Evet onu yapıyor sık sık. Bel ağrısı yapıyor. Hatta dalağoım falan da ağrıyor o zaman da. Elimle okşuyorum toplandığı yeri, biraz yürümeye falan çalışıyorum. Bazen işe yarıyor
Valla ben şimdiden her iki tarafa da benim işime çok karışır müdahale ederseniz hepiniz artık evinize gidin derim diye söylemiştimLohusalikta kalabalığı hiç istemiyorsun, şu kalabalık gitse de çekirdek ailemle başbaşa kalsam diyor insanBende öyle olmuştu yani. Hatta kv me anne ben artık iyiyim gelmene gerek yok demiştim.
Onlar miniminnacik ama güçlü minişler. Rabbim sana da evlatlarına da sağlık sıhhat versin34+4 üm ama kilolari az.Gelisim geriliyor 31. Haftadan beri gittikce.Haftaya sali kontrolum var ozamana kadar dayanirlrsa ve yine almazlarsa kilo alabilir doktor minişlerimi.
Benzerlerini gectim fazlasi bile var sana hangisi lazim hangisini verelim
Artik durumu espriye vuruyorum. Baktim ahlana vahlana gecmeyecek cekecegiz artik. Zaten biliyorsunuz hamilelikse her sey normal
Bende de var fazlası bel sırt kasık ağrısı hatta ayak yanması
Sırt ağrısını iki aydır had safhada yaşıyorum öylemi nefes alirken ciğerlerim acio sanki çok kötü sade maden suyu masaj biraz fayda edioAynisi canim sorma. Kasik ve bel agrisini gebelik basindan beri cekiyordum asagi yukari. Ama artik cok normal geliyor. Kazara agri hissetmesem o zaman anormal gelecek bir seylersirt ayrisi yeni cikti ama son 1 1.5 aydir var. Diger agrilarla yatiliyordu ama sirt agrisiyla yatmak mumkun degil ne yone donsen agriyor
Aynisi canim sorma. Kasik ve bel agrisini gebelik basindan beri cekiyordum asagi yukari. Ama artik cok normal geliyor. Kazara agri hissetmesem o zaman anormal gelecek bir seylersirt ayrisi yeni cikti ama son 1 1.5 aydir var. Diger agrilarla yatiliyordu ama sirt agrisiyla yatmak mumkun degil ne yone donsen agriyor
Yaa ben de başta korkuyodum ya çocuğumu alıp gotururseler falan diyeAnnem, ablam doğum yapınca bebeğe masaj yapıcaz diye götürmüş hemşireler, hastane de acıbadem yine. Kaçırılır diye korkmuş gitmiş takip falan etmişkapıda beklemiş
Canım artık bebekler büyüdü ölçüm yapmak oldukça zor doktorlar içinde . Sen içini rahat tut sağlıkla gelsin inşallahHanımlar bugün kontrolüm vardı önce 2600 dedi sonra 2400 dedi . 1 ay önce acil 2400 demişti 2 hafta önce dogumhanede acil de bakmışlardı 2400 demişti doktorum ama acil yanlış ölçebilir demişti. Geçen hafta kontrolümde 2400 demişti e şimdi de 2400 dedi. Sorun nerde kidoktorum sıkıntı yapma kiloyu diyorAma kurtulamadık 2400 den
Canım bi akrabamız var prof. Beni aradı kaç kilo aldın vs diye konuştuk ikiz gebeliklerde 18 kiloya kadar normal demişti . Doktor muhtemelen tekli gebeliğe alışık ağız alışkanlığı ile söylemiştir . Zararlı şeyler yemediğin sürece her şeyi ölçüyle ye. Hele ki uzun boyluysan yapiliysan hamilelik öyle diyet yapılacak bi vakit değil sekerin değerlerin normalse ye gitsin .Ayni sey benimde aklima geldi.Acaba krbonhidrat mi yemiyorum dedim.Hatta artik ekmek yemege basladim zaten,makarna,kek yiyorum.Tatli da yaptirayim bari kayinvalideye.Muzlu sut iciyorum.Hic boyle sorun olacagini tahmin etmezdimResmen varsin bende kilo alayim yeter ki biraz alsinlar diyorum.Doktor korkuttu beni 13 kilo almissin cok ekmegi tamamen kes dedi.34 bitiyor 14 kilo aldim.keske 20 kilo almis olsaydim da bebeklerim 2nin ustu olsaydi..
