Her ogununde kimyon dök yemegine canim.Sabah yumurtana, sebze yemegine,koftene,etine herseye.Gazini tamamen aliyor.
Yogun bakimda kuvozde ustune kiyafet giydiriyolar mi bir de yoksa sadece bezle mi duruyolar? Bizimkiler de kalabilirler bir sure ya merak ettim.
Benim ağlama haftam geçti ama ağlayalım diyorsan katılırım bendeKafa kafaya verip ağlayalımbende bu ara aglamaya yer arıyorum zaten .
Ben de ne annemden ne kv den bir beklentim yok Allah nasip ederse normal doğum yaparım inşallah da hemen toparlanirim diyorum. Şimdi eşim görevde diye annem ve babam yanıma geldi kimse yalnız kalmamı istemiyo çünkü ilk aylarim kanamalı geçmişti ve yalnızdım. Doğumdan bir hafta sonra annemler evlerine dönerler kv kp gelir onlar da bi hafta kalır sonra yavrumla baş başa kalırım.Kızlar o kadar gözünüzde büyütmeyin, doğum sonrası bir hafta annem kaldı, bir hafta kv ikinci hafta kimsenin kalmasına gerek de yoktu hatta. Gece kalkıp kendim alıp emzirip yatırıyordum ikinci günden, kendi başınıza yapmak daha iyi, bağ daha iyi kuruluyor.
Şimdi de oğlum sabah okula gidiyor erken kalkıp ona kahvaltı hazırlıyorum, çocuklu evin işi, çamaşırı bitmiyor. Geçen hafta ishali hatta. Bilmiyorum kimsenin yardımına ihtiyaç duymadım. Annelerin de kendine göre işleri var. Kızmayın boşuna.
bursa acıbadem hastanesi canım. orda baya ilgileniyorlarmış hatta gece rahat uyumak istersen bebeği alıyorlarmış yanından sadece emmeye getiriyorlarmışHangi hastane canm. Benim ilk doğum yaptığım yerde hemşireler ilk bebeği giydirip nasıl emzircegimi anlattılar sonra ortadan kayboldular
Canım bugünlere de şükürSadece bezle kaliyorlar.. Bizden bebek bezi istediler ama niyeyse 1 numara istediler.. Bebek bakim ortuleri varya alt degstrmek için kullan at olanlardan ondan istediler.. Başına şapka istiyorlar.. Bebek yağı.. Başka bisey gelmedi aklima.. Eşim almisti bunlari.. Tabi biz hala götürüyoruz bunlardan surekli uzun kaldığı için
Sadece bezle kaliyorlar.. Bizden bebek bezi istediler ama niyeyse 1 numara istediler.. Bebek bakim ortuleri varya alt degstrmek için kullan at olanlardan ondan istediler.. Başına şapka istiyorlar.. Bebek yağı.. Başka bisey gelmedi aklima.. Eşim almisti bunlari.. Tabi biz hala götürüyoruz bunlardan surekli uzun kaldığı için
Canım senin meleklerin kaç haftalık oldular1 numara mi ? Hadi ya.Ben de primanin 0 numarasini aldim bir paket hatta esime birkac tane daha alalim,yetmez bu dedim ama almiyim o zaman.Kac numara isterlerse o kadar aliriz.Kullan - at alt acma da var primanin almistim.Onu da koyayim valize o zaman. Bebek yagi ne alaka acaba.Baglanti kuramadim nedense.
