Sabah kalktim gecmis ağrı .yorgunluktan oldu.İnşallah birsey olmaz yaaBenim ağrım olmasa da çoğu zaman 3 gibi uyanıyorum sabah 6.30 kadar uykum gelmiyor
Canim senin durumun ayri bizde oyle olsak bize de rahatsiz vermez. Ama ayni evin icinde olup kılını kimildatmadiklari zaman insan çileden cikiyor.Canm öyle dusunme bak bende 32 haftayi bitircem nerdeyse Rabbim nasip ederse benim de eşim toplasan 2 haftasinda yanımda oldu. Manevi olarak değil gerçekten. Eşim görevdeydi hala da görevde ben yalnz yaşıyorum. Bende tek başıma yaptm herseyi kontrollere de kendim gittim bebegin bütün esyalarni da kendim aldm seçtim. Napalm olsun allah yokluklarını vermesin. Bana aserdin mi diye soranlar oluyo, neler neler aldırdın kim bilir eşine diyenler oluyo. Bende Rabbim yuzume bakti da asermedim, asersem isteyecek eşim de yoktu yanmda diyorum. Bizimde hamileliğimiz böyle geçecekmiş demekki napalm üzme kendini bebiste üzülmesin
Senin yine yapiyor benim ustune gitsem hic yapmaz.Kesinlikle ben ilk 6 ay boşanmadoysam bır daha boşanma. Benımki inattır, tatlı dille çözdüm adamı. Ne yalan söyleyeyim ilk hamılelıgımde hep kanama oldugu ıcın kaybetme korkusuyla prenses gıbı baktı. 2 ve 3 de fazla sıkıntı görmez ama aklına da gelmez ben her seferinde canım şunu apar mısın tabı hemen yapmaz aradan yarım saat gecer ama söyleye söyleye yapar tabı bu benı yoruyor ama napıyım adam böyle... Baktım bu ilk evlenince tembel ilk işim eve her hafta yarım gun kadın aldım. Benı dusunmeyenı ben hıc dusunmem..haftasonu süpürge yaptırdım pazara yolladım. Cocukları o uyutuyor artık cunku ben cocukların yatagına sıgamıyorum artık.. Akşam park görevi onlarda. Erkekten dusunce beklemeyin tek ve ıkı kelimelik komutlarla çalışıyorlar... Yalan yok yapmadığı zaman ay kasıklarım agrıyor dıyorum. Cumartesı yaptım maç izliyordu koşarak geldi arabanın anahtarını almıs hadı dra yok dedım.. 2 sele çamasır katlattırdım. 1.dogumda hemen kalkmıstım bunda numara yapcam. Agrım var dıye alcam oğluslarımıbyanıma bebegımle 1 hafta sefa sürcem. Gelen annem ve kayınvalıdem de ne yaparlarsa yapsınlar. Ben her dogumdan sonra gelen anama kaynanama yemek yaptım sofra kurdum. Valla benı Kendı öz annem duusnmuyorsa el oğlu hıc dusunmen. Bunda maymun gözunu actı ah vah tüh dıcem yatcam... Annem dogumdan 1 gun önce gelıyor sanırsın kaynana. Kaynana 15 gun önce gelıyor torunlarına yemek yapmaya. Sağolsun benı dusunmez ama oğlu ve torunları olunca akan su durur. Bir de 3 erkek olunca kadının sanki gözune gırmıs gibiyim. Her yerde benı anlatıyormus 10 yıldır tek bırsey istemedi hem çakıstı hem cocukları buyuttu tek lafını duymadım kıza bazen haksızlık yaptım dıyormus. Dün bana domates falan yapma dedi ben gelınce yapcam sana hamıle hamıle uğraşma dedi. Yaptırmam gene 1 kasa aldırdım onu da yaptım mı yeter.. Demesi bıle hosuma gıttı. Sanırım kadının basına taş düştü. O yüzden ne kocadan ne baskasından dusunce beklemeyin yapmazlarsa da uzulmeyın. Yapmıyorsa da varsın evı.... Götursun yatın uzanın
Aman onlar hasta olmasin. Ramazandan beri beli agriyor esimin. Hic birseye elini sürmüyor. Misal yerde agir birşey var. Sunu aliver diyorum benimde belim agriyor diyo. Sinir oluyorum beni kendi ile kiyasliyor. Benim icimde bir canli var senin belin daha mi onemli dedim gecen gun. Benim bebegim sağlıkla dogsun belim agrisin dedim. Senin belin iyi olacak diye ben bebegimden mi olayim dedim. Kv ayni seyi söyledi beli kotu diye. Bende onada benimde esiminde beli kırılsın onemli olan bebegim dedim. Sustu kaldiGüzel soru bende sorayım hakikaten.
