- 24 Nisan 2019
- 295
- 682
- 53
- 38
Ben çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Ben çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Topic kaynana dert yanma platformuna dondumeger herkes bir dokun bin ah isit haldeymis Allah herkesin yardimcisi olsun valla. Erkek anneleri ve gelecegin kayinvalide adaylari olarak bu gunleri unutmamak gerek
beraber mi yasiyorsunuz ?Benimki dolaptaki fantezi çamaşırlarıma kadar karıştırmıştıfarkettikten sonra günlerce eşime nasıl söyleyeceğimi düşünüp ensonunda uygun dille söyleyince odanın kapısını kilitle öyle çık için rahat etmiyorsa dedi kilitledim 2 gün sonra kıyamet kopmuştu anladığımızı anlayıp başka konulardan kavga edepsizliğe vurmuştu olayı yani sonrada gelin evde beni istemiyor oldu olayı bana çevirmeyi başaracak kadar şeytan yinede hiç saygımı bozmadım hep sustum annecim annecim dedim ama sabır da biyere kadar
Oglum 2015 dogumlu bu dagitma işlerini 3 ay önce birakti şükür simdi hep derli toplu olsun derdinde nasil çözüm buldun dersen dolaplari bosalttim onun erişemeyeceği yerlere koydum herseyiTecrübeli anneler dört yaş civarı çocuğu olanlar. Benm oğlan bu ara aşırı evi dağıtma isteği var. Dolaplari falan çok karıştırmaya başladı.duvarlara falan tirmancam dio. Hele sabah uyanınca ben yataktan çıkana kadar evi talan ediyor . Bitek bizmi yaşıyoruz bunu . Biri bana gecici bı süreç desin. Ağlama krizlerini normal goruyorm iki yaş sendromu ndada yasadik üç ayda falan geçmişti . Ama evi sürekli dağıtma isteği beni çok yoruyor
Bizimki ustune bı damla su damlasa çıkarır üstünü asla durmaz öyle. Azcik yemek damlasa ıslak bezle silsem orayi yine kabul etmez hemen kirliye atar. Su damlayan giysisini hemen ipe atıp kurutup tekrar giydiriyorum yoksa günde üç dört kıyafet degiscek paşamsana da kolay gelsin. Bu gidişle doğuma giderken bile iş yapicaz gibi. Mesela banyoyu çok boş verdim iki haftadir. Ne zaman eğilip banyo temizlesem hemen sancim tutuo bende karar verdim doğum dan onceki akşam banyoyu temizlicem duşumu alıp yaticam eşim sağolsun evi supur sil işlerini yapio ama toz almaktan banyo temizlemekten anlamıyo. Kıyamam zaten işten gelip evle ugrasio bide. Bişey daha istemeye utaniyorum
Banyo temizleyicisi dedinizde ben bugün bir hata yaptım bilmeyecek çamaşır suyu ve bulaşık parlaticisini dusakabine döktüm dökmez olaydım nasıl olduysa zehirli gaz çıktı hiç tahmin etmemiştim gerçekten zorla temizledim olmaz dimi bebeğinde birseyHangi marka banyo temizleyici şoktan en son mintaks yağ çözücü aldım mor şişe. Çok beğendim.
Bak resim ekledim.dusakabin camlarini ilk günkü gibi yapiyor.ama kokusu biraz agir . sadece sık ve sunger ile yay ovmana bile gerek yok.Hangi marka banyo temizleyici şoktan en son mintaks yağ çözücü aldım mor şişe. Çok beğendim.
Uzun süre solumada allah korusun birsey olsa zaten önce sana olurdu.ama iki ürünü karıştırmayın etken maddeleri bilmediğin sürece yaniklara bile sebep olur bi anda ne olduğunu bile anlamazsinBanyo temizleyicisi dedinizde ben bugün bir hata yaptım bilmeyecek çamaşır suyu ve bulaşık parlaticisini dusakabine döktüm dökmez olaydım nasıl olduysa zehirli gaz çıktı hiç tahmin etmemiştim gerçekten zorla temizledim olmaz dimi bebeğinde birsey
Kızlar selam sabah 6 da uyanıp 8 de okula gidip 1 de okuldan çıktım belim sırtım çok agrıdı okulda beklemek koşturmaktan. Okuldan çıktım doktora geçtim 2 de doktorumdan çıktım. 34+6 ile gittim doktor gelişimi 36 yu doldurmuş dedi. Bası boyu göbeği olarak tüm ölçümleri önde çıktı. 2755 gram 49 cm şeklinde. Doktor bebek kanala girmemiş ama Doğum pozisyonu almış canı isterse kanala girer şimdilik 2 hafta sonra gel sanırım ondan sonra her an bekleriz dedi. Sancı krampları falan söyledim varislerden dolayı çok baskı yasıyorsundur izne çıkman gerek artık çalışma dedi. Bende Doğumdan sonraya izinin kalması lazım dedim. Hem o olsun hem bu olsun diye herseye yetişemezsin senin oturman bile değil full uzanman gerek dedi. Ama şimdilik yine de devam edeceğim ise.