Lohusalikta kalabalığı hiç istemiyorsun, şu kalabalık gitse de çekirdek ailemle başbaşa kalsam diyor insanBen de ne annemden ne kv den bir beklentim yok Allah nasip ederse normal doğum yaparım inşallah da hemen toparlanirim diyorum. Şimdi eşim görevde diye annem ve babam yanıma geldi kimse yalnız kalmamı istemiyo çünkü ilk aylarim kanamalı geçmişti ve yalnızdım. Doğumdan bir hafta sonra annemler evlerine dönerler kv kp gelir onlar da bi hafta kalır sonra yavrumla baş başa kalırım.Mizaç olarak hiç naz yapan ya da başkalarından bişey bekleyen bi insan olmadım , hamilelikte de çok duygusal olmadım ama lohusayken nasıl olurum bilmiyorum eşime her zaman anneler on kaplan gücündedir diyorum eğer lohusalıkta içimdeki kaplanı görürse herkes şok olacak
Canım hiç üzülme gerçekten değmiyor... Anca dogurup buyutmuşler... Benim annem çalısmıyor da... Engeli de yok.. Benı aramaya yuzu de yok kayınvalıdem arıyor. Kayınvalıdem de ben geldım kız gercekten cok kotuydu serum bağlamıslar sancısı coktu yatıyor evde dedı.. Dr hastanede yat demış cocuklar ıcın kabul etmemıs. Ben geldım aklın kalmasın dedi. Acaba uzulmus mudur lafa gelince el oğlu el der.. Bak eşim annesiyle mesafeli ama sadece aradı anne ucak biletini alıyorum valizini hazırla 2 saat sonraki ucaga yetıs gerekirse taksiye bin taksi paranı herseyı ben vercem cabuk yetıs dedı. Kadın gık demedi. Oğluna aşırı düşkün oğlu atla dese atlucak cinsten. Kadın gelınce gözleri doldu cunku mesafe olarak annem daha yakın. Benım annem ucakla 1 saat, kayınvalıde ucakla 2 saat.... Neyse ben evde yatıyorum. Sabah kadın geldi evı yarım gun temizledi gıttı kayınvalıde maf ettı kadını ses etmedim... Her işi yaptırdı... Oğlanları servise bindirdi okula yolladı. Yedirdi ıcırdı... Şimdi de yemek yapıyor bana asla kalmayacaksın dedi, karnın çok aşagıda 1 ıkı hafta kalsın bebek yazık buyısın dedı...en azından eşimin aklı rahat etti bır yandan benle mı ugrasa ak bır yandan cocuklarla mı ugrasacak.... Annem benı ve eşimi arayamadım.. Kızkardesım de annem bu kadar ciddi oldugunu anlamamı dedı. Ne yapayım ölmem mi lazım dedım.. Koca kızını bırakamıyor burada ben 2 cocukla koca karnımla dolanıyorum. Senın kardes olarak anne gıt bu kız zor durumda demen lazım dedım. Kadın hala halı temizlik derdinde, halıları sen de alabılırsın temızlıgı de bır kadın tut benden fazla maas alıyorsun bekar sın hala anana mı iş yaptırıyorsun dedım. Yok olmassa ben yollarım dedım... Agır konustum.. Ikınız de rahatınıza düşündünüz dedım. Sen elini sıcak sudan cıkartmıyon dedım aramızda 1 yas var sen tırnagın kırılır dıye bulasık yıkamıyorsun be dedım.. Şimdi bana cidden kötu oldugunu dusunemedık demeyin dedım... İster gelın ister gelmeyin bu kadar evlat ayrımcışıgı olmaz dedım... Agzıma geleni saydım artık yeter ama.... Ben de erkek anneısyım ama cocugum zorda kalacak gelırım , kaynanam da o var... Oğlu ve torunları ıcın gelıyor ama bu sefer kızım rengin bembeyazdı dedi... Akşam çorba yaptı getirdi ılknkez kaynana elinden corba ıctık... Allahtan annen nıye gelmedı fLan sormadı yoksa zaten hassasım kendimi bırakıp aglardım... Senın annen istese özel sektöründe yıllık izni var ızın alıp 3 gun gelebilirdi.... Ama içten gelmeyince bırak yapmasınlar... Şimdi nasıl gelecek merak ediyorum.. Allahtan kaynana am kocasına gelin çok kötu kız ne kalabiliyor ne nefes alabiliyor sen gelme bileti acık bilete dönustır dedı. Sen ya dogumdan bır gun önce gel. Ya da bebek 10 gunluk olsun benı almaya gel 1 gun kal beraber sonerlım dedı.. Kocası da tamam kız rahatca evınde gezsin yatsın demiş ben olsam rahat edemez demiş... Onlar da kıızm bu kadar kotunolduhınubsanmıyordul dedı. Ben de bu haftaya kadar iyiydim okula gıdıp geldım işlerimi yapabiliyorum dedım ama 2 gunde kötu oldum dedım.
Canım senin meleklerin kaç haftalık oldular
Bakamadım diye düşünme hiç. Niye bakamayasın, Prametüre doğdu bebeğin, elinden geleni yaptın sen, bak vermemiş kilo en son kontrolde. Pazartesi gününe kadar toparlar tamamen, evinde olunca daha rahat bakacaksınInsana oyle tuhaf geliyor ki.. Kaynanama tonlarca laf ediyorum esim bisey demiyor.. Dese kendi annen ilgilenmiyor bnm annemden bekliosun bi de ne diycemi bilemem.. Oyle ama kaynana el diyoruz kendi annemiz de boyle yapinca zoruna gidiyor insanın.. Ben öyle anneci biri de degilim.. Her işimde ille annem olsun da demem.. Mecbur kalmadikca bisey istemem.. Ama anla be halimden.. Bakamadm işte eymenesbh telefondaben olsam noolcakki yine doktor ne diosa onu yapcaz diyo.. Ha olmusum ha olmamisim diyo.. O kadar doldum ki basladm saymaya bnde.. Bu zmna kadar ihtiyacm olmadi kendi isimi kendim gördüm.. Kimseyede gelmedgni belli etmedim.. Ama bu sefer ihtiyacm oldu ama sen gelmemenin pesindesin dedim.. Belki bi hafta ihtiyacim olcak sana bi hafta tolere eder isverenlerin dedim.. Cok uzuldum ama.. Tmm annem eymenin tekrar girmesinin sorumlusu degil.. Ama insan evladinin torununun yaninda olur.. Çok kirildim.