Ay valla çok zorlar kesinlikle. Onlar grip olsa bile biz önlerinde el pençe dolanıyoruz. Kayınvaliden de iyi bari aklı basına gelmiş kaç sene sonra sende dinlenip bol bol süt üret insallah
Ayni bende öyle valla dua ediyorum yeterki bebegim sağlıklı olsun da napalm varsn biz yalnz kalalm tek olalm artk alıştım yalnızlığa. Bazen çok üzülüp işten eve gelirken ben kimle evliyim, evimle mi evliyim, duvarlarla mi evliyim diye arabada kendi kendime ağladığım da oldu. Sadece bir kere canm erik istedi kapı kapı erik aradım ona da oturup üzüldüm agladim hic böyle hayal etmemiştim diye. Ama nasip iste elden gelen birsey yok. Buda onun işi mecbur gidecek bizde bunu yaşayacakmışızz. Ayda bir iki ayda bir 1-2 gunlugune haftasonları geliyor yazk prenses gbi hissettiriyor bana ve bu bana yetiyor. Yanımda olsa demekki böyle olacaktı diyorum icim rahatlıyor. O iyi olsun bebegim iyi olsun da az kaldi zaten insallah mutlu sona. Bizim 1 haftaya filan görev bitecek eve dönecek insallah doğumda yanimda olacak diye bekliyorum heyecanla. İns seninkide gelir yaninda olur dogumdaCanım hamile yogası pilatesi seni biraz rahatlatabilir ama tamamen çözüm olmaz çünkü bu normal bi süreç. Ben ara ara bel ağrısı falan yaşayınca yapıyorum rahatlatıyo ama artık tam bi çözüm değil çünkü bu kasılmalar da hazırlık malum
Aynı durumları yaşamışız yalnız ve güçlü . Gebeligimin ilk üç ayı kanamalar sancilar ,hastanede yatmalar vs her aşamasında yalnızdım sonra eşim görevden geldi ben toparlanmistim onun hiç birşeyden haberi yoktu. Aralarda sürekli yine görevleri oldu ben yine yalnızdım . İki- üç hafta sonra tekrar gidiyo ve muhtemelen doğum zamanı yanımda olamicak. Ben de Allah kimseye muhtaç etmesin saglikla sıhhatle doğumu yapalım evimize gelelim diye dua ediyorum
Ben aldım eve geldi ama kutuyla bos odada duruyor kurdurmadım daha tozlanmasn kirlenmesin diye. Ama gec mi kaliyoruz erken dogum yapanlari duyunca da tedirgin oluyorum. Eylul basinda kurdursak gec mj kalırız ki?Bizde beşiği almadık daha. Daha erken diyo. Surada tam 2 ayim kaldi.
Merhabalar arkadaşlar ilk defa yazıyorum. 31+4 deyim bugün kasiklarimda kasılmalar ve bel ağrısı yaşıyorum. 2. Gebeligim ama ilkinde hiç sancı kasılma olmamıştı. Normal midir? Yaşayan var mı?
Hamilelikte ciğer yiyen var mı aranızda ya da doktor ile görüşen bu konuyu. Geçen ciğerler ilgili konuşmuştuk. Kv dem ciğer çıkarmış buzluktan mangal yapalım ben yiyim canım istedi diye. Birşey de diyemedim
Kizlar hastaneye puset goturcek misiniz? Çıkarken bebegi içine koymak için? Çok kararsz kaldm. Evle hastane arasi 10 dakika filan. Normal dogum yaparsam kucağımda battaniyenin içinde getiririm diyordum. Kimileri puset götüreceğini yazmis emin olamadm.
ben ilk hamileliğimde 16. haftama kadar kullandım yoksa bebek ağzımdan çıkacaktı zaten .hiçbirey olmaz tedirgin olma , dr öyle bir ihtimal olsa verirmi hiç .Çok umutlu oldum mesajınıza. Benim bir arkadaşım da kullanmış zamanında zofer türünde bi ilaç.. kullananlar var ve sağlıklı bebekler duyunca iyi hissediyorum kendimi teşekkür ederim
İnşallah iyi haberlerimizi paylaşmayı nasip eder Rabbim
İshal sancısı ile acile gittim suyum geldi ne yazık ki...
