Aynen bende heyecanlıydım ama artık yüzünü göremeyeceğiz sanırım. Neyse yakında kucağımızda görürüz insallah
Kendi işlerine geldikleri gibi nasıl çeviriyorlar olaylara bak ya. Gelmesin kimse valla çekilmiyorlar nazları tripleri
İnşallah döner canımm 37 38 de dönen bile varmışdönmezse de döndürüyor ebeler
Kizimda pamuk kullandm hic ıslak mendil almadm diyebilirim . bi kac kere pamuk bitmişken iyice yıkayıp kullandigim oldu sadece ama pamukta pratik zaten bezi de 20 aylikken faln bıraktık biraz erken oldu zorlandım ama buna şükür..Bende pamuk kullanmak istiyorum ama gozumde buyuyor nasil pratik olabilir ki
burda oyle degil. tekrar gelse bile yeni doğan yoğun bakim ozellerdede ucretsiz devlet ödüyorTaburcu olmadan küveze giren bebekler için evet ama taburcu olup 1 saat sonra geri gel dünya para çıkarıyorlar
sağol canm .Allah kabul etsin diyim şimdiden:)Afiyet olsun canım . Allah kısmet ederse bende pazar günü yaparım.
aynen oyle guzel geçsin o günler dirdircilar uzak olsun:)Aynen bende heyecanlıydım ama artık yüzünü göremeyeceğiz sanırım. Neyse yakında kucağımızda görürüz insallah
Kendi işlerine geldikleri gibi nasıl çeviriyorlar olaylara bak ya. Gelmesin kimse valla çekilmiyorlar nazları tripleri
Ben devlette doğum yaptim ya.. Haydarpasada yenidogan unitesi olmadigi için sevk ettiler eymeni ambulansla.. Ilk gata dediler sonra atasehir avicenna oldu.. Biz saniyorduk ki devlette yer olmadigi için devlet hani bu durumu telafi etmek adına kuvoz masrafini karsiliycak.. Gecenlerde bebekleri gormek için beklerken orada bir kadin dedi.. Avicennada yapmis doğumu ama kuvoze para vermiycez devlet karsiliyor dedi.. Bende sasrdm sordum.. Artik aileler altindan kalkamiyor bu masraflarin diye sgk el atmış ve bebeklerin kuvoz masrafini karşılıyormuş.. Masallah dedim.. Ne kadar güzel dusunmusler.. Dusunsene bebeginin derdine mi yanasın yoksa tonlarca masrafa mi.. Çok iyi olmuş yani
Hastanede ameda verdiler onla sağdım ama gucsuzdu.. Medela ona göre daha iyi.. Medela lactina select yaziyo ustunde modeli bu galiba.. Yani aslnda memnunum da sanki ucundakini cekio gibime gelio.. Belkide sütüm yok diye bna öyle geliyor.. Avicennadan yonlendirmisler eşimi.. Kadikoyde biyerden kiralamis.. 1 ayligina 230tl vermiş.. O an mecburen cabucak alinsin diye almış gelmiş.. Ama eğer kiraliycaksan benim bir tanidik bir yilligina kiralamis.. 1 yillik daha avantajlidir gibime geliyor.. Hem senin ikiz bebekler.. Daha rahat olur sana..
Aklimdaydin naaptin merak ettim.. Insallah durdugu yere kadar durur bebislerin.. Dikkat et lütfen
Ben simdiden gelmeye niyetli olanlara 1 ay kimseyi agirlayamicam oglum prematüre diyorum.. Mevlude beklerim diyorum.. Mevludu de aralik sonu ocak başı yaparim.. Bi süreçte gelene de gelme kusura bakma diycem yani.. Alinan kirilan kirilsin umrumda değil
Kavusamadim daha ogluma12 gün oldu bugün.. Başlarda her gittigimde yeni bir iyilesme durumunu gordukce mutlu oluyordum.. Yakinda cikacak diyordum.. Şimdi ozellikle 2 gündür gözüme çok dermansiz geliyor oglum.. Uyumaktan ve yatmaktan ödem oluyormuş.. Oyle dedi doktoru.. Goz kapaklari kirmizi ve şiş şiş olmuş.. Aslnda pek ciddi bir sorunu kalmadi eymenin.. Oksijeni kestiler tamamen.. Enfeksiyon için de ilaci degistirmis doktoru 10 gunu tamamlamayi bekliyo bu ilaçla ki bir daha tekrar etmesin.. Gobegi de düşmüş bayagi olmus duseli.. Şu an sadece kilo alıp cenesinin guclenip emmesini bekliyoruz.. Biberondan bile beslenemiyormus.. Gecen emzirmeye gittigimde mememi yaliyordu.. Doktor bu durum 2 gunde de cozulebilir 2 haftada da cozulebilir dedi yani cocuk bu ne zmn ne olacagini bilemiyoruz dedi.. Sabirla bekliyorum.. Ama uzadikca sabrim da tukenmeye basliyor gibi.. Hiç aglamadim bu zmna kadar 2 gundur sanki öyle gozleri şiş dermansiz yatiyo görünce aglamaya basladim.. Sanrm ilaclar onu halsiz yapiyor.. Süt de yetmiyor eymene.. Mama veriyorlar gunde 1 veya 2 kez galiba.. Ona da ayri üzüldüm.. Biliyorum hem erken doğum hem sezeryan yine bu süte şükür.. Ama premature zaten bir de mama yiycek diye uzuldum.. Keşke sütüm yetse de sadece onla beslense
Bende hem kafami dagitip mesgul olmak için hem de hamileyken yapamadigim hazirliklari yapmaya basladim.. Odasini temizledim kiyafetlerini yikadim utuledim.. Anne yani besigini hazirladim.. Onlarla ugrastim bu süreçte.. Yine kafam dagildi biraz.. Yarin filan da evin halilarini sererim biraz da ona ugrasirim heralde.. Nasil vakit öldurcemi şaşırdımboş durunca eymenim geliyor aklıma imtihan diyorum.. Yapcak birşey yok.. Ne dersem diyeyim allahın dediği oluyor zaten.. İsyan etmemeye çalışıyorum.. Etraftan duyuyorum iki ay sonra evladina kavusanlar var.. Yine şükür.. Eymen hızlı toparladi..