kizlar bugün kontrolüm vardi tam 34+0 2250 gram 46 cm oğlus. bası aşağıda normal doguma uyumlu dedi nstde istedi ama çekilemedim hastaneden çıktık hemen nikaha yetişmek icin :). sabah ac karnına kan tahlili vermiştim saglik ocağında sonuçları yarin alicam. ve bugün gebe okuluna gittim cok guzel gecti bn 37.haftadan sonra pilatese gitcez diye anlamıştım ama geç bile kalmisim yarin 10 da pilates icin gidicem . evdede yaparsin ayni hareketleri günlük dediler :) gebe okulunda ortam cok guzeldi insallah sizlerinde hastanelerinde vardir . bu hafta ck gerekli bilgiler alamadm cunku ilk aylardan falan bahsedildi ama haftaya persembe nefes egzersizleri ve dogum agriyla bas etme yontemleri hakkinda konusucakmisiz:)
Benim de geçen hafta 2300 demişlerdi, dün detaylı ultrasonda 1900 dedi uzman..ben sorunca doktor makinalar farklı ölçebilir önemli olan fark değil, gelişiminin uyumlu olmadı dedi.Hanımlar bugün kontrolüm vardı önce 2600 dedi sonra 2400 dedi . 1 ay önce acil 2400 demişti 2 hafta önce dogumhanede acil de bakmışlardı 2400 demişti doktorum ama acil yanlış ölçebilir demişti. Geçen hafta kontrolümde 2400 demişti e şimdi de 2400 dedi. Sorun nerde kidoktorum sıkıntı yapma kiloyu diyorAma kurtulamadık 2400 den
Valla hiç üzülmeye değmez.. O nasıl laf ben olsam da olmasam da drun dedıgı olur. Ben ilk bebegıme 3 gun altını degısemedım korkudan... Senın ilk bebegın ve deneyimin yok... Ben 2.de o kadar becerikliyim ki şimdi degıl 3 5 tane dogurcam ayaga kalktım mı kimseye ihtiyacım olmaz. Ama senın kuzu erken geldi. Bu anane ıcın daha dayanılmaz bırsey. 1 hafta ızın alabilirdi. Ben dün psikolojik olarak cok kotıudum sanırım sancı ın artması da bu yüzdendir. Ne zMan kv geldi cocuklar güvende dedim,rahatladım..cunku evde yatıp 2 kucuk erkek cocugunu hadı odanızda oynayın demek olmuyor. Tam keşfetme zamanları Allah korusun herseyı yapabilirler.. Anneme daha mesafeli olmaya karar verdım, zaten tüm cocuklugumu gözden gecırdım. Annemın hıc sarılıp optugunu hatırlamıyorum. İlkokuldan uni bitene kadar 80 alsam nıye 90 almadın. Niye şunu yapmadın. Kadın hayatta olmadıgı her seyı benden bekledi. Kendı ıstedıgı komsu sunun oğlu drla evlenmedıgım ıcın eşim gıbı adama bıle zamanında iş gucsuz bes parasız varıyorsun bıle demişti... Keşke zamanında cvbını verseymişim. Anneme aşırı kırgınım, zamanla umarım geçer. Ama bundan sonra artık sadece kendi ailemi eşim ve cocuklarımı düşüneceğim... Eşim gıbı yapmak lazım, annesigıle zamanında kırılmıs, kadında farkında hatasının oğlunun gözumun ııxnw bakıyor.. Evlat demekki oğlu sevıyor dıye mantı açıp büktü... Çok da yaptı dolaba attı... Yarın da oğlum şunu sevıyor onu yapayım dıyor.... Bize soran yok ama olsun allahtan ben de cok severim. Tek yapsın da yiyelim... Yani annesini dogru dizgin arayıp sormaz kadın benı arayıp sorar. Ben derim barı haftada bır ara annen bak derim... Ben hergun ıkı kere ararım.. Kadın dün resmen sohbet etmek ıcın oğluyla sacma sapan onu bunu herkesı herseyı anlattı. Oğlu he hı tamam kısa cumleler kurdu. Ayıp dedım annenle bıraz sohbet et dedım.. Bızım ıcın geldi dedım mecbur gelecek diyor hele bır gelmesin dedı. Ne yapacaksın dedım gelmeyedebılırdı.
