Ne kadar güzel tabii düşünmesi yardımcı olması ama herşeyin fazlası zarardır. Sevsin oynasın baksın ama mümkünse emzirmesin ya da buna yeltenmesin yani.. ve sizin anneliginize kimse laf etmesin özellikle buna müsaade etmeyin yahu.. herkesin çocuğu kendine kıymetli ve herkesin anneliği çocuğuna özeldir
[/QUOTE bizde fazlası mevcut ı yüzden sorun yaşıyoruz zaten mesafelinolsak çok çok daha iyi olacak. cocugu yanina yatırmak iyi defil falan diyor şimdide ama ben anne yani aldım yanimda uyusun inşallah odama cat kapı giremiyorlar neyseki onu alıştırdım zor olsada
Valla benim kv den şimdilik bi hurafe duymadım ama baskın bi karakterdir .yine de korkulur onlardanBenimkide aynı ben tuzlarım az bi tuzdan bişey olmaz falan diyor nekadar hurafe varsa hepsine inanıyor aslında ben onu okadar cahil bilmezdim hatta aksine baya sosyetik takılır ama göründüğü gibi değilmiş sarılık için sarı örtü örtülmeli inanışı da var ve bunu söyledikten 1 gün sonra internette karşıma bi yazı çıktı sakın sarı örtü örtmeyin tam tersi bebek sarılık olursa geç farketmenize sebep olur falan diye bunları okudukça beni zor bi lohusalık beklediğini tahmin edebiliyorum resmen savaş çıkacak sanırım
Vala al birini vur birine resmen normalde fiziki yorgunluk bebek falan benimkiler kesin karışacaklar yemeğimi falan yapar ama yapıp gitmez burda yerler illaki bide kaynanam kayinbabayi hep getirir onu yalnız bırakmaz e bide bekar kaynım var o da gelir ay nasıl olacak ya benmi stres yapiyorum diyorum ama cevremde bu tarz hiç yok doğmayan çocuğu paylaşamadık zaten yukarda olurlarsa her saat burdalar uyumaya giderler ancak Allah bize gerçekten sabir versinBenim eşimde öyle canım ama ben kavga etmeye olay büyümeyede gitse fikrimi söylüyor uyguluyorum ama lohusalık korkutuyor beni ya kötü olursam. Bizim şuan başka telaşta olmamız gerekirken bunlarla uğraşıyoruz
Bazen diyorum acaba benmi abartıyorum diyede siz şaşırınca diyorum abartmamışım olmaması gerekirmiş eşim odaya girilmesini falan normal buluyor boşken ben daha bi gün girmedim kaynanamın yataknodasina boşkende hatta kimsenin odaya bakmaya bile girmem ev gezmesinde dahiHer yorumuna ayrı bir şaşırıyorum. E bi zahmet odana cat kapı girilmesin zaten. Ne arsizlarmis
Canımm benim kaynanam ilk evlendiğimizde onlara gidince gelip yatağın üstüne oturuyodu oğluyla sohbet ediyorduBazen diyorum acaba benmi abartıyorum diyede siz şaşırınca diyorum abartmamışım olmaması gerekirmiş eşim odaya girilmesini falan normal buluyor boşken ben daha bi gün girmedim kaynanamın yataknodasina boşkende hatta kimsenin odaya bakmaya bile girmem ev gezmesinde dahi
Akıllı hatunsun vesselamCanımm benim kaynanam ilk evlendiğimizde onlara gidince gelip yatağın üstüne oturuyodu oğluyla sohbet ediyorduben ilk şok oldum sonra her gittiğimizde iç çamaşırıyla uyudum ve kocamı sabah köründe yataktan kovdum git annen beni böyle görmesin diye sonra baktım kadın kapıya vurup gelmeye yeltenince benimki kapıya koşup oturma odasına gitti öyle öyle terk etti huyunu
Bizde hurafe işlemez çünkü benden önce eşim çok karşı çıkar. O yüzden ne annem ne kaynanam bu işlere giremez. İlk bebeğimde annemde kaldım sütüm azdı bebeğin şekeri çok düşmüş doktor hemen mamaya baslayin şeker duzelmezse kuveze alcaz dedi. Oğlumun sarılığı da vardı emmek istemedi bı ara yoruluyodu. Annem mama verme aç kalınca seni emer diye tutturdu. Dedim ki kimse karismicak. Ben yarm saatte bı hep emzirdim üç saatte bir mama verdik. Alarm kurduk gece gündüz. Hem sarılığı hem şekeri düzeldi . Kuzum ilk iki günde 300 gram zayiflamisti sonra hızla toparladı. O yüzden benim için farketmez ne Anna ne kaynana . Doğru bildiğimi yaparm ben. Beni düşünen varsa gelio bana yemek yapsın hoşaf yapsın başka bişey istememValla benim kv den şimdilik bi hurafe duymadım ama baskın bi karakterdir .yine de korkulur onlardan
Bazen ara ara bana akıl veriyo çocukla ilgili o zaman bile geriliyorum. Doğumdan sonra gelicek bakalım neler yasicaz.
