Maşallah canım çok güzel kilosu suyun içinde doktor gerekeni söylemiş zatenDr kontrolünden çıktık şimdi, bebeğimiz 3 kilo olmuş tam. Muane de yaptı normal doğuma bi engel görünmüyor şimdilik dedi. Ama suyu azalmış 4 gün sonra yeniden çağırdı.
Sabah akşam havuç suyu iç ve bol su içmeye dedi.
Boynunda yine 1 kordon dolanmış halde, bu da normal doğuma engel değilmiş.
nst de hiç sancım çıkmadı 15 civarındaydı. Bakalım nasıl bir süreç olacak, elimde su şisesii geziyorum.
Çatı muayenesi öyle kısa sürer diye biliyorum canım çok uğraşıp riske sokmak istemez kiMuane 10 20 saniye falan sürdü herkeste böyle mi?
Hemen bitti, elle kontrol ediyor biraz bastırarak, tamam dedi sonraacaba bizim doktor m hemen kestirip attı? Normali mi böyle?
Rabbim şifa versin inşallah canım ameliyata gerek kalmadan ilaçla hallolurKızlar herkese merhaba. 1 hafta önce yeğenim dünyaya geldi. Bagırsak genişlemesi varmış. İlaçla tedavi olmazsa ameliyat olması gerekiyomuş. Onda da 12 ay boyunca bagırsakları dışarda yaşayacakmış. Çevrenizde böyle bişey gören duyan var mı. O daha minicik. Çok çaresisiz.
Maşallah canım eksik de olsa kilosu gayet güzel depend yanında bulunsun zaten sezeryanda kız kardeşime öyle hasta bezi bağladılar bir kaç kere değişimden sonra sonraki gün depende geçmiştibende kontrolden geldim şimdi kızım 3010 gr olmuş ama yanıltabilirmiş 150 gr falan eksik olabilir dedi sancı çıkmadı dokotra size gelene kadar sancı çekiyorum geleceğim gün kesiliyo dedim magnezyum iç kötü olursan dedi bebek artık her an gelebilirmiş hazırlıklı ol daha çok inmemiş ama belli olmazmış
bu arada hemşirelerle görüştüm ne lazım ne alınmalı sordum hepsini anlattılar doğumu anlattı yenidoğan hemşiresi bebek bakımını anlattı neler yapacaklarını falan hepsini söyledi depend pedi hastane için önermiyoruz biz burada veriyoruz zaten dedi hava alması gerekiyor ve sezeryan olursanız dikişler için zor oluyor dedi
Dr kontrolünden çıktık şimdi, bebeğimiz 3 kilo olmuş tam. Muane de yaptı normal doğuma bi engel görünmüyor şimdilik dedi. Ama suyu azalmış 4 gün sonra yeniden çağırdı.
nst de hiç sancım çıkmadı 15 civarındaydı. Bakalım nasıl bir süreç olacak, elimde su şisesii geziyorum.
Canm sancıların nasıl oldu azaldimi biraz. Bak kaynanan gelmiş iyi kötü çocuklarına sahip çıkar. Sen zaten ayaklari üstünde duran bı kadınsın bebeğin doğsun biraz toparlan hemen duzenine dönersin. Bende üç dört çocuğumuz olsun istiodum ama bu gebeligimde o kadar muhtaç ve kimsesiz hissettim ki . Bilemiyorum yani bidaha çocuk dusunebilir miyim. Bende senin gibi gelin bana yardım edin asla demem . Annem domates zamanı domatesleri aldır yapayım dedi geldi yaptı. Yoksa ölsem gel yap demem. Kaynanam üst katta hiç elini sürmedi. Büyük oğlum doğumdan sonra anaokuluna baslicak inşallah duzenmi kurmak istiyorum bende. Kimseye muhtaç olmadan. En büyük pişmanlığım ise ehliyet almamak oldu şimdiye kadar gerek yok dedim. Halbuki ehliyetim olsa oğlumu anaokulu için servise vermezdim dört yaşında kıyamıyorum ama mecbur vercem. Kar kış gelcek bebekle getirip götüremem çünkü. Allah hepimize kolaylık verisnCanım hiç üzülme gerçekten değmiyor... Anca dogurup buyutmuşler... Benim annem çalısmıyor da... Engeli de yok.. Benı aramaya yuzu de yok kayınvalıdem arıyor. Kayınvalıdem de ben geldım kız gercekten cok kotuydu serum bağlamıslar sancısı coktu yatıyor evde dedı.. Dr hastanede yat demış cocuklar