Evet canım kolesterol bende de çıktı son yaptırdığım tahlilde, hamilelikten sonra bakalım düşecek mi.Canım dün tahlil yaptırmıştım kolestrolüm fazla çıktı doktor bana haftada 2 defa et tüket fazla tüketme akşamda yarım saat yürüyüş yap dedi ama gebelikte oluyomuş kolestrol
Pek bilgim olmasa da çok iyi demişsin canım teyzelerin konuşma aşkı başka türlü bitmezdiGünaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
Hastaneye de götürücem her ihtimale karşıEvet canım aynı gün tahmini doğum günümüz ben hastaneye götürceğin sanmıştım k.bkma İnşallah canım 3 bulsak bana yeter Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
Günaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
Bence hiç alakası yokGünaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
aynen oyle . sağlıkla dogsun minnaklarEvet o sırada hasta bilinçli olup net inandırıcı bir açıklama beklemeli benceKız kardeşim mecburi sezeryana alındı ama 12-15 saati şiddetli sancıda açılması ilerleyemediği için artık kalp atışları minnakın hızlandığı için durumu görebildik mesela başka çare kalmamıştı
Amin inşallah canım Allah razı olsun Rabbim bu duyguyu hepimize tattırsın inşallahVallahi teyze olmakta harika bir şeymiş fındığımı sürekli özlüyorum mis kokulu
Ehh gibi gibiCanim nasio sertlesiyor bebek bi yere toplaniyor onun gibimi
Aynı şeyleri yaşıyoruz :)Sanki çıkmak için yer arıyor gibi devamlı vuruyor bu sıpa sizindemi öyle kızlar her vuruşta tuvaletim geliyor
Şuan 34 haftaligiz hiç nazım niyazim da yok ama adam uzak duruyo 36 dan sonra yüzüme bakmazBizimde en son 10 gün faln oldu olalı ve dedigin gbi bel ağrısı yaptı asiri derecede artk olmaz sanırım bir ara 36dan sonra olabilir :)
size ilk doğumda yasadigim olayı anlataym bn igne kullanıyorum kan sulandırıcı ve 38+2de bırakmıştım dogum hemen olsun iğneyi bırakınca diye merdiven çıkıp egzersiz yapip hurmalar faln hAbire ugrasiyorum iliskininde dogumu kolaylastirdigini duydum onuda yapiyoruz tabi 38+5e geldik aksam 5 gbi falan korunmasız ilişkiye girdik duş aldım boyle belimde bi ağrı başladı uzandım dinleniyordum sanci gelmeye basladi hemen bi dolasaym yalanci sancimi acaba dedm kalkmamla ilik ilik bisiler geldi su gelince sanci bel agrisi arttiyani bence kesinlikle tetikliyo iliski dogumu . esim bu kez hic dokunmam sana dogumu tetikledik diyor amac oydu diyorm anlamıyor
Ben aile hekimliğibde test yaptırıyorum kadın doğum uzmanima götürdüğümde doktor koletrol testini direkt yırtıyo. Gebelikte yüksek olur bu normal hiç önemseme dedi. Kolesterol hücre oluşumunun yapı taşıdır sen hamilesin dedi.Canım dün tahlil yaptırmıştım kolestrolüm fazla çıktı doktor bana haftada 2 defa et tüket fazla tüketme akşamda yarım saat yürüyüş yap dedi ama gebelikte oluyomuş kolestrol
Benim doktorum da söylemiyo ama bazı değerleri baz alınarak hesaplanabiliyo ben öyle öğreniyorum ultrasondan bakıpBoyu tam ölçemiyorlar, benim doktorum hiç boy bilgisi vermez. Hatta sordu biriminde eşim net birşey diyemeyiz ki içerde ayakta durmuyor tam ölçülemiyor dedi.
Erkek bebekler ortalama 50-51 cm, kızlar 49-50 cm doğuyor genel de
Canım onunla hiç alakası yok ben eğitimde ebeye sordum benim kalçalar geniş leğen kemiklerim de yanlardan cikintilidir çatır çatır doğurur muyum dedim . Ebe " geniş olabilir ama basık olup olmadığını sadece çatı muayenesiyle öğreniriz yani kalcam geniş catim uygundur bdiye bişey yokGünaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
Hastanede hasta bezi takıyorlar canım almana gerek yok depend 1 paket yeterli ekstradan ped koyacaksan koy ama gerek olmuyor kız kardeşimde ihtiyaç olmadı sezeryan olduTecrubeli anneler hasta bezi ne kadar almaliyiz 1 paket yeter mi
Yeterli canım ekstradan ped koymak istiyorsan koy ama hasta bezi bağlıyorlar zaten hastaneden oda 2-3 kere falan sonra depende geçiyorsunBen de sadece depend koymayi dusunuyorum cantaya. Yeterli mi? Hastanede de vardir heralde hasta bezi vs. ihtiyac halinde
Rahmin kasılıyor canım çok sık değilse normaldir doğuma hazırlıyor gün içinde magnezyum içiyorsan maden suyu ayrıca yine de fazlaysa doktoruna danışmakta fayda varKızlar benim karnım da kasılıp duruyoryalancı sancıdır dimi bunlar.