Ben aldım eve geldi ama kutuyla bos odada duruyor kurdurmadım daha tozlanmasn kirlenmesin diye. Ama gec mi kaliyoruz erken dogum yapanlari duyunca da tedirgin oluyorum. Eylul basinda kurdursak gec mj kalırız ki?
ben ilk 3 ay içinde yemiştim bizdekiler söyler ama ciğ dokunma derler pişmiş haliyle yemiştim .
sabah erken çıkış veriyorlar genelde yanımda bi annem yada kardeşim olur pusete koyar götürüz diye düşünüyorum .
ben ilk hamileliğimde 16. haftama kadar kullandım yoksa bebek ağzımdan çıkacaktı zaten .hiçbirey olmaz tedirgin olma , dr öyle bir ihtimal olsa verirmi hiç .
6 aylık 550 gr da benim kuzenimin çoçuğu doğdu şuan 9 yaşında gayette sağlıklı , Allah yardımcın olsun o iyidir ama anne olarak seninde güçlü olman lazım biran önce sağlıkla evinize çıkarsınız inşallah .
bizim beşik 4. ayından beri kurulu hattan bayram tatilinde nevresimlerinide çektim tamamen bitti en üsttede toz olmasın diye lastikli çarşafımı serdim tüm beşiği komple içine aldı .kirlenirse tozlanırsada doğum planlı giderse son hafta birdaha yıkar geçiririm.hele mobilya beşikse zaten hiç beklemeyin kokusu geç çıkıyor .kutuda duracağına yerleştirin odaya .
Ayyy beşiği hiç sorma bende alalım diyorum alırız alırız diyip duruyordu en son ben karışmıyorum artık diyince aldıben de rahat bi insanım ama onun rahatlığı bana batıyor artık bak düşün kaç aydır beşik alalım diyorum hala çocuk nerede yatacak belli değil acelesi yok diyor. insanlar gelecek bişeler hazırlayalım diyorum 0 tepki. kıyafetlerini yıkadım ne acelen var diyo bi anda vereceğim kucağına ne hali varsa görsün
ya sorma başından beri iyi giden bi hamileliğim var çok şükür bulantı kusma halsizlik olmadı bende yatmadım hep çalıştım hem işe gidiyorum akşamda evde yemektir bulaşıktır çamaşırdır hallediyorum.
Eşimin ev işlerine bakış açısı:
Ben: camların silinmesi lazım bana yardım eder misin
Eşim: ne gerek var camların silinmesine
Ben: bari perdeleri indir de yıkayayım
Eşim: niye ki perdeler zaten tertemiz.
Sonuç: her işini kendin yap
Haklısın valla erkeklere biraz o konuda baskı uygulamak lazım kendiliğinden düşünüp yapmıyorlaraslında yüzsüz olmak lazım naz yapmak lazım bunlara aman yorulmasınlar aman üzülmesinler iyiyim ben yapıyorum diye diye bu hale getirdik sanırım
Çocuk ağzımdan çıkacaktı komikmiş gerçektenbenimde öyleydi 6 ay a kadar mide bulantısı yoğun olunca mecbur kullandım. Inşallah etkilenmiyolardir.
