Bende emzik alsın istiyorum ilk oğlumda çok çektim durmadı hiç en aZından emzik emen çocuk öfkesini memeden çıkarıyor.daha sakın oluyor...hangi emziği aldı bebeğim canım malum arada 10 sene olunca phillips avent anne memesine benzer olanı övüyorlar amaBence de emzik hayat kurtaran birşey. Oğluma zorla tutturdum. Uyuyacağı zaman veriyordum sadece. 9.ay da da kendi kendine bıraktı. Yine vermeyi düşünüyorum.
En aZından yapıyor canımMaşallah yaa nazarım değmesin. Benim eşime göre evin her yeri tertemiz. Süpürmeyi yapar sağolsun. Ben de arkasından silerim. Toz almayı yapmasın daha iyiTek sefer yıkadığı bezle bütün evin tozunu alır böylece kirler sadece yer değiştirmiş olur ne diyeyim canları sağolsun
Ben çok denedim en sonunda, markette satılan wee baby nin kini emmişti. Onu da çok emmedi gerçi de uyurken az da olsa aldı en azından. Yoksa göğsümü yalancı meme olarak kullanıyordu.Bende emzik alsın istiyorum ilk oğlumda çok çektim durmadı hiç en aZından emzik emen çocuk öfkesini memeden çıkarıyor.daha sakın oluyor...hangi emziği aldı bebeğim canım malum arada 10 sene olunca phillips avent anne memesine benzer olanı övüyorlar ama
Emzik hayat kurtaran benceBen ilk oğlumda kuralcıydım, 6 ay emzık verdırmedım sonra da tutmadı. Kaç degısık emzık aldım yok tutmadı. Tuta tuta vakkallarda bıle olan 5 tllık ıri emzıgı tuttu. Ona ne da akıllardan almıstım yoktur adı. 2 oğlumda hemen hastanede tıktım emzıgı. Emzık hayat kurtarıyormuş bunda da yapcam. Bırajtırması da kolay sür emzıge acı biberi 10 metre yanına yanasmıyor
Benmde cumartesi kontrol .Bende aynı durumdayım ilk ogluma göre okadar hareketli ve artık okadar rahatsız hissediyorumki karnımı kapamak zorunda kalıyorum Birde üstten baskı yapıyor açıp bacaklarımı ancak oturabiliyorum
Hiç zaman geçmeyecek gibi yarın randevum var bu kadar hareketlilik iyimi kotumu bilemedim raporumu alacağım bakalım hayirlisi
Amin inşallah.Ayni bende öyle valla dua ediyorum yeterki bebegim sağlıklı olsun da napalm varsn biz yalnz kalalm tek olalm artk alıştım yalnızlığa. Bazen çok üzülüp işten eve gelirken ben kimle evliyim, evimle mi evliyim, duvarlarla mi evliyim diye arabada kendi kendime ağladığım da oldu. Sadece bir kere canm erik istedi kapı kapı erik aradım ona da oturup üzüldüm agladim hic böyle hayal etmemiştim diye. Ama nasip iste elden gelen birsey yok. Buda onun işi mecbur gidecek bizde bunu yaşayacakmışızz. Ayda bir iki ayda bir 1-2 gunlugune haftasonları geliyor yazk prenses gbi hissettiriyor bana ve bu bana yetiyor. Yanımda olsa demekki böyle olacaktı diyorum icim rahatlıyor. O iyi olsun bebegim iyi olsun da az kaldi zaten insallah mutlu sona. Bizim 1 haftaya filan görev bitecek eve dönecek insallah doğumda yanimda olacak diye bekliyorum heyecanla. İns seninkide gelir yaninda olur dogumda
Ben de mobilya aldım sifonyerin kokusu henüz gitmedi besiginki biraz hafifledi .biz herseyini kurduk aldığımızda 24.-25. haftalarda.Ben aldım eve geldi ama kutuyla bos odada duruyor kurdurmadım daha tozlanmasn kirlenmesin diye. Ama gec mi kaliyoruz erken dogum yapanlari duyunca da tedirgin oluyorum. Eylul basinda kurdursak gec mj kalırız ki?
Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Açıkçası buzluguma yine biseyler atıyorum ama daha çok bamya ,bezelye , fasulye falan koydum. Köfte yaptım ama hepsi yine ailem için gelenler için değil yani . Bebekle ilgilenirken yemek yapmaya falan zamanım olmazsa her şey hazır olsun diye. Bebek mevsuzu yokken çeşit çeşit börek kurabiye yapar atardım ama şimdi dolabımda yer de yok. Ayrıca doğum yapmışım bizde ziyarete gelenler getirir ve fazla oturulmaz. Ben gelenlere ikram etmek için çikolata ya da lokum alıcam onun dışında özel bi ikramlık yapmicam.Ya ben bu dogum sonrasi gelenlere hicbisey yapmiyorum yapmayi da düşünmüyorum valla. Daha once dogum filanda yapmadm aslnda ama ben arkadaslarima dogum sonrasi gittigimde de bi kahve icer kalkarm yani. Pasta pogaca mi ikram etcez bide? Valla kimsede gelsin istemiyorum açıkçası bebegimle ilgileneyim istiyorum. Gelen olursa da pastaneden hazr biseyler alrm illa alincaksa. Bilemedim valla hic ugrasmak gelmedi suan icimden. Zaten buzlukta yerimde yok orasida ayri
Kilolu bebekler erken doğar ,zayıf geriden gelen bebekler geç doğar diye bişey kesinlikle yok. Kendinizi boşu boşuna strese sokmayın. Ayrıca doktorların söylediği ağırlık ölçülerini net olarak baz almayın. Aynı gün farklı bi doktora gitseniz 2000 Gr olcebilir. Onların söylediği kilonun 500 gr aşağı veya 500 Gr yukarı olabileceğini bilin. Bunlar sadec ortalama. Biz anneler herşeye evham yapıyoruz ya gerek yok. Sağlıkla sıhhatle gelsin meleklerimizKızlar bugün doktor kontrolumüz vardı 33+3 2600 olmus bebek 1 hafta önde görünüyor. 2 haftada 800 gram almıs. Doktor normal dedi ama canım sıkıldı. Erken doğum olmaz insallah.
