Yaa acaba senin kız yüz görümlüğü falan mı istediBizde durum daha vahim doğacak hala nazlı bir kez yüzünü göremedik ensesiyle iskelet sistemini ezberledik. O kadar uğraşıyor her ay dr hanım sağolsun bende ne yediysem ne yaptıysam yokk çocuk gizemli bekleyin diyor
Benimde öyle dün gece uyuyamadım burnumdan alamıyorum nefes ama bebek büyüdüğü için normalmiş bu durumBu arada iki gündür çok nefessiz kalıyorumyani panik yapmak üzere oluyorum nefes alırken. Panik yaparsam kesin nefessiz kalıcam tıkanıcam normal mi acaba Odalar arası yürüsem hemen kalbim hızlı çarpmaya başlıyo nefes yetmiyo.
İnşallah oğlunda çok uslu olurKızım ruh haline keyfine göre takılır. Ama uzun süre uykusuzluk yaşattı zor bi bebekti. Çok şükür şimdi iyiyiz ister istemez kardeş etkilenmesi var huyları değişti o yüzden ve okula başladı biraz tedirgin onun dışında fena değildir maşallah
Babası hareketli değil canım huysuzbirini nasıl rahatsız edeceğini çok iyi bilir özellikle de beni
Televizyonda da hep babalar öyle heyecanlı oluyorlar insanın gözünde öyle bir tablo canlanıyorevet belkide oyle dogumda esimin yanimda olmasını cok isterdm o kadr sakin bi insan bence guzl motive eder. bn ablamin doğumunda enistenin dogum çantasını götürüp arabanın yanina bırakmasini ve yine enişte beyin ablamı arabaya bildirdikten sonra kapiyi kapatmadan koşa kosa direksiyona koştuğunu görünce . oyle bi aksiyon bekliyordum . ama o kadr sakindik ki biz
İnşallah oğlunda çok uslu olurTabi kardeş gelince biraz huysuzlukları başlıyor alışana kadar biraz zorlaya bilir☺ Huysuz eş biraz zor oluyor yaaa inşallah oda düzelir
Bol bol su iç canım . Susuzluk da kasılmaları teyikliyo. İnşallah melek aceleci davranmaz.Bel ve baş ağrısından uzanıyorum
İnşallah canım. Kordon dolanması normal doğuma engel değilmiş çok sıkı kilitlemedigi sürece sorun olarak görülmüyo. Kordon dolanarak normal doğan bir sürü bebek var . Tabiki buna yine doktor süreci takip ederek karar verir sen içini ferah tut zaten yapabilecehin bişey yok bari strese de gitmeBenim de dün kontrolde doktor kordon dolanmış dedi, ama normal doğumu etkilemez bu olabiliyor dedi. Son dk doktor dediğinden dönmez inşallah.
Normal . Kan değerlerinize ve demir degerlerinize baktirin. Benim düşükken öyle oluyodu. Bu haftalar artık bebek kendi karaciğerinde kanı demiri depoluyo öyle olunca bizden çok fazla eksiliyoBu arada iki gündür çok nefessiz kalıyorumyani panik yapmak üzere oluyorum nefes alırken. Panik yaparsam kesin nefessiz kalıcam tıkanıcam normal mi acaba Odalar arası yürüsem hemen kalbim hızlı çarpmaya başlıyo nefes yetmiyo.
Ultrason cihazları her zaman net olez bebeğin pozisyonu da önemlidir. Ayrıca aşırı düşük bi kilo değil haftaniz için .bebekler bazı haftalar çok alırken bazı haftalar az alabiliyo bu da normal. Benim bebeğim de bazen haftasından ileri gidiyo sonraki hafta olunca sanki aynı çocuk değil içimdeki. Geriliyo biraz . O yüzden üzülmeyin siz sağlıklı beslenmenize bakınGeceden beri sag sirt kismimda devam eden bi kasilma var. Hareket edemiyorum cok aciyor oyle boyle degil nefesim kesiliyor. Doktora kostum gittimrontgen ultrason baktilar bir sey bulamadilar. Oksurmem icinde refluden olabilir dediler. Oksurmem icin de sebep yok cunku. Bebek 1850 gram olmus. Bir haftada 100 gr bile almamis... neden boyle oldu anlamadim cok da uzuldum.