ıcın kabul etmemıs. Ben geldım aklın kalmasın dedi. Acaba uzulmus mudur lafa gelince el oğlu el der.. Bak eşim annesiyle mesafeli ama sadece aradı anne ucak biletini alıyorum valizini hazırla 2 saat sonraki ucaga yetıs gerekirse taksiye bin taksi paranı herseyı ben vercem cabuk yetıs dedı. Kadın gık demedi. Oğluna aşırı düşkün oğlu atla dese atlucak cinsten. Kadın gelınce gözleri doldu cunku mesafe olarak annem daha yakın. Benım annem ucakla 1 saat, kayınvalıde ucakla 2 saat.... Neyse ben evde yatıyorum. Sabah kadın geldi evı yarım gun temizledi gıttı kayınvalıde maf ettı kadını ses etmedim... Her işi yaptırdı... Oğlanları servise bindirdi okula yolladı. Yedirdi ıcırdı... Şimdi de yemek yapıyor bana asla kalmayacaksın dedi, karnın çok aşagıda 1 ıkı hafta kalsın bebek yazık buyısın dedı...en azından eşimin aklı rahat etti bır yandan benle mı ugrasa ak bır yandan cocuklarla mı ugrasacak.... Annem benı ve eşimi arayamadım.. Kızkardesım de annem bu kadar ciddi oldugunu anlamamı dedı. Ne yapayım ölmem mi lazım dedım.. Koca kızını bırakamıyor burada ben 2 cocukla koca karnımla dolanıyorum. Senın kardes olarak anne gıt bu kız zor durumda demen lazım dedım. Kadın hala halı temizlik derdinde, halıları sen de alabılırsın temızlıgı de bır kadın tut benden fazla maas alıyorsun bekar sın hala anana mı iş yaptırıyorsun dedım. Yok olmassa ben yollarım dedım... Agır konustum.. Ikınız de rahatınıza düşündünüz dedım. Sen elini sıcak sudan cıkartmıyon dedım aramızda 1 yas var sen tırnagın kırılır dıye bulasık yıkamıyorsun be dedım.. Şimdi bana cidden kötu oldugunu dusunemedık demeyin dedım... İster gelın ister gelmeyin bu kadar evlat ayrımcışıgı olmaz dedım... Agzıma geleni saydım artık yeter ama.... Ben de erkek anneısyım ama cocugum zorda kalacak gelırım , kaynanam da o var... Oğlu ve torunları ıcın gelıyor ama bu sefer kızım rengin bembeyazdı dedi... Akşam çorba yaptı getirdi ılknkez kaynana elinden corba ıctık... Allahtan annen nıye gelmedı fLan sormadı yoksa zaten hassasım kendimi bırakıp aglardım... Senın annen istese özel sektöründe yıllık izni var ızın alıp 3 gun gelebilirdi.... Ama içten gelmeyince bırak yapmasınlar... Şimdi nasıl gelecek merak ediyorum.. Allahtan kaynana am kocasına gelin çok kötu kız ne kalabiliyor ne nefes alabiliyor sen gelme bileti acık bilete dönustır dedı. Sen ya dogumdan bır gun önce gel. Ya da bebek 10 gunluk olsun benı almaya gel 1 gun kal beraber sonerlım dedı.. Kocası da tamam kız rahatca evınde gezsin yatsın demiş ben olsam rahat edemez demiş... Onlar da kıızm bu kadar kotunolduhınubsanmıyordul dedı. Ben de bu haftaya kadar iyiydim okula gıdıp geldım işlerimi yapabiliyorum dedım ama 2 gunde kötu oldum dedım.
Doktorla görüştüm bebeğin suyu azalmış sancılar başlamış 3 günde bir gel dedi büyük ihtimalle en geç önümüzde ki hafta içi doğum olur dedi belki cumartesi bile doğum olur dedi. Canım ben doktorla konuştum kabul etmedi kalabildiği kadar kalsın dedi sarılık içinde kalması çok önemliymiş bebek doğunca direk kucağına al kuvez önünde bebeğini bekleme dedi. Adam ben bir risk gördüğüm an hemen alırım gün belirlemeyelim dedi. O öyle diyince acıya katlanırım kanala girse bile sorun olmazmışBen seni cok iyi anliyorum. Riske girip komplikasyon olusmaisndansa 1 hafta erkennolsjn sag salim alayim istiyorsun. Haklisin. Her an endise duymaktansa daha dogru gibi. Bende arada dusunuyorum.