Ayy ev berbat haldenasıl toparlicam bilmiyorum halıları verdim bugün.. Camlar silindi ve tüller yikandi hala yikaniyor, yatak odasi kaldi bi tek.. Evde hersey heryerde ben bu evi bir haftada anca oturturum yerine valla
Ayy yavaş yavaş birden yüklenme valla doguruverirsin. Hersey karıştı ise dayanamaz yapmaya calısırsın bide. Zorlama şakın kendini
Annem geldiğinde tüm tül perdeleri yıkadı astı sağ olsun 3 ay önce tekrar yikamam ben anca bi dahaki bahara yapabilirim sanırımAyy ev berbat haldenasıl toparlicam bilmiyorum halıları verdim bugün.. Camlar silindi ve tüller yikandi hala yikaniyor, yatak odasi kaldi bi tek.. Evde hersey heryerde ben bu evi bir haftada anca oturturum yerine valla
Ayy aklimi okudun valla.. Yarin kalkissam bisey olur mu diye geciriyodum içimdenartik oda oda halletmeye caliscam.. Nasil hale yola girerse artik
Annem geldiğinde tüm tül perdeleri yıkadı astı sağ olsun 3 ay önce tekrar yikamam ben anca bi dahaki bahara yapabilirim sanırım
Benim de halilarim çok pis ama yikamaciya verilecek cinsten değil çok ince ,bambu ve doğal bi kaç malzeme vardı ipliğinde yani öyle yıkamacı makineleri için uygun değil eee balkonda yikayim desem o güç yok bende bakalım napcam. Annem getir burda yikiyim dedi ama o yorulmasın diye goturmedim .
Ben de hergun evi topluyorum ya temiz görünüyo
Kendini çok yorma hele tül perde asma işini kesinlikle sen yapma
Yok yok yaparken anlamazsın ama 2 saat sonra başlar acısı yapma sakın yavaş yavaş yap cek kapısını odanın temiz kalsın.
Ben artık bişey yapamıyorum ayakta olunca aşağı bastırıyor alt tarafım ağrıyo, belim ağrıyor. Kendim de toplam 5 buçuk kilo almışım top yutmuş gibiyim ama yerimden kalkamıyorum. Nasılsın diye soranlara yuvarlanıp gidiyoruz diyorumAnnem geldi dakikada sildi allahtan camları.. Elleri dert görmesintülleri de sirayla yikadik asabildigimizi astık.. Simdi kalanları yikayip eşime astiriyorum yarin yine biraz çeki duzen veririm eve heralde usulca bakalim bu hafta bitiririm insallah bu isleri
Bende pantolon giymiştim bi çıkardım bacaklarım olmuş kocaman ayaklarım da sis ama o kadar çok değil bacak bileklerim sen yukarısı dize kadar 1 ken 1,5 olmuş
Aynen salonu yapsam zaten evin en büyük yükü ortadan kalkiyorkocaman..zaten her zmn kapisini kapali tutuyorum bazen salonum oldugunu dahi unutuyorum orayi halledersem evin buyuk çoğunluğu toparlaniyor allahtan.. Mecalim olursa mutfakda yuzeysel bi temizlerim.. O da anca el altindaki dolaplarin içi.. Erzaklarin oldugu dolabi duzenlerim vsvs gerisi de ertesi güne anca kalir sanrm
Ben sicaktan bunalinca ödem oluyorum.. Sadece ayak bileklerim ve ayaklarin şişiyor.. Ertesi gün geciyor allahtan
Hadi bakalım dinle kendini bedenine isyan bayrağı çektirmeden usul usul
Korktum bende hemen tansiyon ölçtük 9/5 çıktı düşük allahtan. Saglık ocağına gidip bi kan idrar vereyim bari bu hafta
E devletten aile hekimini degistirebiliyosun ama açlık tokluk şekerine de 15 gün sonra tekrar baktirmasanda olur ama mesela kan değerlerine baktırmak gerekirYaa siz ne guzel saglik ocaginda istedgnz zmn tahlil yaptirabiliosunuz.. Benim doktor yapmiyo yabir ay öncesinde olan tahlillere bakiyo.. Gerekli olan degerleri istio anca.. Öyle kafama göre gidip ben mesela şeker degerime baktiramiyorum.. Daha yapali 15 gun olmuş diyor.. Doktoruna bunlari göster diyor.. Sinir oluyorum artik ya sırf onun yüzünden pzt kontrolde doktorumun oldugu hastanede tahlil yaptrcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?