Herkese merhaba kızlar bebisleriniz nasıL ben bugun gordum bebegimi cok iyiyiz cok sukur 32 haftadayım 5 haftamız kaLdı doktor 16 ekim gosteriyor ama 2 hafta once olacagı icin 38.haftada aliriz yani 2 ekim 3 ekim gibi dedi hayırlısıyla insallah ben sizlerden birsey sorucaktim kizlar internette cok tarif var ama denemedigim icin bilemiyorum sizde deneyen bilen varsa bana pogaca ve borek tarifi verirmisiniz buzluga atıcam ilk yaptiginiz gibi taze kaliyormu malum dogum sonrasi gelenler icin hazirlamak istiyorum ama denenmemis birseyide yapip ugras vikarmak istemedim
o bulantıları yaşamayan bilmez benim 7. haftada başladı sabahları miğdem ağzımdan çıkıyordu boş mideden ne gelecek yemyeşil su .ben Allah biliyor ya çoçuk düşşün bu eziyet bitsin dediğimi bilirim .serum ilaç 16-17. haftada korkarak kademeli olarak bıraktım ilacı.2. bebeğide 10 yıl o yüzden erteledim çook çook zordu ilk gebeliğim 2. de hiç bulantım olmadı pis bir ağız tadı oldu ama şukür bulantım hiç olmadı .
poğaça tarifim yok ama süper bir börek tarifi atıyorum .2 yıldır favorim ki bayramdada sarıp attım buzluğa. aa börek mi yapıyorsun diye üstüne kardeşim ve halam geldi yağda kızattımda bayıldılar ki ben genelde hep fırında yapardım ama kızartmasınıda çok tuttum hiç yağ çekmedi .
Eki Görüntüle 2299802
Canım benim annem sehir dışında Allah başımdan eksik etmesin 2 günlüğüne düğün için gelmişti hemen kalkıp halılarım falan vardı ben evde yokken yıkamıştı ben yapamam diye. Dün bana turşu yapıp göndermiş bebek doğmadan yeki içinde kalmasın diyeKesinlikle ben ilk 6 ay boşanmadoysam bır daha boşanma. Benımki inattır, tatlı dille çözdüm adamı. Ne yalan söyleyeyim ilk hamılelıgımde hep kanama oldugu ıcın kaybetme korkusuyla prenses gıbı baktı. 2 ve 3 de fazla sıkıntı görmez ama aklına da gelmez ben her seferinde canım şunu apar mısın tabı hemen yapmaz aradan yarım saat gecer ama söyleye söyleye yapar tabı bu benı yoruyor ama napıyım adam böyle... Baktım bu ilk evlenince tembel ilk işim eve her hafta yarım gun kadın aldım. Benı dusunmeyenı ben hıc dusunmem..haftasonu süpürge yaptırdım pazara yolladım. Cocukları o uyutuyor artık cunku ben cocukların yatagına sıgamıyorum artık.. Akşam park görevi onlarda. Erkekten dusunce beklemeyin tek ve ıkı kelimelik komutlarla çalışıyorlar... Yalan yok yapmadığı zaman ay kasıklarım agrıyor dıyorum. Cumartesı yaptım maç izliyordu koşarak geldi arabanın anahtarını almıs hadı dra yok dedım.. 2 sele çamasır katlattırdım. 1.dogumda hemen kalkmıstım bunda numara yapcam. Agrım var dıye alcam oğluslarımıbyanıma bebegımle 1 hafta sefa sürcem. Gelen annem ve kayınvalıdem de ne yaparlarsa yapsınlar. Ben her dogumdan sonra gelen anama kaynanama yemek yaptım sofra kurdum. Valla benı Kendı öz annem duusnmuyorsa el oğlu hıc dusunmen. Bunda maymun gözunu actı ah vah tüh dıcem yatcam... Annem dogumdan 1 gun önce gelıyor sanırsın kaynana. Kaynana 15 gun önce gelıyor torunlarına yemek yapmaya. Sağolsun benı dusunmez ama oğlu ve torunları olunca akan su durur. Bir de 3 erkek olunca kadının sanki gözune gırmıs gibiyim. Her yerde benı anlatıyormus 10 yıldır tek bırsey istemedi hem çakıstı hem cocukları buyuttu tek lafını duymadım kıza bazen haksızlık yaptım dıyormus. Dün bana domates falan yapma dedi ben gelınce yapcam sana hamıle hamıle uğraşma dedi. Yaptırmam gene 1 kasa aldırdım onu da yaptım mı yeter.. Demesi bıle hosuma gıttı. Sanırım kadının basına taş düştü. O yüzden ne kocadan ne baskasından dusunce beklemeyin yapmazlarsa da uzulmeyın. Yapmıyorsa da varsın evı.... Götursun yatın uzanın
Bu daha erken lafı erkeklerin hepsinin dilindeymiş demekkiBizde beşiği almadık daha. Daha erken diyo. Surada tam 2 ayim kaldi.
