Kuzum yapamazsa valla yapamadım der otururdum yerimde ama yapmama rağmen olmadı diyip bozdurdu bana sonra da in dedi o kadar üzüldüm ki Allaha bıraktım onlarıCanım bence kaldıysam vardır bi hayır emin ol diğer sınava acayip özgüvenli gireceksin ben ilkinde geçtim sonra ehliyet hop çantada kaldı keşke dedim kalsaydim
Canım ben nohut battaniyeden aldım kışlık battaniyeden aldım eşimin arkadaşı elyaf yorgan aldı annem yön yorgan yaptırdı anlıyacağın ben hepsini almış oldum hangisini kullanmak gerekirse kullanıcamTesekur ederim bi bakayim bende. Nohut battaniyeden aldinizmi
Zaten kimsenin bizi düşündüğü yok bari. Dün üzülmüştüm tetikledi herhalde sancı tutu beni 3 saat boyunca sancıdan kıvranıp durdum yemekte yapamadım akşam aradı kayınvaldem eşim hasta aç hiçbirşey yemedi dedi gel oğlum bir tabak yemek götür deme zahmetin de bile bulunmadıValla gecen persembe kaynanam geldi.. Koltuktan kaldrdim herkesi hafif yayildim koltuga.. Kaynanmla kaynimi da oturttum sandalyeye.. Salonu da acmadim temiz pislnmesin diye.. Bundan sonra böyle yani.. Söke söke rahatligi alacam millettendaha da gelmezler zaten.. İyice bi surat yaptim.. Ilgilenmedim.. Konusmadim.. Rahat edemiyorum aga.. Napim.. Tulbent boguyo beni gelmesin bana kimse valla
stres gercekten cok etkiliyor benm kafamda milyon tane sorular vardi . orda kadının biri dogum yaptı ve cok kotu geçti faln cok etkilemişti bni hastaneden çıkıp eve gittim yemek yedim sıcak dus aldim faln derken kendime geldim ve 4 5 saat sonra doğurdum ve süreç guzel ilerledi daha sonrasında bence yemek yenmeli rahat edilmeli yanındaki seni sakinlestirebilmeli . devlet hastaneleri yemek yedirmiyor bazı durumlarda ozeldede yedirmiyorlar burda bana surekli sezaryene alabiliriz yiyemezsin dediler . Su olayına gelince bn özel hastaneye muayene oluyordum gittim oraya ve ebe bebek kakasini yapmis dedi cok korktum yemek yemissin bekliycez bu sürede bütün risk senin üzerinde faln diye korkuttu. peki asli varmıydı hayır ordan çıkıp devlete gittim kaka yaptığı faln yoktu. velhasıl kelam dogum isi tecrübe ve bilgi istiyormuş bolca hazırlık gerekmis. Bu kez fakülte hastanesine gidiyorm umarim sorun yasamam en önemlisi ac kalmam insallahValla çok yerde okudum su bile icirmeyen yerler varmış ebeye sordum kesinlikle yemeniz lazım asla aç olmaz dedi hatta özellikle sancı çekerken enerjiye ihtiyacınız olacak o yüzden sindiriminizi zorlamayacak ama size enerji verecek şeyler yemelisiniz meyve olur falan dedi evde muhallebi yapıp getirebilirsiniz falan dedi .
Ayrıca sancılarınız ne durumda olursa olsun şu geldi mi kesinlikle hastaneye gelmelisinjz dedi . Çünkü suyun rengi bile bebeğin durumuyla ilgili çok bilgi veriyo. İnşallah bu dogumunuz çok kolay olur .
Gebelik eğitiminde öğrendiğimiz kadarıyla sancıları oksitosin hormonu yapıyor vücudumuz oksitosin salgilarken aynı anda doğal ağrı kesici olan endorfin hormonunu salgılıyo. O yüzden sakın kalabilirsek sancı dalgalarını daha rahat karsilayabiliriz. Ancak korku ,stres vs vs oksitosin hormonunu kesiyo o zaman sancılar kesiliyo o noktada bizlere oksitosin hormonu veriliyor bu da suni sancı. Suni sancida vücudumuz oksitosin salgilamadigi için daha fazla ağrı sancı hissediyoruz.
Stres yok oksitosin var
Neden o kadar tutuyorlar. Ben 1 gece kalmıştım. Benim kızım mecburen benimle birlikte hastanede kalacak.Bu benim de en büyük derdim şimdiden:/ benim doğum yapmak istediğim yerde sezeryan sonrası 4/5 gün tutuyorlarmış bir de hastanede. İnşallah hayırlısıyla kolay normal doğum olur da yavrularımızdan çok uzak kalmayız.
