Hastahane sisteme girince sgk ve işyerine otomatik bildirim düşüyor ama ben yinede kagidin resminin çekip muhasebeye mail attım raporu aldim kontrol etmenizi rica ederim diye bebden çıksın top onlarda.
Doktorlar artik genel olarak spinali tercih ediyor. Daha kolay ve rahat geçiyor. Sırtından igneyi vuruyorlar. 4 dk sonra bebegin ağlamasını duyuyorsun. Birde ayaginin uyusmasi cabuk geciyor. Bas agrisi yapmadi bende. Epiduralde istedikleri zaman belinden ilac verebiliyorlar
Ugusma suresi uzun ve cogu kiside bas agrisi kalici oluyor. Bir seye gore tercih yok. Ikiside sonucta ayni isi goruyor. Sanırım dpinal sonradan.cıktı
Ablam spinal oldu bu doğumunda ve ameliyat bitip odaya çıktığında uyuşukluğu gecmis belkide hic uyuşmadı ayakları faln. müthiş agrım oldu diyor bnm gittigimde birz düzelmişti ama kaynanası faln aglamis artk oyle acı çekerken gorunce. Anlamadigim ablamin 5 cm kisti vardi onu aldi doktoru ondan o kadr ağrısı oluştursa neden spinal tercih etti onu anlamadm zorlu bi ameliyat geçirdi sonucta . bn baska bisi icin Ameliyat olduğumda epidural yapılmıştı 4 saat kadr bi sekilde ayagimi bile kipirdatamadm bel agrim cok oldu ilk zaman ama bas agrm hic olmadi kisiye gore degisiyor galiba. Ama anladigim spinal sonrasi daha agrili oluyor galiba .
kizlar kilo alımlarınız nasıl ben bu hafta fazla abarttım galiba bebeğin kilosu az diye aslında hamur işi falan da yemiyorum beyaz ekmek bile yediğim yok ama 3 kilo almışım nasıl oldu anlamadim toplam da 15 kilo almış oldum tartı 75 ı göstermeyi başladı
Kızlar spinal anestezi spinal korda yani belden sinirlerin geçtiği aralığa yapılan anestezi, epidural ise spinal kordun üzerinden koruyucu bir zar geçiyor, o zar aralığına yapılan anestezi çeşidi. İkisi de sezeryanda oluyor.
normalde epidural yapılıyor evet, etkisi uzun sürdüğü icin ama sezaryaneyapılandan az bi dok yapılıyor ayağını faln hissediyormuşsun. ay keske tıpta da olsa isterdm kesin ama yok bu kez gidince dogumhanasine faln gitmek istiyorm dogum da birden gidip afallamak istemiyorum
normalde epidural yapılıyor evet, etkisi uzun sürdüğü icin ama sezaryaneyapılandan az bi dok yapılıyor ayağını faln hissediyormuşsun. ay keske tıpta da olsa isterdm kesin ama yok bu kez gidince dogumhanasine faln gitmek istiyorm dogum da birden gidip afallamak istemiyorum
Gerçekten insanı rahatlatıyo ben gördüm . Şimdi bazen hayaller kuruyorum sancıyla gitmişim beni dogumhaneye almışlar doğum hanede o çiçekli önlükle iki tür atıyorum sonra doktor hemşire geliyo hangi ara oluyo anlamıyorum ama meleğim kucağımda misler gibi kokuyo
Gerçekten insanı rahatlatıyo ben gördüm . Şimdi bazen hayaller kuruyorum sancıyla gitmişim beni dogumhaneye almışlar doğum hanede o çiçekli önlükle iki tür atıyorum sonra doktor hemşire geliyo hangi ara oluyo anlamıyorum ama meleğim kucağımda misler gibi kokuyo
Ablam spinal oldu bu doğumunda ve ameliyat bitip odaya çıktığında uyuşukluğu gecmis belkide hic uyuşmadı ayakları faln. müthiş agrım oldu diyor bnm gittigimde birz düzelmişti ama kaynanası faln aglamis artk oyle acı çekerken gorunce. Anlamadigim ablamin 5 cm kisti vardi onu aldi doktoru ondan o kadr ağrısı oluştursa neden spinal tercih etti onu anlamadm zorlu bi ameliyat geçirdi sonucta . bn baska bisi icin Ameliyat olduğumda epidural yapılmıştı 4 saat kadr bi sekilde ayagimi bile kipirdatamadm bel agrim cok oldu ilk zaman ama bas agrm hic olmadi kisiye gore degisiyor galiba. Ama anladigim spinal sonrasi daha agrili oluyor galiba .
Ben hic agri yasamadim. Dogumdan çıktım arka arkaya serum takdilar. Agri kesici verdiler. Ayagimin uyusugu gectiginde serumlar bitmisti. O yuzden agri hic hissetmedim. Sadece ayaga kalktigimda zorlandim biraz. Sanirim doktora yada hastaneye gore degisiyor. Cunku ben bir gece hastanede kaldim eve ciktim evdede agri kesici almadim. Devlette mi oldu
Hem normal de hem sezeryanda kullanılıyor epidural. Ama onda hissedenler var her anı. Sadece aci olmuyormuş. Spinalde ben hic hissetmedim. Cunku belden asagin ugusuk oluyor.