Bizimki ustune bı damla su damlasa çıkarır üstünü asla durmaz öyle. Azcik yemek damlasa ıslak bezle silsem orayi yine kabul etmez hemen kirliye atar. Su damlayan giysisini hemen ipe atıp kurutup tekrar giydiriyorum yoksa günde üç dört kıyafet degiscek paşamOyuncak temizleme olayını bi kaç gün önce yaptım bende. Bi şevk geldi eşimi de durttum biraz o konuda toparladık. Ama daha dolap düzenleme yapmam lazım. Hastane çantamı bi türlü hazırlayamadım. Bebeğin kıyafetlerini yıkadım ama ütü bekler.. Ne olcak halimiz bilmem. Ama yalnız değilsin yani kızım da dolabını döküyor her gün kıyafetleri değiştirip bi ton kirli çıkarıyor. Yoruldum
Aslında böyle uzun yıllar evli olan güvendiğim ablalarım var onlar zamanla oturuyo herşey zamanla takmamayıda öğreniyosun o yüzden çok hırpalama akışına bırak hatta gül geç diyolar ama işte insanlık hali takmadanda yapamıyorum şuan ama seninde dediğin gibi zamanla kale almamaya başlıyosun galibaAkıllı hatunsun vesselambenimki benim eve gelmeye pek meraklı değil ama diliyle herşeye karışır ben çok kale almıyorum. Bardağı alıp mutfağa gitcekken onu götür demeye falan başladı.
Aynen çok ilginç gerçekten her hamilelik farklı ama göbeğimde kıllanma oldu onada ellemeyin doğum sonrası kendiliğinden dökülüyomuş birde doğum sonrası saç dökülmesi çok oluyomuş umarım bizde olmazNe kadar ilginç canım azalmayı ilk kez duyuyorumgercekten özlersin bencede hamileliğin en güzel etkisi saçlarda oldu benim duş sonrası 100 tel dökülürdü şimdi sıfır saç dökülmesi bende bunu özliycem çok
Hiçbir faydası yok hatta dahada şımarıyor demekki rahatsız olmuyor diye düşünüyor bence canım
Aynen işte benimde eşim dünyalar iyisidir sırf oyüzden katlanıyorum zaten ama konu annesi olunca iş değişiyor bugüne kadarki kavgalarımızın yüzde99u annesi yüzündendi evlendiğimizin ilk ayında bile annesi yüzünden kavga etmiştik hiç unutmuyorum onun dışında bana sesini bile yükseltmez öyle olunca bi taraftan kıyamıyorum bi taraftan da ömür boyu bunları mı yaşayacağım diye dertleniyorum kafam atıyor bazen birde annesi artık haddini aştığını farkedince görümcemi kp imi falan kullanıyor onlara mesaj falan attırıyor arattırıyor dolduruyorlar duygu sömürüsü yapıyorlar yalanları da var zaten çok yalanlarını yakaladım banada iftira attılar ama telefonda herşey kayıtlı olunca eşim de gördü yalan söylediklerini ama yinede birşey diyemiyor işte off neyse düşündükçe sinir oldum yine
Benimki sinsi canım eşimi doldurmaya çalıştı benle direkt kavga etseydi keşke de o an fırsatım olurdu istediğimi söyleyebilirdim belki ama arkamdan iş çevirmeye bayılıyor yüzüme de konuşamaz zaten çatır çatır cevabını verirdim fırsatı bulmuşken ama sırf bu fırsatı vermemek için yüzüme birşey demediğine eminim eşimi yalnız yakaladı ona birsürü duygu sömürüsü yaptı bağırdı çağırdı beni kötüledi ben bunların bir kısmını istemeden duydum fazlasını dinlemedim ve maaşımı sorgularken eşim sanane benim karımın aldığı maaştan biz hayatımızdan memnunuz bile diyemedi (ki ben öğretmenim sadece özelde çalıştığım için maaşım azdı) dinleseydim daha kimbilir neler dedide birdaha asla saygı duyamazdım şimdide sırf ailemden böyle gördüğüm için saygımı bozmuyorum zaten ama saygı da karşılıklıdır karşılıksız biryere kadar
bende anlam veremedm inan okuduklarıma tepkim buSaçma geldi yani önce beynim olamaz dedim kendime ama sonra kafama iyice takıldı kadın ne demek istedi diye önceden yapsaydın keşke süt annelik dedim hatta of esim bi yandan kv bi yandan kb zaten kendisi bi alem bide ust kata gelecekler insaat var basimizda esime diyorum cocuk dogunca inşaat istemiyorum gürültüden uyumaz bebek diye eşim mecbur yapılacak diyor ben evlendim inşaat vardı tatile gittik inşaat yatıyız inşaat kalmıyor inşaat üst kat yapılıyor kaynım.oturacak bekar kaynanamda onla oturacak bide acele ediyolar anlam veremiyorum sadece izliyorum
yapılmasi biraz zor sanırım hersey spontane gelişiyor cunku o an uygun neresiyse o odaya götürürler seni ameliyat sonrası. ama çıktıktan sonra süslenirse bilemem kim ne diyecek ki bn devlette dogum yaptm istemedm susleme ozelde olsa da yapmayacaktım ama vardi devlette kapı süsü takan içeride de hazırlık varmıydı bilmiyorumDoktorum devlet hastanesinde birini onerdi
Ama nasil olucak bilmiyorum devlette oda susleme felan yapiliyormu bilmiuorum.
