2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Ne bileyim canim valla ya.Zaten 30 a kdar karnim gayet buyuktu ama simdi gobek oyle buyuk te degil 34 haftayi ve ikizleri baz alirsak.Tamam 1.80 boyum var ortalama boyda olsaydim belki daha buyuk dururdu karnim ama Top gibi bisey sadece.Uzuntuden ucuk cikti dudagimda 2 gunde.Simdi tatli yaptirdim.Hergun yicem bakalim ne bulursam doguma kadar.

Annem, ablam doğum yapınca bebeğe masaj yapıcaz diye götürmüş hemşireler, hastane de acıbadem yine. Kaçırılır diye korkmuş gitmiş takip falan etmiş kapıda beklemiş
Valla iyi yapmışlar ben paronayagim bu konularda müge anlı çok izlediğim için.

Artık bir saate bile katlanılamıyor balon gibi şiştim iki adım atınca nefessiz kalıyorum resmen. Balkonda kesmez ki Allah hepimize yardım etsin inşallah
bugün soracaktım doktora nstden sonra sorarım dedm nstye giremedm . nikâh vardi yakınımızın onu unutmuşuz birde sahittim apar topar çıktık yarin yine gidicem alırlarsa insallah.

Valla hiç üzülmeye değmez.. O nasıl laf ben olsam da olmasam da drun dedıgı olur. Ben ilk bebegıme 3 gun altını degısemedım korkudan... Senın ilk bebegın ve deneyimin yok... Ben 2.de o kadar becerikliyim ki şimdi degıl 3 5 tane dogurcam ayaga kalktım mı kimseye ihtiyacım olmaz. Ama senın kuzu erken geldi. Bu anane ıcın daha dayanılmaz bırsey. 1 hafta ızın alabilirdi. Ben dün psikolojik olarak cok kotıudum sanırım sancı ın artması da bu yüzdendir. Ne zMan kv geldi cocuklar güvende dedim,rahatladım..cunku evde yatıp 2 kucuk erkek cocugunu hadı odanızda oynayın demek olmuyor. Tam keşfetme zamanları Allah korusun herseyı yapabilirler.. Anneme daha mesafeli olmaya karar verdım, zaten tüm cocuklugumu gözden gecırdım. Annemın hıc sarılıp optugunu hatırlamıyorum. İlkokuldan uni bitene kadar 80 alsam nıye 90 almadın. Niye şunu yapmadın. Kadın hayatta olmadıgı her seyı benden bekledi. Kendı ıstedıgı komsu sunun oğlu drla evlenmedıgım ıcın eşim gıbı adama bıle zamanında iş gucsuz bes parasız varıyorsun bıle demişti... Keşke zamanında cvbını verseymişim. Anneme aşırı kırgınım, zamanla umarım geçer. Ama bundan sonra artık sadece kendi ailemi eşim ve cocuklarımı düşüneceğim... Eşim gıbı yapmak lazım, annesigıle zamanında kırılmıs, kadında farkında hatasının oğlunun gözumun ııxnw bakıyor.. Evlat demekki oğlu sevıyor dıye mantı açıp büktü... Çok da yaptı dolaba attı... Yarın da oğlum şunu sevıyor onu yapayım dıyor.... Bize soran yok ama olsun allahtan ben de cok severim. Tek yapsın da yiyelim... Yani annesini dogru dizgin arayıp sormaz kadın benı arayıp sorar. Ben derim barı haftada bır ara annen bak derim... Ben hergun ıkı kere ararım.. Kadın dün resmen sohbet etmek ıcın oğluyla sacma sapan onu bunu herkesı herseyı anlattı. Oğlu he hı tamam kısa cumleler kurdu. Ayıp dedım annenle bıraz sohbet et dedım.. Bızım ıcın geldi dedım mecbur gelecek diyor hele bır gelmesin dedı. Ne yapacaksın dedım gelmeyedebılırdı.

Yahu bu annelere bu sene biseyler oldu hepsi kendi derdine düşmüş. En iyisi biz tarlada doguralim göbek bağını da tırpanla falan keselim kimseye yük olmayalım
Bence kendileriyle kiyasliyorlar bizim zamanimizda kimse bize bakmadi falan diye

Gunde 2 tane kullaniyorum canm..korkuyorum elimde degil dua edin lutfen hepimiz hayirlisiyla atlatalim
kizimda bende cok korkuyordum nasil hemde bu kez daha rahatım nedense igne konusunda ama bn tek doz yapıyorum.

MERhaba kızlar benim de bugün muayenem vardı, az da olsa kızımın yüzünü görebildim sonra eliyle kapattı bizim de kilosu çok iyi değil sanki 2900 ama takmıyorum sağlıklı olsun da napalım. Çatı muayenesi de o kadar kısa sürdü ki. Çok acımadı da. Normal Doğuma müsaitmiş çatım çok şükür. O çatal gibi şeye yatırmadan yaptı çatı muayenesini daha iyi oldu Pazar günü 38. Hafta bitiyor. Artık ne zaman gelmek isterse meleğim bu arada babaları burda da almıyorlarmış Doğumhaneye.

