Valla benim esimde hayatta izin vermez. Ne annesini dinler ne benim annemi. Cok karsi.bu tarz seylere.Bizde hurafe işlemez çünkü benden önce eşim çok karşı çıkar. O yüzden ne annem ne kaynanam bu işlere giremez. İlk bebeğimde annemde kaldım sütüm azdı bebeğin şekeri çok düşmüş doktor hemen mamaya baslayin şeker duzelmezse kuveze alcaz dedi. Oğlumun sarılığı da vardı emmek istemedi bı ara yoruluyodu. Annem mama verme aç kalınca seni emer diye tutturdu. Dedim ki kimse karismicak. Ben yarm saatte bı hep emzirdim üç saatte bir mama verdik. Alarm kurduk gece gündüz. Hem sarılığı hem şekeri düzeldi . Kuzum ilk iki günde 300 gram zayiflamisti sonra hızla toparladı. O yüzden benim için farketmez ne Anna ne kaynana . Doğru bildiğimi yaparm ben. Beni düşünen varsa gelio bana yemek yapsın hoşaf yapsın başka bişey istemem
Canim ben hastanede sadece depend kullandim. Pede ve külota gerek yok. Kullanılmıyor. Emzirme atleti ve sutteni yanıma almistim ama onlarida kullanmadim. Zaten ilk gun izin vermiyorlar. Ikinci gunde eve gittim. Bebek taragi ve tirnak makasida gereksiz. Bebegin tirnagini hastanede neden keseceksin ki. Ben yanima kuru pecete ve islak mendil almistim ayrica.Hastane çantası
ANNE İÇİN
- Depend...
- uzun külot 3 tane açık renk...
- gece pedi...
- 2 tane emzirme atleti...
- 1 tane emzirme sütyeni...
- 1 gecelik...
- 2 pijama takımı...
- hırka...
- terlik...
- göğüs pedi 4 tane...
- Göğüs kremi...
- göğüs kalkanı...
- tarak
- diş fırçası, macunu
- roll on
- şarj aleti
- eve dönüş kıyafeti
- havlu
- çorap...
- makyaj malzemesi
-kolonya
-emzirme yastığı...
-emzirme örtüsü
-süt pompası...
BEBEK İÇİN
-Hastane çıkış seti...
-Yedek 2-3 kat kıyafet...
-zıbın...
-çorap...
-eldiven...
-şapka...
-Önlük...
-yelek...
-ağız bezi...
-müslin bez...
-penye battaniye 2 tane..
-alt değişme örtüsü...
-ıslak mendil...
-pamuk...
-bebek tarağı...
-tırnak makası...
-bebek bezi 15 adet...
-pişik kremi...
-ana kucağı...
-emzik...
-kaşık...
BABA İÇİN
-terlik
-pijama takımı
-diş fırçası
DİĞER
-nescafe
-kirliler için torba...
-süt arttırıcı içecek...
-hediyelikler
Yanına nokta koyduklarımı hazırladım, diğerlerini henüz koymadım. Kızlar şuna gerek yok ya da şunu da al dediğiniz varsa yazın.
Pişik kremi desitinin mor ve mavisini aldım.
Her yaşta farklı şeyler yaşıyoruz bakalım neler gorucezBenim ki de 4 yaşında. Acayip dağınık ve haşarı olmaya başladı, koltuklarda zıplıyor, tırmanmaya falan çalışıyor bir yerlere. Hatta odamı toplama aradığımı bulamıyorum bile dedi
İki hafta sonra yani ben 38. Hafta içindeyken çatı muayenesi yapacak doktorum.
Gitmeden önce temizlenmem lazımama sonra Doğuma kadar tam ağdalık uzamaz ama temiz de olmaz napacağım bilmiyorum
Ne güzel yazmışsın canımHastane çantası
ANNE İÇİN
- Depend...
- uzun külot 3 tane açık renk...
- gece pedi...
- 2 tane emzirme atleti...
- 1 tane emzirme sütyeni...
- 1 gecelik...
- 2 pijama takımı...
- hırka...
- terlik...
- göğüs pedi 4 tane...
- Göğüs kremi...
- göğüs kalkanı...
- tarak
- diş fırçası, macunu
- roll on
- şarj aleti
- eve dönüş kıyafeti
- havlu
- çorap...
- makyaj malzemesi
-kolonya
-emzirme yastığı...
-emzirme örtüsü
-süt pompası...