Sona kadar tüm yazılanları yazdiklarini okudum senin kaynananda sorun yok o kaynanalik yapıyor kaynana işte der geçersin sorun senin kocanda tatlim o adami yola getirmek zor iyi anasindan ayrilip evlenebilmisKızlar size bi sorum olacak kv ben çocuk gördüğüm zaman sutum geliyor goguslerim agriyor keske sut annelik yapsam falan demeye başladı şuan beni korku sardı sutum gelmezse kaynanam aşka gelip emzirmek isteyecek galiba ya nerden geliyor.kadinin aklina böyle.seyler beni geri stresi sarıyor korkuyorum ille ver ben emzirecek der diye napayım:/
Hastahane de isteniyor çantana koymalisin.dogunca kırmızı kirmizi oluyor hemşireler genelde istiyor.yoksa onlarda verir ama bence sen kendininkini götür.Ben chico nun kremini aldım ama hastane çantasına koymadım
Fazlasi var eksiği yok.seninkinin aynisindan benimkideHastane çantası
ANNE İÇİN
- Depend...
- uzun külot 3 tane açık renk...
- gece pedi...
- 2 tane emzirme atleti...
- 1 tane emzirme sütyeni...
- 1 gecelik...
- 2 pijama takımı...
- hırka...
- terlik...
- göğüs pedi 4 tane...
- Göğüs kremi...
- göğüs kalkanı...
- tarak
- diş fırçası, macunu
- roll on
- şarj aleti
- eve dönüş kıyafeti
- havlu
- çorap...
- makyaj malzemesi
-kolonya
-emzirme yastığı...
-emzirme örtüsü
-süt pompası...
BEBEK İÇİN
-Hastane çıkış seti...
-Yedek 2-3 kat kıyafet...
-zıbın...
-çorap...
-eldiven...
-şapka...
-Önlük...
-yelek...
-ağız bezi...
-müslin bez...
-penye battaniye 2 tane..
-alt değişme örtüsü...
-ıslak mendil...
-pamuk...
-bebek tarağı...
-tırnak makası...
-bebek bezi 15 adet...
-pişik kremi...
-ana kucağı...
-emzik...
-kaşık...
BABA İÇİN
-terlik
-pijama takımı
-diş fırçası
DİĞER
-nescafe
-kirliler için torba...
-süt arttırıcı içecek...
-hediyelikler
Yanına nokta koyduklarımı hazırladım, diğerlerini henüz koymadım. Kızlar şuna gerek yok ya da şunu da al dediğiniz varsa yazın.
Pişik kremi desitinin mor ve mavisini aldım.
