Zaten yapcam fasulye ama cok az yemeyi dusunuyorum.. Son fasulye bu.. Daha olmaz heralde.. Bnde taze fasulyeye bayılırım yaadayanamadgm icin aldim valla.. Tek kaçamak bu olcak ins eymeni cok zorlamaz
Acaba biz rahata alismayalim diye mi böyle yapiyor annelerimiz?? Benim durumu bir bilseniz.. Bir hafta haydarpasada yattim ya, kayinvalidem sezeryan oldugum gun ogrendi.. Cahil insan laf anlatilmaz diye eşimi tembihledim, sürekli konuşur insanin başının etini yer.. Bir de değerler düşünce hep cikcaz eve gitcez diye bekliyorduk eşimle.. Kimseyi telase vermedim.. Bi tek annemler biliyordu onlarda ziyaret saatlerinde geliyorlardi.. Refakatci yasaktı çünkü ameliyat veya operasyon gecirenlerde refakatci oluyormuş.. Rahatca kendi isimi yaptgm için refakatci olmadı.. Sezeryanden sonra çıkana kadar kiz kardesim kaldi benimle.. Sezeryanden sonra 3.gün kayinvalidem ziyarete geldi teşrif etti hastaneye.. Surat 5 karıştı ama.. Meğerse eşim kendi annemi de almıştı hastaneye gelirken yolda süt muhabbeti yapmış, dereotu yese olur sütü demiş...annemde suna abla kızın yaninda da konuşup uzme demiş.. Ona bozulmustur dedi annem.. Hastaneden çıktım, ilk akşam annemler bendeydi.. Annem banyomu yaptrdi yemek yaptilar filan.. Gerçi iyiydim allaha şükür.. Sonra daha annemler gelmedi.. Ben yavas usul evi toparladim, eymenin odasini ayarladim.. Yemek yaptim yavas usul.. Daha bu hafta oturdu evin düzeni.. Eşim annesinde yiyordu bu süreçte.. Neyse annem gelmedi etmedi.. İki gündür hastanedeyim.. Gelmedi.. Çalışıyor annem, hakveriyorum.. Tek evladi ben değilim, digerlerine de yapması gereken sorumluluklari var.. Ama en yanimda olmasi gereken zmn yoktu.. Hemsireler yalniz misin diyor.. Cvp veremiyorum.. Esimin dayisinin kizini cagrdm ayni yastayiz.. Aksam annem 3 saatligine işten cikinca geldi.. Eymenin gazı vardı.. Megerse ayaklari buz kesmiş gazdan yiyemedi bisey yavrum.. Annem farketmese ben anlamiycam.. Sicak ettik ustunu başını.. Butun gece uyudu yavrum.. Insan tecrubeli birini ariyor yaninda.. Annemse gelmemenin yollarini ariyor.. Ben ona en başından dedim ki domates vsvs yapma bana sadece 15 20 gün yanimda kal yeter dedim.. Zaten premature oğlum.. Hicbisey bilmeyince insan daha hata yapıyor.. Dün anneme telefonda kızdım.. Isverenine söyle pzt kizim dogum yapti gelemiyeceğim diye söyle dedim.. Zaten sinirlerim bozuk.. Tek başıma cabalamak çok zor.. Başka zaman yardimini istememki zaten.. Ama şu an ihtiyacim var yani.. Bikac gün önce laf carptim yine gelmemenin hesabini yapıyordu.. Hastaneden çıkınca bozmadm zaten millete karşı annem geliyor diye lanse ettim isinden olmasin şu an ihtiyacim yok zaten eymen gelince ihtiyacim olcak diye düşündüm.. Ama eymen geldiginde de gelmemenin peşinde.. Eğer hastanede eymene baktgmda yanimda olsaydi yavrum şu an benimle olurdu
Eymeni tekrar kuvoze koydular..doktor biraz daha kilo kaybederse tuz yukselir sekeri düşer riske girmeyelim 3 4 gun daha dursun pzt tekrar deneriz dedi... Öyle üzüldüm ki.. Yavrumun kokusunu alip onu tekrar oraya birakmak koydu yüreğime.. Bakamadim evladima.. Annesinin yaninda bile kilo kaybetti.. Hastaneden çıkınca keyfim yerine gelsin diye eşim yemege götürdü beni aglaya aglaya bi hal oldum.. Çok özlüyorum mis kokulumu.. Artik o kadar zor geliyor ki onsuzluk.. Sabretmeye çalışıyorum ama sabır çok zor mesele.. Bugun 20 gün oldu.. Insallah pzt odaya ciktgmzda oğlum kilo alır da evimize döneriz.. Bi daha onu orada birakamam.. İçim elvermiyor artık.. Çok özledim cook
Bu almasi gereken kilo normal kilo.. Dogumdan sonra atilan ödemi çoktan atti eymen.. Yanimdayken 20 30gr veya daha fazla almasi gerekiyor.. O zmn taburcu etcekler.. Başka biseyi kalmadi ins eymenin.. Tek bekledigimiz bu
Yani okadar diorsunBide bu gece rüyamda hastanede veznede bekliyorum kadın sizi doğuma alcaz dio. Bende diom ki 25 Eylül benim doğumum . Kadin dioki 20 Eylül e alındı senin doğum.Ben şok oluyorm . Dün akşam ve bu sabah çok sancım oldu ama gecio sonra. Bebiş doğuma hazirlanio galiba . Bakalım çarşambaya kadar beklicez mi.