Sancıların nst de kaç çıktı. Ben aksam çok sancilaniyorum. Ama doktora sabah sekizde gittm en son sabah sancım olmuo. Gün içinde yorulunca akşama bı baslio kivrandirio beniDoktorla görüştüm bebeğin suyu azalmış sancılar başlamış 3 günde bir gel dedi büyük ihtimalle en geç önümüzde ki hafta içi doğum olur dedi belki cumartesi bile doğum olur dedi. Canım ben doktorla konuştum kabul etmedi kalabildiği kadar kalsın dedi sarılık içinde kalması çok önemliymiş bebek doğunca direk kucağına al kuvez önünde bebeğini bekleme dedi. Adam ben bir risk gördüğüm an hemen alırım gün belirlemeyelim dedi. O öyle diyince acıya katlanırım kanala girse bile sorun olmazmış
Doktorla görüştüm bebeğin suyu azalmış sancılar başlamış 3 günde bir gel dedi büyük ihtimalle en geç önümüzde ki hafta içi doğum olur dedi belki cumartesi bile doğum olur dedi. Canım ben doktorla konuştum kabul etmedi kalabildiği kadar kalsın dedi sarılık içinde kalması çok önemliymiş bebek doğunca direk kucağına al kuvez önünde bebeğini bekleme dedi. Adam ben bir risk gördüğüm an hemen alırım gün belirlemeyelim dedi. O öyle diyince acıya katlanırım kanala girse bile sorun olmazmış
Doktoruma aşırı güveniyorum artık sürekli görüşücez o ne zaman istersen o zaman doğum olucak. Beni ikna etticanım benim içini ferah tut zaten bu hafta da doğumlar başlayacak bir anneden daha çok kim bebeğini düşünebilir doktor öyle olmasını uygun görürse olur
Açılma yoktu dün benim doktor bakmıyor makat geliş olduğundan direk nst ve utrasyon üzerinden devam ediyorAçılma falan var mı canım bu haftadan sonra alışacaksın mecburen doğuma girene kadar o kadar bakılıyor ki o gün
Suan önce Allaha sonra doktoruma güveniyorum sürekli görüşücez ne zaman alalım derse o zaman doğum olucak belki cumartesi bile doğuma alırım seni dedi onun ellerine bıraktımCanm benm bebeğim baş aşağı olduğu halde doktor dışarı çıkmayı yasakladı kanala girerse ameliyat zor olmasın diye. Senin bebeğin üstelik ters. Doktoruna güven. Sağlıkla kucağına al inşallah
Ay canim cok uzuldum sen cok guclu ve enerjik bi bayansin ben daha onceki mesajlarindan bunu hissettim yasadiklarin hic kolay degil ama bu gunler gecici guzel gunleriniz olacak eymenle insallah hic uzulme sabrin sonu selamettir sen esine saril en azindan o sana destek oluyor. Kiyamam sanaAcaba biz rahata alismayalim diye mi böyle yapiyor annelerimiz?? Benim durumu bir bilseniz.. Bir hafta haydarpasada yattim ya, kayinvalidem sezeryan oldugum gun ogrendi.. Cahil insan laf anlatilmaz diye eşimi tembihledim, sürekli konuşur insanin başının etini yer.. Bir de değerler düşünce hep cikcaz eve gitcez diye bekliyorduk eşimle.. Kimseyi telase vermedim.. Bi tek annemler biliyordu onlarda ziyaret saatlerinde geliyorlardi.. Refakatci yasaktı çünkü ameliyat veya operasyon gecirenlerde refakatci oluyormuş.. Rahatca kendi isimi yaptgm için refakatci olmadı.. Sezeryanden sonra çıkana kadar kiz kardesim kaldi benimle.. Sezeryanden sonra 3.gün kayinvalidem ziyarete geldi teşrif etti hastaneye.. Surat 5 karıştı ama.. Meğerse eşim kendi annemi de almıştı hastaneye gelirken yolda süt muhabbeti yapmış, dereotu yese olur sütü demiş...annemde suna abla kızın yaninda da konuşup uzme demiş.. Ona bozulmustur dedi annem.. Hastaneden çıktım, ilk akşam annemler bendeydi.. Annem banyomu yaptrdi yemek yaptilar filan.. Gerçi iyiydim allaha şükür.. Sonra daha annemler gelmedi.. Ben yavas usul evi toparladim, eymenin odasini ayarladim.. Yemek yaptim yavas usul.. Daha bu hafta oturdu evin düzeni.. Eşim annesinde yiyordu bu süreçte.. Neyse annem gelmedi etmedi.. İki gündür hastanedeyim.. Gelmedi.. Çalışıyor annem, hakveriyorum.. Tek evladi ben değilim, digerlerine de yapması gereken