1 numara mi ? Hadi ya.Ben de primanin 0 numarasini aldim bir paket hatta esime birkac tane daha alalim,yetmez bu dedim ama almiyim o zaman.Kac numara isterlerse o kadar aliriz.Kullan - at alt acma da var primanin almistim.Onu da koyayim valize o zaman. Bebek yagi ne alaka acaba.Baglanti kuramadim nedense.
Bakamadım diye düşünme hiç. Niye bakamayasın, Prametüre doğdu bebeğin, elinden geleni yaptın sen, bak vermemiş kilo en son kontrolde. Pazartesi gününe kadar toparlar tamamen, evinde olunca daha rahat bakacaksın
Herkese sancisiz gunler olsun insallah.
Arkadaslar bu bebege cogumuzun aldigi isimli hastane cikislarini ilk mi giydireceksiniz yoksa ilk dogar dogmaz normal hastane cikisini mi vereceksiniz?
Dr kontrolünden çıktık şimdi, bebeğimiz 3 kilo olmuş tam. Muane de yaptı normal doğuma bi engel görünmüyor şimdilik dedi. Ama suyu azalmış 4 gün sonra yeniden çağırdı.
Sabah akşam havuç suyu iç ve bol su içmeye dedi.
Boynunda yine 1 kordon dolanmış halde, bu da normal doğuma engel değilmiş.
nst de hiç sancım çıkmadı 15 civarındaydı. Bakalım nasıl bir süreç olacak, elimde su şisesii geziyorum.
Herkese sancisiz gunler olsun insallah.
Arkadaslar bu bebege cogumuzun aldigi isimli hastane cikislarini ilk mi giydireceksiniz yoksa ilk dogar dogmaz normal hastane cikisini mi vereceksiniz?
Dr kontrolünden çıktık şimdi, bebeğimiz 3 kilo olmuş tam. Muane de yaptı normal doğuma bi engel görünmüyor şimdilik dedi. Ama suyu azalmış 4 gün sonra yeniden çağırdı.
Sabah akşam havuç suyu iç ve bol su içmeye dedi.
Boynunda yine 1 kordon dolanmış halde, bu da normal doğuma engel değilmiş.
nst de hiç sancım çıkmadı 15 civarındaydı. Bakalım nasıl bir süreç olacak, elimde su şisesii geziyorum.
Son cümlene gülücük koymak istedim ama kırmamak için koymadım haklı bi isyan olmusBebeğinle evine gelip kontrol sonrası sarilik için kuveze koyup ellerin boş kalinca beynimden vuruldum.en dogru karar sabretmek biraz daha diren .bana emmeyen çocuğa mama verdirmediler sariliktan 1gece kuvezde kaldi.eve geldim sabaha kadar agladim ve evdeki herkesi kovdum sizin yüzünüzden diye.evde çocuk yok kaynanam gece kalayimmi diyor.ulan çocuk yok ortada ben seni napiyim.
İnşallah pzt gunu geliriz evimize.. Ama niyeyse bakamadm gibi geliyor.. Evde daha rahat ederim tabi.. Hastane odasi buz gibiydi hattayavrum belki de ondan usudu ayacıklari
Ay onu istemem gözümün önünde olsun kuzumbursa acıbadem hastanesi canım. orda baya ilgileniyorlarmış hatta gece rahat uyumak istersen bebeği alıyorlarmış yanından sadece emmeye getiriyorlarmış
Canm bebeğe masaj yapiolardir. Biz kışın duştan sonra bebek yağıyla yazın bebek losyonuyla masaj yaptık hem gazı olmasin diye hem vücut nemlensin diye.Bebek yagi ciltleri filan kuruyo sanki ondan gibime geldi.. Eymenin bacaklarinda bazi yetler kuru gibi geldi bana.. Yinede bilemedim.. Yarılamislardi bebek yagini valla.
Annem, ablam doğum yapınca bebeğe masaj yapıcaz diye götürmüş hemşireler, hastane de acıbadem yine. Kaçırılır diye korkmuş gitmiş takip falan etmişAy onu istemem gözümün önünde olsun kuzumben ilk bebeğimde annem ve eşim uyudu ben sabaha kadar gözümü kirpmadim bebegimi izledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?