Cok saoL cnm kızartmadan aticam degilmi buzlugao bulantıları yaşamayan bilmez benim 7. haftada başladı sabahları miğdem ağzımdan çıkıyordu boş mideden ne gelecek yemyeşil su .ben Allah biliyor ya çoçuk düşşün bu eziyet bitsin dediğimi bilirim .serum ilaç 16-17. haftada korkarak kademeli olarak bıraktım ilacı.2. bebeğide 10 yıl o yüzden erteledim çook çook zordu ilk gebeliğim 2. de hiç bulantım olmadı pis bir ağız tadı oldu ama şukür bulantım hiç olmadı .
poğaça tarifim yok ama süper bir börek tarifi atıyorum .2 yıldır favorim ki bayramdada sarıp attım buzluğa. aa börek mi yapıyorsun diye üstüne kardeşim ve halam geldi yağda kızattımda bayıldılar ki ben genelde hep fırında yapardım ama kızartmasınıda çok tuttum hiç yağ çekmedi .
Eki Görüntüle 2299802
Ya ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayriHerkese merhaba kızlar bebisleriniz nasıL ben bugun gordum bebegimi cok iyiyiz cok sukur 32 haftadayım 5 haftamız kaLdı doktor 16 ekim gosteriyor ama 2 hafta once olacagı icin 38.haftada aliriz yani 2 ekim 3 ekim gibi dedi hayırlısıyla insallah ben sizlerden birsey sorucaktim kizlar internette cok tarif var ama denemedigim icin bilemiyorum sizde deneyen bilen varsa bana pogaca ve borek tarifi verirmisiniz buzluga atıcam ilk yaptiginiz gibi taze kaliyormu malum dogum sonrasi gelenler icin hazirlamak istiyorum ama denenmemis birseyide yapip ugras vikarmak istemedim
Kesinlikle katılıyorumYa ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayri
Evet canım haKlisin bende bebisimle ilgilenmek istiyorum ki oylede yapicam ama ailemiz cok kaLabalık onlarinda benden oyle beklentileri yoktur ama yinede oLsun cnm evimde hazir kaLsn 6 yasinda kizim var anaokuluna basliyor yapabilirim yapamam hemen benim icin pratik oluyor boyle seyler yemek yapacak haLimiz bile oLmaya biliyor o yuzden cnmYa ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayri
Valla ben 7.5 aydir yalnz yasiyorum benimde evimin önünden brak mahallemden gecmedi kv kp elti gorumce. Nezaman esim izne geliyo iki gunlugune kosa kosa bunlarda geliyo aksam bide hizmet yapiyorum bunlara. Bide eltimin oglu var halilarimi filanda yeni yıkatmıştım sagolsun mahvetti koca bir sise kola dokmus ben icerde yokken oylece lekeli duruyo tekrar gondercem yikamaya. Annem gelip her geldiginde mutfak dolabi filan birakmyo siliyo onada kiyamiyorum valla hic istemiyorum yapmasini. Kadin aliyorum yikattim perdeleri filan camlar kapilar silindi derin temizlik yaptirdim. Eylul basinda tekrar halilari perdeleri yikatirim diye düşünüyorum yine bi kapilar camlar tamam.Canım benim annem sehir dışında Allah başımdan eksik etmesin 2 günlüğüne düğün için gelmişti hemen kalkıp halılarım falan vardı ben evde yokken yıkamıştı ben yapamam diye. Dün bana turşu yapıp göndermiş bebek doğmadan yeki içinde kalmasın diye❤Kayınvaldem 2 sk ilerimde oturuyor aramızda çok iyi ama bir kere bile geleyim evini toplayayım dememiştir işim var yapamıyorum diyince yapma birşey olmaz diyip duruyor. Bel ağrıları bildiği halde ne o nede eltim bir kere demediler ki gelip bir süpürge vurulalım eve demişler yaptırmam ama lafın gelişi olsa bile insan istiyor ki desinler. Allah bin defa eşimden razı olsun o bana herşeyi yapıyor ama Allah onların eline düşürmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?