Alerjik olduğunu sağlık ocağında mı söylediler nedense bende 6.aydan önce başlamayı düşünüyorum ama hiç araştırması bunu konuyuBiz şimdi geldik sağlık ocağından kilo ölçtüğüm gibi 6.300 geldi. Boy 64. Doğum kilosuna göre iyi kilosu dedi. Öbür ay bakarız dedi. Alerjik gözüküyor olabildiğince geç başlayın ek gıdaya dedi. Zaten benim de hiç niyetim yok 6.5 aydan önce başlamaya. Kan ilacını da verdi, kullanıcam bu sefer. Şimdilik uyuyor bebiş, atel takibindeyiz bakalım.
Vücüdündaki kabartıları, konaklarını gördü, 2 ay önce yapılan aşının üzerine yara bantı yapıştırmışlar, hastaneden eve gelene kadar durdu ama hala yuvarlak bant izi yara halinde, kilo alamaması falan bunlar birleşince sağlık ocağı dedi alerjik bir yapısı var, geç başlayın sorum yaşamayın diye.Alerjik olduğunu sağlık ocağında mı söylediler nedense bende 6.aydan önce başlamayı düşünüyorum ama hiç araştırması bunu konuyu
BenimkideBenimki parmaklarını yalıyorbazen 4 parmağını birden boğazına kadar sokuyor
Bize de Ferrum yazdı doktor paranensiz olsun deyinceYa ben hiç bilmiyorum paraben ne ki nedene sağlık ocağı bunu veriyor sidefer dediğinizi doktorunuz mu aöyledi
Kimyasal koruyucu canım bebiş için kullanılan şampuan olsun krem olsun dikkat edilmesi gereken bi madde . Doktor sidefer ya da ferrum damla dedi eşim sidefer bulmuş eczanede onu almış .Ya ben hiç bilmiyorum paraben ne ki nedene sağlık ocağı bunu veriyor sidefer dediğinizi doktorunuz mu aöyledi
Ateşi 38 üzerine Çıkarsa ver canım calpol ağrısını da alırBiz de aşıdan geldik.4. Ay aşıları ve rotanın 2. Dozu yapıldı. İnş ateş çıkmaz . Emzirirken sıcak gibiydi. Uyuttum tek penye battaniye örttüm bakalım.
Kilo 6600 (600 g almış. Benimki istikrarlı500 600 ne aşağı ne yukarı) boy 62 (boyu bana iyi geliyor ama buradaki bebişlere göre kısayız sanırım)
Bugün bacaklarında da kabarttılar gördük travocort diye bi krem yazdı sağlık ocağının doktoru. Biraz bekleyin geçmezse sürerim egzama olabilir dedi. Ama yüzü hassas diye bacaklarını öpüyordum ben ondan mı oldu bilemedim. Fakat cildi çok hassas bunu anlamış oldum
Cnm bizde bi kere zentünyağı poposuna yapmıştık öle yapmıştı kaka bizimki mamayı azaltınca kabız oluyo geneldeKorktuğum başıma geldi kızım iki gündür kakasını yapamıyo bu bizim için çok fena çünkü günde 4 5 kere yapıyodu şimdi yapamadıkca ıkınıyo ağlıyo tüm gün huzursuzdu zeytinyağı yaptım başka önerebileceğiniz bişey var mı
Aynen canım yaptım bende bikere yaptı ama yinede çok rahatlamadıCnm bizde bi kere zentünyağı poposuna yapmıştık öle yapmıştı kaka bizimki mamayı azaltınca kabız oluyo genelde
Ahh ahh ne kdr önemli olduğunu bebeğim doğunca anladım çok endişe ve stres dolu hamilelik geçirdim en sonlarda böbrek büyümesi hastaneye yatış kasılmalar derken 3 hafta dayandım sezeryana aldılar sonuç kolik bebek ben koliğin gaz la alakalı olduğuna inanmıyorum çünkü genel olaral her bebek gazlı aslında ama kolik demek huzursuz bebek sıkıntılı hamilelikler yada stresli doğumlarda oluyo hatta doğumdan sonraki endişe bile kolik yapıyo bebeği bence inşallah kötü günleri telafi etmeye