Anladm canm Allah kolaylik versin. Senin bide kızın varmış dogru belki yapamazsn sonra.Evet canım haKlisin bende bebisimle ilgilenmek istiyorum ki oylede yapicam ama ailemiz cok kaLabalık onlarinda benden oyle beklentileri yoktur ama yinede oLsun cnm evimde hazir kaLsn 6 yasinda kizim var anaokuluna basliyor yapabilirim yapamam hemen benim icin pratik oluyor boyle seyler yemek yapacak haLimiz bile oLmaya biliyor o yuzden cnm
sarıp direk poşetleyip atıyorsun .Cok saoL cnm kızartmadan aticam degilmi buzluga
Anladm canm Allah kolaylik versin. Senin bide kızın varmış dogru belki yapamazsn sonra.
Ben bebis 2 aylik filan olunca bi mevlut yapmayi planliyorm benim tarafim onun tarafi komple aradan cksn bebek gormeye diye taksit taksit gelmesinler. Onda da ya hazir paketli pastali borekli bisey alrm, ya pide yaptiririm diye düşünüyorum. Kendim valla su aralar hic halim yok bebisim dogunca da mumkun degil yapmam heralde
Tmm cnm cok saoLsarıp direk poşetleyip atıyorsun .
hatta önce ufak bir tepside az bi dondurup paketliyorum ki ne olur ne olmaz yapışmasın diye .
sıgara böreği gibi kalep değilde 2 parmak genişliğinde sararsın .zaten orta parmak boyutunda olacak .
rulo börek yapıyordum önceden oda güzeldi ama bu sodalıyı çook beğendim pişirinde kabarıyor falan enfes oluyor .
Ben anlamıyorum vallahi sanki başkasının çocuğunu doğuracaz ki insan komşusuna bile gidip yaparValla ben 7.5 aydir yalnz yasiyorum benimde evimin önünden brak mahallemden gecmedi kv kp elti gorumce. Nezaman esim izne geliyo iki gunlugune kosa kosa bunlarda geliyo aksam bide hizmet yapiyorum bunlara. Bide eltimin oglu var halilarimi filanda yeni yıkatmıştım sagolsun mahvetti koca bir sise kola dokmus ben icerde yokken oylece lekeli duruyo tekrar gondercem yikamaya. Annem gelip her geldiginde mutfak dolabi filan birakmyo siliyo onada kiyamiyorum valla hic istemiyorum yapmasini. Kadin aliyorum yikattim perdeleri filan camlar kapilar silindi derin temizlik yaptirdim. Eylul basinda tekrar halilari perdeleri yikatirim diye düşünüyorum yine bi kapilar camlar tamam.
bende bi börek attım akşam evde yemek yoksa tavuk et kızartıp yanına börek yapsam al sana akşam yemeği .okula giden kızımda var bazende ona çıkartıp kahvaltısına koyarım .önceden haberli gelene börek pişirip kek çırparım gerisinide gelen getirsin .Ya ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayri
gözün aydın kilosu gayet iyi .Kızlar bugün doktor kontrolumüz vardı 33+3 2600 olmus bebek 1 hafta önde görünüyor. 2 haftada 800 gram almıs. Doktor normal dedi ama canım sıkıldı. Erken doğum olmaz insallah.
çok şükür ama bu kadar kilo alması endişelendirdi benigözün aydın kilosu gayet iyi .
çok şükür 2000 gr gördük ...sağlıkla gelsin hepsi .
canım net ölçemiyorlar zaten doktorun normal dediyse canını sıkma normaldirKızlar bugün doktor kontrolumüz vardı 33+3 2600 olmus bebek 1 hafta önde görünüyor. 2 haftada 800 gram almıs. Doktor normal dedi ama canım sıkıldı. Erken doğum olmaz insallah.
Ben hamile halimde ev tasidim da ne gorumcem ne kayinvalidem gelmedi sonra hazir eve cay icmeye geldiler hic sikinti degil bana nasil davranilirsa bende oyle davranirimCanım benim annem sehir dışında Allah başımdan eksik etmesin 2 günlüğüne düğün için gelmişti hemen kalkıp halılarım falan vardı ben evde yokken yıkamıştı ben yapamam diye. Dün bana turşu yapıp göndermiş bebek doğmadan yeki içinde kalmasın diye❤Kayınvaldem 2 sk ilerimde oturuyor aramızda çok iyi ama bir kere bile geleyim evini toplayayım dememiştir işim var yapamıyorum diyince yapma birşey olmaz diyip duruyor. Bel ağrıları bildiği halde ne o nede eltim bir kere demediler ki gelip bir süpürge vurulalım eve demişler yaptırmam ama lafın gelişi olsa bile insan istiyor ki desinler. Allah bin defa eşimden razı olsun o bana herşeyi yapıyor ama Allah onların eline düşürmesin
bişe olsa niye yaptın niye çağırmadın derler ama hiç yardım edelim demezlerBen hamile halimde ev tasidim da ne gorumcem ne kayinvalidem gelmedi sonra hazir eve cay icmeye geldiler hic sikinti degil bana nasil davranilirsa bende oyle davranirim
Eşimin ev işlerine bakış açısı:
Ben: camların silinmesi lazım bana yardım eder misin
Eşim: ne gerek var camların silinmesine
Ben: bari perdeleri indir de yıkayayım
Eşim: niye ki perdeler zaten tertemiz.