Ay böyle gördükçe o kadar heyecanlanıyorum ki bazen siteye bakmasam mı acaba diyorum. Benim 19 Ekim sat a göre, normal Doğum olacak daha çoooook var ama belli de olmaz. Öyle mi olur, böyle mi olur bebişler geldikçe yerimde duramıyorum :)Ay ne güzel ekim bebislerigelmeye başlıyor desene hayırla sağlıkla...
Ben kuru fasülye olarak okudumZaten yapcam fasulye ama cok az yemeyi dusunuyorum.. Son fasulye bu.. Daha olmaz heralde.. Bnde taze fasulyeye bayılırım yaadayanamadgm icin aldim valla.. Tek kaçamak bu olcak ins eymeni cok zorlamaz
İnşallah toparlanirsin hemen. Benimde hafif soğuk algınlığı var hapsiriyorum geniz akıntısı var. Benim dün akşam ve bu sabah çok kuvvetli sancım oldu ama yarm saat sürdü kesin doguruyorum dedim ama geçti. Belimde başlayıp karnımın her tarafına yayılan çok kesin kivrandiran bı sancıydi. Galiba bebek doğuma hazirlanio. Bakalım doktor sana ne dicek. Az kaldı hepimizinYani okadar diorsun2 gündem beri uykumdan sanci ile uyanıyorum
Bağırsak hareketlerim çok hızlı buda doğum habercisimis
Kasılmaların kuvvetli kasıklarim belim
Bu akşam doktorum çağırdı bakalımgideceğim birde boğazlarım kötü oldu bronşlar doldu öksürüyorum onun için doğumda ya nefes alamazsam ya daha kötü olursam diorum inşallah hemen gecer
Ben isimli yaptırmadım ama isimli yaptırdıysan ilk onu giydir benceHerkese sancisiz gunler olsun insallah.
Arkadaslar bu bebege cogumuzun aldigi isimli hastane cikislarini ilk mi giydireceksiniz yoksa ilk dogar dogmaz normal hastane cikisini mi vereceksiniz?
Benm son kontrol sağlık ocağında 5 eyluldeydi. Yol uzun diye gitmedim hemen aradılar dedim sancım oluo arada ondan gelemedim yol yuruyemiyom tamam dedi. Telefonda bikac soru sordu. Bebek dogunca üç ila beş gün arası topuk kanı için gelin dedi.Bu sabah saglik ocagina gittim kan verdim. 36 haftalik olmussunuz izleminiz bitti dedi. Artik doğumdan sonra 5. gün gelin topuk kani alinicak dedi
Bana da 5 ila 7 gün arası dedi öyle hatırlıyorum . Benim ki geç oluyor bayağı sankiBenm son kontrol sağlık ocağında 5 eyluldeydi. Yol uzun diye gitmedim hemen aradılar dedim sancım oluo arada ondan gelemedim yol yuruyemiyom tamam dedi. Telefonda bikac soru sordu. Bebek dogunca üç ila beş gün arası topuk kanı için gelin dedi.