sorumluluklari var.. Ama en yanimda olmasi gereken zmn yoktu.. Hemsireler yalniz misin diyor.. Cvp veremiyorum.. Esimin dayisinin kizini cagrdm ayni yastayiz.. Aksam annem 3 saatligine işten cikinca geldi.. Eymenin gazı vardı.. Megerse ayaklari buz kesmiş gazdan yiyemedi bisey yavrum.. Annem farketmese ben anlamiycam.. Sicak ettik ustunu başını.. Butun gece uyudu yavrum.. Insan tecrubeli birini ariyor yaninda.. Annemse gelmemenin yollarini ariyor.. Ben ona en başından dedim ki domates vsvs yapma bana sadece 15 20 gün yanimda kal yeter dedim.. Zaten premature oğlum.. Hicbisey bilmeyince insan daha hata yapıyor.. Dün anneme telefonda kızdım.. Isverenine söyle pzt kizim dogum yapti gelemiyeceğim diye söyle dedim.. Zaten sinirlerim bozuk.. Tek başıma cabalamak çok zor.. Başka zaman yardimini istememki zaten.. Ama şu an ihtiyacim var yani.. Bikac gün önce laf carptim yine gelmemenin hesabini yapıyordu.. Hastaneden çıkınca bozmadm zaten millete karşı annem geliyor diye lanse ettim isinden olmasin şu an ihtiyacim yok zaten eymen gelince ihtiyacim olcak diye düşündüm.. Ama eymen geldiginde de gelmemenin peşinde.. Eğer hastanede eymene baktgmda yanimda olsaydi yavrum şu an benimle olurdu
Eymeni tekrar kuvoze koydular..doktor biraz daha kilo kaybederse tuz yukselir sekeri düşer riske girmeyelim 3 4 gun daha dursun pzt tekrar deneriz dedi... Öyle üzüldüm ki.. Yavrumun kokusunu alip onu tekrar oraya birakmak koydu yüreğime.. Bakamadim evladima.. Annesinin yaninda bile kilo kaybetti.. Hastaneden çıkınca keyfim yerine gelsin diye eşim yemege götürdü beni aglaya aglaya bi hal oldum.. Çok özlüyorum mis kokulumu.. Artik o kadar zor geliyor ki onsuzluk.. Sabretmeye çalışıyorum ama sabır çok zor mesele.. Bugun 20 gün oldu.. Insallah pzt odaya ciktgmzda oğlum kilo alır da evimize döneriz.. Bi daha onu orada birakamam.. İçim elvermiyor artık.. Çok özledim cook
Bu almasi gereken kilo normal kilo.. Dogumdan sonra atilan ödemi çoktan atti eymen.. Yanimdayken 20 30gr veya daha fazla almasi gerekiyor.. O zmn taburcu etcekler.. Başka biseyi kalmadi ins eymenin.. Tek bekledigimiz bu
Canim sanki taze fasulye gaz yapmaz diye biliyorum tecrubeli anneler var gerci burda amaZaten yapcam fasulye ama cok az yemeyi dusunuyorum.. Son fasulye bu.. Daha olmaz heralde.. Bnde taze fasulyeye bayılırım yaadayanamadgm icin aldim valla.. Tek kaçamak bu olcak ins eymeni cok zorlamaz
İlk hastane çıkışı giydirip 2.gun bende kendini daha iyi hissedince resim çekmek için isimli olani giydirecegiz inşallah.Herkese sancisiz gunler olsun insallah.
Arkadaslar bu bebege cogumuzun aldigi isimli hastane cikislarini ilk mi giydireceksiniz yoksa ilk dogar dogmaz normal hastane cikisini mi vereceksiniz?
Doktorla görüştüm bebeğin suyu azalmış sancılar başlamış 3 günde bir gel dedi büyük ihtimalle en geç önümüzde ki hafta içi doğum olur dedi belki cumartesi bile doğum olur dedi. Canım ben doktorla konuştum kabul etmedi kalabildiği kadar kalsın dedi sarılık içinde kalması çok önemliymiş bebek doğunca direk kucağına al kuvez önünde bebeğini bekleme dedi. Adam ben bir risk gördüğüm an hemen alırım gün belirlemeyelim dedi. O öyle diyince acıya katlanırım kanala girse bile sorun olmazmış
İnşallah zamaninda sağlıkla gelir canım benimde salı günü 38 bitiyo inşallah bekler benimkide.Chelzy canım, teşekkür ederim.
Kontrolüm iyi geçti çok şükür.
Bebek azıcıkta olsa kilo almış, yine de az ama olsun...
Yeter ki sağlıklı olsun... Cumartesi tekrar kontrol olacağım, muhtemelen haftaya Salı ya da Çarşamba sezaryen ile alacak ama tansiyonum 14/9 u geçerse yatış yapacağını söyledi.
Amacı 38.haftayı görmek.
Hep yürekler ağızlarda, sağlıkla gelsinler bütün minik kuzular inşallah.