Sonuç: her işini kendin yap
Allah kolaylık versin canım bende çocuk olmadığı halde işe gelip gitmek işkence olmaya başladı çok sıcak
Ha daha önemlisi ben öğretmenim diye çocukların etkinliklerini yaptırmam, hergun 20 dk ingilizce öğretmem, bransım matematik cocuklara matematıgı sevdırmem lazımmış. Hergun işten gelince kaç sayfa etkınlık yaptınız diye soruyor. Ben senden iş uatemıyom cocuklara etkınlık yap, boş bırakma. Ya dıyorum bunlar daha kucuk cocuklara yersiz yükleme yapıyor bak ilerde okuldan soguyacaklar dıyorum yok. Sen de yapabilirsin yok ben yoruluyorum sankı Bız yorulnuyoruz. Bizimki çözumu para verip temızlıkcı tutmakla ya da cok mıy mıy edınce cuzdandan al canım tut bırını yaptır demekle çözmüş durumda. Canım sıkılıyor ama yapacak birsey yok. Ben yeterince ilgilenmiyorum dıye cocukları yaz okuluna verdı valla benım de işime geldı yoksa 2 haylaz canavarla canım cıkardı.... Artık etkinliğine de ses etmiyorum cocuklar okuldan gelınce yemeklerini yedikten sonra bırseyler yaptırıyorum yoksa her akşam mufesttıs gıbı teftıs ediyor. Gerci hoşuma gidiyordu da yazın da aynı sistemi istemesi can sıkıyor. Şimdiden yazık oğluşlarıma basarısızlıga taammülü yok.... Şimdiden ıyıkı matematıkcısısın bunların sayısalının cok ıyı olması gerek. Ya rahat ol daha erken yok adam 20 yıl sonrasının hesabını yapıyor.
bizim beşik 4. ayından beri kurulu hattan bayram tatilinde nevresimlerinide çektim tamamen bitti en üsttede toz olmasın diye lastikli çarşafımı serdim tüm beşiği komple içine aldı .kirlenirse tozlanırsada doğum planlı giderse son hafta birdaha yıkar geçiririm.hele mobilya beşikse zaten hiç beklemeyin kokusu geç çıkıyor .kutuda duracağına yerleştirin odaya .
Ya ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayri
Ben anlamıyorum vallahi sanki başkasının çocuğunu doğuracaz ki insan komşusuna bile gidip yaparGeçen gün yazlıktaydılar ben rahatsızdım eve geldim kalkıp peşimde küçük eltimin kirlilerini yazlıktaki bütün çarşaf havlu ne varsa göndermiş yıkayıp bize geri gönder dediler akşama kadar hasta halimle uğraştım kendileri bir kere birşey yapmamışlar bana. Zamanı gelince yüzlerine vurucam kendisini övdüğü zamanlarda diyecem
Kızlar bugün doktor kontrolumüz vardı 33+3 2600 olmus bebek 1 hafta önde görünüyor. 2 haftada 800 gram almıs. Doktor normal dedi ama canım sıkıldı. Erken doğum olmaz insallah.
Zor canım cidden Allah kolaylığını veriyor elbetHahaha aynı bizim ev ne gerek var ile başlar ben yapınca eee yapardık beraber ile biter
Kesinlikle çok sıcak basıyor oğlum hala ilgi bekleyen çocuk her gün onu da yıka yedir içir uyut kolay olmuyor valla
Vay anasını ya hem öğretmenlik hem annelik bekliyor bide çalışan kadınsın. Valla eşine verme bu kadar rahatlık 3 çocukla kafayı yersin iyice
Bizde 5 aylık kurduk ama yıkamadım uyku setlerini Eylül 10 dan sonra yıkarım diyorum tozlanmasın boş yere şimdiden
Bazı misafirlere ikramlık olsun istiyorsun mesela ben is arkadaşlarım gelse ikram etmek isterim. Yakın arkadaşlarım sorun değil yada yengem ettim sorun değil belki ama bazıları icin bende Birseyler yapıp atmak istiyorum
Yuh hasta ve hamile halinle sana mı göndermiş bide
Oy maşallah tosuncuk.. biz de bi hafta 10 gün kadar öndeyiz 2070 dedi 32+0 da.
Gelişimi iyi ise erken doğsa ne olur ki 38 haftada 40 haftalık ise doğsun mesela hamilelik son günleri geçmek bilmiyor yatsan yatılmaz otursan oturulmaz evden çıkılmıyor giyinmek istemiyor insan
çok şükür ama bu kadar kilo alması endişelendirdi beni
Mobilyaların kokusu oluyor bilginiz olsun . Eşinie bunu söyleyin. Beşiği nasıl alıcaksınız blmşyorum ama mobilya tarzı alıcaksanız biran evvle alın benımkilerin kokusu daha yenı yenı çıktı .Bizde beşiği almadık daha. Daha erken diyo. Surada tam 2 ayim kaldi.