Valla bende başka sebeplerden doldum yeterince zaten birde lohusalıkta nasıl olur bilemem annem gelecek zaten yardım için ama kv eksik kalırmı o da gelir kesin birde sivri dilli illaki onun bildiği doğru havalarında bakalım artık o psikolojiyle de inşallah iyi geçinebirizBencede zor bi süreç bekliyor bizi Allah yardımcımız olsun lohusalık pisikolojisiyle evden kovmaktan korkuyorum bendeliyim yaparım ben
Baskın karakter olması bile bazen çıldırmaya sebepValla benim kv den şimdilik bi hurafe duymadım ama baskın bi karakterdir .yine de korkulur onlardan
Bazen ara ara bana akıl veriyo çocukla ilgili o zaman bile geriliyorum. Doğumdan sonra gelicek bakalım neler yasicaz.
Çocuk konusunda doktoru dinlemek lazım . Hatta bebek doğduğunda ertesi çocuk doktoru tekar muayene için gelio odaya. O zaman hemen sor doktora kaynananin yapmak istediği hurafeleri doktor kızınca belki cesaret edemez.Valla bende başka sebeplerden doldum yeterince zaten birde lohusalıkta nasıl olur bilemem annem gelecek zaten yardım için ama kv eksik kalırmı o da gelir kesin birde sivri dilli illaki onun bildiği doğru havalarında bakalım artık o psikolojiyle de inşallah iyi geçinebiriz
Baskın karakter olması bile bazen çıldırmaya sebepbendekinde hepsi var baskın karakter sivri dil hurafelere inanan sürekli kafasında tilki dolaşır artık benide paranoyak yaptı dediği her lafın altında birşey arar oldum illaki kendi dediğini yaptırmak için türlü türlü oyunlar oynar entrikalarla besleniyor resmen tabi bunları çocuk için de yapacaktır o hurafeleri birşekilde uygulamaya çalışacak ben de busefer kalp kırmak zorunda kalmam inşallah
Valla şoklar içinde okudum bu kadınlar çıldırmış olmalı senin kayınvaldeyi hiç anlamadımBazen diyorum acaba benmi abartıyorum diyede siz şaşırınca diyorum abartmamışım olmaması gerekirmiş eşim odaya girilmesini falan normal buluyor boşken ben daha bi gün girmedim kaynanamın yataknodasina boşkende hatta kimsenin odaya bakmaya bile girmem ev gezmesinde dahi
Düşündüm benim başıma gelse annem de kadın neyinden utanıyorsun derdi ben kb bi ara sürekli bizegelirdi eşim isteykende kızdım eşime gelmesin yatıp.kalkamiyorum bi tv oturma odam var zaten dedim eşimde babasına demiş oda niye utanıyor uzansın demiş eşimde niye çekiniyorsun babamın yanında uzan yorulunca demişti hani tepki ver diyosunuz ya bunun nesine tepki vereyim nasıl kızayım kizsamda kafalar basmiyacak anlayacak birisi olsa böyle dermi hâlbuki çok kızdım ağladım ben böyle bişey görmedim kimsenin kb gelinin evine gidip oturmaz dedim en son şu istemiş kb benden eşime öyle demiş bende vermemişim küsmüş dedim oh şükür kusebildiyseCanımm benim kaynanam ilk evlendiğimizde onlara gidince gelip yatağın üstüne oturuyodu oğluyla sohbet ediyorduben ilk şok oldum sonra her gittiğimizde iç çamaşırıyla uyudum ve kocamı sabah köründe yataktan kovdum git annen beni böyle görmesin diye sonra baktım kadın kapıya vurup gelmeye yeltenince benimki kapıya koşup oturma odasına gitti öyle öyle terk etti huyunu
Sen tecrubesizssin bilmezsin olayları var ya işte öyle yapılmaz böyle yapılır ben yaptım büyütürüm bilirim ben bisey alınacak dediğimde eşim o.lazimmi der anneside evet alınacak deyince alinir çünkü tecrübeli ayakları yere sağlam basmalıymış insanın anladim ne maddi.ne manevi muhtaçlık çok.kotuValla şoklar içinde okudum bu kadınlar çıldırmış olmalı senin kayınvaldeyi hiç anlamadımBenim ki bir isme karışmaya çalıştı direk önünü kestim hamileliğim boyunca bana faydası olmayan insan bebeğime de karışamaz Benim ki istemediğim birşeyi bana yaptıramıyacağını bildiği için hiç öyle tekliflerle gelmiyor bile tuz olayından bahsetti asla kızıma onu yapmam deyince sustu. Bir kere o benim çocuğum ben onun annesiyim herşeyine ben karar veririmi onu hepsine empoze ettim
Bu da mantıklı ama hurafelerden ziyade çocuğuma hiçbirzaman istediğini yapamayacağını öğrenmesi gerekiyor birdaha ben hayır izin vermiyorum dediğim anda o konunun tartışmaya kapandığını aksi halde kalbini kıracağımı açıkça belirtmek istiyorum yoksa bitmez onun bilmişlikleri karışmaları yok öyle olmaz yok şöyle yapılır vs zaten tahammülüm kalmadı artık zaten evlendiğimizden beri çevirdiği entrikaları düşündükçe hiç çekesim yok oyüzden gerekirse sert ve net birşekilde tavrımı koymayı düşünüyorumÇocuk konusunda doktoru dinlemek lazım . Hatta bebek doğduğunda ertesi çocuk doktoru tekar muayene için gelio odaya. O zaman hemen sor doktora kaynananin yapmak istediği hurafeleri doktor kızınca belki cesaret edemez.