Annelik zaten çok zor bir süreç sabır gerekli. Kızın içinde yeni hayatına alışma aşamasında biraz zorlanacaksın tabi ki zamanla inşallah kısa olur bu zaman kızında alışır. Ama ben inanıyorum sen ve bütün anneler başa çıkacaktır bu durumlaBu arada evet kızım 4 yaşında canım yazmamışım onu kusura bakma
Ayyy iyi döleklerin için çok cok teşekkür ederim inşallah uyuyan emen sağlıklı bi bebek olur oğlum. Kızım kıskançlık yapacağı için bari bebek yormasa beni iyi olurama bu geçici bi dönem kızım hem okula başladı şimdi hem kardeş geliyor yaptıklarını ve yapacaklarını normal karşılamak için elimden geleni yapacağım.. geçici bi dönem olacak diye avutuyorum kendimi bakalım neler bekliyor bizi
Eşimin huysuzluklarindan umudu kestim galiba canım olduğu gibi kabul mu ettim etmedim de oteliyor muyum bilmem.. aslında iyi insandır ama ailevi sıkıntılar çektik ondan da böyle olduk ama hayırlısı bakalım inşallah düzelir diyeyim yine de
cok karmaşık duygular icinde koltukta oturmuş sanci çekiyorum. bana yemek yedirmeye çalışıyor falan hala bir sabırla bekliyorm en son dedm doğurayım şuraya istersen . gözlerim faln doldu tabi neyse bu geldi canm niye stres oldun hani sancinievde çekmek istiyordun faln dedi bnde kizdim yani tamam bn oyle istemis olabilirm ama ne kadr umursamazsn surda sanci cekiyoruz gidelm demen gerekTelevizyonda da hep babalar öyle heyecanlı oluyorlar insanın gözünde öyle bir tablo canlanıyorEniştende tam o sahneleri yaşatmış size Çok merak ettim eşin yemek yerken sen ne hissediyordun
Ya o bebeğe bişey olsa bunun vebaliyle nasıl yasicaklar bilmiom. Sorsan bütün Doktorlar normal yanlısı ama çoğu doğum anı gelince yüz tane bahanesi oluo. Bizde ister istemez öncelik bebek olduğu için düşünmeden ameliyatı seçiyoruz.devlette hayatı tehlike olmadığı sürece keisnlikle almıyorlar sezaryene . bnm ebem o kadr iyiydi ki resmen şanstı bnm icinsabah bnm ebe gitti ve yerine baska geldi kizin teki bas bas bağırıyor onlar kahvalti yapıyor ben kontrol odasindaym bi kac saat orda kaliyorsun sonra odana gidiyorsun neyse iste gittim neden bakmıyorsunuz bir sorun var galiba cok cani yanıyor dedm kadin diyor ki ona suni taktik ondan bende bence baska sorun var cunku bebegin kalp atışları yavaş gösteriyo cihaz dedm tamam canm bakalm diyor hala agzina yyemek tepiyor. hemen çıktım koridora doğru gidiyordum bi bayan gördm ona söyledim cocuk doktoruymuş hemen geldi baktı bi kızdı hemşirelere ebelere . hemen ameliyathaneyi hazırlatin dedi. kizi aldılar götürdüler hemen sedyeyle . kimisi de böyle vicdansız iste. Ben sorun yasamadm ama bunu gordugum icin bu kez tipa gidiyorum . ozele de gitmek istemiyorum sizin oralar nasıl bilmiyorm ama bizim burda genelde sezeryan ediyorlar. yani herşeyin cokcok yolunda olması lazm normal icin iyi bi acilmayla hastaneye varmis olman gerek em başta.
Gögüs açılan düğmeli pijamalar kesinlikle daha rahat canım kız kardeşim takımının geceliğini de almıştı yanına ama sadece pijama giydi çok rahat etti giden gelen ya da oturup kalkarken gecelik rahat değil sürekli bacakları kapatmakla uğraşıyorsun falan yatakta uzanıyorsun yan dönüyorsun bir sürü şeyi var 2-3 takım en az yanında bulunsun her duruma karşı bende öyle yapacağımdoğum yapmış annelere bir sorum var ? hastanede doğumdan sonra pijama mı gecelik mi rahat oluyor ? göğsü açılan emzirme pijamaları rahat ve kullanışlı mı ?
Annelik zaten çok zor bir süreç sabır gerekli. Kızın içinde yeni hayatına alışma aşamasında biraz zorlanacaksın tabi ki zamanla inşallah kısa olur bu zaman kızında alışır. Ama ben inanıyorum sen ve bütün anneler başa çıkacaktır bu durumla
Ailevi sıkıntı dediğin galiba ailsiyle sorun yaşamışsınız. Erkekler asla dengede tutamıyorlar aile ve eşlerini. Genelde de ailelerinin yaptıklarına hep göz yumdukları için kırılmalar olabiliyor
Benim raporumda 2 Ekim izin bitiş yazıyor canım mesela öyle kapatılmış olmuyor mu anlamadım
Canım peki sigortadan yatan maaş kendi maaşımızla aynı mı oluyo daha mı düşük oluyo
hic sorma iste böyleleri yüzünden de insanlar normal dogumdan da korkuyor. hakkiyle yapin yani ne var bunu cok guzl yapan insanlarda var .Ya o bebeğe bişey olsa bunun vebaliyle nasıl yasicaklar bilmiom. Sorsan bütün Doktorlar normal yanlısı ama çoğu doğum anı gelince yüz tane bahanesi oluo. Bizde ister istemez öncelik bebek olduğu için düşünmeden ameliyatı seçiyoruz.
