• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    233
Ne olmuyomuş?? Açıklar mısın acaip merak ettim. Süt izni olanlar 12 gün gitmiyo dimi işe??
Süt iZni yasada ilk 6 ay mı ne 3 saat sonra 1,5 saat erken çıkıyosunya oymuş ama ben başlasam şuan yarı zamanlı çalışmadan yararlanacağım için farklıymış bende anlamadım çok saçma aslında ama yararlanamıyomuşum

Ah canım napıcam düşünüyorum kara kara. Bizim kalça çıkıklığında bi kalçada 1 derece fark çıktı 60 olmalıymış 59 çıktı. Çift bez bağlayın 1 ay sonra gelin dedi. Şimdi napıcam ben. 3 gün sonra gitmem lazım🤦‍♀️
Biz şöyle yaptık radyoloji bölümüne direk randevu aldık steril bir şekilde götürüp getirdim muayene olmadan poliklinik gibi kalabalığa girmeden dezenfektanınız varsa ultrasondan sonra da onu kullanırsınız

Acaba erken mi diş çıkaracak kuzucuk sonuçta siz 3 aylık olmuşsunuz MaşaAllah 4,5 aylıkken çıkarıcaksa ondan kucak isteyebilir benim oğlumda diş zamanları zank gibi yapışırdı çok sinir bozucu oluyordu ama diş attıktan sonra meğer ondanmış derdim acı hissedince kucağımızda avunmak sankinleşmek istiyorlar
Olabilir ya çünkü ağzı inanılmaz akıyo köpürüyo ateş falan gibi şeyler yok allahtan ay sonu kontrolümüz var bakalım ondandır inşallah

Eki Görüntüle 2605579
Kızlar bebeklerin kontörlerini doktorlarla konuşup ertelemekte fayda var diye düşünüyorum sonuçta bağışıklık sistemleri tam gelişmedi tebdir almakta fayda var
Off off devamlı bunu düşünüyorm bende aşısı var normal gelişimi fln göstermek istiyorum bakalım daha 15 günümüz var bizim

Boy şuan :62 cm Kilo: 5480 gr.
Bugün 3 ay+1 günlük
Geçen ay boyu 60 cm idi hızlı uzamıştı. Doğum kilosuna göre alım iyi ama bir öncekine göre 800-850 olsa çok iyi derdim fena değil ama beslenmene dikkat et dedi 😔 15 gün sonra kontrole çağırdı. Bağırarak ağlayacaktım kötü oldum
Benim oğluş da az aldı bu ay artık ilk aylar gibi almazlar neden üzülüyorsun bebeğinin sana ihtiyacı var açlıktan ağlamıyor 500 gr alıyorsa yeterli . Boyu da iyi maşallah biz millet olarak bebeklerde kiloya bakıyoruz. kilosuna göre annenin bebeğe bakıp bakamadığına karar veriyorlar sen sağlıklı bebek sağlıklı kendini üzme 🙏🏾 Ayrıca dolu çeşit mama var

Süt iZni yasada ilk 6 ay mı ne 3 saat sonra 1,5 saat erken çıkıyosunya oymuş ama ben başlasam şuan yarı zamanlı çalışmadan yararlanacağım için farklıymış bende anlamadım çok saçma aslında ama yararlanamıyomuşum
Baksana sen de süt izninden yararlanma amacıyla başlarsan zaten 12 gün kazanıyorsun anladığım kadarıyla? Ama sonra yarı zManlıya çevirmek... orada kafa karışıyo benim

Kizçeler hepinizi seviyorum.burada bir aile olduk. Bilen akil verdi bilmeyen danisti. Cok iyi oldu hepimize.
Ben hemsireden ogrendigim kadariyla istersen hicbir sey yeme ictigin su süt olur demisti. Tabii bu şekilde kilo alimi nasil olur bilmiyorum.
ilk zamanlar bol bol yedim sonra istahim azaldi,ama her gun 3 5 cay kasigi tahin yemeye devam ediyorum,cifte kavrulmus. Kahvaltida zahter-zeytinyagi yiyorum sutu yaglandirirmis zyagi. Ve aksamlari rezene iciyorum,yaninda kuru dut. (hic guzel degil :KK43:(( ) ilk 2 ay ayda 1.5 kilo aldi ama bu ay 650 gr almis ve artik boyle boyle alacaklarmış.ben o yuzden stres yapmadim cunku ne zaman bi gerilsem sut su gibi oluyor ve cocuk da geriliyor. *tahini kuru dutu denemenizi tavsiye ederim. Kuru dutu sicak suya koyup da yiyorum bazen bagirsaklara da iyi geliyor. Kilo boy uyumluysa endiselenmeye gerek yokmus.
Bende incir, hurma, kayısı dut su içinde kaynatıp suyunu içiyorum. Kalanları yiyorum. Hergün yapıyordum ama şimdi arada. Herhğn yapıcam artık