Bende dün izne ciktim ama diyorum.ki akli olan evde okul acilmasini bekleyen çocuk ile evde oturmaz.ne çocuğun isteği bitiyor ne evin işi.simdi diyorum ki keske işe devam edip aldığım para ile hergun eve yarim gun kadin alip topla yemek yap yaptirsaymisim.evde kalmak cook yorucu.Ben çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Ver eline cif ve süngeri sık ov de bak nasil yapıyor.ben sokta banyo temizleyicisi var onu kullaniyorum sıkıyorum 10 dk sonra aşkım bi surtte durula diyorum öyle bir yapiyorki.tabii ki bizimki gibi olmaz ama gayette gideri varBizimki ustune bı damla su damlasa çıkarır üstünü asla durmaz öyle. Azcik yemek damlasa ıslak bezle silsem orayi yine kabul etmez hemen kirliye atar. Su damlayan giysisini hemen ipe atıp kurutup tekrar giydiriyorum yoksa günde üç dört kıyafet degiscek paşamsana da kolay gelsin. Bu gidişle doğuma giderken bile iş yapicaz gibi. Mesela banyoyu çok boş verdim iki haftadir. Ne zaman eğilip banyo temizlesem hemen sancim tutuo bende karar verdim doğum dan onceki akşam banyoyu temizlicem duşumu alıp yaticam eşim sağolsun evi supur sil işlerini yapio ama toz almaktan banyo temizlemekten anlamıyo. Kıyamam zaten işten gelip evle ugrasio bide. Bişey daha istemeye utaniyorum
Epilatörle aldımG
Göbeğini aldinmi peki benimde göbeğinde çoğaldı almadim almicam da gibi amadomtoraacinca utanıyorum ne yapsam bilmemedim
Benim kesinlikle saçlarım dökülücek normali bile öyle hormonlar düşünce tüyler gidiyor saçlar dökülüyor maalesef...Aynen çok ilginç gerçekten her hamilelik farklı ama göbeğimde kıllanma oldu onada ellemeyin doğum sonrası kendiliğinden dökülüyomuş birde doğum sonrası saç dökülmesi çok oluyomuş umarım bizde olmaz
bizim burdada fakülte oyle yemek girdirmiyorlar meyvesuyu su bisküvi faln .cicek faln hep yasakmış sanirm. devlette yasak değil bizim burda çiçek faln gayet normal aliyorlar sadece aksam 9 dan sonra almıyorlar kimseyi ziyaret icinçok güzellerkolay gelsin sana
bildiğim kadarıyla hayır canım yapamıyorsun hatta çiçek bile gönderemiyorsun devlet hastanelerinde yasak bu tip şeyler her hastane aynı mıdır bilemem ama yengem yapamamıştı
Ay canm estafirullah inan hic kirilmadim arkadaşımın ablasida bana demistiki sen hakediyosun diye...ama işte neler neler yaşıyoruz seninkide ayrı bi başlık olur resmen hiç beklemiyodum senden öyle bi kaynana falan
limon nedenBenim kaynanam inatla tuzlicam diyo bende tuzlatmam gözünede limon sıkıcam senin ruhun bile duymaz diyor sinirlerim bozuldu görüncede Rabbim cahil insanlardan korusun
Aman Allahım benim ki de öyle. Su damlasa üst değiştirir. Sofra da içtiği çorba bir damla damlasa o sandalyeden silinmeden, yada üstü değişmeden yemeğe devam edemez. İlerde evleneceği kız bana ah eder diye çekiniyorum bazenBizimki ustune bı damla su damlasa çıkarır üstünü asla durmaz öyle. Azcik yemek damlasa ıslak bezle silsem orayi yine kabul etmez hemen kirliye atar. Su damlayan giysisini hemen ipe atıp kurutup tekrar giydiriyorum yoksa günde üç dört kıyafet degiscek paşamsana da kolay gelsin. Bu gidişle doğuma giderken bile iş yapicaz gibi. Mesela banyoyu çok boş verdim iki haftadir. Ne zaman eğilip banyo temizlesem hemen sancim tutuo bende karar verdim doğum dan onceki akşam banyoyu temizlicem duşumu alıp yaticam eşim sağolsun evi supur sil işlerini yapio ama toz almaktan banyo temizlemekten anlamıyo. Kıyamam zaten işten gelip evle ugrasio bide. Bişey daha istemeye utaniyorum
Ayy tövbeler olsun tuzlucak,gözüne limon sikacak aman allahim yalnız birakma bebegini o cani kadinla lütfenBenim kaynanam inatla tuzlicam diyo bende tuzlatmam gözünede limon sıkıcam senin ruhun bile duymaz diyor sinirlerim bozuldu görüncede Rabbim cahil insanlardan korusun
Inan aynı fikirdeyim hatta diyorumki eşime senin evlenememen gerekirmişSona kadar tüm yazılanları yazdiklarini okudum senin kaynananda sorun yok o kaynanalik yapıyor kaynana işte der geçersin sorun senin kocanda tatlim o adami yola getirmek zor iyi anasindan ayrilip evlenebilmis
Hastahane de isteniyor çantana koymalisin.dogunca kırmızı kirmizi oluyor hemşireler genelde istiyor.yoksa onlarda verir ama bence sen kendininkini götür.