çok güzel olmuşEki Görüntüle 2301616
Bu battaniye ve uyku arkadaşını da ben ördüm kızlar. Arkası yumuşak olsun diye müslin kumaş geçirttirdim. Diğeriyle bunu dönüşümlü örterim uyurken.
sende kendimi gördümBen etiketleri önceden kessem kesin 0-3 ay hangisi 3-6 ay hangisi herşeyi birbirine karıştırırdım.Zaten kışın tam olarak neyin içine ne giydirilecek epet bir anlamaya çalıştım
bence al canım ne olur ne olmazKizlar acil bi sorum olcak. Suan 33+4 um esim gorevden bugun geldi. Pat diye plan yaptık tatile gidiyoruz 1 saatten yola ckcaz. Antalya ya gidiyoruz. Sizce dogum valizimi yanima alim mi her ihtimale karsi? Kayinvalidem oralarda dogurma dedi aklima kurt dustu.
bayıldım çok güzel olmuşBuda masamızın provası ve detayları
Masanın arkasına cikolatadaki ile aynı olacak bi afiş asılacak birde masanın iki yanına balon standı olacak pembe Yeşil balonlar
Nasıl olmuş sizce?
adet sancısı gibi geliyor 2 dk falan sürüyor geçiyo sonraaynen oyle bencede bilinçaltı. kasılmalar nasil sende bnde bazen sancılı bile oluyor ama 1 saate geri geçiyor degisik seyler yaşıyorum bu ara
hiç duymadım ama benim için çok zor olur evde olsam denerdim 8. ayında falanmerhabalar.bir sorum olacak. önceki bebeklerinde yıkanabilir bez kullanan oldu mu ?babyneo diye bir ürün gördüm bambudan yapılma doğal yıkanabilir bez. acaba kullanışlı mıdır
bende var canım hafta da bir kaç gün yaşıyorum bunu özellikle kendimi yorduğum zamanlar34 35 haftalarda sancı olurmuş hafif hafif regl ağrısı giib bazen kasılma gibi, bunları yaşayan var m? Bende henüz hiç bir şey yok.
doktorlara göre herşey normal olabilir. bu sebeple doktora birşey sorasım gelmiyor herşeye normal olabilir diyolarDoktor ne dedi peki bu duruma erken doğum için endişelenirimm ben hemen
günaydın canım ay inşallahGünaydınnn hepimiz için kolay bi hafta olsun insallah :)) havalar biraz serinlesin insalllah.
Sağolasın kuzucum kardeşime almaktan vazgeçtim zaten ben çeyrek eşim gram falan yapacak bir senden bir benden olsun diye ya da yarım alacağız direkBende tam bunu paylasacaktim. Sanirimnehirnil111 kardeşine hediye alacaktı. Bilmeden bazı yanlışları doğru biliyoruz.
tekrarlıyormu peki bi kere mi oluyor ? benimkiler genelde 4 5 kere oluyor sonra geçiyor belden adet sancisi gbi ağrılar vuruyor kesilirken.çok güzel olmuş
sende kendimi gördüm
bence al canım ne olur ne olmaz
bayıldım çok güzel olmuş
adet sancısı gibi geliyor 2 dk falan sürüyor geçiyo sonra
hiç duymadım ama benim için çok zor olur evde olsam denerdim 8. ayında falan
bende var canım hafta da bir kaç gün yaşıyorum bunu özellikle kendimi yorduğum zamanlar
doktorlara göre herşey normal olabilir. bu sebeple doktora birşey sorasım gelmiyor herşeye normal olabilir diyolar
günaydın canım ay inşallah
4 5 gün değil de sezeryan olanları 2 gece tutuyorlar hastanede artık.Neden o kadar tutuyorlar. Ben 1 gece kalmıştım. Benim kızım mecburen benimle birlikte hastanede kalacak.
en fazla günde 7 defa olmuştu. sonra geçmişti. annem son ay sancısı başlamış demişti. 1 aya kadar doğurursun deditekrarlıyormu peki bi kere mi oluyor ? benimkiler genelde 4 5 kere oluyor sonra geçiyor belden adet sancisi gbi ağrılar vuruyor kesilirken.
Bende aldım çalışabilr raporu canm 26 eylül izin tarihi. İşimin bir zorluğu yok ama aralarda uzanma isteği duyuyorum sağ tarafım ağrıyor ara ara. Umarım dayanabiliriz çünkü bu dayanmalarımız hep bebişimiz için daha cok vakit geçirmek adına.çBenim 30'unda calisabilir raporum bitiyor; ikiz oldugu icin 35+0'dan sonra calisamiyorum zaten... Sonra da zaten az kaldi bebeklerimle kavusacagiz...
