün hematoloğa gittim. o da ben ecopirin bile vermezdim, iğneye de hiç gerek yok dedi. ama benim içim hala rahat değil. yarın 3.bir dr a gideceğim, ancak kafam çok karışık. bu konuda bilgisi olan var mı?

Ben kan sulandırıci hap ve iğne kullanıyorum bunlara rağmen ilk gebelgiimde çentik vardı. Şükür sorunsuz sağ salim doğdu bence içini ferah tut bana igne hap pıhtılaşma bozuklugum olduğu için verilmiş ti

Ne zararı var ki kan sulandırıcının. Ben de kullanıyorum hem aspirin hem de cilt altı iğne kullan için rahat etsin nolur ki

Kızlar kontrolden çıktım. Bir sorun yok yine erkek dedi hatta organı olduğunu tahmin ettiği çıkıntıyı da gösterdi. Ama yine de kesin değil sonra mahcup olmak istemem sizin de hayallerimiz yıkılsın istemem daha erken dedi. Ikili test sonucum da risk 10000de 1 'den az çıktı. O da çok iyi. Benden haberler güzel 2 haftada bir kontrol var kan ilacı ve omega takviyesi ilave etti vitaminlerime.

çentikle kan pıhtılaşması birbiriyle ilgili mi biliyo musunuz? siz de ilk gebelikte kullandınız mı kan sulandırıcı?

12.haftada cinsiyet görülür ama yanıltıcı olabilir. Erkek bebek net görüşüyor. Bu dönem genital organ gelişim dönemi. Kız çocuklarda yanılma olabiliyor. O sebeple Dr zaten %60-80 cinsiyeti şu, kesin olarak 16-17 haftalık görünür diye not düşüyor. Bana da Dr %80 kız dedi. Bende usg den anlıyorum azda olsa. Bariz kız bebek. Ama gelişim döneminde dediğim gibi. Ne yalan diyeyim onlarca kızım olsun. Bayılıyorum kız çocuklarına

Ne zararı var ki kan sulandırıcının. Ben de kullanıyorum hem aspirin hem de cilt altı iğne kullan için rahat etsin nolur ki
aslında ben de dr lara öyle diyorum; ama bugün hematolog sende önemli bi kan pııhtılaşması olsa verirdim. ama kan pıhtılaşması yokken bu iğmneyi alman aşırı kanamaya yol açar o yüzden vermeyiz dedi. ben gerçekten bunu düşünmekten yoruldum, bana kalsa alayım içim rahat etsin, ama tavsiye etmiyoruz deyince içim daralıyo. bi de bi doktor almalısın deyince, alsam daha mı iyi olur acaba diye düşünmeden edemiyorum

Bana doktorum pıhtılaşma açısından genetik tahlil yaptırdı. Bir sorun olmadığı için heparin vermedi.
Diğer pıhtılaşma testlerimde bir değerim bir birim yüksek çıktı çokta anlamlı değil. Yaş 36 olduğu için 100 mg 1x1 aspirin verdi.
Ben soğuk sıkım krill yağı kullanıyorum. İçinde omega3 kolin, epa, dha,astaksantin var. O sebeple i-mxm tarzı ilaç istemedim. Decavit pronatal ile beraber kullanıyorum.

Arkadaşım tekrarlayan düşük vb durumun yoksa testlerinde sıkıntı yoksa ne gerek var. Zaten mosmor oluyor sürekli kullanıyorsun.
Çok tereddütün var ise, genetik Uzmanı sana faktör 2, faktör 5 testi baksın.gebe olduğun için hızlı çalışırlar. O zaman ne ise çıkar ortaya.
Ayrıca her düşük pıhtılaşma kaynaklı da olmaz. Genetik kökenli çoğu. Kalbini ferah tut lütfen

Benim eltimde pıhtılaşma sorunu da yoktu ama ilk gebeliğinde düşük yaptığı için doktoru verdi o da psikolojik buna ihtiyaci oldugunu söylemiş doktora. O kullandı. Benim de genetik olarak pıhtılaşma sorunum var görünüyor ona bile doktorlar gerek yok diyorlar ama hiçbiri riske atamıyor tabiki.

BEn pıhtılaşma testlerini kimyasal gebeliğimden sonra yaptırmıştım. Faktör genetik testleri gebe izlen baktırdım. Hatta genetik Uzmanı karyotip analizi yaptırdı sağolsun. 46XX aslan gibi hatun çıktım

Ben de çok seviyorum kendisini enerjisi hiç bitmiyor sabah ilk kontrollere gidiyoruz hep ona rağmen yüzü hep gülüyor bizden daha enerjik İnşallah sağlıklıya kucağımıza alırız ikimiz de
Amin canım inşallah

Aynen Ben de yaptırdım karyotip analizi zor bu işler valla. Her bebek bir mucize bence O kadar çok faktör var ki olması ve olmaması için. Çok şükür o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…