En az bir bir buçuk sene sıcak çay içmedim sıcak yemek yemedimyemeğe oturmadan önce mutlaka iyice emzirirdim doyururdum sofraya oturduğum an memeye yapisirdi aç gibi . Ne zaman eşim sofradan kalkar. Ben tek kalırım yemeğim buz olur o zaman bırakırdı beni . Tabi benim iştahım kaçardı. İlk gebelikte 18 kilo aldım bebeğim bir buçuk yaşına gelmeden 23 kilo verdim . Uykusuzluk emzirme bol su içme sayesinde. Her şeyi yedim emzirirken ama çok su içmek ve emzirmek çok yaradı hem bana hem bebeğe. Ama ne zaman emzirmeyi bıraktım çok hızlı kilo aldım o ara spora gidip kilomu muhafaza altına almaliydim düşünemedim. Şimdi yaklasik14 kilo aldım inşallah emzirirken veririm. İki cocukla maroton daha yoğun olcak tabi
Eymen eve gelsin bı yapissin memeye o zaman görcen kilo vermeyiBen 11 kilo vermişim.. Eylulun 12sinde tartilmistim.. 12 günde 11 kilonormalde hayatta veremem daha doğrusu hayal dahi edemem bu kiloyu.. Bugun yine tartildim ayniyim.. 3 kilo daha verirsem evlenirkenki kiloma doncem.. Ama benim perhiz yemem ve bol su icmem etkili oldu.. Bi de evdeyken aşırı hareketliydim.. Sürekli iş cikariyordum kendime.. Daha yeni evi oturttum yerine.. Yikadgm camasirlarin haddi hesabi yok.. Ütü vsvs her gun bisey yapa yapa evi duzene soktum.. Süt sagmak kilo verdiriyor mu bilemiyorum ama şu 11 kilo benim için hayaldi.. Ins böyle devam eder az biraz daha versem bisey istemem
Eymen eve gelsin bı yapissin memeye o zaman görcen kilo vermeyiha bu arada bırak ütü yapmayı çamaşır yıkarken acilleri on plana alıcaksın
Bugün o kadar çok sinirlerim bozuldu ki saatlerce nefes bile almakta zorlandım ağlamaktan. En sonunda mideme kramplar girdi ve kustum
İş yerimizde 2 senedir beraber çalıştığımız ve benim doğumda güvenip onlara emanet edeceğimi bildiğim insanlar ayrılacaklarını söylediler.
Doğuma kalmış 2 hafta ben iş düzenimi nasıl oluştururum yeniden, bu kadar düşüncesiz nasıl olur bir insan. Ben çocuk m doğurayım yoksa işe mi gideyim. Eşim benden bağımsız başka bir iş yerinde çalışıyor, her şey mahvoldu
İnsanlara ne açıklama yapacağım nasıl toparlayacağım bilmiyorum, yediğim şu haksızlıkla Allaha havale ediyorum....
Canim cok kotu bir olay yasamissin Allah yardimcin olsun insallah ama yapma. Bebegin her seyden etkileniyor ona en ufak zarar gelsin istemezsin. Ondan onemli hicbir sey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?