Bende rüyamda kaçtır bebeğin ayaklarını dışarıdan gördüğümü görüyorum, insanlar soruyor dışarıdan çok belli bir şekilde gördün mü vs diye bilinçaltı mı yaptım neyse artık saçma sapan rüyalarO bende de 1 haftadır var çok garip rüyalar görüyorum ya doğuruyorum ya da emziriyorum bi kaç gün once resmen rüyamda doğum sancısı falan çektim bilinçaltımız bize oyunlar oynuyor
kızlar gece göbeğimde acı ile uyandım ağlayacaktım. Diken diken oluyor mide kısmım acıyordu batıyordu derimin üstü iğne gibi. Dokunamadım. Soğuk suyla yıkadım biraz rahatladı. Kuruluktan mı oldu ne oldu anlamadım yoksa bebek tırnaklıyor mu hiç bilemiyorum ama berbat bi his. Sizlerde de bu hassasiyet var mı ?
hadi hayırlısı:) sancılı bir ay bizi bekliyoren fazla günde 7 defa olmuştu. sonra geçmişti. annem son ay sancısı başlamış demişti. 1 aya kadar doğurursun dedi
Çok tutuyolarmis. Normal doğumda bir gün tutuyolar sezaryen de iki gün diye biliyodum. Allah nasip eder de normal doğum yaparsam ve eğer sabah saatlerinde olursa geceyi evimde geçirmek istiyorum . Hastane bana kendimi kötü hissettiriyo .o zaman evrak imzalatip gönderiyorlarmış.Bu benim de en büyük derdim şimdiden:/ benim doğum yapmak istediğim yerde sezeryan sonrası 4/5 gün tutuyorlarmış bir de hastanede. İnşallah hayırlısıyla kolay normal doğum olur da yavrularımızdan çok uzak kalmayız.
AminGünaydınnn hepimiz için kolay bi hafta olsun insallah :)) havalar biraz serinlesin insalllah.
Valla önceden uyuyamıyorum zaten diye tüm temizliği gecelere birakiyodum, şimdi karşı komşum ve üst komşum geldi onu da yapamıyorumGünaydın kızlar.
O kadar sıcak ki uyutmuyor
Bi anneyi korkutmak gerçekten çok çirkin bi davranış. Elbet onların önüne gelir. Ben ebeye tok karına ya sezaryen olursa ne olacak dedim o da spinal oluyorsunuz zaten yani belden aşağı şeklinde .hiç sorun değil yeterki anne güçsüz kalmasın dedi . Allah nasip ederse ben de tüm sancıları evde çekmeyi düşünüyorum hastanem sabah trafiğinde eve 15-20 dk normalde 8-9 dk sürüyo o yüzden suyum gelmediği sürece sancılar 5 dk da bir e düşünce hastanenin yolunu tutucam. Allah nasip edersestres gercekten cok etkiliyor benm kafamda milyon tane sorular vardi . orda kadının biri dogum yaptı ve cok kotu geçti faln cok etkilemişti bni hastaneden çıkıp eve gittim yemek yedim sıcak dus aldim faln derken kendime geldim ve 4 5 saat sonra doğurdum ve süreç guzel ilerledi daha sonrasında bence yemek yenmeli rahat edilmeli yanındaki seni sakinlestirebilmeli . devlet hastaneleri yemek yedirmiyor bazı durumlarda ozeldede yedirmiyorlar burda bana surekli sezaryene alabiliriz yiyemezsin dediler . Su olayına gelince bn özel hastaneye muayene oluyordum gittim oraya ve ebe bebek kakasini yapmis dedi cok korktum yemek yemissin bekliycez bu sürede bütün risk senin üzerinde faln diye korkuttu. peki asli varmıydı hayır ordan çıkıp devlete gittim kaka yaptığı faln yoktu. velhasıl kelam dogum isi tecrübe ve bilgi istiyormuş bolca hazırlık gerekmis. Bu kez fakülte hastanesine gidiyorm umarim sorun yasamam en önemlisi ac kalmam insallah
Valla magnezyumu icmeyince unutunca falan her türlü ağrı sancı kasılma batma hissediyorum . Sanki karnım uyuşuyo meleğim içerde biseyler bulmuş onları cekistiriyo gibi oluyorumkızlar gece göbeğimde acı ile uyandım ağlayacaktım. Diken diken oluyor mide kısmım acıyordu batıyordu derimin üstü iğne gibi. Dokunamadım. Soğuk suyla yıkadım biraz rahatladı. Kuruluktan mı oldu ne oldu anlamadım yoksa bebek tırnaklıyor mu hiç bilemiyorum ama berbat bi his. Sizlerde de bu hassasiyet var mı ?