Bebe yağı almadım canım zeyinyağı sütüyle masaj yapacağım özellikle Ayvalıktan aldım bu tatilde sonrada asit oranı bayağı düşük yağla devam edeceğim. Sudokremi önermem içeriği çok masum değil Desitin ve Hametan bu konuda iyiKızlar şimdi netten bebek deterjanı, sampuano, tırnak makası, bıberon ucu ne eksik varsa siparısı verıyorum ebebekten birı olmuyor hep eksik cıkıyorum.. Halledip kafamı rahatlatcam.. Bebe yağı ne aldınız herkes sudokremı önermiş.. Yanıklar kızarıklıga bıle ıyıymıs... Ben bebe yagı ne alayım.
Canım hemen hemen bu haftaya kadar belli oluyor diye biliyorum belki çok ince farketmemişsindir zaten sonrada aşağıya doğru iniyorSu dogum izi ne zaman cikiyor kizlar? Gobek deligimin altinda hafifce belirdi sanki esim gormus. Kamerayla baktim pek belli degildi ama yukarida daha yok.Bir de ne zaman catlar gobekler ?34 yillik hayatimda ilk defa bir kozmetik,yag vs duzenli kullaniyorum 4 aydir sabah aksam.Kendime inanamiyorum nasil bu kadar duzenli surdugume hindistancevizi yagini.
Bugun acile rutin ignemi vurulmaya gittim.Hemsire beni gorunce bugun afere, dogurmaya gelmedin insallah dedi9 a girdim sanmis.Yok dedim daha 29.haftadayim.6-7 hafta var insallah.
Henüz hazırlamadım Eylül gibi düşünüyorum nasipse canımKızlar hastane çantasını hazırladınız mı simdi erken mi?
Çok hafif kullanışlı model bence canımKızlar bu terlikler hastane için sizce nasıl. Hafif olduğu için önerenler var
Eki Görüntüle 2298343
İnsanları dinleme canım kordon dolanmasının sakıncası yok farketmeden dolanabilir ondan ayrılıyorlar çabucak aklında soru işareti kalmasın sırt üstü yatmadığın sürece sağ sol farketmiyor sadece solumuza daha çok yatmamızı öneriyorlar kan akışı içinYa kizlar bir de bisey sorucam.Kayinvalidem ve eve gelen konu komsusu falan sey dedi kafama takildi.Yatarken sagdan sola donerken doğrulup oyle dön yoksa kordon dolanirmis boynuna diyolar.Bende zaten anksiyete var.Sinirlerim bozulmadi degil.Boyle bisey var mi cidden ? Yoksa yeminle oturarak uyurum daha iyi panikataga donmeden bendeki kaygi.
Yelek hırka ekstra giydirilir ama nasıl alışırsa öyle gidiyor kat kat giydirmeye gerek yok gibi bizim ev hep sıcaktır uzun kol çıtçıtlı ve altlık ya da ince hastane çıkışlarının içi üstüne tulum falan giydirebilirimKızlar bişey sorucam ben de aklım çok karıştı bu bebek kıyafetleriyle ilgili. Uzun kollu zıbın giydirdikten sonra alt giydiriyoruz. Üstüne? Ekimde üstü öyle tek olur mu evde yoksa o uzun kollunun üstüne bi tane daha mı uzun kolludiğer türlü de tek uzun kollu zıbın yeter mi atletsiz falan direkt? Bir de hastane çıkışlarının içinde kruvaze uzun kollular var çok ince. Onu da tek giydirmiyoruz herhalde. Onun üstüne ne giydireceğiz? HELPPPPPP!
Harika olmuş canım ellerine sağlık hazır gibi
36-37.haftadan sonra sanki daha uygun canım doğumu açılmayı kolaylaştırıyor yakızlar hurmaya ne zaman başlayacağız ?
Bizim asistan 31+3 den sonra falan verebilirim demişti yanlış hatırlamıyorsam canım özeller tarihle oynayabilirKizlar 31+1 de rapor alabiliyor muyuz dogum izni icin??
Kek buzlukta oluyor mu canım çok merak ediyordum bende diğerlerini yapacağım daValla dedim böreği bugun sarmazsam daha saramam.. Bi 10 yufka daha sarcam.. Sonra kek kurabiye poaca atcam insallah.. Pertim de çıktı ama.. Kasıklarım çok agriyo
Mobilyaların kokusu oluyor bilginiz olsun . Eşinie bunu söyleyin. Beşiği nasıl alıcaksınız blmşyorum ama mobilya tarzı alıcaksanız biran evvle alın benımkilerin kokusu daha yenı yenı çıktı .
Bu kadarda olmaz yaaa nasıl birde evine geliyorlar yazık gerçektenBen hamile halimde ev tasidim da ne gorumcem ne kayinvalidem gelmedi sonra hazir eve cay icmeye geldiler hic sikinti degil bana nasil davranilirsa bende oyle davranirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?