- 19 Eylül 2018
- 1.287
- 3.060
- 133
Benim içinde kavga sebebi ama son günlerin doğuma bu psikolojiyle girmek istemiyorum helal etmiyorum Allaha havale edilorum bide şu var zoruma giden kısım babam para gönderdi bin tl erkek kardeşim ıban hesabımı istedi para göndericem son zamanlar ihtiyacın olur diye aynı zaman diliminde eşim uçak biletini kesmişBu kocaların hicmi korkusu yok sizden.ben aileme para vermiyorsam sende veremezsin kardeşim ne munasebet.hee öğrenci vardir destek çıkarsın issizdir kol kanat gerersin ama çalışan tatile gitmeyi bilen adamin yol parasını niye biz veriyoruz.bizim evde kavga sebebidir bu .
Evet canım borç iyi oldu bide ben çalışıcaktım doğum sonrası ailesini böyle görünce 2 yıl ücretsize ayrılıcam bakalım canım kocam ev geçindirebilecek mi.Maalesef insanların o alışkanlığını kesmek çok zor ve zaman alıyor canım, Allah yardımcınız olsun. Borca girmekle çok iyi yapmışsınız en azından, sağa sola daha fazla gitmesindense kendi çocuğunuz için yatırım yapmış olursunuz o arada.
Bende öyleyim, adam akıllı uyuyamıyorum. Sabah da erkenden kalkıyorum, sonra da tüm gün yorgun oluyorum. İlk hamileliğimde böyle geçmişti. Doğum sonrası hiç uykusuzluk şikayetim olmadı o yüzden vücut alışık olduğu içinGünaydın kızlar, ben gece hiç güzel uyuyamıyorumSola dönsem bebek orda sağa dönsem orada sırt üstü yatmak istemiyorum ... Tuvalet cabası Sizde de böyle mi ? Yastıkla destek yapıyorum yumuşak olsun diye ama yok yatamıyorum.
Sanırım bende zorlanmıycam sonrası için, bide 6 da iş için uyanıyorum çok zor zombi gibi oldum şimdidenBende öyleyim, adam akıllı uyuyamıyorum. Sabah da erkenden kalkıyorum, sonra da tüm gün yorgun oluyorum. İlk hamileliğimde böyle geçmişti. Doğum sonrası hiç uykusuzluk şikayetim olmadı o yüzden vücut alışık olduğu için
Aynıyız canım deliksiz uykuyu özledim. Çalışabilir raporu aldığım için bin piişmanım. Keşke izin alsaymışım dedim .Günaydın kızlar, ben gece hiç güzel uyuyamıyorumSola dönsem bebek orda sağa dönsem orada sırt üstü yatmak istemiyorum ... Tuvalet cabası Sizde de böyle mi ? Yastıkla destek yapıyorum yumuşak olsun diye ama yok yatamıyorum.
Baban ve abinin yolladığini kocan ona harçlık sandi herhalde kendi üstüne alınmış rahatça harcıyorEvet canım borç iyi oldu bide ben çalışıcaktım doğum sonrası ailesini böyle görünce 2 yıl ücretsize ayrılıcam bakalım canım kocam ev geçindirebilecek mi.
Beb bu elbiseyi dolap uygulamasindan almistim.cokta begendim.zamanin varken bak derim hee bu güzelmiş dersende Anadolu yakasindaydin giymek istersen veririmGünaydın herkese haftasonu düğün var ve ben hala abiye bir kıyafet bulamadım
Rüyamda da bunu gördüm sinirim bozuldu. Trendyolda babyshower elbisesi buldum Bi tane ama içime sinmedi.
Ah ahh eski kilomu özledim
Doğuma geri sayımlar başladı yeni bir hafta ile, herkese mutlu haftalar
Günaydın canım benimde öyle sola yatmaktan kolum ağrıyor sağa dönsem nefes alamıyorum ve midem yanıyor çok değişik solda uzanırken midem yanmıyor nedenseGünaydın kızlar, ben gece hiç güzel uyuyamıyorumSola dönsem bebek orda sağa dönsem orada sırt üstü yatmak istemiyorum ... Tuvalet cabası Sizde de böyle mi ? Yastıkla destek yapıyorum yumuşak olsun diye ama yok yatamıyorum.
Ayneh içime oturdu zaten gönderilen para ve annem şuan dünyanın masrafını yapıyor bebeğe yapma diyorum ama olmaz bu benim torunum yapıcam Allahtan durumları iyi. 1 yıl az canım bu kocaya aileye 2 yıl kalıcamBaban ve abinin yolladığini kocan ona harçlık sandi herhalde kendi üstüne alınmış rahatça harcıyor
Bencede dağıtacak parasi varsa sende en az 1sene çocuğunun yaninda ol.ben ilkinde borç çoktu çalışmak zorundaydım kızım 2 aylikken işe döndüm halen içimde yumru olarak duruyor.ise dönünce ne bebeğinin ilkelerine şahit olabiliyorsun nede gönlünce anneliğin ilk zamanlarını yasayabiliyorsun.