çalışıyorum bebeğime sevgiyleEvet canım annenin bilinç altında yatan endişeler korkular mahremiyete özen gösterilmemesi açılmayı yavaşlatıyor zor bir Doğumda annenin çığlıkları bile bebeğe suçluluk hissettiriyormuş. Aslında karanlık ortam sessizlik masaj akubasa noktalarına masaj sıcak su vs bunlar hem Doğumu hızlandırıyor hemde bebeği güzel karşılamaya zemin hazırlıyor. Tentene temas bence en önemli şey doğar ilk oğlum kendi istediği zaman değil benim istediğim zaman geldi tentene temas olmadı ve facia bir bebeklik geçirdi bunda 41+3 te Doğum yaptım kendi sancımla kakasını yapmasına rağmen kucağıma istedim göğsümü açıp üzerine koyup konuştum bilmiyorum belki alakalıdır
Bence devamı gelir cnm oda alışkanlık yapıyomuş ya bizimki de 3 gündür yapamıyodu annem yine zeytinyağı yapıcam dedi yaptrmadım 4. Gün kendiliğinden yaptı evet huzursuz ve ağlamaklıydı 2 gün ama anne sütü alıyosa ztn normalmişAynen canım yaptım bende bikere yaptı ama yinede çok rahatlamadı
Insaallah çıkmaz ateşi Bizimde çarşamba gunu aşımız virüsten dolayı kilosunu tarrmıyorlar diyorlardı Sizinki nasıl tarttilarBiz de aşıdan geldik.4. Ay aşıları ve rotanın 2. Dozu yapıldı. İnş ateş çıkmaz . Emzirirken sıcak gibiydi. Uyuttum tek penye battaniye örttüm bakalım.
Kilo 6600 (600 g almış. Benimki istikrarlı500 600 ne aşağı ne yukarı) boy 62 (boyu bana iyi geliyor ama buradaki bebişlere göre kısayız sanırım)
Bugün bacaklarında da kabarttılar gördük travocort diye bi krem yazdı sağlık ocağının doktoru. Biraz bekleyin geçmezse sürerim egzama olabilir dedi. Ama yüzü hassas diye bacaklarını öpüyordum ben ondan mı oldu bilemedim. Fakat cildi çok hassas bunu anlamış oldum
Ya cnm allah rahmet eylesin çok üzüldüm işte ben inanmazdım böyle şeylere ama doğruymuş hamile kaldım ablamla tartıştık küstük annem babamla ayrı kavgalr sonra eşim işinden dolayı şehir dışına gitti onunla sorunlar fln derken kısa geçiyorum çok ağladım hamileyken ailemde anlayışlı diildi sonuç böle oldu hatta son ayımda bile annemler üstüme geldi haa bende onlara gereksiz yükseldim etki tepki oldu ama hamiledir susalım anlayışlı olalım demediler hiç hala unutamıyorum ama artık bebeğim doğduktam sonra bana güncelleme geldi kimsenin yaptığı umrumda olmuyo kimsenin derdini alıp üzülmüyorum kimse derken ailem bu arada bana yardım edem varsa kabul ederim yoksa umrumda olmaz artık iyi niyetimi hep suistimal ettiler artık en önemlisi allahın emaneti bebeğim onu ve beni kimsenin üzmesine iizn vermem artıkNe çığlıklar şükür çok çekmedim 9 10 gibi vermeye başldı 1 de almıştım kucağıma ilk doğar doğmaz aldı doktor kordonunu bile kesmeden kucağıma verdi doğduğu an çok şapşikti amanereye geldim nerdeyim bakışı attı sanki zorla uyandırılmış gibi sonrada kucağımda ağlamaya başladı o ağlayiş devam ediyo hiç susturamadık benim hamileliğim inanılmaz zor ve gergindi kuzenim kardeşim yerindeydi bi hafta önce görmüştüm ertesi hafta intihar etti neler. Neler yaşadık ben nasıl çözemedim nasıl anlamadım diye kendimi yedim bitirdim dahada teyzeme baktıkca dayanamıyorum ilk ona söylemiştim hamile olduğumu göremedi öyle bi sınavlardan geçtimki bunda onun için çocuk kolik oldu huysuz gergin