Dr.la konuşup karar verin bence canım o seni yönlendirir inşallah.İyi geceler kızlar sancım arttı bugün acile gittim nst ye bağladılar sancı çıkmadı açılmada yok ama belin çok kötü ve sancılarda çok varDoktor yatış verdi kabul etmedim kendi doktorum yarın gel dedi. Galiba ben sezeryan gününü öne çekicem cuma randevu alıp sezeryan olmak istiyorum. Bebek 38+0 olucak inşallah 3 buçuk kiloyu da geçer Bu kadar ağrıyı belki döner diye çekecem ama umudum kalmadı artık makat geliş hala Kesin sezeryana karar verdiğime göre bu kadar beklememin de anlamı yok
Canım erken doğum yaptığını okuduğumda beri hep dualarimdasiniz Eymen paşa yeterki iyi olsun inşallah pazartesi kilo almış herşey yolunda olur çıkış haberlerini alırız senden, anneler konusundada sanırım bu topikte çoğu kişi aynı dertten muzdarip benim annemde hala köyde fasulyeler olsun son salçaları yapayım derdinde arayıp sormuyo bile bide benden bekliyo hep aramami Rabbim sağlık versin inşallah hepimize güç kuvvet versin bu günleri hayırlısıyla atlatalim evlatlarimizla.Acaba biz rahata alismayalim diye mi böyle yapiyor annelerimiz?? Benim durumu bir bilseniz.. Bir hafta haydarpasada yattim ya, kayinvalidem sezeryan oldugum gun ogrendi.. Cahil insan laf anlatilmaz diye eşimi tembihledim, sürekli konuşur insanin başının etini yer.. Bir de değerler düşünce hep cikcaz eve gitcez diye bekliyorduk eşimle.. Kimseyi telase vermedim.. Bi tek annemler biliyordu onlarda ziyaret saatlerinde geliyorlardi.. Refakatci yasaktı çünkü ameliyat veya operasyon gecirenlerde refakatci oluyormuş.. Rahatca kendi isimi yaptgm için refakatci olmadı.. Sezeryanden sonra çıkana kadar kiz kardesim kaldi benimle.. Sezeryanden sonra 3.gün kayinvalidem ziyarete geldi teşrif etti hastaneye.. Surat 5 karıştı ama.. Meğerse eşim kendi annemi de almıştı hastaneye gelirken yolda süt muhabbeti yapmış, dereotu yese olur sütü demiş...annemde suna abla kızın yaninda da konuşup uzme demiş.. Ona bozulmustur dedi annem.. Hastaneden çıktım, ilk akşam annemler bendeydi.. Annem banyomu yaptrdi yemek yaptilar filan.. Gerçi iyiydim allaha şükür.. Sonra daha annemler gelmedi.. Ben yavas usul evi toparladim, eymenin odasini ayarladim.. Yemek yaptim yavas usul.. Daha bu hafta oturdu evin düzeni.. Eşim annesinde yiyordu bu süreçte.. Neyse annem gelmedi etmedi.. İki gündür hastanedeyim.. Gelmedi.. Çalışıyor annem, hakveriyorum.. Tek evladi ben değilim, digerlerine de yapması gereken sorumluluklari var.. Ama en yanimda olmasi gereken zmn yoktu.. Hemsireler yalniz misin diyor.. Cvp veremiyorum.. Esimin dayisinin kizini cagrdm ayni yastayiz.. Aksam annem 3 saatligine işten cikinca geldi.. Eymenin gazı vardı.. Megerse ayaklari buz kesmiş gazdan yiyemedi bisey yavrum.. Annem farketmese ben anlamiycam.. Sicak ettik ustunu başını.. Butun gece uyudu yavrum.. Insan tecrubeli birini ariyor yaninda.. Annemse gelmemenin yollarini ariyor.. Ben ona en başından dedim ki domates vsvs yapma bana sadece 15 20 gün yanimda kal yeter dedim.. Zaten premature oğlum.. Hicbisey bilmeyince insan daha hata yapıyor.. Dün anneme telefonda kızdım.. Isverenine söyle pzt kizim dogum yapti gelemiyeceğim diye söyle dedim.. Zaten sinirlerim bozuk.. Tek başıma cabalamak çok zor.. Başka zaman yardimini istememki zaten.. Ama şu an ihtiyacim var yani.. Bikac gün önce laf carptim yine gelmemenin hesabini yapıyordu.. Hastaneden çıkınca bozmadm zaten millete karşı annem geliyor diye lanse ettim isinden olmasin şu an ihtiyacim yok zaten eymen gelince ihtiyacim olcak diye düşündüm.. Ama eymen geldiginde de gelmemenin peşinde.. Eğer hastanede eymene baktgmda yanimda olsaydi yavrum şu an benimle olurdu
Eymeni tekrar kuvoze koydular..doktor biraz daha kilo kaybederse tuz yukselir sekeri düşer riske girmeyelim 3 4 gun daha dursun pzt tekrar deneriz dedi... Öyle üzüldüm ki.. Yavrumun kokusunu alip onu tekrar oraya birakmak koydu yüreğime.. Bakamadim evladima.. Annesinin yaninda bile kilo kaybetti.. Hastaneden çıkınca keyfim yerine gelsin diye eşim yemege götürdü beni aglaya aglaya bi hal oldum.. Çok özlüyorum mis kokulumu.. Artik o kadar zor geliyor ki onsuzluk.. Sabretmeye çalışıyorum ama sabır çok zor mesele.. Bugun 20 gün oldu.. Insallah pzt odaya ciktgmzda oğlum kilo alır da evimize döneriz.. Bi daha onu orada birakamam.. İçim elvermiyor artık.. Çok özledim cook
Bu almasi gereken kilo normal kilo.. Dogumdan sonra atilan ödemi çoktan atti eymen.. Yanimdayken 20 30gr veya daha fazla almasi gerekiyor.. O zmn taburcu etcekler.. Başka biseyi kalmadi ins eymenin.. Tek bekledigimiz bu
Maşallah canım kilosuda güzel bence sağlıkla gelsin inşallah.Dün 36+0 da kontrole gittim. Kilosu 2600 2700 civarı dedi. Artık kurtardı kendini Bi bakarsın bu gün Bi bakarsın 2 haftaya dogar ama tahminimce 2 haftaya doğmuş olur dedi. Karnım baya aşağıya indi ama 0 sancı çıkıyor ayöyle yani cok uzun bakmadı zaten canım acıyor alet değdikçe
Ben isimli yaptırmadım ama süslü falan başka aldım bende çantaya hazirlicam birazdan hala kararsızım ilk hangisi olsun diye.Herkese sancisiz gunler olsun insallah.