Gerek yok canım hastane hasta bezini veriyor 2-3 tane yeterli oluyor zaten sonra depende geçiyorsunYa kızlar ben sadece depent aldım hasta bezi almamıza gerek var mi
Bence sabun tozu ya da deterjan kullanılmalı gibi geliyor sadece su yeterli olmaz sanki canım sen bilirsin ama çift durulama yaparsın içine sinmiyorsa ben bitkisel deterjanla yıkadım tek durulama yaptım hiç ne koku ne bir şeyi varKızlar iyi akşamlar bebeğin kıyafatlerini çift durulama yapsak deterjan kullanmasak daha mantıklı değil mi benim içim el vermiyo deterjan kullanmaya
Canım bana normal gibi geldi son haftalarında zaten 300-500 aralığında almaya başlıyorlar en çok alması gereken döneme yeni girdi bir de yapısal bir şey yemekle de alakalı değil yine de için rahat edecekse kaşar peyniri, bulgur pilavı, muz, pekmez tahin gibi şekerinde yoksa bunlardan yiyebilirsinKızlar bugun doktor kontrolum vardı bebeğim 2 hafta geriden geliyomuşkilosu 2.400 boyu 45 cm dedi bi yanım diyor zayıf olması iyi normal doğum için bi yanımda bebeğime iyi bakamadım diye üzülüyorum
Protein ve kalsiyum daha iyi olmasını sağlıyor olabilir canım süt ürünleri zaten hamilelikte en çok istenen şey hem onlara hem bize fayda sağlıyorKizlar benim bebegimin kilosu hep iyi cikiyor. Yemekle ilgili mi bilmiyorum
Cok fazla yogurt sut ve peynir yiyorum acaba bunlar mi kilo aldiriyor?
Bir deneyin belki ise yarar.
Gunde iki bardak sut iki kase yogurdu oylesine yiyorum bazen bunlara cacik sutlac falan da ekleniyorbiraz abartiyorum galiba gerci bebekten cok bana yariyor
Korunuyoruz canım son aya kadar korunaklı girilmesini öneriliyor herhangi bir enfeksiyona ve rahimi uyarmasına karşı son haftalarda korumasız giriliyorCinsel hayatı devam eden arkadaşlar birsey merak ediyorum. İlişki sırasında korunuyor musunuz?
Alakası yoktur bence canım çatı çok başka bir şey gibiGünaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
Popo dayaması farklı bir şey canım ama genelde bütün bir bölge mesela sağ taraf tamamen ya da göbek kısmında büyük bir bölüm sertleşip çıkıntı oluyorsa bu rahim kasılmasıdır sertleşir bazen ağrı nefes kesilmesi bile yapabilirGünaydın kızlar. Kasılma konusu konuşulmuş, bi kaç gündür benim de gün içinde karnım çok sık sertleşip gevşiyo. Oğlum sırtını ya da poposunu dayıyo gibi hissediyorum ama kasılma bu mu acaba diye de düşünmeye başladım. Bu haftalarda normal herhalde bu durum, çoğumuzda varmış
Biz korunmadık hiç, bu haftaya kadar da devam ettik.
