2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Ben de sola donunce mide yanmasinin gectigini 4. Ayda falan cozmustum cok ilginc mide o pozisyonda rahat ediyor demek ki...
Mesane adina hicbir sey kalmamis bizde saat basi lavabodayim. Yataktan kalkmak da oyle zor ki debelene debelene. 2 3 dakika kalkmasam uyuyabilir miyim diye oylece beklemekle geciyor bakiyorum baska carem yok bir o kadar da debelenerek kalkmaya calismak. Uyku falan kaciyor anneligi ogrendik valla. Annelik = uykusuzlukmus

Bak burada yazma boyle seyler diyorum israrla yaziyorsun butun gece uyuyor uzerine kahvaltiya uyandirma servisi oooh

Canim 3 yil cok cazipmis. Bebeginle tam anlamiyla ilgilenip ona anne sevgisini ilgisini asilamak icin guzel bir sure. Sonrasinda da dedigin gibi krese verebilirsin. Keske ayni yerden devam edebilme sansin olsa. Belki sansina uzak bir yer cikmaz yine bilemezsin ama riske atmak da istemezsin. Iyice dusunmen gereken bir konu. Ama ben sanirim bebegimle vakit gecirmeyi secerdim.

Aynen benim de öyle canım, doğuracağım neredeyse hiç uykusuzluk çekmedim, 6-7 gibi de uyanıyorum sabah izne çıktığım halde

İstanbul da mı yaşıyorsun ? o zaman sakın eve yakın olan işini kaybetme derim hem seviyormuşsun da sonradan dönüşü de yok bunun
bir de ne bileyim ben işime devam ederdim ev kafasında bir insan değilim psikolojim bozulurdu çocuğuma bakmak elbette isterim ama sağlam psikoloji ile yapmak daha doğru geliyr bana

16 hafta canım, sonra 6 ay boyunca günde 3 saat, sonraki 6 ay günde 2 saat süt izni.
Özel sektör gibi doğum izni sonrasi 6 ay bile mi yok.8 9 ay kendin bakip anneye vermem mantikli ama 3aylikken küçük oluyorlar.ben bunu deneyimlemis ve pişmanlığını yaşayan biri olarak çok erken derim.

Ankara'da yaşıyorum canım, işimi, iş arkadaşlarımı, işe yürüyerek gidebilmeyi seviyorum. Ama bebişle nasıl olacak bakalım.

Özel sektör gibi doğum izni sonrasi 6 ay bile mi yok.8 9 ay kendin bakip anneye vermem mantikli ama 3aylikken küçük oluyorlar.ben bunu deneyimlemis ve pişmanlığını yaşayan biri olarak çok erken derim.
Malesef canım, en fazla 2 hafta yıllık izin, hadi 2 hafta da rapor desem bebek 4 aylık falan olur.

Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Ya da lavman yapılmıyorsa o kadar ıkınma ile insan bide tuvaletini tutamaz??? "

Yapılıyor canım. Ama yine de kacirmalar olabiliyormus ve temizliyorlarmış sen anlamıyormuşsun bile zaten. Sıkıntı etme yani bu durumu

Bende hiç uyuyamiyorum. Tam uyusam tuvalet ihtiyacı uyandırıyor. Tam uyusam kızım su istiyor bise oluyor.. Hiç uyuyamıyorum ve erkenden dikiliyorum bir de ayağa tüm gün yorgun ölüyorum

Malesef canım, en fazla 2 hafta yıllık izin, hadi 2 hafta da rapor desem bebek 4 aylık falan olur.

Işe yürüyerek gidiyo olabilmekte büyük avantaj.. 4 aylık yapsan sonra annene emanet edeceksin yabancıya değil. Ve 3 saat iznin olacakmış yine yürüme mesafesinde olduğun için seni çok zorlamayacaktir diye düşünüyorum ki evde olmayı seven birisi degilmissin. Annenin bakımını evde yapıp yapamayacağını durumu yine en iyi sen bilirsin ama bence 4 aylıkken ise dönmek kötü bi fikir değil. Oyu kötü bebiş ele avuca gelmiş olacak

Hahehe aynen iki üç dk kendimle boğuşuyorum lavoya kalksam mı yoksa gecer mi diye

Ankara'da yaşıyorum canım, işimi, iş arkadaşlarımı, işe yürüyerek gidebilmeyi seviyorum. Ama bebişle nasıl olacak bakalım.
annene güveniyorsan işini kaybetme derim hem evine yakın 3 saat iznin var ve bence herhangi bir sıkıntı da insanlar seni bir kaç gün idare edebilir. bilemiyorum yerinde olsam devam ederdim