Arkadaslar bu bebege cogumuzun aldigi isimli hastane cikislarini ilk mi giydireceksiniz yoksa ilk dogar dogmaz normal hastane cikisini mi vereceksiniz?
KV.n ne güzel ilgileniyo seninle canım annende anlar hatasını inşallah gelir biran evvel bu aralar annelerin hepsi pek rahatlar gerçekten sen dinlen iyi olmaya bak.Canım hiç üzülme gerçekten değmiyor... Anca dogurup buyutmuşler... Benim annem çalısmıyor da... Engeli de yok.. Benı aramaya yuzu de yok kayınvalıdem arıyor. Kayınvalıdem de ben geldım kız gercekten cok kotuydu serum bağlamıslar sancısı coktu yatıyor evde dedı.. Dr hastanede yat demış cocuklar ıcın kabul etmemıs. Ben geldım aklın kalmasın dedi. Acaba uzulmus mudur lafa gelince el oğlu el der.. Bak eşim annesiyle mesafeli ama sadece aradı anne ucak biletini alıyorum valizini hazırla 2 saat sonraki ucaga yetıs gerekirse taksiye bin taksi paranı herseyı ben vercem cabuk yetıs dedı. Kadın gık demedi. Oğluna aşırı düşkün oğlu atla dese atlucak cinsten. Kadın gelınce gözleri doldu cunku mesafe olarak annem daha yakın. Benım annem ucakla 1 saat, kayınvalıde ucakla 2 saat.... Neyse ben evde yatıyorum. Sabah kadın geldi evı yarım gun temizledi gıttı kayınvalıde maf ettı kadını ses etmedim... Her işi yaptırdı... Oğlanları servise bindirdi okula yolladı. Yedirdi ıcırdı... Şimdi de yemek yapıyor bana asla kalmayacaksın dedi, karnın çok aşagıda 1 ıkı hafta kalsın bebek yazık buyısın dedı...en azından eşimin aklı rahat etti bır yandan benle mı ugrasa ak bır yandan cocuklarla mı ugrasacak.... Annem benı ve eşimi arayamadım.. Kızkardesım de annem bu kadar ciddi oldugunu anlamamı dedı. Ne yapayım ölmem mi lazım dedım.. Koca kızını bırakamıyor burada ben 2 cocukla koca karnımla dolanıyorum. Senın kardes olarak anne gıt bu kız zor durumda demen lazım dedım. Kadın hala halı temizlik derdinde, halıları sen de alabılırsın temızlıgı de bır kadın tut benden fazla maas alıyorsun bekar sın hala anana mı iş yaptırıyorsun dedım. Yok olmassa ben yollarım dedım... Agır konustum.. Ikınız de rahatınıza düşündünüz dedım. Sen elini sıcak sudan cıkartmıyon dedım aramızda 1 yas var sen tırnagın kırılır dıye bulasık yıkamıyorsun be dedım.. Şimdi bana cidden kötu oldugunu dusunemedık demeyin dedım... İster gelın ister gelmeyin bu kadar evlat ayrımcışıgı olmaz dedım... Agzıma geleni saydım artık yeter ama.... Ben de erkek anneısyım ama cocugum zorda kalacak gelırım , kaynanam da o var... Oğlu ve torunları ıcın gelıyor ama bu sefer kızım rengin bembeyazdı dedi... Akşam çorba yaptı getirdi ılknkez kaynana elinden corba ıctık... Allahtan annen nıye gelmedı fLan sormadı yoksa zaten hassasım kendimi bırakıp aglardım... Senın annen istese özel sektöründe yıllık izni var ızın alıp 3 gun gelebilirdi.... Ama içten gelmeyince bırak yapmasınlar... Şimdi nasıl gelecek merak ediyorum.. Allahtan kaynana am kocasına gelin çok kötu kız ne kalabiliyor ne nefes alabiliyor sen gelme bileti acık bilete dönustır dedı. Sen ya dogumdan bır gun önce gel. Ya da bebek 10 gunluk olsun benı almaya gel 1 gun kal beraber sonerlım dedı.. Kocası da tamam kız rahatca evınde gezsin yatsın demiş ben olsam rahat edemez demiş... Onlar da kıızm bu kadar kotunolduhınubsanmıyordul dedı. Ben de bu haftaya kadar iyiydim okula gıdıp geldım işlerimi yapabiliyorum dedım ama 2 gunde kötu oldum dedım.
Maşallah bebişin kilosu çok güzel suyuna dikkat et yine canım bende normalde hiç su içeyim diyen biri değilim ama hamilelikte maşallah susuz duramiyorum gece gündüz en büyük bardakla içiyorum hep.Dr kontrolünden çıktık şimdi, bebeğimiz 3 kilo olmuş tam. Muane de yaptı normal doğuma bi engel görünmüyor şimdilik dedi. Ama suyu azalmış 4 gün sonra yeniden çağırdı.
