2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canım dün tahlil yaptırmıştım kolestrolüm fazla çıktı doktor bana haftada 2 defa et tüket fazla tüketme akşamda yarım saat yürüyüş yap dedi ama gebelikte oluyomuş kolestrol
Evet canım kolesterol bende de çıktı son yaptırdığım tahlilde, hamilelikten sonra bakalım düşecek mi.

Pek bilgim olmasa da çok iyi demişsin canım teyzelerin konuşma aşkı başka türlü bitmezdi

Evet canım aynı gün tahmini doğum günümüz ben hastaneye götürceğin sanmıştım k.bkma İnşallah canım 3 bulsak bana yeter Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
Hastaneye de götürücem her ihtimale karşı İnşallah 3 geçecez de daha 4 haftamız var bebekler haftalık neredeyse 300 gr alıyorlar sen stres yaparsan kilo alımı daha az olur o yüzden moralini yüksek tut bebekte etkilenir

hic duymadım inan bende ayak numarası kucuk olanın çatısı dar olur diye duydum 35 36 olanların faln

Bence hiç alakası yok Ablamın da kalçaları küçük ilk çocuğu normal doğum ve dikişliydi diğer iki çocuğunu da normal doğum ve ikiside dikişsizdi öyle çokta zorlanmadı

Günaydın kızlar. Kasılma konusu konuşulmuş, bi kaç gündür benim de gün içinde karnım çok sık sertleşip gevşiyo. Oğlum sırtını ya da poposunu dayıyo gibi hissediyorum ama kasılma bu mu acaba diye de düşünmeye başladım. Bu haftalarda normal herhalde bu durum, çoğumuzda varmış

aynen oyle . sağlıkla dogsun minnaklar

Canim nasio sertlesiyor bebek bi yere toplaniyor onun gibimi
Ehh gibi gibi
Bebegin bir yere toplanması rahatsiz edici bir his degil ama karnin kasildigi zaman rahatsizlik veriyor tas gibi oluyor. Bebegin toplanmasi daha kucuk bir alani kapliyor ama kasilma daha genis bir alanda oluyor

Şuan 34 haftaligiz hiç nazım niyazim da yok ama adam uzak duruyo 36 dan sonra yüzüme bakmaz ama eğer 40 da hala dogurmamis olursam sancılar için çalışabiliriz

Canım dün tahlil yaptırmıştım kolestrolüm fazla çıktı doktor bana haftada 2 defa et tüket fazla tüketme akşamda yarım saat yürüyüş yap dedi ama gebelikte oluyomuş kolestrol
Ben aile hekimliğibde test yaptırıyorum kadın doğum uzmanima götürdüğümde doktor koletrol testini direkt yırtıyo. Gebelikte yüksek olur bu normal hiç önemseme dedi. Kolesterol hücre oluşumunun yapı taşıdır sen hamilesin dedi.
Benim doktorum da söylemiyo ama bazı değerleri baz alınarak hesaplanabiliyo ben öyle öğreniyorum ultrasondan bakıp
Canım onunla hiç alakası yok ben eğitimde ebeye sordum benim kalçalar geniş leğen kemiklerim de yanlardan cikintilidir çatır çatır doğurur muyum dedim . Ebe " geniş olabilir ama basık olup olmadığını sadece çatı muayenesiyle öğreniriz yani kalcam geniş catim uygundur bdiye bişey yok

Tecrubeli anneler hasta bezi ne kadar almaliyiz 1 paket yeter mi
Hastanede hasta bezi takıyorlar canım almana gerek yok depend 1 paket yeterli ekstradan ped koyacaksan koy ama gerek olmuyor kız kardeşimde ihtiyaç olmadı sezeryan oldu
Ben de sadece depend koymayi dusunuyorum cantaya. Yeterli mi? Hastanede de vardir heralde hasta bezi vs. ihtiyac halinde
Yeterli canım ekstradan ped koymak istiyorsan koy ama hasta bezi bağlıyorlar zaten hastaneden oda 2-3 kere falan sonra depende geçiyorsun
Kızlar benim karnım da kasılıp duruyor yalancı sancıdır dimi bunlar.
Rahmin kasılıyor canım çok sık değilse normaldir doğuma hazırlıyor gün içinde magnezyum içiyorsan maden suyu ayrıca yine de fazlaysa doktoruna danışmakta fayda var
Ya kızlar ben sadece depent aldım hasta bezi almamıza gerek var mi
Gerek yok canım hastane hasta bezini veriyor 2-3 tane yeterli oluyor zaten sonra depende geçiyorsun
Kızlar iyi akşamlar bebeğin kıyafatlerini çift durulama yapsak deterjan kullanmasak daha mantıklı değil mi benim içim el vermiyo deterjan kullanmaya
Bence sabun tozu ya da deterjan kullanılmalı gibi geliyor sadece su yeterli olmaz sanki canım sen bilirsin ama çift durulama yaparsın içine sinmiyorsa ben bitkisel deterjanla yıkadım tek durulama yaptım hiç ne koku ne bir şeyi var
Kızlar bugun doktor kontrolum vardı bebeğim 2 hafta geriden geliyomuş kilosu 2.400 boyu 45 cm dedi bi yanım diyor zayıf olması iyi normal doğum için bi yanımda bebeğime iyi bakamadım diye üzülüyorum
Canım bana normal gibi geldi son haftalarında zaten 300-500 aralığında almaya başlıyorlar en çok alması gereken döneme yeni girdi bir de yapısal bir şey yemekle de alakalı değil yine de için rahat edecekse kaşar peyniri, bulgur pilavı, muz, pekmez tahin gibi şekerinde yoksa bunlardan yiyebilirsin
Protein ve kalsiyum daha iyi olmasını sağlıyor olabilir canım süt ürünleri zaten hamilelikte en çok istenen şey hem onlara hem bize fayda sağlıyor
Cinsel hayatı devam eden arkadaşlar birsey merak ediyorum. İlişki sırasında korunuyor musunuz?
Korunuyoruz canım son aya kadar korunaklı girilmesini öneriliyor herhangi bir enfeksiyona ve rahimi uyarmasına karşı son haftalarda korumasız giriliyor
Alakası yoktur bence canım çatı çok başka bir şey gibi
Popo dayaması farklı bir şey canım ama genelde bütün bir bölge mesela sağ taraf tamamen ya da göbek kısmında büyük bir bölüm sertleşip çıkıntı oluyorsa bu rahim kasılmasıdır sertleşir bazen ağrı nefes kesilmesi bile yapabilir