BEBEK İÇİN
-Hastane çıkış seti...
-Yedek 2-3 kat kıyafet...
-zıbın...
-çorap...
-eldiven...
-şapka...
-Önlük...
-yelek...
-ağız bezi...
-müslin bez...
-penye battaniye 2 tane..
-alt değişme örtüsü...
-ıslak mendil...
-pamuk...
-bebek tarağı...
-tırnak makası...
-bebek bezi 15 adet...
-pişik kremi...
-ana kucağı...
-emzik...
-kaşık...
BABA İÇİN
-terlik
-pijama takımı
-diş fırçası
DİĞER
-nescafe
-kirliler için torba...
-süt arttırıcı içecek...
-hediyelikler
Yanına nokta koyduklarımı hazırladım, diğerlerini henüz koymadım. Kızlar şuna gerek yok ya da şunu da al dediğiniz varsa yazın.
Pişik kremi desitinin mor ve mavisini aldım.
Vala al birini vur birine resmen normalde fiziki yorgunluk bebek falan benimkiler kesin karışacaklar yemeğimi falan
Limonun sebebi ne peki? Kendi gözüne sıksın bol bol. Ne kadar dayanacak bakalım
Haklısın canım düşüncesiz olunca sen istediğini yap yine devam ederler yaptıklarıne gerçekten hoş değil Allah yardımcın olsuh bol bol kuranı kerim oku Rabbim lohusalıkta kalbimize ferahlık versin sıkıntısız geçer İnşallahDüşündüm benim başıma gelse annem de kadın neyinden utanıyorsun derdi ben kb bi ara sürekli bizegelirdi eşim isteykende kızdım eşime gelmesin yatıp.kalkamiyorum bi tv oturma odam var zaten dedim eşimde babasına demiş oda niye utanıyor uzansın demiş eşimde niye çekiniyorsun babamın yanında uzan yorulunca demişti hani tepki ver diyosunuz ya bunun nesine tepki vereyim nasıl kızayım kizsamda kafalar basmiyacak anlayacak birisi olsa böyle dermi hâlbuki çok kızdım ağladım ben böyle bişey görmedim kimsenin kb gelinin evine gidip oturmaz dedim en son şu istemiş kb benden eşime öyle demiş bende vermemişim küsmüş dedim oh şükür kusebildiyse
Gözleri parlak olsun diyeymişLimonun sebebi ne peki? Kendi gözüne sıksın bol bol. Ne kadar dayanacak bakalım
Bu hormonlar herkeste ters tepiyo galiba bende tüylü bi insanım gebelikte tüylerim azıldı en son 1 ay önce aldım hale çıkmadı doğum sonrası bu duruma üzülcem galibaHayatım boyunca tüylü birisi olmadım bu hamilelikle tüycükler biraz arttıhatta alnım ve göbeğim bile tüylendi Ağdaya hayatımda gitmedim bacaklarımı jiletle alıyorum kendimi bildim bileli hiç batık oluşmaz. Genital bölgemi her zaman epilatörle alırım ve gercekten tüy şeklinde çıkar. Şimdi ayda bir uzayan tüyler haftada bir uzuyor deliricem ve hala görmeden kendim alıyorum bazen ayna karşında uzun lafın kısası kadın olmak zor
Ne kadar ilginç canım azalmayı ilk kez duyuyorumBu hormonlar herkeste ters tepiyo galiba bende tüylü bi insanım gebelikte tüylerim azıldı en son 1 ay önce aldım hale çıkmadı doğum sonrası bu duruma üzülcem galiba
Hiçbir faydası yok hatta dahada şımarıyor demekki rahatsız olmuyor diye düşünüyor bence canımBen hiç annecim demedim ya bide öylemi denesem:)