Bende ücretsiz izni secerdim canım çünkü 3 yıl sonra ne olcağı belli olmaz çok sular akar bende 2 ay sonra dönseydim daha rahat bi pozisyondan devam edicektim 4 yıllın emeğini çöpe atıcam. Döndüğümde sıfırdan başlıcam 2 yıl sonra nereyi atacaklar belli bile değil kal evde bebeğinle kendinle ilgilen ailenle arkadeşlarına daha çok vakit ayır bide çok bekledin bu anları yaşamak için dolu dolu yaşa ❣

İşin eve yakınlığı büyük avantaj. Bence kaldığın yerde devam et cnm. Eşinin heryere borç vermesine gelince hemen bir borca sok cnm bu ev olur araba olur arsa olur. Zaten borç olursa istese de veremez... Gençken ne yapılıyorsa yapılıyor... Bizim her zaman köşede 10 bin durur sadece saglık için. Bunu kimse Bilmez bır ben bır eşim. Çünkü biz ilk oğlumda tup bebekti cok zorlandık risklı gebe uzmanlarına para ver dogum derken ve ben calısamadım ev borcu oduyorduk... Oğluma gelen altınları bozup hastane parası ödeyince eşimin çok agrına gitti. Ne alırsa alsın köşede saglık ıcın para olcak dıyor... Ben de uzun süre evde cocuk bakmaya karşıyım cunku sabah kalktığın gıbı yatıyorsun kendini mutsuz hissediyorsun sacını taramak bıle istemiyorsun. Bence 1 yıl ideal... İlk cocuk sa 2 yılda ideal ama ben 3 cocukla hemen işe kaçarım. Ama her isteyene borç vermek evlılığınızı zedeleyebılır... En güzeli borca sok canım

bu gayet mantıklı bi öneri erkekler basit yaratıklar geleceği düşünemiyorlar hep bi yönlendirilme istiyorlar

Senden gizli alması hoş değil, ayrıca kardeşi de memur kendisinin yıgenı ıcın bırseyler yapması gerekirken bır de ucak parası istiyor. Ama böyle gizli saklı işler hiç hoş değil zaten hamilelikte hormonlar tavan.... Benim görümce de abısınun maddi durumu çyılesınce bırseyler istemeye başlamıstı.. Atanmak için ugrasmıyordu anca Bız tatıle giderken yanımızda gelmek istiyordu ben de eşime net hayır diyordum.. Eşim senı Kiss kursuna yazırayım yok ben öğretmenlik yapmak ıstemıyorum... Ama tatıle gelmek ister labrçtop ister.. Eşim de madem öğretmenliği begenmıyorsun gıt özel sektörde çalıs benden de zırnık İsteme... Yıllar gectı hala atanamadı özelde acızık paraya çalısıyor..annesine de dedı sen hep kızını kayırdın aman kızım oğretmenlıgı sevmıyom dıye dıye sımarrtın ilerde sıkıntı cektıgı de benım kapımı çalmasın dedı... Kaynanam ın cok agrına gıttı... Sen bakarsın o zaman kızına dedı... Eşim de her defasında Kendı tercihi dıyor. Ben ona atansın dıye her imkanı sundum diyor.. Kendı kucuk aklıyla oğretmenlıgı begenmıyor, Öğretmenin tatiline laf ettı bırgun, ben de sen de öğretmenlik bıtırdın atansaydın elinden alan mı oldu sen de tatıl yapsaydın dedım. Bak mis gıbı 2 ay cocuklarım kocama zaman ayırıyorum dedım. Sen de 19.00 da işten cıkıyor sun dedım..
Çok kalabalıktı bu mosmor oldu.... Eşim o sırf atansın dıye atanana kadar dersnaeye yolluc am dedı ki bana sormadı bıle... Ama keyfi isteklerini de asla yapmadı. Abisini dinleseydi şimdi mis gıbı hayatı olurdu.. İyi dıyor o gezecek tatıl yapacak ben para vercem dershaneye gitmem olacak yok öyle dunya ne hali varsa görsün diyor

Bu konu benim de yaram. Elim ayağım kaldı öyle ikinci dönem napacağım diye düşünüyorum kara kara. Kredim var ücretsiz izne ayrılamıyorum. Bebeğe bakacak kimse de yok gibi. Annemin başı kalabalık, ne bileyim ya

Ne kadar zor bi durum iki arada bi derede kalıyor insan. Benim de görümcem Doğum izninden sonra 6 ay üç saat izin var ya biz öğretmenlere genelde yarım gün şeklinde izin veriyorlar. Ben bakarım 6 ay sonra ücretsiz izne ayrıl istersen dedi. Kendisi bekar. Bize gelip kalacak. Öyle sonradan ücretsiz izne ayrılmak oluyor mu bilmiyorum. Bi yandan da aynı senin gibi okulumu ve ortamı seviyorum. Ama bebeğimden de hiç ayrılasım yok. Ücretsiz izin sonradan alınır mı diye Araştırıp araştırmamak konusunda bile kararsızım. Senin 3 yıl olması da ayrı bi avantaj canım umarım ne karar verirsen ver mutlu olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…