2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Ya da lavman yapılmıyorsa o kadar ıkınma ile insan bide tuvaletini tutamaz??? "
Normal doğumu bilmiyorum ama bem sezeryan oldum bana yaptılar.

Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?

Canım bana yapmadılar, her Dr yapmıyor zaten. Bana yapmamalarina rağmen başıma öyle bir şey gelmedi şükür. Ama tuvaletini yapan olunca normal karşılıyor larmis. Benim gittiğim bu Dr da ikinmalari takip etmej için özellikle yapmıyor mus, ama gece nöbetçi olan Dr da otomatikman yapıyormuş. Ebe anlatmıştı. Zaten son haftalarda insan daha az yiyormuş. Ben de doğuma aç gitmiştim. Biraz ona da bağlı.

biberon koymadım çantaya hatta almadım bile almayı da düşünmüyorum. insallah emer de gerekte kalmaz bence hazir bisi olursa anında kullanmak istersin gbi geliyor. farzedelim süt yok veya bebek memeyi tutmadı. şırınga veya kucuk bi kaşıkla vermeyi daha mantıklı buluyorum biberonu aldiklri an çocuklar memeden emmek istemiyorlar bir daha . zaten emme içgüdüsüyle doğuyorlar reddeden cok az bebek var . kaldi ki hersey elimizin altında anında alabiliyorsun .

Aslinda tam tersi vajina eti arsız olur gbi bir laf var . epizyotomi ve sezaryen dikişinin karşılaştırılmasını hic doğru bulmuyorum epizyotomi dediğimiz sey 1 cm maksimum hadi 2 cm lik bisi ama sezaryan kesisi o kadar küçükmü? ayrıca mink bi deri parçası kesiliyor vajinada sezaryende kat kat deri kesiliyor . asla karşılaştırılamaz o kesiler, dikişler. dogum olarak dersen ne yalan diyim sezaryen daha kolay gbi geliyor en azindan stressiz git ameliyata gir çık

Lavman yapiliyo ama iyi oluoe yani lavman yapılınca on dakka son falan bı tuvaletin gelio ne varsa bağırsakla rda gidioe zaten tuvalette ikinmayla acilma da artmaya baslio insan rahatlio . Korkucak bibsey yok hem de senin için rahat eder dogumda bı kaza olmaz hem

lavman yapılmadı bna canm sanirm kimseye de yapmıyorlar burda devlet hastanesinde. tuvaletini de yapıyormuşsun diyorlar ama bilmiyorum. idrar torbasını bosaltiyorlar ıkınmaya başlamadan zaten. ama doğum geldiğinde bn tuvalete gidecektim yok dediler ama tuvaletim var gitmem gerek dedm o tuvaletin degil bebek deyip dogurtmaya götürdüler . kaldiki tuvaletinse bile yapacaksın ki doğacak yoksa olmaz tutmaya çalışma faln dediler . inan aklima da gelmedi tuvaletimi yaptimmi diye sormak ama herkes yapmışsındır o kadr ıkınmaya kesinlikle oluyor diyorlar

Teşekkürler deniycem, senin de sıkıntısız bi şekilde tamamlanır inşallah. Şekerle alakalı bi durum olduğunu bilmiyordum, aşırı yemiyorum ama ekmek çok yiyorum ben
Kilo alımın durdu mu peki, yabancı bi sitede kilo almanız durmuştur yazıyor su düşüklüğünde iki haftadır falan kilo almıyorum ben de

Benim ilki suni sancıyla başlattılar, normal oldu, lavman yapmışlardı. Bazı kadınlar kendini kasıyor diye yapıyoruz diyorlar hatta ama şuan gittiğim hastanede yapılmıyormuş, hastaneye göre değişiyor sanırım

Yani bu sekeri doktorum degil ama ayni sorunu yasayan bir arkadasimin doktoru soylemis.Oyle boyle baya 2 ay daha idare etti kendisi.Tabi her hamilelik,her bunye bir degil..Doktorun takipte kalacaktir suyu icin.Zaten en kritik haftalari atlatmissin,senin ve bebegin icin sorun olmaz artik.Ben de sorun 1 tane de degil malesef tutmaya calisiyorum icimde bir de bebeleri .
Kilo konusuna gelirsek.Ben ekmek,makarna,hamurisini vs tamamen kestim.Kilo alimini gectim kilo verdim.6.aya kadar aklim cikiyordu cok aldim,daha da alicam diye simdi cok mu az aldim ikiz hamilelige bebekleri mi besleyemiyorum diyorum ki beslenemiyorlar sanirim

İnan aynı durumdayız şuan ev kredisi ödüyüruz 4 bin tl oraya gidiyorkredi kartı limiti 5 bin dolu benimki 2 bin dolu ve çocuk geliyor inan henşeyi gönlümce yapamadım hep kıstım acil ihtiyaçları aldım dün öırendim ki canım kocam kız kardeşi tatile gitmiş onun uçak biletini kesmiş ve bana söylememiş yeni dün gördüm ben Allaha havale ediyorum helalde etmiyorum. Ki acil bişey değil ve kız memur aileye desteği yok ama alışmış istiyor para. Sıkma canını biz istemesekte laf yapsak suratta yapsak gidiyor emin ol senin bilmediğin ne paralar gidiyodur.

Bu kocaların hicmi korkusu yok sizden.ben aileme para vermiyorsam sende veremezsin kardeşim ne munasebet.hee öğrenci vardir destek çıkarsın issizdir kol kanat gerersin ama çalışan tatile gitmeyi bilen adamin yol parasını niye biz veriyoruz.bizim evde kavga sebebidir bu .

Maalesef insanların o alışkanlığını kesmek çok zor ve zaman alıyor canım, Allah yardımcınız olsun. Borca girmekle çok iyi yapmışsınız en azından, sağa sola daha fazla gitmesindense kendi çocuğunuz için yatırım yapmış olursunuz o arada.

Günaydın herkese haftasonu düğün var ve ben hala abiye bir kıyafet bulamadım
Rüyamda da bunu gördüm sinirim bozuldu. Trendyolda babyshower elbisesi buldum Bi tane ama içime sinmedi.
Ah ahh eski kilomu özledim

Doğuma geri sayımlar başladı yeni bir hafta ile, herkese mutlu haftalar

Günaydınnn canım aynen benimde kilo almam durdu 65 kaldım ☺ bence alınan kilolar 3 ve 6 ay arası son ay alınmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…