Benım ilk bebek tüp bebekti hep kanama dusuk tehditi erken dogum rıskı hersey vardı... 9 ay yattım. 33 mu 34 mu ne bebek 3200 gramdı. Dr bu bebek cok buyuk fazla yeme sadece protein agırlıklı ye ekmek pilav asla yok. Zaten 9 ay boyunca bulgur pilavı bıle 3 kasıbı gecmedi.. Pırınc asla yok... Ben yatmama 0 harekete ragmen doguma 10 kg ile gırdım... Bulantım yoktu ama dikkat ettim.. 34 ten sonra hep protein yedım dıet yapar gıbı sabah 1 yumurta ince dilim peynir süt ekmek yok oğle protein aksam protein. Bebegım 40 hafta dogdu 3500 kg ala ala 6 haftada 300 gram almıs.. Ben bunu sımdıkı dra deyince öyle şey mi olur zaten tup bebek dıye madem sezaryan yapacak neden bebegın buyumesıne engel olmus dedı. Bebegın tam kg alacak haftalarında sen ac kalmışaın dedı. Şekerin yok senın herseyı ye hele kahvaltıda mutlaka karbonhidrat al beyaz ekmek yeme tam tahıllı ye dedı... Ben ki ilk 6 ay yogun bulantı yasadım hep kustum... 6 kg verdım. Sımdı bulantım yok istersem 30 kg alayım bulantım yoksa yerim... Gayette iyi yiyorum.. Zaten senın kesın seAryandır sekerı yoksa bol bol herseyden ye.. 13 kg ikiz hebelıhe nerede fazla.... Mıllet tek bebekte 15 20 alıyor... Ben hep 10 kg aldım. Sanırım bund da öyle olacak drum artık tartmıyor bıle..... Aşırı kglularda kontrollü gidiyorum dedı... Şeker yoksa baska sorun yoksa neden gebe kadın dıet yapsın dıyor.. Valla ye arkadasım zaten dogduktam sonra bak göreceksin agzına lokma atmaya zamanın olmayacak

Ne güzel eşin elini tutar sancı çekerken masaj yapar. Normal doğum yapsaydim sancı odasında eşimden başka kimseyi istemezdim heralde . O kadar çok sırt bel ağrısı çekiyorum ki geceleri eşim masaj yapınca sanki elinde bı sihir öyle iyi gelio ki. Hayırlı kolay bı doğum olsun inşallah cnm

En az bir bir buçuk sene sıcak çay içmedim sıcak yemek yemedim yemeğe oturmadan önce mutlaka iyice emzirirdim doyururdum sofraya oturduğum an memeye yapisirdi aç gibi . Ne zaman eşim sofradan kalkar. Ben tek kalırım yemeğim buz olur o zaman bırakırdı beni . Tabi benim iştahım kaçardı. İlk gebelikte 18 kilo aldım bebeğim bir buçuk yaşına gelmeden 23 kilo verdim . Uykusuzluk emzirme bol su içme sayesinde. Her şeyi yedim emzirirken ama çok su içmek ve emzirmek çok yaradı hem bana hem bebeğe. Ama ne zaman emzirmeyi bıraktım çok hızlı kilo aldım o ara spora gidip kilomu muhafaza altına almaliydim düşünemedim. Şimdi yaklasik14 kilo aldım inşallah emzirirken veririm. İki cocukla maroton daha yoğun olcak tabi

Aynen bende emzirirken kilo verdim. Zaten çocuklar yemeğe oturduğun an ağlarlar. Kv hep önce kendin ye, sen yiyeceksin ki süt olsun o da yesin. Biraz beklesin derdi. Ama anne yüreği işte dayanamazdım. Yemeğim hep soğuk olurdu.
Ne zaman ki emzirmeyi bıraktım kilo almaya başladım bende. Çünkü emzirirken yediğini yakıyor vücut. Emzirmeyi bıraktığın an aynı oranda yemeye devam edince kilo olarak dönüyor

Kızlar bebek karnımda toplanıyor sürekli bi yerlere.. acayip kasılma halindeyim. Belim ağrıyor zaten. Sizde de benzer şikayetler var mı
Evet onu yapıyor sık sık. Bel ağrısı yapıyor. Hatta dalağoım falan da ağrıyor o zaman da. Elimle okşuyorum toplandığı yeri, biraz yürümeye falan çalışıyorum. Bazen işe yarıyor

Kızlar bebek karnımda toplanıyor sürekli bi yerlere.. acayip kasılma halindeyim. Belim ağrıyor zaten. Sizde de benzer şikayetler var mı

Benzerlerini gectim fazlasi bile var sana hangisi lazim hangisini verelim

Artik durumu espriye vuruyorum. Baktim ahlana vahlana gecmeyecek cekecegiz artik. Zaten biliyorsunuz hamilelikse her sey normal

bencede motivasyonunuzu düşürmeyin arkadaşlar. hastanede 1 gün ablam.kaldi 2 gun de annem evde kaldı toplamda 3 gun bakıldm. hastanede ve eve geldiğim ilk gun yardıma ihtiyacım vardı yalan yok ama som gun annem hc bisi yapmadı yemek bulaşık bu kadr oda dinlenim diye onlarida yapardm yani . smdiden moralinizi bozmayin o minikler icin oyle hızlı toparlaniyorsunuz ki :)

Aynen önce anne doycak ki bebeği beslesin.

Ekmekte ye sen bence

Benzerlerini gectim fazlasi bile var sana hangisi lazim hangisini verelim

Artik durumu espriye vuruyorum. Baktim ahlana vahlana gecmeyecek cekecegiz artik. Zaten biliyorsunuz hamilelikse her sey normal
Belimin ağrısından yüz ifadem degio eşim noldu diyo belim agrio dedim. He tamam o zaman dio sürekli belim ağrıdigi için normal sayiyoz artk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…