Biz korunmadık hiç, bu haftaya kadar da devam ettik.

Benim başlarda gittiğim doktor kesinlikle korunmalı diyordu. Annelerimizden de şey duymuşum bebek doğunca hani heryeri beyaz beyaz oluyor ya onun spermden olduğunu duymustum.

Biz korunuyoruz canım

Bizde hep korunduk ama Doğumu tetiklemek icin sperm lazım diye de duymuştum kafam karıştı

Sanki çıkmak için yer arıyor gibi devamlı vuruyor bu sıpa sizindemi öyle kızlar her vuruşta tuvaletim geliyor

Bende 10 dk da bi olmayan cisimi yapmaya gidiyorum özellikle akşamları :/ 2 3 gündür kasık kemiklerim agrıyor bacaklarıma vuruyor hatta. Çatı kemiğine mi baskı yapıyor acaba diye düşündüm.

Yok canım korunmuyoruz gerek var mı ki hamileyiz zaten

Canım Doğumu tetikliyor düştüğü tetikliyor diyordu doktorlar. Gerçi bi ara haberlerde şey de duymusrum kadın 5 aylık mı ne hamileydi bide üzerine yine hamile kalmış 2 aylık falan iki Doğumu aynı anda yapmak zorunda kalmıştı

Evet . Ay bnde bunu diyecektim kızlara . hem enfeksiyon riski yükseliyor hemde meni de bebegin kesesini patlatabilicek bisiler varmis kasılmayi da tetiklermis o yüzden doktorlar sadece son ay korunmasız ilişki oneriyorms

Benimde kafam karıştı şimdi artık korunmasıza geçsek mi geçmesek mi?

Oo süpermiş ya bende oğlumda 39 haftada gelmeyince bi kere denemiştik hiç birsey olmamıstı sizde işe yaramış valla Doktora söylediniz miydi?

Benim allah vergisi basenlerim var 45 kiloyken de var normal doğurdum. Ama bence bunun kalça basen ile ilgisi olduğunu sanmıyorum açıkcası

hic duymadım inan bende ayak numarası kucuk olanın çatısı dar olur diye duydum 35 36 olanların faln

Ayaklarım da 36 numara

Merhaba günaydın hepinize ben polikistik overliyim, tedavi görüyorum klomen ve büyütme ignesi verdi doktorum hepsini birlikte bir hafta kullandım ve yumurtalıklarimin çok büyüdüğünü söyledi Denizli'de yaşıyorum ve özel bir hastanede tedavi görüyorum yumurtaliklarimin hepsi büyüdüğü için ilişkide bulunmamami aksi takdirde vucudumun hamilelik olursa su toplayacagini söyledi ya yumurtaliklarini toplayalim (9bin) yada iğne ile sonlandiralim büyümeyi dedi daha önce bunu yaşayan varmı yoksa para tuzagimi bilemedim klomen ve büyütme ignesi bukadar uzun ve aynı anda verilmesi bilinclimi sizce?

Şimdi kontrolden ciktim hersey yolunda bas aşağı dönmüş sıpa:) coraspini bırak dedi kilosu 1900, boyu sormadm ultrason kağıdı da vermedi devlet olunca sanci ve kasilmalar icin suan erken daha magnezyumu neden içmiyorsun dedi 2 hafta sonra kontrol . nstye yollamadı ona şaşırdım. magnezyumu kullanirsan gecer o kasılmalar dedi

Merhaba, ben klomen hiç kullanmadım ama istenenden fazla büyüdüyse yumurtalar ve sayıca fazla ise riskli görmüş olabilir doktorunuz, bundan sonraki tedavide dozu ına göre ayarlar belki. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsiniz.

bence 36 hafta bitince gecmeli ya korunmasiz iliskiye . :) doktora demedm ilişki oldu diye hiçt.e hurafe bence ayak numarası kalça faln

Canım haftan küçük senin bebek de küçük sen iç tabi nst içine de küçük diye belki sokmamıstır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…