Aynen işte benimde eşim dünyalar iyisidir sırf oyüzden katlanıyorum zaten ama konu annesi olunca iş değişiyor bugüne kadarki kavgalarımızın yüzde99u annesi yüzündendi evlendiğimizin ilk ayında bile annesi yüzünden kavga etmiştik hiç unutmuyorum onun dışında bana sesini bile yükseltmez öyle olunca bi taraftan kıyamıyorum bi taraftan da ömür boyu bunları mı yaşayacağım diye dertleniyorum kafam atıyor bazen birde annesi artık haddini aştığını farkedince görümcemi kp imi falan kullanıyor onlara mesaj falan attırıyor arattırıyor dolduruyorlar duygu sömürüsü yapıyorlar yalanları da var zaten çok yalanlarını yakaladım banada iftira attılar ama telefonda herşey kayıtlı olunca eşim de gördü yalan söylediklerini ama yinede birşey diyemiyor işte off neyse düşündükçe sinir oldum yineInsallah gerçekten yuva kurmak zor zaten yıkmak anlık bi mesele bide eşim bana daha yüksek sesle bile konuşmadı ben üzgünsem oda üzgün kaldı dışarı çıkmaz gezmez eve geç gelmez ailesi vari yoğu o yüzden sabır diledim Allahtan yinede diliyorum hepimiz için
Benimki sinsi canım eşimi doldurmaya çalıştı benle direkt kavga etseydi keşke de o an fırsatım olurdu istediğimi söyleyebilirdim belki ama arkamdan iş çevirmeye bayılıyor yüzüme de konuşamaz zaten çatır çatır cevabını verirdim fırsatı bulmuşken ama sırf bu fırsatı vermemek için yüzüme birşey demediğine eminim eşimi yalnız yakaladı ona birsürü duygu sömürüsü yaptı bağırdı çağırdı beni kötüledi ben bunların bir kısmını istemeden duydum fazlasını dinlemedim ve maaşımı sorgularken eşim sanane benim karımın aldığı maaştan biz hayatımızdan memnunuz bile diyemedi (ki ben öğretmenim sadece özelde çalıştığım için maaşım azdı) dinleseydim daha kimbilir neler dedide birdaha asla saygı duyamazdım şimdide sırf ailemden böyle gördüğüm için saygımı bozmuyorum zaten ama saygı da karşılıklıdır karşılıksız biryere kadarBende yaşadım canım arkadaşa da bu yüzden şaşırıyorum.. Ben öyle tepkisiz kalamadım başta saygısızlık etmedim ama sessiz tepki gosterdim. Baktım olmuyor bende kilitleyip çıktım. O da yetmedi ama yedek anahtarı varmış meğerbenimki baya kurnaz çıktı anlayacağın. Bi gün ansızın odanın bütün kilit yapısını değişince işin rengi değişti tabii. Dediğin gibi mesele başka seyler gibi iftiralar attı kavgalar çıkardı. Girdik birbirimize.. uzun zamanda kus kaldık. Ben yine eşimin hatrına bayramda gittim onlarda barışmaya dünden hevesliydiler barıştım ama çok sürmedi başka şeyler yaşadık yine. Yine konuşmuyorum smdi. hiçte konuşmayı düşünmüyorum. Eşim istiyor tabi ki ama bi yere kadar artık burnumdan getirdi hayatı
Ay canm estafirullah inan hic kirilmadim arkadaşımın ablasida bana demistiki sen hakediyosun diye...ama işte neler neler yaşıyoruz seninkide ayrı bi başlık olur resmen hiç beklemiyodum senden öyle bi kaynana falanHemde çok fena öyle anlatmakla bitmez canım. Seni üzdüysem konuşurken yanlış anlama sakın kusura bakma çeken bilir hesabı benimki.. inan ki üzüldüm sana daalttan aldıkça tepene çıkıyolar. Her seferinde başka bişeyle sasirtiyolar. Insanı hayattan evliliğinden soğutuyorlar. Büyük aşkla evlendim yipranmisliklarla devam ediyorum. Eşimi hala çok seviyorum ama artık onun aynı hissi paylaştığını bile düşünmüyorum. Ne hallere geldik neler yaşadık..
