Canım bebek baş aşağı dönmüş yüksek ihtimal. Çünkü bende aynı senin gibiydim. Geçen gün kontrolde döndüğünü söyledi doktor.Kızlar bebegimi eskiden çogunlukla sagda olsada solada gecerken hem hissediyor hemde görüyordum karnım sola yamuluyordu. 3 gündür hep sağda ve en sağ tarafta küçük bi yumruk çıkarıyor devamlı dışarı göbek deliğimin üzerİnde bi tarafı var (başı yada poposu anlayamıyorum) arada kasık tarafımdada hareket hissediyorum. Bu sekilde olan varmı acaba iyice aşağı mı indi anlayamadım. Kontrolümde perşembe günü gecede sağ kaburgama dayandı yinee uyutmadı ağrıdan.
suni sanci kendi sancindan zor oluyor demi sonucta dışardan alınan bisi . .kac yasinda cocugunuz
Ayy demeyin oyle ne gelecek basimiza
Dönmüş olması güzel ama arada yalancı sancılarda oluyor acaba erken bi doğum falan olur mu ki o beni korkutmuyor değil rabbim hepimize zamanlı doğum versinCanım bebek baş aşağı dönmüş yüksek ihtimal. Çünkü bende aynı senin gibiydim. Geçen gün kontrolde döndüğünü söyledi doktor.
Duymak istedigim mesajdi sanirimCanım ben nohut battaniyeden aldım kışlık battaniyeden aldım eşimin arkadaşı elyaf yorgan aldı annem yön yorgan yaptırdı anlıyacağın ben hepsini almış oldum hangisini kullanmak gerekirse kullanıcam
bu kezde normal doğum nasp olursa bnde ayni seyi düşünüyorum. hastane eve 5 dk mesafede trafik olma ihtimali de yok . evde rahat rahat gecirmek istiyorm o sureyi. suan makat geliş pozisyonunda bebis bebekler son pozisyonu genelde 35. 36.haftada aliyormus . ama bi doktor ablama 30. yada 32. haftadan sonra dönme ihtimali cok düşük demisti . onun bebegi döndü tabi 32 yda 33 de bakalm bizimki donecekmiÇok tutuyolarmis. Normal doğumda bir gün tutuyolar sezaryen de iki gün diye biliyodum. Allah nasip eder de normal doğum yaparsam ve eğer sabah saatlerinde olursa geceyi evimde geçirmek istiyorum . Hastane bana kendimi kötü hissettiriyo .o zaman evrak imzalatip gönderiyorlarmış.
Aminvalla gece saat 3 u geçiyordu yatağa girdim . Baktım uyku yok bira dua ettim vs baktım yine yok ben de gündüz yapamadığım evimi topladım , mutfağımı patlattım
Valla önceden uyuyamıyorum zaten diye tüm temizliği gecelere birakiyodum, şimdi karşı komşum ve üst komşum geldi onu da yapamıyorumben de evi toparladım mutfağı patlattım saat 3 ü geçiyordu yatağa girdim.