Fazlasi var eksiği yok.seninkinin aynisindan benimkidebende rulo pecete alayim lazım olur.
Bende dün izne ciktim ama diyorum.ki akli olan evde okul acilmasini bekleyen çocuk ile evde oturmaz.ne çocuğun isteği bitiyor ne evin işi.simdi diyorum ki keske işe devam edip aldığım para ile hergun eve yarim gun kadin alip topla yemek yap yaptirsaymisim.evde kalmak cook yorucu.
Annene söyleyebiliyor musun sitemini.ben söylerim ben bu kadar zordayım sen 2 gun once mi geleceksin gelme anne istemiyorum der konusmam.ertesi gün kapimda biter.soyle bence belliki kendiliğinden anlamayacak.
Ver eline cif ve süngeri sık ov de bak nasil yapıyor.ben sokta banyo temizleyicisi var onu kullaniyorum sıkıyorum 10 dk sonra aşkım bi surtte durula diyorum öyle bir yapiyorki.tabii ki bizimki gibi olmaz ama gayette gideri var
Bizim dokuz sene bitio evlilikte. İlk yıllar ağlayıp günlerce kendimi paraladigim olaylara şimdi tinlamiyorum bileAslında böyle uzun yıllar evli olan güvendiğim ablalarım var onlar zamanla oturuyo herşey zamanla takmamayıda öğreniyosun o yüzden çok hırpalama akışına bırak hatta gül geç diyolar ama işte insanlık hali takmadanda yapamıyorum şuan ama seninde dediğin gibi zamanla kale almamaya başlıyosun galiba
Bende bugün kontrole gittim suyum sınırda diye her hafta çağırıyor 3100 gr 50 cm olmus 10 gun sonraya tekrar kontrole çağırdı insallah o zamana kadar doguma gelirsin dedisuyu azalırsa sezeryana alirim dedi insallah normal olur diyorum suda sıkıntı olmazda
Hangi marka banyo temizleyici şoktan en son mintaks yağ çözücü aldım mor şişe. Çok beğendim.Sona kadar tüm yazılanları yazdiklarini okudum senin kaynananda sorun yok o kaynanalik yapıyor kaynana işte der geçersin sorun senin kocanda tatlim o adami yola getirmek zor iyi anasindan ayrilip evlenebilmis
Hastahane de isteniyor çantana koymalisin.dogunca kırmızı kirmizi oluyor hemşireler genelde istiyor.yoksa onlarda verir ama bence sen kendininkini götür.
Fazlasi var eksiği yok.seninkinin aynisindan benimkidebende rulo pecete alayim lazım olur.
Bende dün izne ciktim ama diyorum.ki akli olan evde okul acilmasini bekleyen çocuk ile evde oturmaz.ne çocuğun isteği bitiyor ne evin işi.simdi diyorum ki keske işe devam edip aldığım para ile hergun eve yarim gun kadin alip topla yemek yap yaptirsaymisim.evde kalmak cook yorucu.
Annene söyleyebiliyor musun sitemini.ben söylerim ben bu kadar zordayım sen 2 gun once mi geleceksin gelme anne istemiyorum der konusmam.ertesi gün kapimda biter.soyle bence belliki kendiliğinden anlamayacak.
Ver eline cif ve süngeri sık ov de bak nasil yapıyor.ben sokta banyo temizleyicisi var onu kullaniyorum sıkıyorum 10 dk sonra aşkım bi surtte durula diyorum öyle bir yapiyorki.tabii ki bizimki gibi olmaz ama gayette gideri var
Benle hiç ilgisi yok. Bebekken hiç kirli gezdirmedim ama titiz de degilim sadece yemek lekesiyle dolaşan cocuklarin annelerine çok sınır olurdum eskiden. Ama şimdi yemegi kendi yiyo arada batio tabi ne var bari yemek bitene kadar üstünde dursun diyorum yok illa degiscekAman Allahım benim ki de öyle. Su damlasa üst değiştirir. Sofra da içtiği çorba bir damla damlasa o sandalyeden silinmeden, yada üstü değişmeden yemeğe devam edemez. İlerde evleneceği kız bana ah eder diye çekiniyorum bazen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?