2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Cnm sancın varsa zaten doktor alır bebeği kanala ters girmesini istemez. Sitres yapma cnm 38 hafta doğum için uygun bı hafta
Birazdan görüşücez bakalım ne diyecek. Kıyamıyorum sanki ona kötülük yapacakmışım gibi hissediyorum
37 hafta ve sonrası miadinda doğum cnm korkma
kendi gelse en azından kalbim rahat olurdu şimdi bilmiyorum haksızlık mı yapıcam diye

Birazdan görüşücez bakalım ne diyecek. Kıyamıyorum sanki ona kötülük yapacakmışım gibi hissediyorum

kendi gelse en azından kalbim rahat olurdu şimdi bilmiyorum haksızlık mı yapıcam diye
canım benim içini ferah tut zaten bu hafta da doğumlar başlayacak bir anneden daha çok kim bebeğini düşünebilir doktor öyle olmasını uygun görürse olur

Acaba biz rahata alismayalim diye mi böyle yapiyor annelerimiz?? Benim durumu bir bilseniz.. Bir hafta haydarpasada yattim ya, kayinvalidem sezeryan oldugum gun ogrendi.. Cahil insan laf anlatilmaz diye eşimi tembihledim, sürekli konuşur insanin başının etini yer.. Bir de değerler düşünce hep cikcaz eve gitcez diye bekliyorduk eşimle.. Kimseyi telase vermedim.. Bi tek annemler biliyordu onlarda ziyaret saatlerinde geliyorlardi.. Refakatci yasaktı çünkü ameliyat veya operasyon gecirenlerde refakatci oluyormuş.. Rahatca kendi isimi yaptgm için refakatci olmadı.. Sezeryanden sonra çıkana kadar kiz kardesim kaldi benimle.. Sezeryanden sonra 3.gün kayinvalidem ziyarete geldi teşrif etti hastaneye.. Surat 5 karıştı ama.. Meğerse eşim kendi annemi de almıştı hastaneye gelirken yolda süt muhabbeti yapmış, dereotu yese olur sütü demiş...annemde suna abla kızın yaninda da konuşup uzme demiş.. Ona bozulmustur dedi annem.. Hastaneden çıktım, ilk akşam annemler bendeydi.. Annem banyomu yaptrdi yemek yaptilar filan.. Gerçi iyiydim allaha şükür.. Sonra daha annemler gelmedi.. Ben yavas usul evi toparladim, eymenin odasini ayarladim.. Yemek yaptim yavas usul.. Daha bu hafta oturdu evin düzeni.. Eşim annesinde yiyordu bu süreçte.. Neyse annem gelmedi etmedi.. İki gündür hastanedeyim.. Gelmedi.. Çalışıyor annem, hakveriyorum.. Tek evladi ben değilim, digerlerine de yapması gereken sorumluluklari var.. Ama en yanimda olmasi gereken zmn yoktu.. Hemsireler yalniz misin diyor.. Cvp veremiyorum.. Esimin dayisinin kizini cagrdm ayni yastayiz.. Aksam annem 3 saatligine işten cikinca geldi.. Eymenin gazı vardı.. Megerse ayaklari buz kesmiş gazdan yiyemedi bisey yavrum.. Annem farketmese ben anlamiycam.. Sicak ettik ustunu başını.. Butun gece uyudu yavrum.. Insan tecrubeli birini ariyor yaninda.. Annemse gelmemenin yollarini ariyor.. Ben ona en başından dedim ki domates vsvs yapma bana sadece 15 20 gün yanimda kal yeter dedim.. Zaten premature oğlum.. Hicbisey bilmeyince insan daha hata yapıyor.. Dün anneme telefonda kızdım.. Isverenine söyle pzt kizim dogum yapti gelemiyeceğim diye söyle dedim.. Zaten sinirlerim bozuk.. Tek başıma cabalamak çok zor.. Başka zaman yardimini istememki zaten.. Ama şu an ihtiyacim var yani.. Bikac gün önce laf carptim yine gelmemenin hesabini yapıyordu.. Hastaneden çıkınca bozmadm zaten millete karşı annem geliyor diye lanse ettim isinden olmasin şu an ihtiyacim yok zaten eymen gelince ihtiyacim olcak diye düşündüm.. Ama eymen geldiginde de gelmemenin peşinde.. Eğer hastanede eymene baktgmda yanimda olsaydi yavrum şu an benimle olurdu

Eymeni tekrar kuvoze koydular..doktor biraz daha kilo kaybederse tuz yukselir sekeri düşer riske girmeyelim 3 4 gun daha dursun pzt tekrar deneriz dedi... Öyle üzüldüm ki.. Yavrumun kokusunu alip onu tekrar oraya birakmak koydu yüreğime.. Bakamadim evladima.. Annesinin yaninda bile kilo kaybetti.. Hastaneden çıkınca keyfim yerine gelsin diye eşim yemege götürdü beni aglaya aglaya bi hal oldum.. Çok özlüyorum mis kokulumu.. Artik o kadar zor geliyor ki onsuzluk.. Sabretmeye çalışıyorum ama sabır çok zor mesele.. Bugun 20 gün oldu.. Insallah pzt odaya ciktgmzda oğlum kilo alır da evimize döneriz.. Bi daha onu orada birakamam.. İçim elvermiyor artık.. Çok özledim cook

Bu almasi gereken kilo normal kilo.. Dogumdan sonra atilan ödemi çoktan atti eymen.. Yanimdayken 20 30gr veya daha fazla almasi gerekiyor.. O zmn taburcu etcekler.. Başka biseyi kalmadi ins eymenin.. Tek bekledigimiz bu

Son düzenleme:

