Normal doğumu bilmiyorum ama bem sezeryan oldum bana yaptılar.Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Ya da lavman yapılmıyorsa o kadar ıkınma ile insan bide tuvaletini tutamaz??? "
Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
biberon koymadım çantaya hatta almadım bile almayı da düşünmüyorum. insallah emer de gerekte kalmaz bence hazir bisi olursa anında kullanmak istersin gbi geliyor. farzedelim süt yok veya bebek memeyi tutmadı. şırınga veya kucuk bi kaşıkla vermeyi daha mantıklı buluyorum biberonu aldiklri an çocuklar memeden emmek istemiyorlar bir daha . zaten emme içgüdüsüyle doğuyorlar reddeden cok az bebek var . kaldi ki hersey elimizin altında anında alabiliyorsun .Kızlar merhaba
Bir şey soracağım. Hastane için yanınızda biberon bulunduracak mısınız? Bulunduracaksanız ne aldınız? Lohusa kilodu emzirme atleti bunları aldınız mı ? Tecrübeli anneler neler aldınız yanınıza ?
Aslinda tam tersi vajina eti arsız olur gbi bir laf var .Canım ben hemşire olduğum halde kendim sezeryan istiyorum. Normal doğum yapan kadınların hikayelerini yazdığı bir kitap okudum, yine sezeryan bana daha kolay geldi. Çok çocuk düşünmüyorsan sezeryan o kadar korkulacak bir şey değil. Normal doğumda da epizyotomi açılırsa aynı şey gibi geliyor bana. Epizyotomiyi de ilk doğumda genelde açıyorlar. Hadi açmadılar diyelim anüse doğru yırtık falan olur, vajinal bölge daha hassas geliyor bana
Lavman yapiliyo ama iyi oluoe yani lavman yapılınca on dakka son falan bı tuvaletin gelio ne varsa bağırsakla rda gidioe zaten tuvalette ikinmayla acilma da artmaya baslio insan rahatlio . Korkucak bibsey yok hem de senin için rahat eder dogumda bı kaza olmaz hemNormal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
lavman yapılmadı bna canm sanirm kimseye de yapmıyorlar burda devlet hastanesinde. tuvaletini de yapıyormuşsun diyorlar ama bilmiyorum. idrar torbasını bosaltiyorlar ıkınmaya başlamadan zaten. ama doğum geldiğinde bn tuvalete gidecektim yok dediler ama tuvaletim var gitmem gerek dedm o tuvaletin degil bebek deyip dogurtmaya götürdüler . kaldiki tuvaletinse bile yapacaksın ki doğacak yoksa olmaz tutmaya çalışma faln dediler . inan aklima da gelmedi tuvaletimi yaptimmi diye sormak ama herkes yapmışsındır o kadr ıkınmaya kesinlikle oluyor diyorlarNormal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
ben herzamanki gbi uyuyamadımGece uyumayanlar burda mı akşam yemeği fazla kaçırdım bile bileaz önce kusuyodum nerdeyse uyurken soda ictim sesime oğlum uyandi şimdi uyusun diye bekliyorum
Ben de burdayııım her zamanki gibiGece uyumayanlar burda mı akşam yemeği fazla kaçırdım bile bileaz önce kusuyodum nerdeyse uyurken soda ictim sesime oğlum uyandi şimdi uyusun diye bekliyorum
Benim bebeklerden birinin de suyu az birkac haftadir.Takipte doktor.Tehlike oldugu an alicaz dedi.Armut suyu da tavsiye edildi. gunde 1 tane armut yiyorum bir de havuc.Bunlar biraz sekerli oldugu icin yaninda süt ic.Bol su ic ve seker ve sekerli seyleri olabildigince azalt.Karbonhidrati azalt iyice yani.
Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Teşekkürler deniycem, senin de sıkıntısız bi şekilde tamamlanır inşallah. Şekerle alakalı bi durum olduğunu bilmiyordum, aşırı yemiyorum ama ekmek çok yiyorum ben
Kilo alımın durdu mu peki, yabancı bi sitede kilo almanız durmuştur yazıyor su düşüklüğünde iki haftadır falan kilo almıyorum ben de
İnan aynı durumdayız şuan ev kredisi ödüyüruz 4 bin tl oraya gidiyorkredi kartı limiti 5 bin dolu benimki 2 bin dolu ve çocuk geliyor inan henşeyi gönlümce yapamadım hep kıstım acil ihtiyaçları aldım dün öırendim ki canım kocam kız kardeşi tatile gitmiş onun uçak biletini kesmiş ve bana söylememiş yeni dün gördüm ben Allaha havale ediyorum helalde etmiyorum. Ki acil bişey değil ve kız memur aileye desteği yok ama alışmış istiyor para. Sıkma canını biz istemesekte laf yapsak suratta yapsak gidiyor emin ol senin bilmediğin ne paralar gidiyodur.Seninki iyiymiş, benimki hiç politik değil. Yalanı bırak lazım olacak parayı bile borç verecek. Allah korusun bir şey lazım olsa ben teyzemden hemen alırım diyor. He teyzesine lazım olan da işyerlerine tadilat yaptırıyorlar, fazla açılmışlar. Tam ayın 15i oldu ya bizden isterler. Ben doğum sonrası işimden ayrılmıyorum, ona buna borç vermeye çalışacağım. Eşimin çalış diye baskısı yok ama emeğim de borç vere vere eriyip gidiyor. Bir de kimseye altın ya da dolar olarak falan da vermeyiz hep tl. Akraba olanlardan iyi kötü dönüyor ama kendi ailesine verdiklerimiz dönmüyor da.
Bu kocaların hicmi korkusu yok sizden.ben aileme para vermiyorsam sende veremezsin kardeşim ne munasebet.hee öğrenci vardir destek çıkarsın issizdir kol kanat gerersin ama çalışan tatile gitmeyi bilen adamin yol parasını niye biz veriyoruz.bizim evde kavga sebebidir bu .İnan aynı durumdayız şuan ev kredisi ödüyüruz 4 bin tl oraya gidiyorkredi kartı limiti 5 bin dolu benimki 2 bin dolu ve çocuk geliyor inan henşeyi gönlümce yapamadım hep kıstım acil ihtiyaçları aldım dün öırendim ki canım kocam kız kardeşi tatile gitmiş onun uçak biletini kesmiş ve bana söylememiş yeni dün gördüm ben Allaha havale ediyorum helalde etmiyorum. Ki acil bişey değil ve kız memur aileye desteği yok ama alışmış istiyor para. Sıkma canını biz istemesekte laf yapsak suratta yapsak gidiyor emin ol senin bilmediğin ne paralar gidiyodur.
Maalesef insanların o alışkanlığını kesmek çok zor ve zaman alıyor canım, Allah yardımcınız olsun. Borca girmekle çok iyi yapmışsınız en azından, sağa sola daha fazla gitmesindense kendi çocuğunuz için yatırım yapmış olursunuz o arada.İnan aynı durumdayız şuan ev kredisi ödüyüruz 4 bin tl oraya gidiyorkredi kartı limiti 5 bin dolu benimki 2 bin dolu ve çocuk geliyor inan henşeyi gönlümce yapamadım hep kıstım acil ihtiyaçları aldım dün öırendim ki canım kocam kız kardeşi tatile gitmiş onun uçak biletini kesmiş ve bana söylememiş yeni dün gördüm ben Allaha havale ediyorum helalde etmiyorum. Ki acil bişey değil ve kız memur aileye desteği yok ama alışmış istiyor para. Sıkma canını biz istemesekte laf yapsak suratta yapsak gidiyor emin ol senin bilmediğin ne paralar gidiyodur.
Günaydınnn canım aynen benimde kilo almam durdu 65 kaldım ☺ bence alınan kilolar 3 ve 6 ay arası son ay alınmıyorGünaydın.
Hani son haftalarda bu bebeler kilo alacakti
Benim de kilo alımım durmuş ama geçen haftaki kontrolde bebekte almamışti.demekki bebekle orantılı giriyoruz.toplamda 14 kilo almış oldum soktayim ilk gebelikte 26 kilo alacak ne yemistim acaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?