Sonra varislerim sebebiyle içime sinmiyordu bi doktora daha gittim orada da 2 saat doktor bekleyip muayene olunca evet varisler var ama normal Doğuma engel değil korkma dedi o hastanede doktor 2500 47 cm ölçtü. Doktordan doktora farkediyor işte.
Hastaneden çıkıp yeni kimlik çıkarmak icin nufüs müdürlüğüne gittim o bu derken sabah 7 de yediğim tost dışında başka birsey yememiştim isim bitti 5:30 da gidip 6 da yemek Yedim su içtim ama İnan’ın doymak bilmedim deli gibi acıkmışım yorgunluğum da cabası bacaklarım tutmuyor resmen eve gelip duş aldım ama şimdi sağdan sola dönmeye mecalim yok.
Bide yarın eşim oğlumu okula götürecek sonra da arabayı bakıma götürecek yani otobüs ile ise gideceğim. Bakalım koca göbekle nasıl olacak şimdiden gözümde büyüyor
Yok aslında yapmamUzun süre solumada allah korusun birsey olsa zaten önce sana olurdu.ama iki ürünü karıştırmayın etken maddeleri bilmediğin sürece yaniklara bile sebep olur bi anda ne olduğunu bile anlamazsin
Hangi marka banyo temizleyici şoktan en son mintaks yağ çözücü aldım mor şişe. Çok beğendim.
Bende o kadar yor
Bende o kadar çabuk yoruluyorum ki hiç bı işimi göremiyorum artık. Yüruyemiyorum bile Benim hiç kimsrm yok yanımda bı çocuğumla yapayalnız im.Beni de göre göre bile bile bu halde memleket e çağırıyorlar orda doğum yapayım diye. Nasıl gideyim o kadar ağırlaştım ki daha 32.haftadayim.Kimsenin gelesi de yok bilet aldığı da yok, ne diyim Allah'tan bı sürü şey halledip öyle çıkmıştım tatile, zaten okulda yarın son günüm Geri kalan ufak tefek işlerimi hallederim yavaş yavaş. Birde sağa sola haber bıraktım Haftanın üç dört günü yarım gün yardımcı alicam yanıma, ev işi ,yemek,temizlik. İnşallah gönlüme göre bulurum da önümüzdeki kara kışı atlatirim hayırlısıyla.
tarak ve tırnak makasi gereksiz bence hastane icin canm zaten 1 2 gun .Hastane çantası
ANNE İÇİN
- Depend...
- uzun külot 3 tane açık renk...
- gece pedi...
- 2 tane emzirme atleti...
- 1 tane emzirme sütyeni...
- 1 gecelik...
- 2 pijama takımı...
- hırka...
- terlik...
- göğüs pedi 4 tane...
- Göğüs kremi...
- göğüs kalkanı...
- tarak
- diş fırçası, macunu
- roll on
- şarj aleti
- eve dönüş kıyafeti
- havlu
- çorap...
- makyaj malzemesi
-kolonya
-emzirme yastığı...
-emzirme örtüsü
-süt pompası...
BEBEK İÇİN
-Hastane çıkış seti...
-Yedek 2-3 kat kıyafet...
-zıbın...
-çorap...
-eldiven...
-şapka...
-Önlük...
-yelek...
-ağız bezi...
-müslin bez...
-penye battaniye 2 tane..
-alt değişme örtüsü...
-ıslak mendil...
-pamuk...
-bebek tarağı...
-tırnak makası...
-bebek bezi 15 adet...
-pişik kremi...
-ana kucağı...
-emzik...
-kaşık...
BABA İÇİN
-terlik
-pijama takımı
-diş fırçası
DİĞER
-nescafe
-kirliler için torba...
-süt arttırıcı içecek...
-hediyelikler
Yanına nokta koyduklarımı hazırladım, diğerlerini henüz koymadım. Kızlar şuna gerek yok ya da şunu da al dediğiniz varsa yazın.
Pişik kremi desitinin mor ve mavisini aldım.
masallah cnim sanirm bebekler artk hızlı kilo aliyor :) zaman daraldı. ve senin cidden dinlenmen gerek izni ne zamana düşünüyorsunKızlar selam sabah 6 da uyanıp 8 de okula gidip 1 de okuldan çıktım belim sırtım çok agrıdı okulda beklemek koşturmaktan. Okuldan çıktım doktora geçtim 2 de doktorumdan çıktım. 34+6 ile gittim doktor gelişimi 36 yu doldurmuş dedi. Bası boyu göbeği olarak tüm ölçümleri önde çıktı. 2755 gram 49 cm şeklinde. Doktor bebek kanala girmemiş ama Doğum pozisyonu almış canı isterse kanala girer şimdilik 2 hafta sonra gel sanırım ondan sonra her an bekleriz dedi. Sancı krampları falan söyledim varislerden dolayı çok baskı yasıyorsundur izne çıkman gerek artık çalışma dedi. Bende Doğumdan sonraya izinin kalması lazım dedim. Hem o olsun hem bu olsun diye herseye yetişemezsin senin oturman bile değil full uzanman gerek dedi. Ama şimdilik yine de devam edeceğim ise.