Ya benim gelirim elimde olsa biraz daha farklı olurdu durum az çok yeterdi hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız ya bi doldurmaz benim kv eşimi zaten doldursa bugüne gelemezdik biliyor o da Allah sanada sabır versinHiçbir faydası yok hatta dahada şımarıyor demekki rahatsız olmuyor diye düşünüyor bence canım
Aynen işte benimde eşim dünyalar iyisidir sırf oyüzden katlanıyorum zaten ama konu annesi olunca iş değişiyor bugüne kadarki kavgalarımızın yüzde99u annesi yüzündendi evlendiğimizin ilk ayında bile annesi yüzünden kavga etmiştik hiç unutmuyorum onun dışında bana sesini bile yükseltmez öyle olunca bi taraftan kıyamıyorum bi taraftan da ömür boyu bunları mı yaşayacağım diye dertleniyorum kafam atıyor bazen birde annesi artık haddini aştığını farkedince görümcemi kp imi falan kullanıyor onlara mesaj falan attırıyor arattırıyor dolduruyorlar duygu sömürüsü yapıyorlar yalanları da var zaten çok yalanlarını yakaladım banada iftira attılar ama telefonda herşey kayıtlı olunca eşim de gördü yalan söylediklerini ama yinede birşey diyemiyor işte off neyse düşündükçe sinir oldum yine
Benimki sinsi canım eşimi doldurmaya çalıştı benle direkt kavga etseydi keşke de o an fırsatım olurdu istediğimi söyleyebilirdim belki ama arkamdan iş çevirmeye bayılıyor yüzüme de konuşamaz zaten çatır çatır cevabını verirdim fırsatı bulmuşken ama sırf bu fırsatı vermemek için yüzüme birşey demediğine eminim eşimi yalnız yakaladı ona birsürü duygu sömürüsü yaptı bağırdı çağırdı beni kötüledi ben bunların bir kısmını istemeden duydum fazlasını dinlemedim ve maaşımı sorgularken eşim sanane benim karımın aldığı maaştan biz hayatımızdan memnunuz bile diyemedi (ki ben öğretmenim sadece özelde çalıştığım için maaşım azdı) dinleseydim daha kimbilir neler dedide birdaha asla saygı duyamazdım şimdide sırf ailemden böyle gördüğüm için saygımı bozmuyorum zaten ama saygı da karşılıklıdır karşılıksız biryere kadar
Allah sana dayanma gücü kuvveti versin, her zaman okudum yazdıklarını bu konudaki düşüncelerini, inşallah o kadar kolay bir doğum olur ve akıllı uslu bir bebeciğin olur ki yine herşeyini kendin halledersinBen çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Ben de uyuyamayıp 173627353 kere döndüğüm için hiç dinlenemiyorum, iş yerinde de otur otur popom düzleşti resmenHa
Hakkaten öyle oldu ya bu arada ben uyurken sırtım çok ağrıyor yastık falanda çare olmadi
Canım vala teselli etmek için demiyorum ama kendi ülkende dilini dışını bildiğin yerdesin cahilde değilsin esin çocuklarınla ilgilenir iyi kotu sende bebeginle mesgul olursun dogumunda guzel gecerse zaten toparlanirsin insallah birilerinin kahrini cekmek lafini sozunu herseye karismasini inan yalniz kalmaktan daha zor vala yakin olsam yalniz doğum yapanların hep yanina giderim hiç aklıma gelmemis bunca sene böyle biseyler yapmakBen çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Ya bende bi sağ bi sol uyku ortadan bölünüyor bide sanki ameliyat olmuş gibi dönüyorum yataktaBen de uyuyamayıp 173627353 kere döndüğüm için hiç dinlenemiyorum, iş yerinde de otur otur popom düzleşti resmen
Göbeğini aldinmi peki benimde göbeğinde çoğaldı almadim almicam da gibi amadomtoraacinca utanıyorum ne yapsam bilmemedimHayatım boyunca tüylü birisi olmadım bu hamilelikle tüycükler biraz arttıhatta alnım ve göbeğim bile tüylendi Ağdaya hayatımda gitmedim bacaklarımı jiletle alıyorum kendimi bildim bileli hiç batık oluşmaz. Genital bölgemi her zaman epilatörle alırım ve gercekten tüy şeklinde çıkar. Şimdi ayda bir uzayan tüyler haftada bir uzuyor deliricem ve hala görmeden kendim alıyorum bazen ayna karşında uzun lafın kısası kadın olmak zor
Sanirim 2 yas sendromuAllah Allah niye yapıyor ki acaba
Canım ped ve külotu dependi sevmezsem sıcak vs olursa diye koydum. Bebek tarağı ve tırnak makası bence de gereksiz ama hastanenin yazdığı listede vardı koydum.Islak mendil aldım, peçete koyayım.Valla benim esimde hayatta izin vermez. Ne annesini dinler ne benim annemi. Cok karsi.bu tarz seylere.
Canim ben hastanede sadece depend kullandim. Pede ve külota gerek yok. Kullanılmıyor. Emzirme atleti ve sutteni yanıma almistim ama onlarida kullanmadim. Zaten ilk gun izin vermiyorlar. Ikinci gunde eve gittim. Bebek taragi ve tirnak makasida gereksiz. Bebegin tirnagini hastanede neden keseceksin ki. Ben yanima kuru pecete ve islak mendil almistim ayrica.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?