Hiç duymadım canım Rabbim şifa versin inşallah.Kızlar herkese merhaba. 1 hafta önce yeğenim dünyaya geldi. Bagırsak genişlemesi varmış. İlaçla tedavi olmazsa ameliyat olması gerekiyomuş. Onda da 12 ay boyunca bagırsakları dışarda yaşayacakmış. Çevrenizde böyle bişey gören duyan var mı. O daha minicik. Çok çaresisiz.
Maşallah kızına canım kilosu gayet iyi bendede hep kasılma oluyo hazırlık için heralde ama benim sezeryan olucak oyüzden bende tedirginim hemen gelmesin diye.bende kontrolden geldim şimdi kızım 3010 gr olmuş ama yanıltabilirmiş 150 gr falan eksik olabilir dedi sancı çıkmadı dokotra size gelene kadar sancı çekiyorum geleceğim gün kesiliyo dedim magnezyum iç kötü olursan dedi bebek artık her an gelebilirmiş hazırlıklı ol daha çok inmemiş ama belli olmazmış
bu arada hemşirelerle görüştüm ne lazım ne alınmalı sordum hepsini anlattılar doğumu anlattı yenidoğan hemşiresi bebek bakımını anlattı neler yapacaklarını falan hepsini söyledi depend pedi hastane için önermiyoruz biz burada veriyoruz zaten dedi hava alması gerekiyor ve sezeryan olursanız dikişler için zor oluyor dedi
Doktora güvenmek çok önemli bebeğin için doğru zamanı bekliyor haklı olarak.Doktoruma aşırı güveniyorum artık sürekli görüşücez o ne zaman istersen o zaman doğum olucak. Beni ikna etti
Açılma yoktu dün benim doktor bakmıyor makat geliş olduğundan direk nst ve utrasyon üzerinden devam ediyor
Suan önce Allaha sonra doktoruma güveniyorum sürekli görüşücez ne zaman alalım derse o zaman doğum olucak belki cumartesi bile doğuma alırım seni dedi onun ellerine bıraktım
Yahu bu annelere bu sene biseyler olduİnşallah zamaninda sağlıkla gelir canım benimde salı günü 38 bitiyo inşallah bekler benimkide.
Dr.la konuşup karar verin bence canım o seni yönlendirir inşallah.
Canım erken doğum yaptığını okuduğumda beri hep dualarimdasiniz Eymen paşa yeterki iyi olsun inşallah pazartesi kilo almış herşey yolunda olur çıkış haberlerini alırız senden, anneler konusundada sanırım bu topikte çoğu kişi aynı dertten muzdarip benim annemde hala köyde fasulyeler olsun son salçaları yapayım derdinde arayıp sormuyo bile bide benden bekliyo hep aramami Rabbim sağlık versin inşallah hepimize güç kuvvet versin bu günleri hayırlısıyla atlatalim evlatlarimizla.
Maşallah canım kilosuda güzel bence sağlıkla gelsin inşallah.
Ben isimli yaptırmadım ama süslü falan başka aldım bende çantaya hazirlicam birazdan hala kararsızım ilk hangisi olsun diye.
Bi taraftan süslü olanı çıkmadan giydirip bende biraz toplarlayip foto çekerken mi giydirsek diyorum.
KV.n ne güzel ilgileniyo seninle canım annende anlar hatasını inşallah gelir biran evvel bu aralar annelerin hepsi pek rahatlar gerçekten sen dinlen iyi olmaya bak.
Maşallah bebişin kilosu çok güzel suyuna dikkat et yine canım bende normalde hiç su içeyim diyen biri değilim ama hamilelikte maşallah susuz duramiyorum gece gündüz en büyük bardakla içiyorum hep.
Hiç duymadım canım Rabbim şifa versin inşallah.
Maşallah kızına canım kilosu gayet iyi bendede hep kasılma oluyo hazırlık için heralde ama benim sezeryan olucak oyüzden bende tedirginim hemen gelmesin diye.
İlk hastane çıkışı giydirip 2.gun bende kendini daha iyi hissedince resim çekmek için isimli olani giydirecegiz inşallah.
Hamilelikten çok yoruldun çok sıkıldın seni cok iyi anlıyorum ilkinde bende ayni senin gibiydim doğsun artik dayanamıyorum diye dayinilacak sirt ağrısını bile kafamda büyüttüm de büyüttüm.ertesi gün karin ağrısını doğum ağrısıdır yetti diye dr a gittim dr da yalan doğru eşi yaşlanmış diyince al sezeryana diye atladim hemen.dogduktan sonra sıkıntı yasamadim ama 2 sene sonra ben acele ettim ya birseyler yilunda gitmeseydi diye kendime itirafta bulundum.
Ne güzel dr engellemiş senin kararin diyip alabilirdi de bebeği.dr guven ve azcik daha sabır lazım.