Ben kullanmıcaktım canım araştırdım şimdi bestiron alıcam çünkü bebeklerin eksikliği varsa aşırı yorgunluk başını tutamama gibi şeyler oluyomuş tercih meselesi tabi ama fazlalığı kötü sonuçlara yol açsa devlet herkeseKızlar günaydın şimdi aşıdan geldik 5900 kilosu boyu 63 cm ortalamadaymış zaten tombiş bir bebek değil menenjit aşısını sordum ebeye anlatımından sıcak bakmadığını anladım bir de vegaferon diye bir demir ilacı verdi günde 1 defa aç karna 5 damla tahlil yapılmadan veriliyor dedim tahlil 9.ayda yapılıyor eğer tam sa demir kesiliyor o zaman dedi siz bu demir olayı için ne düşünüyorsunuz kullanıcak mısınız
Çıkmaz inşallah canım bizde ateş olmadı ama bir hafta huzursuzluk oldu bide gelince 2 buçuk saat uyumuştu:)Biz de aşıdan geldik.4. Ay aşıları ve rotanın 2. Dozu yapıldı. İnş ateş çıkmaz . Emzirirken sıcak gibiydi. Uyuttum tek penye battaniye örttüm bakalım.
Hamilelik hele ilk hamilelik çok sıkıntılı ya. Bilmediğin seni korkutan bir süreç bir sürü endişe aşırı hassas bir ruh hali. Ben hamilelikte her şeye o kadar çok ağlıyordum ki. Şu an düşününce bir türlü anlam veremiyorum. Eşim saçma sapan bir şey söylüyordu ben ağlıyordum ondan uzaklaşıp ki ota çöpe ağlayan biri değilimdir. Ama şimdi düşününce sanırım anlaşılamamanın verdiği hayal kırıklığından dolayı ağlıyordum. Normalde mutlaka tepki veririm çünkü. Hamilelik gerçekten etraftaki insanların bilinçlenmesi gereken özel bir dönem. İnsan bambaşka biri oluyor. Ancak etrafta bilinçli insan olmuyorAhh ahh ne kdr önemli olduğunu bebeğim doğunca anladım çok endişe ve stres dolu hamilelik geçirdim en sonlarda böbrek büyümesi hastaneye yatış kasılmalar derken 3 hafta dayandım sezeryana aldılar sonuç kolik bebek ben koliğin gaz la alakalı olduğuna inanmıyorum çünkü genel olaral her bebek gazlı aslında ama kolik demek huzursuz bebek sıkıntılı hamilelikler yada stresli doğumlarda oluyo hatta doğumdan sonraki endişe bile kolik yapıyo bebeği bence inşallah kötü günleri telafi etmeye çalışıyorum bebeğime sevgiyle
O makatı zeytinyağıyla uyarmanın çok sakıncalı olduğunu düşünüyorum ben de açıkçasıBence devamı gelir cnm oda alışkanlık yapıyomuş ya bizimki de 3 gündür yapamıyodu annem yine zeytinyağı yapıcam dedi yaptrmadım 4. Gün kendiliğinden yaptı evet huzursuz ve ağlamaklıydı 2 gün ama anne sütü alıyosa ztn normalmiş
Valla bizimkini tarttılar canım. Herkes maskeliydi zaten. Ben de tereddütlüydüm ama sağlık ocağındakiler çok rahattı. Sanırım virüsün bebekler üzerinde çok etkili olmamasının rahatlığı onlardaki. BilemedimInsaallah çıkmaz ateşi Bizimde çarşamba gunu aşımız virüsten dolayı kilosunu tarrmıyorlar diyorlardı Sizinki nasıl tarttilar
Bizi de tarttılar zaten tek tek alıyorlardı içeri hepimiz maskeli eldivenliydik ortamı da temiz görünce alt açma serip tarttırdım kıyafetleInsaallah çıkmaz ateşi Bizimde çarşamba gunu aşımız virüsten dolayı kilosunu tarrmıyorlar diyorlardı Sizinki nasıl tarttilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?