- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
zor cidden nasil olursa olsun doğumun herturlusu zor . Allah kolaylık versin hepimizeSonrasında ilk kalkış çok zor oldu ama normal yani yürüdükçe rahatlio insan
Ağrı kesici yetersiz gelmiş. Ben dogumdan çıktım ebeler etrafım da hızlı hızlı hareket ediyordum. 2-3 tane serum ardi ardina hizla bittiki buyuk ihtimal o serumlarda agriyi kesecek birseyler vardi. Agriyi hissetmedim yani. Hatta gece 2 de kalktim 3 kat asagi indim merdivenlerden.yo özel prof. du doktoru . serum faln takılmamış bi kere igne yapılmış bnde anlamadm yani cok kötüydü he sonrasında cabuk toparla di orasi ayrı o geceyi geçirince masallahi vardi :)
kizimda kedi geliyormus ondan bağırmışkedi gorunce peşinden koşuyor ama korkunca hep kedi geliyor miyav dedi diyor.
Agri kesici yetersiz gelmisbilmiyorm belkide onun bünyesi o şekilde yani cok sacma geldi odaya geldiğim de bacağımı hareket ettiriyordum dedi internettede spiralin etkisi kisa yaziyor aslinda 8 saat iyiymiş seninki :) sonrada bi ağrı kesici tamamsin :)
doktorum 37+0 da nöbet ertesi oluyor bu gittiğimde bir sorayım nasıl birşey yapabiliriz diye37 ye kadar çalışabilir aldiysan 37+0 da calisamaz alip yine is yerine bilgi vermen gerekiyor.36+larda almamaya çalış bence ama haftasonuna geliyorsa raporu veren çalışan 37+0 dan başlatmali onu yapabiliyomu diye sor bence.
olabilir. bakalm biz neler yapcazAğrı kesici yetersiz gelmiş. Ben dogumdan çıktım ebeler etrafım da hızlı hızlı hareket ediyordum. 2-3 tane serum ardi ardina hizla bittiki buyuk ihtimal o serumlarda agriyi kesecek birseyler vardi. Agriyi hissetmedim yani. Hatta gece 2 de kalktim 3 kat asagi indim merdivenlerden.
Agri kesici yetersiz gelmis
Ikinci sezeryan herkes zor diyo. Ayni yerden kesilecek. Iyilesmesi daha zormuş. O yuzden korkum var. Birde 2 yil geçmeden oldu. Birde bana muhtac bebegim var. 1 ay kaldi aklimda deli sorularolabilir. bakalm biz neler yapcaz
Verilir tabi ki kilo son takılacak şey sağlık olsun yeter kidogunca verirsin bence ya :) . ben hamilelikte alamıyorum ya bunu anladm kzimda 10 kilo almistm zaten dogumun ertesi günü tartildm 8 kilosu gitmisti . bu kez o kadar da almamış olcam maksimum 2 kilo alırım artk . 3 haftadir 1 gram almadığıma gore . aman bebek sağlıklı olsunda :) bnde emzirme döneminde alıyorum kiloyu tabi sonra gene gidiyor o kilo ama bu kez gitmesin 50 kilo iyidir
zaten en çok o bebeleri düşünüyoruz kziimiz naparbiz dogum yapınca diye . senin yanında olcak gene bn gormicembile birine emanet etcezya babası ya teyzesi duruma gore. dogum icinde endişelenme derim kimisi de ikinci sezaryenim daha kolaydı diyor.Ikinci sezeryan herkes zor diyo. Ayni yerden kesilecek. Iyilesmesi daha zormuş. O yuzden korkum var. Birde 2 yil geçmeden oldu. Birde bana muhtac bebegim var. 1 ay kaldi aklimda deli sorular
aynen oyle:) son ay az alıyormuşsun kiloyu hatta son haftalar verebilirmişsin bile .Verilir tabi ki kilo son takılacak şey sağlık olsun yeter kiBende düzenli aldım gibi ilk aylar 1er kilo çok şükür bulantı kusma olmadı sabah hassasiyeti vardı hafif o yüzden vermedim de 6.aydan sonrada sanırım 2 olarak gittim ama şuanda mesela ayda 1 gibi gidiyorum en fazla ne zamandır yerimdeyim hatta alsam alsam 2-3 alırım diyorum oda 12-13 kg normal aslında dediğin gibi doğumda yarısı rahat gidiyor ilk günler ödemle geri kalanı gidiyor önemli olan sağlıklı beslenip emzirme döneminde kilo almamak