Canm benm bebeğim baş aşağı olduğu halde doktor dışarı çıkmayı yasakladı kanala girerse ameliyat zor olmasın diye. Senin bebeğin üstelik ters. Doktoruna güven. Sağlıkla kucağına al inşallah

Cnm çok haklısın ama çok şükür eymenin sağlığı iyi erken doğup organlari gelişmeyen bı çok bebek var. Bebeği terletmeyecek sekilde sıcak tutmak laizm birde sende usutmeyeceksin. Ben emzirme döneminde kabız olsam oğlum kabız olurdu ishal olsam ishal olurdu. Fasulye nohut mercimek bulgur çiğ sogandan uzak dur kuzuya gaz yapmasın. Aslında eve çıktığında yanında kimse olmasa daha rahat edersin . Ben ilk bı ay annemde kaldım. Annemin bile her söylediği batiyodu bana . Lohusalık değişik bı durum her laf incitir anneyi. Evime giderken nerdeyse aglicaktim ben nasıl bakicam diye. İlk gece oğlum yerini yadirgadi on dakikada bı uyandı hep dedim ki eyvah yani. Sonra besigine alıştı. Benim tepemde kimse yok karışan. Sütüm çoğaldı oğlum mamayı kendi bıraktı büyümeye başladık. Meğer kendi evimizde her şey daha kolaymış. Kendine güven cnm. En ufak bi sorun olsa burda yaz mutlaka tavsiye veren olcak . İlk zamanlar insan korkuo ama en iyi kendin bakarsin bebeğine. Bak ben Çarşamba bdogum yapicam nasipse sende o zamana kadar eymene kavuştum diye müjde verirsin.

Kizlar lohusa pijamasini daha yeni alicamda ben normal pijama almistim 2 tane.ilk amelyattan sonra hemn lohusa pijamasi giyiliyomu leke olma ihtimali varmiki ilk doguma normal giymistim
Ayağa kalkana kadar sadece üst kısmı giydiriyorlar. Daha sonradan altı giyiyorsun. Leke olmamıştı benim

Ah güEl yürekli arkadaşım basın dan beri hep olumlu karşıladın tüm süreci. Artık rabbim daha da kolaylığını verecek emin ol çok az kaldı. Eymene bakamadım diye düşünme. Bellide erken bi karar verilmişti eymen henüz hazır degilmiştir. Valla anneler keşke bizi azıcık anlasa. Allah göstermesin ama onlara birsey olsa biz işi falan düşünmez gideriz ki ben hatırlıyorum trafik kazası geçirdik annem kolundan ameliyat olmustu. Ben de bacağımdan olmustum. bacağımın üstüne basmamak gerekiyordu. Gündüz ise gidip gece annemin yanında refakatçi kalıyordum bacağım boylu boyunca damar patlayıp yayılıp sismişti dinlenemedim diye. Yani açıkcası bizim verdiğimiz değeri gerçekten veriyorlar mı beni de düşündürmüyor değil

Bu ara hem kabizim hemde sanrm hastanede usuttum.. Dunden beri karnim taş gibi.. Sicak tutmaya calisiyorum kendimi.. Insallah geçer..

Aslnda dedigin dogru da.. Bu iki gün cidden tecrubesizdim.. Yanimda biri olsa daha kolay gecerdi gibime geliyor.. Altini degistirmeyi bile bilmiyordum video izledim nasil degistirilir diye.. Kendimin uygulayip ogrenmesi daha güzel ama 1 hafta bile kalsa annem yeterdi yanimda.. Bende fazla yanimda olmasini istemiyorum annemin.. Insanlar tuhaf karsiliyor annem yok yanimda diyince.. Zaten ikinci gün daha cok alistim eymene.. Ama aşırı gaz oldugu için sut icemedi oğlum

Carsamba dogumun olcagini okudum demin.. Hayırlısıyla saglikla doğar insallah.. Ins sali gunu taburcu oluruz bizde haberini veririm buraya da

Maşallah canım gayet güzel zaten haftada 300-500 arası alacaktır
Güzel geldi bana kilosu ama olası 38-39 larde gelirse diye söylemiştir canım protein muz kaşar peyniri tahin falan güzel kilo aldırıyorHayırlı olsun tarihiniz de Eylül çıkmadan geliyor minnak
Bugün kontrole gittim kızlar, suyu artmış çok şükür, geri haftada bir kontrole çevirdik, tek yaptığım en az 3 litre su içmek oldu, doktor demek ki susuz kalmışsın dedi, çok mutlu oldum elhamdulillah
Çok şükür canım su her şeye deva
Kendini çok yorma canım enerji geliyor farkındayım ama olsunBir iki kere sancı çıkması beklenir artık yaklaşıyor
Eşinde doğum korkusuna girmiş canım sonrasında geçecektir
38 de gelişimi tamamlanmış oluyor canım istersen bir kaç gün daha bekleyebilirsin 38+3 ya da 4 tam diye bir yazı okumuştum sanki
Benimde 10 ekim verdi tarih olarak yeni oktor ama ozaman tam 39 doluyor sezeryan olucam igne kullaniyorum acil bi durum olurmu diye cok korkuyorum
Olmaz Allahın izniyle canım olursa acil alırlar sezeryana
Kızlar İstanbul civarında oturanlar var mı. Haberler de izledik. İstanbul ve civarında plastik fabrikasinda yangın olmuş. Havaya yoğun kimyasal yayiliyormus
Avrupa yakasındayım Allah korusun ya hala işe gidiyorum geliyorum
Canım pazartesiye inşallah toparlamış olur kilo alması da hızlıca başlar evinize geçtiğinizde hepsi bitecek inşallah az kaldı

İnşallah canım öyle bişeydir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…