Yani bu sekeri doktorum degil ama ayni sorunu yasayan bir arkadasimin doktoru soylemis.Oyle boyle baya 2 ay daha idare etti kendisi.Tabi her hamilelik,her bunye bir degil..Doktorun takipte kalacaktir suyu icin.Zaten en kritik haftalari atlatmissin,senin ve bebegin icin sorun olmaz artik.Ben de sorun 1 tane de degil malesef tutmaya calisiyorum icimde bir de bebeleri .
Kilo konusuna gelirsek.Ben ekmek,makarna,hamurisini vs tamamen kestim.Kilo alimini gectim kilo verdim.6.aya kadar aklim cikiyordu cok aldim,daha da alicam diye simdi cok mu az aldim ikiz hamilelige bebekleri mi besleyemiyorum diyorum ki beslenemiyorlar sanirim
Günaydın.
Hani son haftalarda bu bebeler kilo alacakti
Benim de kilo alımım durmuş ama geçen haftaki kontrolde bebekte almamışti.demekki bebekle orantılı giriyoruz.toplamda 14 kilo almış oldum soktayim ilk gebelikte 26 kilo alacak ne yemistim acaba.
Günaydın kızlar, ben gece hiç güzel uyuyamıyorumSola dönsem bebek orda sağa dönsem orada sırt üstü yatmak istemiyorum ... Tuvalet cabası Sizde de böyle mi ? Yastıkla destek yapıyorum yumuşak olsun diye ama yok yatamıyorum.
35+0 olduğun gün geçmediyse hala hemen git doktoruna bozsun, ben öyle yaptım artık dayanamadığım için bugün de raporu verip vedalaşmak için geldim, yorulduk artık dayanamıyoruzAynıyız canım deliksiz uykuyu özledim. Çalışabilir raporu aldığım için bin piişmanım. Keşke izin alsaymışım dedim .
üç aşağı beş yukarı bütün erkekler aynı gibi görünüyor. benim de çoğu şey içimde kaldı hepsini kendim yapmama rağmen yine de destek olmadığı için çoğu şeyi eksik kaldı. acil olanları aldım hepİnan aynı durumdayız şuan ev kredisi ödüyüruz 4 bin tl oraya gidiyorkredi kartı limiti 5 bin dolu benimki 2 bin dolu ve çocuk geliyor inan henşeyi gönlümce yapamadım hep kıstım acil ihtiyaçları aldım dün öırendim ki canım kocam kız kardeşi tatile gitmiş onun uçak biletini kesmiş ve bana söylememiş yeni dün gördüm ben Allaha havale ediyorum helalde etmiyorum. Ki acil bişey değil ve kız memur aileye desteği yok ama alışmış istiyor para. Sıkma canını biz istemesekte laf yapsak suratta yapsak gidiyor emin ol senin bilmediğin ne paralar gidiyodur.
Bence doğru düşünüyosun madem verebilecek hava parası var otur iki yıl bebeğinle değerlendir bu fırsatı, ben ücretsiz de kullancam diyince özel iş olunca bin bir laf ettiler, sen kullan mis gibiAyneh içime oturdu zaten gönderilen para ve annem şuan dünyanın masrafını yapıyor bebeğe yapma diyorum ama olmaz bu benim torunum yapıcam Allahtan durumları iyi. 1 yıl az canım bu kocaya aileye 2 yıl kalıcamöyle düşünme canım vijdanın rahat olsun inan değse eşim bende çalışırdım herşey onların geleceği için ki senin mecburiyetten dolayı çalışmışsın öye düşünme❣
Şuan eve yakin olan işini kaybetmeden ne kadar süre izin alabiliyorsun.Günaydın kızlar, kocişim teyzesine doğum var vs şu sıra 2bin verebiliriz deyince aaa tamam o zaman biz sizi sıkıştırmayalım demişler, hiç almadılar. Ama ne gerek vardı bütün pazar günümüzü mahvetmeye hiç anlamadım. Eşime de sinirliyim. Bunu benim söyletmeme gerek yoktu, kendi akıl etmeliydi. Üstüne daha bak bizi zora sokmuyorlar vs diyor. Sabah zombi gibi kafayla kalktım, işe geldim. Genelde gereksiz harcama yapmam, hrm evi eşyayla doldurmayı sevmiyorum hem de gereksiz masrafı Mesela eşim benim için 2. araba alsak mı diye düşünüyordu, ben de işim yürüme mesafesinde, araba çok masraflı bir şey gerek yok diyordum hep. Ama böyle düşünmeyeceğim bundan sonra. Ücretsiz izin konusunda da izni alırsam şu an evime yakın olan sevdiğim işime dönemiyorum. Dönüşte kendimi nöbetli çalışılan eve uzak bir hastanede bulma ihtimalim var. 2 yıl doğum sonrası ücretsiz izin, 10 yılı aşan memur olunca da +1 yıl ücretsiz izinle toplam 3 yıl izin alıp çocuğu kreş çağına getirebilirim ama hem evde durmayı sevmeyen biriyim, hem de dediğim gibi dönüşümün kötü bir yere olma ihtimali beni düşündürdü. Ama bu eşimin heryere borç vs vermesi konusundaki rahatlık da beni bunalttı. Bebeğe de annemin bakmasını ve ona aylık belli bir miktar para vermeyi planlıyorduk. Sizce ne yapayım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?