Gecmis olsun ablana, ben spinal sezaryen oldum odaya gectikten 3-4 saat sonra bacaklarimi hissettim belki ablana vurulan doz azdi, sezaryenlerde genellikle spinal uygulanıyor artik sonrasida agri eşiğiyle ilgili bir durum sanırımAblam spinal oldu bu doğumunda ve ameliyat bitip odaya çıktığında uyuşukluğu gecmis belkide hic uyuşmadı ayakları faln. müthiş agrım oldu diyor bnm gittigimde birz düzelmişti ama kaynanası faln aglamis artk oyle acı çekerken gorunce. Anlamadigim ablamin 5 cm kisti vardi onu aldi doktoru ondan o kadr ağrısı oluştursa neden spinal tercih etti onu anlamadm zorlu bi ameliyat geçirdi sonucta . bn baska bisi icin Ameliyat olduğumda epidural yapılmıştı 4 saat kadr bi sekilde ayagimi bile kipirdatamadm bel agrim cok oldu ilk zaman ama bas agrm hic olmadi kisiye gore degisiyor galiba. Ama anladigim spinal sonrasi daha agrili oluyor galiba .
Epudralle normal doğum yapiliyor zatenBen epidural normal vajinal doğumda yapılıyor saniyodum
Bakalım şuanda 2 haftadır yerimde gibiyim hele son ay almasam göbek atarım yaniaynen oyle:) son ay az alıyormuşsun kiloyu hatta son haftalar verebilirmişsin bile .
Alabilirsin canım bende erken aldım raporu37+0 da almam şart mı ? 36+5 ya da 36+6 da alsam sorun olur mu ?
Demekki . onun ağrısının fazla olması birazda kistin alınmasından kaynaklı bence. :)Gecmis olsun ablana, ben spinal sezaryen oldum odaya gectikten 3-4 saat sonra bacaklarimi hissettim belki ablana vurulan doz azdi, sezaryenlerde genellikle spinal uygulanıyor artik sonrasida agri eşiğiyle ilgili bir durum sanırım
o kadar açım ki bu aralar sabah uyanıyorum migdem kazınıyor gel gör ki yemek yiyemiyorum migdem ağzımdan gelecek .Bakalım şuanda 2 haftadır yerimde gibiyim hele son ay almasam göbek atarım yaniama işten ayrılacağız evde olupta yememek zor olabilir belki bünyem istemez dediğin gibi şu sıralar istiyor yiyorum da ama pek almıyorum ilginç şekilde
Hem sezeryanda hem normal doğumda yapılıyorBen epidural normal vajinal doğumda yapılıyor saniyodum
İlginç miden almıyor demek ki bende acıkıyorum sık sık 2 haftadır özellikle akşamı zor ediyorum eve gidince hemen bir şey yemem gerekiyor yemek hazır değilse atıştırma yapıyorumo kadar açım ki bu aralar sabah uyanıyorum migdem kazınıyor gel gör ki yemek yiyemiyorum migdem ağzımdan gelecek .su açlığa habire yemem gerek az zorlasam uyuamıyorum bu kezde
Bende görmedim geçende görmüştüm yazmıştım ama iyidir inşallahkızlarChelzy nerelerde acaba doğum yaptı mı ?
Kimsede durmaz benimki.insallah seninki dururzaten en çok o bebeleri düşünüyoruz kziimiz naparbiz dogum yapınca diye . senin yanında olcak gene bn gormicembile birine emanet etcezya babası ya teyzesi duruma gore. dogum icinde endişelenme derim kimisi de ikinci sezaryenim daha kolaydı diyor.
37+0 da almam şart mı ? 36+5 ya da 36+6 da alsam sorun olur mu ?
Canım yine de doktoruna danış derim kanama varisten mi kesin
Öyle tabi önemli olan sagsaglim kurtulalım ama ilkini normal yapmışken de sezeryan ürkütücü geliyor..
Zaten ilkinde de sezeryandan korkuyordum herkes normalden korkuyor ben tersim galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?