Sonra varislerim sebebiyle içime sinmiyordu bi doktora daha gittim orada da 2 saat doktor bekleyip muayene olunca evet varisler var ama normal Doğuma engel değil korkma dedi o hastanede doktor 2500 47 cm ölçtü. Doktordan doktora farkediyor işte.
Hastaneden çıkıp yeni kimlik çıkarmak icin nufüs müdürlüğüne gittim o bu derken sabah 7 de yediğim tost dışında başka birsey yememiştim isim bitti 5:30 da gidip 6 da yemek Yedim su içtim ama İnan’ın doymak bilmedim deli gibi acıkmışım yorgunluğum da cabası bacaklarım tutmuyor resmen eve gelip duş aldım ama şimdi sağdan sola dönmeye mecalim yok.
Bide yarın eşim oğlumu okula götürecek sonra da arabayı bakıma götürecek yani otobüs ile ise gideceğim. Bakalım koca göbekle nasıl olacak şimdiden gözümde büyüyor
Hastaneye gidin her ihtimale karşı inşallah bisey olmamıştır bende amonyak kokusuna maruz kalmıştımBanyo temizleyicisi dedinizde ben bugün bir hata yaptım bilmeyecek çamaşır suyu ve bulaşık parlaticisini dusakabine döktüm dökmez olaydım nasıl olduysa zehirli gaz çıktı hiç tahmin etmemiştim gerçekten zorla temizledim olmaz dimi bebeğinde birsey
Benim de tüylerim iyice azalmıştı ama şu son zamanlar kuvvetlenmeye başladılar neyse bir buçuk ay katlanırımBu hormonlar herkeste ters tepiyo galiba bende tüylü bi insanım gebelikte tüylerim azıldı en son 1 ay önce aldım hale çıkmadı doğum sonrası bu duruma üzülcem galiba
Bende bi ara tamamen durdu dökülme şimdi yeniden başladı inşallah artmazNe kadar ilginç canım azalmayı ilk kez duyuyorumgercekten özlersin bencede hamileliğin en güzel etkisi saçlarda oldu benim duş sonrası 100 tel dökülürdü şimdi sıfır saç dökülmesi bende bunu özliycem çok
Ben göbek ve bel killarimla girdim denizeEpilatörle aldımmümkün değildi öyle denize girmem hoş güneşten yeni çıkanlar sarardı nasıl olsa kaybolacaklar hormonlarımı tanıyorum tüylü dolaşamadım canım...
Bende bunalıp istifa ettim canım maaşımın az olmasına dertleniyordu şimdi sıfır maaşla oğlunun kazandığını yiyorum çatlasınYa benim gelirim elimde olsa biraz daha farklı olurdu durum az çok yeterdi hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız ya bi doldurmaz benim kv eşimi zaten doldursa bugüne gelemezdik biliyor o da Allah sanada sabır versin
Hayır asla, ama kendisi hiç müsaitlik durumumuzu bile sormadan gelip 2 hafta 3 hafta 1 ay yani nekadar isterse kalıyordu şukadar kalacağım bile demiyordu aksine bana misafir muamelesi yapıyordu daha yeni evliyken başladı ilk 1 yıl öyle geçti anne kız kendi evleri gibi benim koyduğum eşyalar için bunun yeri burası değil falan bile diyecek kadar ileri gitmişlerdi ben çalışırken de gelip 1 ay kalmıştı o dönem olmuştu bu olaylar zaten benim evde olmayışımı fırsat bilmişler demekki ama hala konduramıyorum sağlıklı bir insanın yapacağı hareket değil ondan sonra biraz daha azalttı ama bebek doğunca yine başa döneceğiz büyük ihtimalleberaber mi yasiyorsunuz ?
Hanımlar bebeğim 32. Haftaya kadar doğum pozisyonundaydı sonra test döndü ben de biraz stres yaptım bol su ve yürüyüş iyi geliyormuş işe yaramadı . Bebek çatıya yerleştikten sonra pozisyon değiştirmesini kolaylaştırmak için kalçayı yukarda tutmak gerekirmiş gerçi benim henüz leğen kemiklerjme yerleşmişti ama dayanamadım resmen bi iki dk tepe üstü durdumbebeğim döndü sonra hickiriklarini da hissettim o zaman tamam dedim . Aradan biraz zaman geçti tekrar döndü gibi ama farklı bi pozisyona geçti anlayamıyorum .dedim birazdan hickirir ben o zaman anlarım pozisyonunu ama çocuğum inat etti resmen hickirmiyo. Gece gündüz sürekli hıçkıran çocuk inatçı çıktı inşallah doğru pozisyona geçmiştir yarın kontrolum var heyecanlı ve meraklıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?