Biz korunuyoruz canım
Sanki çıkmak için yer arıyor gibi devamlı vuruyor bu sıpa sizindemi öyle kızlar her vuruşta tuvaletim geliyor
Yok canım korunmuyoruzgerek var mı ki hamileyiz zaten
Evet . Ay bnde bunu diyecektim kızlara . hem enfeksiyon riski yükseliyor hemde meni de bebegin kesesini patlatabilicek bisiler varmis kasılmayi da tetiklermis o yüzden doktorlar sadece son ay korunmasız ilişki oneriyorms
Bizimde en son 10 gün faln oldu olalı ve dedigin gbi bel ağrısı yaptı asiri derecede artk olmaz sanırım bir ara 36dan sonra olabilir :)
size ilk doğumda yasadigim olayı anlataym bn igne kullanıyorum kan sulandırıcı ve 38+2de bırakmıştım dogum hemen olsun iğneyi bırakınca diye merdiven çıkıp egzersiz yapip hurmalar faln hAbire ugrasiyorum iliskininde dogumu kolaylastirdigini duydum onuda yapiyoruz tabi 38+5e geldik aksam 5 gbi falan korunmasız ilişkiye girdik duş aldım boyle belimde bi ağrı başladı uzandım dinleniyordum sanci gelmeye basladi hemen bi dolasaym yalanci sancimi acaba dedm kalkmamla ilik ilik bisiler geldi su gelince sanci bel agrisi arttiyani bence kesinlikle tetikliyo iliski dogumu . esim bu kez hic dokunmam sana dogumu tetikledik diyor amac oydu diyorm anlamıyor
Günaydın kızlarrİş yoğunlundan giremedim bayadır ama hep takipteydim şimdi bu konu atayım ortaya iş yerinde yaşlı teyzelerimiz yaşça büyüklerim doğum konusu açılınca bana senin zor olur çünkü kalcaların küçük diyolardı sizcede doğru mu böyle bişey duydunuz mu kalçası dar olanın çatısıda mı dar olur. Açıkcası canımı sıktı biraz bende doğurayımda görün siz dedim
hic duymadım inan bende ayak numarası kucuk olanın çatısı dar olur diye duydum 35 36 olanların faln
Merhaba, ben klomen hiç kullanmadım ama istenenden fazla büyüdüyse yumurtalar ve sayıca fazla ise riskli görmüş olabilir doktorunuz, bundan sonraki tedavide dozu ına göre ayarlar belki. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.Merhaba günaydın hepinize ben polikistik overliyim, tedavi görüyorum klomen ve büyütme ignesi verdi doktorum hepsini birlikte bir hafta kullandım ve yumurtalıklarimin çok büyüdüğünü söyledi Denizli'de yaşıyorum ve özel bir hastanede tedavi görüyorum yumurtaliklarimin hepsi büyüdüğü için ilişkide bulunmamami aksi takdirde vucudumun hamilelik olursa su toplayacagini söyledi ya yumurtaliklarini toplayalim (9bin) yada iğne ile sonlandiralim büyümeyi dedi daha önce bunu yaşayan varmı yoksa para tuzagimi bilemedim klomen ve büyütme ignesi bukadar uzun ve aynı anda verilmesi bilinclimi sizce?
bence 36 hafta bitince gecmeli ya korunmasiz iliskiye . :) doktora demedm ilişki oldu diye hiçt.e hurafe bence ayak numarası kalça falnBenim başlarda gittiğim doktor kesinlikle korunmalı diyordu. Annelerimizden de şey duymuşum bebek doğunca hani heryeri beyaz beyaz oluyor ya onun spermden olduğunu duymustum.
Bizde hep korunduk ama Doğumu tetiklemek icin sperm lazım diye de duymuştum kafam karıştı
Bende 10 dk da bi olmayan cisimi yapmaya gidiyorum özellikle akşamları :/ 2 3 gündür kasık kemiklerim agrıyor bacaklarıma vuruyor hatta. Çatı kemiğine mi baskı yapıyor acaba diye düşündüm.
Canım Doğumu tetikliyor düştüğü tetikliyor diyordu doktorlar. Gerçi bi ara haberlerde şey de duymusrum kadın 5 aylık mı ne hamileydi bide üzerine yine hamile kalmış 2 aylık falan iki Doğumu aynı anda yapmak zorunda kalmıştı
Benimde kafam karıştı şimdi artık korunmasıza geçsek mi geçmesek mi?
Oo süpermiş ya bende oğlumda 39 haftada gelmeyince bi kere denemiştik hiç birsey olmamıstı sizde işe yaramış vallaDoktora söylediniz miydi?
Benim allah vergisi basenlerim var 45 kiloyken de var normal doğurdum. Ama bence bunun kalça basen ile ilgisi olduğunu sanmıyorum açıkcası
Ayaklarım da 36 numara
Şimdi kontrolden ciktim hersey yolunda bas aşağı dönmüş sıpa:) coraspini bırak dedi kilosu 1900, boyu sormadm ultrason kağıdı da vermedi devlet oluncasanci ve kasilmalar icin suan erken daha magnezyumu neden içmiyorsun dedi 2 hafta sonra kontrol . nstye yollamadı ona şaşırdım. magnezyumu kullanirsan gecer o kasılmalar dedi
bence 36 hafta bitince gecmeli ya korunmasiz iliskiye . :) doktora demedm ilişki oldu diye hiçt.e hurafe bence ayak numarası kalça faln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?