Emzik philips avent ultra air aldım sanırım canım bir de büyük philips avent cam biberon aldım henüz ufak almadım biberon kullanmak durumunda kalırsam dr browns istiyorum gaz ihtimaline karşıKizlarrr biberon ve emzik alacağım ama kafam karıştı dr brown mu yoksa pilips avent mi birde pilips aventin hangisi anne gogsune birebir esti bu konuda yardimci olabilir misiniz
Henüz çatlamadım canım bekarlıktan ta gelen kalça çatlarım hep vardı sabah akşam yağlanıyorum şimdi çatlamayayım diyeKızlar çatladınız mı
Canım tansiyon olabilir sıcaklarda yapıyor olabilir bence tansiyonu sürekli ölçtür devam ediyorsa doktoruna danışmakta fayda varHerkese günaydııın, bende de bu ara her sabah baş ağrısı var, aklıma ilk tansiyon geldi ama normal değerler, var mı yaşayan? İş yerinde yerime başlayacak arkadaşa iş öğretiyorum biraz yoruluyorum ondan mı acaba bilemedim
Ben m aldım canım eskiden s dar kalıpta m giyiyordum danışmanda dar body boyunda alın dedi en fazla m olur diye m aldım l şimdi ki halim ancadır diyeNormal bedenim m ama ne olur ne olmaz l aldim. Su an olmaz ama dogumdan sonra olur insallah.
Çok tatlı olmuşlar canım ya sağlıcakla kullanın inşallahEtiketlerim sizce nasil olmuş. Degiseyim mi? Cizgili olan cikolata için.
Eki Görüntüle 2301240 Eki Görüntüle 2301241
Erken değil canım dün biz hallettik çok şükür gerçekten son anlarda yapmak çok zorlarmış bir de bir kaç gün öncesinden etiketlerini kesmiştimKızlar bugün deterjan alıp bebek.kiyafetlerininyikayim diyorum erkenmi olur ki 30.hafta
Yataş alerjik yorgan yastık aldım canım ama 1 yaşa kadar kullanılmıyor zaten evin sıcaklığına göre battaniye müslin belki de uyku tulumu kullanılırKizlar bebek yorgani ne aldiniz
Pazen 1 tane yaptım müslin var bir de tamamen pamuk aldım canım hepsi kullanılır gibi geldi bana yün battaniye tarzı şeyleri zaten kullanmam evler çok sıcak ve ilk dönemler kalın örtmeyin kaldıramayacağı ağır şeyleri diye uyarıyorlarKızlar peki kalın battaniyelerinizi nasıl kullanacaksınız? Genelde sentetik oluyor galiba. Benim şimdilik aldığım battaniyeler hep penye ama kalın battaniye alınca direkt nasıl örterim bebeğe
Evet ya bir kıyafette 3 yerde etiket olur mu koca akşamımı aldı geçen günAma etiketleri halletmek asıl mesele bebek kıyafetlerindeki bence:/ çarşaf çarşaf etiket basıyorlar resmen yaaa bazı ürünlerde..
Bence senin yaptığın mantıklı bakma onlara kesip yıkayıp hazır etmek en güzeli sürekli giydirirken elinde makasla uğraşılır mı hiçİnstagramda instamom olan bloggerlarından biri hepsini önce yıkayıp ütülemiş giyeceği zaman etiketi kesecekmiş. Saatlerce etiket kestiğim günü hatırlayınca mantıklı geldi bana da
Çok şeker canımBuda masamızın provası ve detayları
Masanın arkasına cikolatadaki ile aynı olacak bi afiş asılacak birde masanın iki yanına balon standı olacak pembe Yeşil balonlar
Nasıl olmuş sizce?
Bende henüz olmadı canım ama olabiliyormuş masaj yap yağlarla bakalım iyi geliyor mukızlar gece göbeğimde acı ile uyandım ağlayacaktım. Diken diken oluyor mide kısmım acıyordu batıyordu derimin üstü iğne gibi. Dokunamadım. Soğuk suyla yıkadım biraz rahatladı. Kuruluktan mı oldu ne oldu anlamadım yoksa bebek tırnaklıyor mu hiç bilemiyorum ama berbat bi his. Sizlerde de bu hassasiyet var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?