Kizçeler hepinizi seviyorum.burada bir aile olduk. Bilen akil verdi bilmeyen danisti. Cok iyi oldu hepimize.
Ben hemsireden ogrendigim kadariyla istersen hicbir sey yeme ictigin su süt olur demisti. Tabii bu şekilde kilo alimi nasil olur bilmiyorum.
ilk zamanlar bol bol yedim sonra istahim azaldi,ama her gun 3 5 cay kasigi tahin yemeye devam ediyorum,cifte kavrulmus. Kahvaltida zahter-zeytinyagi yiyorum sutu yaglandirirmis zyagi. Ve aksamlari rezene iciyorum,yaninda kuru dut. (hic guzel degil :((( ) ilk 2 ay ayda 1.5 kilo aldi ama bu ay 650 gr almis ve artik boyle boyle alacaklarmış.ben o yuzden stres yapmadim cunku ne zaman bi gerilsem sut su gibi oluyor ve cocuk da geriliyor. *tahini kuru dutu denemenizi tavsiye ederim. Kuru dutu sicak suya koyup da yiyorum bazen bagirsaklara da iyi geliyor. Kilo boy uyumluysa endiselenmeye gerek yokmus.
Evet bende tahin pekmez yiyorum dut dereotu . Sadece su içtiğimiz zaman sütün kalitesi düşüyor o kesin . Sabah kahvaltıdan sonra bir bardak rezene içiyorum içine kimyon atıp . Ardına bir bardak anne çayı içiyorum. Öğlen pek yemiyorum geçiştiriyorum. Saat 16;00 gibi bir bardak daha anne çayı . Akşam yemeğini akşam 17:00 gibi yiyip ardına hemen bir rezene kimyon . 20:00 de bir anne çayı daha içerim . Akşam tatlı vs meyve yiyoruz gece için bir bardak anne çayı hazırlıyorum emzirmeye kalktığım zaman onu yine içiyorum. Tahin helvası yiyorum oda kaliteli süt yapıyor . Bu arada akşamları mutlaka çorbalı ana yemekli salatalı şekilde besleniyorum.

Son düzenleme:
Benim oğluş da az aldı bu ay artık ilk aylar gibi almazlar neden üzülüyorsun bebeğinin sana ihtiyacı var açlıktan ağlamıyor 500 gr alıyorsa yeterli . Boyu da iyi maşallah biz millet olarak bebeklerde kiloya bakıyoruz. kilosuna göre annenin bebeğe bakıp bakamadığına karar veriyorlar sen sağlıklı bebek sağlıklı kendini üzme 🙏🏾 Ayrıca dolu çeşit mama var
Kilo alsa obez gibi şişirmişsin
Almasa anne bakamadı oluyor
İkisinin ortası da olanlar var da dengeyi kurabilmek....

Gündüz uykuları nasıl kızlar? Eskiden 1-3 saat uyurdu şimdi yine aynı ama hep ayağımda. Nerdeyse son bir haftadır yerine koymuyorum pek, ayağımda 2 saat de bekletsem koyunca hoopp geri uyanıyor

Bende incir, hurma, kayısı dut su içinde kaynatıp suyunu içiyorum. Kalanları yiyorum. Hergün yapıyordum ama şimdi arada. Herhğn yapıcam artık
Ben de iki üç gündür incir kaynatıp içtim
Yalnız benim vücudum hemen alışıyor. Hep aynı örnek ama dereotu ilk yedim ya. Ayy akıyooo
İkimci sefer zerre fayda
Boza da akıttı ooo ama sonra nooo:olamaz:

Kardeşinin Ankara hacettepede doktor randevusu vardı bugün iptal olmuş mayısa kadar . Özel hastaneleri bilmem ama bizim bulunduğumu şehirdeki özel hastaneyi aradım randevu verdiler sinir oldum
Çapa tıpın dahiliye doktoru koronovirus olmuş yoğun bakımdaymış. Bir süre hastaneye gitmesek daha iyi. Cuma günü aşıyı sağlık ocağında yaptırcam en azından daha az hasta vardır, hem de uzmanlık doktorları kadar yurt dışına gitmezler.

Back
X