Eğer sen öyle yaptığında esin senin arkanda durabiliyorsa zaten mesele kalmaz benimki tam tersi beni suçladığı ve sen bilmezsin dediği için hep yalnız hissettim ona rağmen cabaladim ama boşa bizimkide hiç karışmam der seninki gibi herşeyi bilir öyle değil böyle degilBu da mantıklı ama hurafelerden ziyade çocuğuma hiçbirzaman istediğini yapamayacağını öğrenmesi gerekiyor birdaha ben hayır izin vermiyorum dediğim anda o konunun tartışmaya kapandığını aksi halde kalbini kıracağımı açıkça belirtmek istiyorum yoksa bitmez onun bilmişlikleri karışmaları yok öyle olmaz yok şöyle yapılır vs zaten tahammülüm kalmadı artık zaten evlendiğimizden beri çevirdiği entrikaları düşündükçe hiç çekesim yok oyüzden gerekirse sert ve net birşekilde tavrımı koymayı düşünüyorum
Danışman gereken bişey olursa danisirim tabiki ama bu çocuğun annesi benim kimse rol calmasin kalp kirmayi bende sevmem ama bazı konularda sivrilik yaparmBu da mantıklı ama hurafelerden ziyade çocuğuma hiçbirzaman istediğini yapamayacağını öğrenmesi gerekiyor birdaha ben hayır izin vermiyorum dediğim anda o konunun tartışmaya kapandığını aksi halde kalbini kıracağımı açıkça belirtmek istiyorum yoksa bitmez onun bilmişlikleri karışmaları yok öyle olmaz yok şöyle yapılır vs zaten tahammülüm kalmadı artık zaten evlendiğimizden beri çevirdiği entrikaları düşündükçe hiç çekesim yok oyüzden gerekirse sert ve net birşekilde tavrımı koymayı düşünüyorum
Aynen öyle sen istediğin kadar diren eşin arkanda olmazsa ya ezilirsin yada tek başına kavga çıkaran taraf olursun. Sen ne kadar haklı olsanda ...Eğer sen öyle yaptığında esin senin arkanda durabiliyorsa zaten mesele kalmaz benimki tam tersi beni suçladığı ve sen bilmezsin dediği için hep yalnız hissettim ona rağmen cabaladim ama boşa bizimkide hiç karışmam der seninki gibi herşeyi bilir öyle değil böyle degil
Zaten sen gerek görmüşsen gerek vardır kendisi annesinin karnında mı öğrendi sende büyüterek tecrübe ediceksin çocuk değilsin yaaSen tecrubesizssin bilmezsin olayları var ya işte öyle yapılmaz böyle yapılır ben yaptım büyütürüm bilirim ben bisey alınacak dediğimde eşim o.lazimmi der anneside evet alınacak deyince alinir çünkü tecrübeli ayakları yere sağlam basmalıymış insanın anladim ne maddi.ne manevi muhtaçlık çok.kotu
Canım deminden beri okuyorum yazmamak için kendimi tuttum resmen ama dayanamycam kusura bakma ama burda kv kadar eşinde asıl sorun bence, bukadar anneye bağımlılık nedir tabiki bazı konularda bazen tecrübeli kişilere danışmak gerekir ama afedersin de tuvalete giderken bile izin almak gibi birşey eşinin yaptığı. Benim kv de herşeye karışır beni delirtir falan ama enazından eşim bukadar bağımlı değil ki bana göre yinede pasif kalıyor bence ama seninki dahada betermiş inan ben sırf annesi yüzünden boşamayı bile düşündüm eşime de senden değil annenden boşanıyorum seni hala seviyorum diyecektim günlerce ağladım kendimi buna hazırladım tam karar verdiğimi düşünüyordum ki hamileliğimi öğrendim ama madem bebek için vazgeçtim kendimden de taviz vermem deyip artık bazı konularda daha katıyım eşimin pasif kaldığı her olayda soğuyorum zaten eşimdende ama o da farkına vardı sanırım bazı şeylerin, sen iyi katlanıyorsun benceSen tecrubesizssin bilmezsin olayları var ya işte öyle yapılmaz böyle yapılır ben yaptım büyütürüm bilirim ben bisey alınacak dediğimde eşim o.lazimmi der anneside evet alınacak deyince alinir çünkü tecrübeli ayakları yere sağlam basmalıymış insanın anladim ne maddi.ne manevi muhtaçlık çok.kotu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?