Allah kimseyi evladiyla sınamasın.. Bu cumleyi oylesine soyleriz ya.. Şimdi ne demek istediklerini anlıyorum.. Allah hepinizin yardimcisi olsun.. Sağlıkla gelsin bebişleriniz insallah
Nerde canım o eskidenmiş bırak aşureyi su iste onu dahi vermezler. Artık otobüste yer bile vermiyorlar geçen eşim şehir dışındaydı otobüsle işe gidip gelmek zorunda kaldım inanın ne yaşlıya ne hamileye yer veren yok ayakta gittim. Sonra oturdum yer boşaldı baktım yaşlı bir teyze 80 yaşlarında ayakta zor duruyor dayanamadım kalktım yer verdim. İnsanlar bencilleşmiş KÜÇÜK BÜYÜK BİLEN YOK VARSA YOKSA BEN sadece
Pamugu kullanirken pratik bi yontemi varmi suyu onceden hazirlayip bi kabami koyuyorsunuz nasil yapiyonus gozumde buyuyor
Benim de sol göğsümde n süt akardi sağ gogsumden damla damla gelirdi. Önce hep sagi verdim çeksin de gelsin diye akıllı bildiğim iki yalardi sağ göğsümu sonra hemen sola yapisirdi ben sonra anladm meğer bebek sütü bol olan memeye yapisiomusCanım lütfen üzülme daha normalde gününün gelmesine 1 aydan daha uzun var anne karnında gibidir o hala. Uyuması da o yüzden. Uyuyup büyüyecek insallah.
Benimde bi göğsümden 1 sene boyunca 100 ml çıkarken diğerinden 200 ml falan çıkıyordu. Sanırım iki göğüs aynı olamıyor zaten.
Sen kendini de pek yorma. Dinlenmeye çalış etmen gümbür gümbür gelecek
Temizleme pamuğu aldım internetten 12 paket toptan, ek gıdaya kadar kullanırım diye düşünüyorumKizlar bu gogus kalkani ile gogus koruyucusu ayni seymi. Bide siz islak mendil mi kullanmayi dusunuyorsunuz yoksa temizleme pamugumu
Bir benim kızın pek gelmeye niyeti yok galibaSağolsun ne doğum pozisyonu alıyor nede gelmek için bir hazırlık öylece oturmuş . Ama Allah razı olsun hareketlerde baya iyi en azından hareketsiz kalıp korkutmuyor beni
Bu konulara girersek bence çok komik hikayeler cikcak ortayakizlar . sizdede hapsurunca faln idrar kaçıran varmi
Aynen öyle, kışın küçücük bebek enfeksiyona çok açık oluyor. Zaten bence bu tür organizasyonlar hem bebeğe, hem anneye eziyet. Büyük Oğlumda yapmamıştım bunda da düşünmüyorum hiç. Evde kendim okurumNe aralik,ocagi bossver,bahar aylarina birak mevludu.Milletin aksirigi,tiksirigi,gribal enfeksiyonuyla ugrasma,zaten yeni yeni toparlaniyor olucak,evine uyum sagliyo olucak.Cok duydum mevlutte minicik bebege enfeksiyon geceni.Dun dedim kayinvalideme bende onlarin memlekete gelin geldigim icin sakin 3-4 ay icinde mevlut falan demeyin kimseye,kış aylarında istemiyorum mevlut falan dedim.Baharda bebekler iyice toparlanmis olur insallah, o zaman olur dedim.
Canım maksimum öyle takılmasını söylüyorlar doktorun öyle bir süre zarfı yok korse takabilirsin sadece demiş dayanabildiğin kadar dayanırsın ama 6 saatten fazla durmasın diyorlar 4+2 bazen kullanıyor mesela kardeşimDoktor 6 saat mi takmasini söyledi? Bende ilk basta disariya cikarken takarim.. Korse biraz rahatlayinca evde de takarim ara ara diyodum.. Demekki fazla takmiycam
Canım inan bilmiyorum sanırım onuda kullanan var ama bu yamuna kadar etkisi olduğunu sanmıyorum işe yarıyordur elbet yorumlara bakmak lazım ama bu inanılmaz bir şey etkisini çabuk gösteriyor memnun olmayan pek yok gibiCanım Qwli nasıl sence
Evet öyle yapıyorlar. Benimde sağda çok solda pek yoktu. Orayı emmeyi istemezdi hiçBenim de sol göğsümde n süt akardi sağ gogsumden damla damla gelirdi. Önce hep sagi verdim çeksin de gelsin diye akıllı bildiğim iki yalardi sağ göğsümu sonra hemen sola yapisirdi ben sonra anladm meğer bebek sütü bol olan memeye yapisiomus
Bilmiyordum canım çok mantıklı ve aileler için önemli bir durumKizlar bu arada biliyo musunuz bilmiyorum ama ozelde de dogum yapsan devlette de kuvoz icin masraflari devlet karşılıyormuş.. Bilginiz olsun.. Gerci insallah boyle bir bilgiye ihtiyaciniz olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?