İlk bebeğimde yedinci gün gittik diye hatırlıyorum. Hatta bana üç gün erken geldi 5 inci gün gitmeyi düşünüyorumBana da 5 ila 7 gün arası dedi öyle hatırlıyorum . Benim ki geç oluyor bayağı sanki
Canım hiç üzülme gerçekten değmiyor... Anca dogurup buyutmuşler... Benim annem çalısmıyor da... Engeli de yok.. Benı aramaya yuzu de yok kayınvalıdem arıyor. Kayınvalıdem de ben geldım kız gercekten cok kotuydu serum bağlamıslar sancısı coktu yatıyor evde dedı.. Dr hastanede yat demış cocuklar ıcın kabul etmemıs. Ben geldım aklın kalmasın dedi. Acaba uzulmus mudur lafa gelince el oğlu el der.. Bak eşim annesiyle mesafeli ama sadece aradı anne ucak biletini alıyorum valizini hazırla 2 saat sonraki ucaga yetıs gerekirse taksiye bin taksi paranı herseyı ben vercem cabuk yetıs dedı. Kadın gık demedi. Oğluna aşırı düşkün oğlu atla dese atlucak cinsten. Kadın gelınce gözleri doldu cunku mesafe olarak annem daha yakın. Benım annem ucakla 1 saat, kayınvalıde ucakla 2 saat.... Neyse ben evde yatıyorum. Sabah kadın geldi evı yarım gun temizledi gıttı kayınvalıde maf ettı kadını ses etmedim... Her işi yaptırdı... Oğlanları servise bindirdi okula yolladı. Yedirdi ıcırdı... Şimdi de yemek yapıyor bana asla kalmayacaksın dedi, karnın çok aşagıda 1 ıkı hafta kalsın bebek yazık buyısın dedı...en azından eşimin aklı rahat etti bır yandan benle mı ugrasa ak bır yandan cocuklarla mı ugrasacak.... Annem benı ve eşimi arayamadım.. Kızkardesım de annem bu kadar ciddi oldugunu anlamamı dedı. Ne yapayım ölmem mi lazım dedım.. Koca kızını bırakamıyor burada ben 2 cocukla koca karnımla dolanıyorum. Senın kardes olarak anne gıt bu kız zor durumda demen lazım dedım. Kadın hala halı temizlik derdinde, halıları sen de alabılırsın temızlıgı de bır kadın tut benden fazla maas alıyorsun bekar sın hala anana mı iş yaptırıyorsun dedım. Yok olmassa ben yollarım dedım... Agır konustum.. Ikınız de rahatınıza düşündünüz dedım. Sen elini sıcak sudan cıkartmıyon dedım aramızda 1 yas var sen tırnagın kırılır dıye bulasık yıkamıyorsun be dedım.. Şimdi bana cidden kötu oldugunu dusunemedık demeyin dedım... İster gelın ister gelmeyin bu kadar evlat ayrımcışıgı olmaz dedım... Agzıma geleni saydım artık yeter ama.... Ben de erkek anneısyım ama cocugum zorda kalacak gelırım , kaynanam da o var... Oğlu ve torunları ıcın gelıyor ama bu sefer kızım rengin bembeyazdı dedi... Akşam çorba yaptı getirdi ılknkez kaynana elinden corba ıctık... Allahtan annen nıye gelmedı fLan sormadı yoksa zaten hassasım kendimi bırakıp aglardım... Senın annen istese özel sektöründe yıllık izni var ızın alıp 3 gun gelebilirdi.... Ama içten gelmeyince bırak yapmasınlar... Şimdi nasıl gelecek merak ediyorum.. Allahtan kaynana am kocasına gelin çok kötu kız ne kalabiliyor ne nefes alabiliyor sen gelme bileti acık bilete dönustır dedı. Sen ya dogumdan bır gun önce gel. Ya da bebek 10 gunluk olsun benı almaya gel 1 gun kal beraber sonerlım dedı.. Kocası da tamam kız rahatca evınde gezsin yatsın demiş ben olsam rahat edemez demiş... Onlar da kıızm bu kadar kotunolduhınubsanmıyordul dedı. Ben de bu haftaya kadar iyiydim okula gıdıp geldım işlerimi yapabiliyorum dedım ama 2 gunde kötu oldum dedım.Bu ara hem kabizim hemde sanrm hastanede usuttum.. Dunden beri karnim taş gibi.. Sicak tutmaya calisiyorum kendimi.. Insallah geçer..
Aslnda dedigin dogru da.. Bu iki gün cidden tecrubesizdim.. Yanimda biri olsa daha kolay gecerdi gibime geliyor.. Altini degistirmeyi bile bilmiyordum video izledim nasil degistirilir diye.. Kendimin uygulayip ogrenmesi daha güzel ama 1 hafta bile kalsa annem yeterdi yanimda.. Bende fazla yanimda olmasini istemiyorum annemin.. Insanlar tuhaf karsiliyor annem yok yanimda diyince.. Zaten ikinci gün daha cok alistim eymene.. Ama aşırı gaz oldugu için sut icemedi oğlum
Carsamba dogumun olcagini okudum demin.. Hayırlısıyla saglikla doğar insallah.. Ins sali gunu taburcu oluruz bizde haberini veririm buraya da
Özel mi devlet mi? Benim özelde takip ediliyor her muayene en az yarım saat sürüyo. sonra işte soru cevap faslı 45 dkyı buluyor çıkışımızMuane 10 20 saniye falan sürdü herkeste böyle mi?
Hemen bitti, elle kontrol ediyor biraz bastırarak, tamam dedi sonraacaba bizim doktor m hemen kestirip attı? Normali mi böyle?
benim de kısa sürüyor 1 dk falan bakıyor ultrasonla sormak istediğin birşey var mı diyor varsa soruyorum yoksa tamam diyor kg söylüyor o kadarMuane 10 20 saniye falan sürdü herkeste böyle mi?
Hemen bitti, elle kontrol ediyor biraz bastırarak, tamam dedi sonraacaba bizim doktor m hemen kestirip attı? Normali mi böyle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?