Bi anneyi korkutmak gerçekten çok çirkin bi davranış. Elbet onların önüne gelir. Ben ebeye tok karına ya sezaryen olursa ne olacak dedim o da spinal oluyorsunuz zaten yani belden aşağı şeklinde .hiç sorun değil yeterki anne güçsüz kalmasın dedi . Allah nasip ederse ben de tüm sancıları evde çekmeyi düşünüyorum hastanem sabah trafiğinde eve 15-20 dk normalde 8-9 dk sürüyo o yüzden suyum gelmediği sürece sancılar 5 dk da bir e düşünce hastanenin yolunu tutucam. Allah nasip ederse
Valla magnezyumu icmeyince unutunca falan her türlü ağrı sancı kasılma batma hissediyorum . Sanki karnım uyuşuyo meleğim içerde biseyler bulmuş onları cekistiriyo gibi oluyorumo hazırlanıyo doğuma ama benim de canımı okuyo
Korksakda su vakitten sonra elden birsey gelmez o bebek ordan bi sekilde cikacak. Ama ikinci daha kolay oluyormus siz rahat olunayy kusura bakmayin nolur unuttum ilk dogumu olanlari. Korkmayin ya gecip gidiyor sonucta yoksa 2.yi yapar miydik
Inşallah bu kezkendi sancinla doğurursun. :)Kendi sancim nasıl olurdu bilmiyorum ama suni sancı felaket bisey. Daha zor oldugunu soyluyorlar ama. 4 yasinda
Gecen hafta 33 haftada dr gittigimde kafasi asagida dedi ama cok erken 36. Haftada belli olur dedi sizce donermi kibu kezde normal doğum nasp olursa bnde ayni seyi düşünüyorum. hastane eve 5 dk mesafede trafik olma ihtimali de yok . evde rahat rahat gecirmek istiyorm o sureyi. suan makat geliş pozisyonunda bebis bebekler son pozisyonu genelde 35. 36.haftada aliyormus . ama bi doktor ablama 30. yada 32. haftadan sonra dönme ihtimali cok düşük demisti . onun bebegi döndü tabi 32 yda 33 de bakalm bizimki donecekmi
Insallah koekmayizda agrimizi evde cekeriz son dakikada gideriz hemen doguverir. Ama kesin bana agri hirse korkar giderim birsey olursa diyestres gercekten cok etkiliyor benm kafamda milyon tane sorular vardi . orda kadının biri dogum yaptı ve cok kotu geçti faln cok etkilemişti bni hastaneden çıkıp eve gittim yemek yedim sıcak dus aldim faln derken kendime geldim ve 4 5 saat sonra doğurdum ve süreç guzel ilerledi daha sonrasında bence yemek yenmeli rahat edilmeli yanındaki seni sakinlestirebilmeli . devlet hastaneleri yemek yedirmiyor bazı durumlarda ozeldede yedirmiyorlar burda bana surekli sezaryene alabiliriz yiyemezsin dediler . Su olayına gelince bn özel hastaneye muayene oluyordum gittim oraya ve ebe bebek kakasini yapmis dedi cok korktum yemek yemissin bekliycez bu sürede bütün risk senin üzerinde faln diye korkuttu. peki asli varmıydı hayır ordan çıkıp devlete gittim kaka yaptığı faln yoktu. velhasıl kelam dogum isi tecrübe ve bilgi istiyormuş bolca hazırlık gerekmis. Bu kez fakülte hastanesine gidiyorm umarim sorun yasamam en önemlisi ac kalmam insallah
Derimiz cok inceldi hassaslasti kiyafetin dar veya yakacak naylon gibi birseyse oda yapmis olabilir kirmizilim varmi yuzeydekızlar gece göbeğimde acı ile uyandım ağlayacaktım. Diken diken oluyor mide kısmım acıyordu batıyordu derimin üstü iğne gibi. Dokunamadım. Soğuk suyla yıkadım biraz rahatladı. Kuruluktan mı oldu ne oldu anlamadım yoksa bebek tırnaklıyor mu hiç bilemiyorum ama berbat bi his. Sizlerde de bu hassasiyet var mı ?
Bilmiyorum ki bas aşağı olup bu haftalardan sonra geri dönen duymadım ama . Erken derken internettede 30.hafta icin bebek artik dogum pozisyonuna gecmis olmalıdır yaziyor . yerleri daralıyor bu haftalarda hatta hareketler bile azalır yakında.Gecen hafta 33 haftada dr gittigimde kafasi asagida dedi ama cok erken 36. Haftada belli olur dedi sizce donermi ki
Ay benim enerjim kalmıyor ki gündüz sıcak yoruyorÇok tutuyolarmis. Normal doğumda bir gün tutuyolar sezaryen de iki gün diye biliyodum. Allah nasip eder de normal doğum yaparsam ve eğer sabah saatlerinde olursa geceyi evimde geçirmek istiyorum . Hastane bana kendimi kötü hissettiriyo .o zaman evrak imzalatip gönderiyorlarmış.