Kordonla doğan çok bebek var canm.yeterki doktor işin ehli olsun. Mesela şimdiki doktorum oncekinden çok daha tecrübeliBenim de dün kontrolde doktor kordon dolanmış dedi, ama normal doğumu etkilemez bu olabiliyor dedi. Son dk doktor dediğinden dönmez inşallah.
Ölçümlere çok takılma doktor yanlış olcebiliyor bazen. Sırt ağrısını aşırı yaşıyorum oyle ki nefes alırken sirtima çok büyük bi aci saplanıyor. Sıcak duş dusu sırtına tut eşine masaj yaptır en son sade soda iç. Gerçekten soda içince rahatlayip uyuyorum. Gaz sancisi vücudun her yerinde olabiliyor. Ben sırtımdaki aciyi artk buna bağladım soda içince geçtiğine göreGeceden beri sag sirt kismimda devam eden bi kasilma var. Hareket edemiyorum cok aciyor oyle boyle degil nefesim kesiliyor. Doktora kostum gittimrontgen ultrason baktilar bir sey bulamadilar. Oksurmem icinde refluden olabilir dediler. Oksurmem icin de sebep yok cunku. Bebek 1850 gram olmus. Bir haftada 100 gr bile almamis... neden boyle oldu anlamadim cok da uzuldum.
Eşler böyle ya gerçekten eşim ailesi olmadan bi yere gitsek o kadar üzgün dolasirki anlarım yani konuşmayız sessizce anlamsız dolaşırız benim kar saydigim eşimle basa bas gezmiş olmak olur sadece eşimde geri senle geziyorum.ya doye söyler denge yok anlayış zor gerçekten sabir ne diyelimInşallah kısa olur canım bu süreç teşekkür ederim desteğin içinkızım olabildiğince az etkilensin istiyorum..
Ailevi sıkıntı evet eşimin ailesi ve sıkıntılar aslında.. Çok sorunlar yaşadık ama hala ailem diyebiliyor ve ben şok
Ben kendimi çektim ama senin ailen dedim ben görüşmüyorum kendi de hakli olduğumu bildiğinden bise demiyor ama o da bu durumdan etkileniyor doğal olarak beni de etkiliyor.. kabullendim böyle yaşamayı hep beraber üzülüyoruz
Eşler böyle ya gerçekten eşim ailesi olmadan bi yere gitsek o kadar üzgün dolasirki anlarım yani konuşmayız sessizce anlamsız dolaşırız benim kar saydigim eşimle basa bas gezmiş olmak olur sadece eşimde geri senle geziyorum.ya doye söyler denge yok anlayış zor gerçekten sabir ne diyelim
Bizim bı arkadaş özelde tüp bebekle hamile kaldı. Dogum için devlete gitti. Bı doktor tüp bebek bu normal olmaz deyip sezeryana hazırlayın demiş çıkmış. Başka bi doktor gelmiş ne alaka bu kız normal doğurur herşey yolunda demiş git evde sancini çek dayanamaz hale gelince gel dems kız evde sancısını çekti bı gece sonra gitti. O doktor normal doğum yaptırdı çok kolay oldu dedi hatta. Ama plesenta rahme yapışmış ve çıkmamış üç saat uğraşmış doktor kız doğum hiç bişey değildi ama plesenta cikarmak yasadiklarim çok kötüydü dedi. Doktor demiş ki bak normalde seni plesanta için ameliyat edip alırlar demiş. Ama zaten normal doğum yaptın bide ameliyat olma ben halledicem demiş çok uğraşmış ama başarmış. Oda enteresan bı hikaye işte. Doktor uzmanmis zaten. Olmasa kendine güvenip böyle bı ise giremezdidevlette hayatı tehlike olmadığı sürece keisnlikle almıyorlar sezaryene . bnm ebem o kadr iyiydi ki resmen şanstı bnm icinsabah bnm ebe gitti ve yerine baska geldi kizin teki bas bas bağırıyor onlar kahvalti yapıyor ben kontrol odasindaym bi kac saat orda kaliyorsun sonra odana gidiyorsun neyse iste gittim neden bakmıyorsunuz bir sorun var galiba cok cani yanıyor dedm kadin diyor ki ona suni taktik ondan bende bence baska sorun var cunku bebegin kalp atışları yavaş gösteriyo cihaz dedm tamam canm bakalm diyor hala agzina yyemek tepiyor. hemen çıktım koridora doğru gidiyordum bi bayan gördm ona söyledim cocuk doktoruymuş hemen geldi baktı bi kızdı hemşirelere ebelere . hemen ameliyathaneyi hazırlatin dedi. kizi aldılar götürdüler hemen sedyeyle . kimisi de böyle vicdansız iste. Ben sorun yasamadm ama bunu gordugum icin bu kez tipa gidiyorum . ozele de gitmek istemiyorum sizin oralar nasıl bilmiyorm ama bizim burda genelde sezeryan ediyorlar. yani herşeyin cokcok yolunda olması lazm normal icin iyi bi acilmayla hastaneye varmis olman gerek em başta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?