2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
canım bakımevleri var istersen araştır illa ki aklına yatan yer bulursun

5 yıllık öğretmenseniz istediğiniz an ücretsiz izne ayrılabilıyorsunuz.. Bence 2.dönem dogum ıznı bitiyor hemen ücretsiz ayrılın 5 ay. Hazıran ortası başlatın seminere gıdersınız 1 hafta hem de maas alırsınız... Hem de eylule kadar bebege 1 yıl bakmıs olursunuz... Eger bakacaksa görunce seneye baksın. Öğretmenlere tam yarım gun ıznı veren mudur cok az genelde sabah 1 ya da 2 dersi boş bırakıyorlar... Ben şimdi 37 ye kadar çalışıyorum muduru az ders verdı. Tam okullar kapanınca ıznım bitiyor.. 2.dönem ücretsize ayrılacağım. Haziranda baslayacagım... Dogum sonrası hemen ucretsız cıkacaksan 5 yıl öğretmenlik sartı da yok dıye bıkıyorum ama arastır.. Ama arkadaslar ıstedıgı zaman 6 ay a6 ayrıldı sırf yazın maas almak ıcın

Benim birinci dönemi kapatmıyor maalesef Doğum iznim. Raporla uğraşır mıyım bilmiyorum ama hazirana kadar ücretsiz izin alırım dediğiniz gibi. Görümcem şimdi bekar olunca seneye evlilik gibi bi durum olur diye düşünüyor. Ortada bi durum yok aslında nasip işleri ama. 5 yılı geçtim öğretmenlikte. Bizim müdür sağolsun hep öyle verdi süt izinlerini. Öğlene kadar ders sonra boş şeklinde. Ama çok küçük olacak bebeğim. Borcumuz falan da yok. Sırf birikim olsun diye çalışmış olacağım çalışırsam. Bilemiyorum evde de sıkılır mıyım ama.. herhalde bırakmam gibi geliyor yaa kızımı

Ayrıca siz ne kadar bilgili bi öğretmensiniz yaa daha önce de bi konuda cevap yazmıştınız yine. Ben de şu haklarımızı ve sorumluluklarımızı öğrensem çok iyi olacak teşekkür ederim çok

Daha önce bebek gibi büyük bir sorumluluğum da olmadığı için izin almazsam pişman olurum diye korkuyorum.
annene güveniyorsan işini kaybetme derim hem evine yakın 3 saat iznin var ve bence herhangi bir sıkıntı da insanlar seni bir kaç gün idare edebilir. bilemiyorum yerinde olsam devam ederdim
Evet iş arkadaşlarımızlar birbirimizi çocuk hasta vs olsa idare ediyoruz hep.
Evet 3 yılda çok şey değişebilir. Ben aile hekimliğindeyim, aile hekimliği 1 günde kanunla gelmiş, aynen 1 kanunla kaldırılabilir yine hastaneye atanabilirim. Her şey olabilir.
Canım şimdiye kadar hep öyle yaptım zaten, arabamız var, ev kredisi ödüyoruz. Faizler yüksek olmasa arabayı daha iyi bir şey alırdık. Şimdi bebek de gelmeden elimde biraz olsun da istiyorum. Olmassa da ücretsize çıkacağım, benim maaş olmayınca evi ancak geçindiririz. Para olursa da evde bunalır tatile çıkarız ancak.
Memuriyette ilk çocukta işe başladıktan sonra 2 ay yarım gün çalışıyosun diye biliyorum bunu araştırırmısın
Evet öyle bir hak var, öğle arası da izinliyim. İş yerinde öğleden sonra 1 saat durmak için gelme diyorlar, otomatikmen yarım güne düşüyor. Yarım saat-1saat çok sıkıntı olmuyor.
Off valla Avrupadaki gibi olsa bu annelik hakları ne iyi olurdu.
Doğum izni sonrası 2 yıl içinde istediğin zaman izne ayrılabiliyorsun ama yasal süre doğuö yaptığın zamana göre hesaplanıyor. Mesela bebek 1.5 yaşındayken aldın diyelim, 2. yaşına kadar+doğum izni süresinin bittiği tarihin 2. yıldönümüne kadar alabiliyorsun.

Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Ya da lavman yapılmıyorsa o kadar ıkınma ile insan bide tuvaletini tutamaz??? "
Hastaneye doktora göre değişiyo ben deneyimli bi anne değilim ama sormuştum. Biz lavman yapmıyoruz dedi. İdrar kacirmanjz, dışkı yapmanız, gaz çıkarmanız bunların hepsi normal şeyler dedi. Doğum anında yapan oluyo ama siz onu gormuyosunuz da hissetmiyosunuz da demişti. Öyle bunları düşünmeyin utanacak bişey yok eğer siz rahat edemezseniz sancılarınız durur stres yok demişti. O yüzden hastaneye geldiğimizde bize önlük giydirilecek ve bantlı bez takacaklarmis . Hatta bana tuvalet ihtiyacınız geldiğinde bize haber vereceksiniz kontrol edicez eğer bebek değilse tuvalete gideceksiniz dedi. Doğum yapacağınız hastaneyle görüşün bence

Kızlar İKEA’nın şu tarz çekmeceli beşiklerinden kullanan var mı aranızda sağlam ve kullanışlı mıdır acaba? Eki Görüntüle 2308179
Ben ikeanin sundvik di sanırım çekmecesi yok onu aldım ,abim de ondan almıştı çok memnun kaldı.burda üst komşum bundan almış onlarda gayet memnun.urunlerin malı aynı zaten montajlamasi da sağlam oluyo . Ben ilerde ihtiyaç olursa bir tane de çocuk dolabı ordan alıcam hem de takım gibi durucak.