Aminvalla gece saat 3 u geçiyordu yatağa girdim . Baktım uyku yok bira dua ettim vs baktım yine yok ben de gündüz yapamadığım evimi topladım , mutfağımı patlattım
Valla önceden uyuyamıyorum zaten diye tüm temizliği gecelere birakiyodum, şimdi karşı komşum ve üst komşum geldi onu da yapamıyorumben de evi toparladım mutfağı patlattım saat 3 ü geçiyordu yatağa girdim.
Bi anneyi korkutmak gerçekten çok çirkin bi davranış. Elbet onların önüne gelir. Ben ebeye tok karına ya sezaryen olursa ne olacak dedim o da spinal oluyorsunuz zaten yani belden aşağı şeklinde .hiç sorun değil yeterki anne güçsüz kalmasın dedi . Allah nasip ederse ben de tüm sancıları evde çekmeyi düşünüyorum hastanem sabah trafiğinde eve 15-20 dk normalde 8-9 dk sürüyo o yüzden suyum gelmediği sürece sancılar 5 dk da bir e düşünce hastanenin yolunu tutucam. Allah nasip ederse
Valla magnezyumu icmeyince unutunca falan her türlü ağrı sancı kasılma batma hissediyorum . Sanki karnım uyuşuyo meleğim içerde biseyler bulmuş onları cekistiriyo gibi oluyorumo hazırlanıyo doğuma ama benim de canımı okuyo
Zaten hep korkularimizdan :) ama olsun ya hastanede beklersin kendini nerde güvende hissediyorsan orda olmalısın:)Insallah koekmayizda agrimizi evde cekeriz son dakikada gideriz hemen doguverir. Ama kesin bana agri hirse korkar giderim birsey olursa diye
Benim de geçen pazartesi kontrolüm vardı makat geliştiGecen hafta 33 haftada dr gittigimde kafasi asagida dedi ama cok erken 36. Haftada belli olur dedi sizce donermi ki
Bizim günümüz aynı en son ne zaman kontrole gittinizZaten hep korkularimizdan :) ama olsun ya hastanede beklersin kendini nerde güvende hissediyorsan orda olmalısın:)
Çok tutuyolarmis. Normal doğumda bir gün tutuyolar sezaryen de iki gün diye biliyodum. Allah nasip eder de normal doğum yaparsam ve eğer sabah saatlerinde olursa geceyi evimde geçirmek istiyorum . Hastane bana kendimi kötü hissettiriyo .o zaman evrak imzalatip gönderiyorlarmış.
benimde o sekilde kafasi asagida olabilir kasik bolgende hissettigin elleri yan tarafda cok hareket geliyorsa ayaklari yumruk gibi cikan yer poposu yada sirti benimde bu sekilde dr kafasi asagida dedi sanirim seninkide donmus☺Kızlar bebegimi eskiden çogunlukla sagda olsada solada gecerken hem hissediyor hemde görüyordum karnım sola yamuluyordu. 3 gündür hep sağda ve en sağ tarafta küçük bi yumruk çıkarıyor devamlı dışarı göbek deliğimin üzerİnde bi tarafı var (başı yada poposu anlayamıyorum) arada kasık tarafımdada hareket hissediyorum. Bu sekilde olan varmı acaba iyice aşağı mı indi anlayamadım. Kontrolümde perşembe günü gecede sağ kaburgama dayandı yinee uyutmadı ağrıdan.
evet :) gecen hafta salı günü gittim 29+5di boy 38 cm kilo 1380 gbi bisidi bana az geldi kilosu ama doktor hersey yolunda dediBizim günümüz aynı en son ne zaman kontrole gittiniz( bebeğin kilosunu merak etti)
Maşallahevet :) gecen hafta salı günü gittim 29+5di boy 38 cm kilo 1380 gbi bisidi bana az geldi kilosu ama doktor hersey yolunda dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?