İnşallah zamaninda sağlıkla gelir canım benimde salı günü 38 bitiyo inşallah bekler benimkide.
Dr.la konuşup karar verin bence canım o seni yönlendirir inşallah.
Canım erken doğum yaptığını okuduğumda beri hep dualarimdasiniz Eymen paşa yeterki iyi olsun inşallah pazartesi kilo almış herşey yolunda olur çıkış haberlerini alırız senden, anneler konusundada sanırım bu topikte çoğu kişi aynı dertten muzdarip benim annemde hala köyde fasulyeler olsun son salçaları yapayım derdinde arayıp sormuyo bile bide benden bekliyo hep aramami Rabbim sağlık versin inşallah hepimize güç kuvvet versin bu günleri hayırlısıyla atlatalim evlatlarimizla.
Maşallah canım kilosuda güzel bence sağlıkla gelsin inşallah.
Ben isimli yaptırmadım ama süslü falan başka aldım bende çantaya hazirlicam birazdan hala kararsızım ilk hangisi olsun diye.
Bi taraftan süslü olanı çıkmadan giydirip bende biraz toplarlayip foto çekerken mi giydirsek diyorum.
KV.n ne güzel ilgileniyo seninle canım annende anlar hatasını inşallah gelir biran evvel bu aralar annelerin hepsi pek rahatlar gerçekten sen dinlen iyi olmaya bak.☺
Maşallah bebişin kilosu çok güzel suyuna dikkat et yine canım bende normalde hiç su içeyim diyen biri değilim ama hamilelikte maşallah susuz duramiyorum gece gündüz en büyük bardakla içiyorum hep.
Hiç duymadım canım Rabbim şifa versin inşallah.
Maşallah kızına canım kilosu gayet iyi bendede hep kasılma oluyo hazırlık için heralde ama benim sezeryan olucak oyüzden bende tedirginim hemen gelmesin diye.
Doktoru ma bıraktım artık canım bakalım o dediği an alıcazMaşallah canım gayet güzel zaten haftada 300-500 arası alacaktır
Güzel geldi bana kilosu ama olası 38-39 larde gelirse diye söylemiştir canım protein muz kaşar peyniri tahin falan güzel kilo aldırıyorHayırlı olsun tarihiniz de Eylül çıkmadan geliyor minnak
Çok şükür canım su her şeye deva
Kendini çok yorma canım enerji geliyor farkındayım ama olsunBir iki kere sancı çıkması beklenir artık yaklaşıyor
Eşinde doğum korkusuna girmiş canım sonrasında geçecektir
38 de gelişimi tamamlanmış oluyor canım istersen bir kaç gün daha bekleyebilirsin 38+3 ya da 4 tam diye bir yazı okumuştum sanki
Olmaz Allahın izniyle canım olursa acil alırlar sezeryana
Avrupa yakasındayım Allah korusun ya hala işe gidiyorum geliyorum
Canım pazartesiye inşallah toparlamış olur kilo alması da hızlıca başlar evinize geçtiğinizde hepsi bitecek inşallah az kaldı
Aynen bende öyle yapıcam o ne derse o artık benim içinCanım daha 2 gün önce arkadaşım normal doğum diye gitti 40 haftalık açılma olmadı sezeryan oldu geldi. Bu işler hiç belli olmuyor. Doktor ne derse onu yağ bende 38+0da sezeryan Olcam inşallah
Valla canım sormadım benim de akşam üzeri çok daha fazla oluyor ayaktayken çok daha iyiyim uzanınca kötü oluyorumSancıların nst de kaç çıktı. Ben aksam çok sancilaniyorum. Ama doktora sabah sekizde gittm en son sabah sancım olmuo. Gün içinde yorulunca akşama bı baslio kivrandirio beni
Kötü olduğumdan sağlıklı düşünemedim haklısın durabildiğim kadar duracaz vicdanımda el vermiyordu doktor zaten bana bırakmadı gerektiği zaman alırız dediBen de bekle diyecektim canim ama etkilememek icin yazmadim kararin buysa diye. Dogum kendisi baslasa dahi sezeryana aliyorlar baslangicinda ve bebegin kendi istegiyle gelmesi vucuda bircok hormon salgilatiyor hem sana hem bebege faydali. Bebek bir şokla anne karnindan alinmiyor kendi de bilerek cikmis oluyor. En bilineni de sutun salgiladigin hormonlardan daha kolay gelir insallah.
B Biravucmutluluk 2 yil once normal dogum yapti. Oda igne vuruluyor.@sisko
Bende igne aspirin kullanuyorum o yuzden mi sezeryan olacak dedi doktorunuz, igne kullanip normal dogum yapan yokmu acababugun kontrolde sorarim bende ne zaman birakcagim igneyi diye,
bizede 38+3 de sezeryanla alalim dedi ama bebegimizin dizleri rahatsiz ve carpik ayak sendromlu o yuzden sezeryan olacak bende bekleyebildigim kadar beklemek istiyorum en azindan nisan gelene kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?