Annelik hakları konusunda çok geriyiz gerçekten. Hem genç nüfus ile övünüyoruz hem de 3-4 ay sonra kadınları işe başlatıp yarım gün bile olsa, dönüşte ilgi bekleyen bir yavru, temizlenmesi gereken bi ev ile baş başa bırakıyoruz.
İzin konusunu anladım canım teşekkür ederim ben de bi düşüneyim bakalım

Teşekkür ederim, ben de sizin aldığınız ile bunun arasında kaldım. Ürünlerin çoğunun devamının olması güzel cidden. Ben de dolabı ilerleyen zamanlarda yine ikeadan alırım diye düşündüm

35+0 olduğun gün geçmediyse hala hemen git doktoruna bozsun, ben öyle yaptım artık dayanamadığım için bugün de raporu verip vedalaşmak için geldim, yorulduk artık dayanamıyoruz
Az önce vergi dairesinden geldim sck bir taraftan kasıklarıma baskı bir taraftan çok zorlandım su bile içmedim ki birde tuvalet sorunu yolda sokakta çıkmasın diye akşam dr randevum var bakalım ne önericek

Eşin zorluk yaşayarak gerçekleri görmüş herşeyin farkında ve bilinçli adım atıyor benim öyle değil malesef aileside ona çok düşkün kayınvalidem oturur oğlunun ayaklarını yıkar masaj yapar düşün farklı ama yakın şehirdeyiz her akşam görüntüla konuşurlar saatlerce yok ölürümler kurban olurumlar hal öyle oluncada benimki varım yoğum sizin kafasında. Ama eşim hep çift maaşın rahtlığındaydı şimdi nasıl yapıcak görücem ve bu arada çok kavga ettim 1 ay konuşmadım evden kovdum neler neler ama uslanmadı yani yine aynı

Evet canım öyle bişey var istediğin zaman ayrılıp başlayabiliyosun diyelim ben 2 yıllık dilekçe verdim 3 ay sonra pişman oldum başlayabiliyorum. Yada tam tersi başladım pişman oldum o zamanda ayrılabiliyosun

Ben uyuyunca ilk 3 4 saat güzel uyuyorum sonrası sürekli uyanma hali ama benim de sorunum da akşam 6 7 den sonra sanırım günün yorgunluğu çöküyor

Oldukça zorlu bi doğumdu ama hala normal istiyorum
Geldiniz mi doktordan gelişmeler nasıl?

Normal doğum yapmış tecrübeli anneler, doğumdan önce lavman yapılıyormuş öyle duydum bugün doğru mu?
Ya da lavman yapılmıyorsa o kadar ıkınma ile insan bide tuvaletini tutamaz??? "

Bana yapmışlardı birde benim planlı normal doğumdu ben bildiğim için bi gün önceden yemek yemeği kestim sırf lavma yapmasınlar diye söyledim ebeye olmaz yapıcaz yine de dedi baktı hakikaten boş bagırsaklar sonra geldi aç aç ıkınamazsın diyip kahvaltı getirdi :))

Hakikaten bende 21 kg almıştım ilk hamilelik bunda 14 aldım şimdi öyle 6 8 kg olanlardan hiç olamayacakmışım demek ki

Ben 3 sene oğlum ile evde kaldım oğlum ameliyatlı diye. Annem ben bakamam dedi. Bakıcıya da güvenmedim özel bir çocuk olduğu için. Bu sebeple evde kaldığım dönemde ben ben olmaktan çıktım kendim gibi değildim ama oğlumun gelişimi hem zihinsel hem bedensel o kadar memnunum ki. Bu hamilelikte 6 ay sonra dönmeyi planlıyorum kısmetse ama çok vicdan ediyorum. Yerinde olsam en az 1,5 sene ben bakardım. Hem sen çalışıp bebeği bıraktığında yine bu akrabalar para istediğinde çok zoruna gidecek ben bunlar için mi yavrumu bırakıp ise gidiyorum diye. Çünkü bende oluyor şimdi ben 6 da kalkıp ise gidiyorum sizin tayfa evde yatsın bide biz telefonu bozuldu alalım süpürgesi bozuldu alalım yapınca enayimim diyorum.

Geldik cnm. Bebek baş aşağı kanala girmek için yüzünü çevirmeye başlamış. Doktor dışarda yürüyüş yapma sadece evde dolanabilirisn dedi. Nst ye girdim sancı yok ama rahimde kasılma varmış. Doğum öncesi son tahliller için kan verdm. Anestezi uzmaniyla görüştük gerekli imzalar atıldı. Haftaya Çarşamba sabah doğum inşallah heycan sardı simdiden

Çok az kalmış gerçekten sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım

Hanımlar bugün doktora gittim. Ebemiz paşamızın totosu için bephantene pişik merhemi verdi hediye daha doğmadan nasipli meleğim.
35+5 haftaligiz
2756 gr
49.21 boy
Baş aşağı duruyo ,henüz yerleşmemiş yüzünü gördük doktorumuz bir sürü ultrason görüntüsü verdi benim gözlerimden kalpler çıkıyo zaten ilk defa nst ye girdim uzun uzun kalbini dinledim pıtırcığımın Yarabbi baş döndürücü bi mutluluk ya .
Haftaya çatı muayenesi yapacakmış, inşallah uygundur normal doğum için

Ben bir de sifonyer aldım 3 çekmeceli ama çekmeceleri oldukça derin ve geniş tüm kıyafetlerini , nevresimlerini,battaniyelerini ... Nesi var nesi yok her şeyi topladı o yüzden dolabı ilerde alırız dedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…