2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Salı günü 3750 dedi kilosuna sıkış sıkış olmus içerde. Bilmiyorum ki erken mi tamam dedim ama sanırım 38.hafta sezeryan için ideal oluormuş.
Erken degil kilosu çok iyi. 38.haftada gelisimi tamamlamis oluyor. Sezeryan olacaksan beklemenin bir anlami yok. Ha bebek zayif olsa biraz kilo alsin diye beklersin o ayri. Riske atmana gerek yok. Benimde 38+0 da dogacak

aynen oyle bencede :) ama gerçekten sorunlu doğumlar var onların hakkını yiyemeyz asla.Allah herkesin yardımcısı olsun kolay da degil . bugün hastanedeydim ebelerle görüştü dogumu kabusunuzhâline getirmeyin faln dedi . bide bi hastanın öyküsünü anlattı bir gun once kadin dogumhaneyi inletmis bn normal dogurmam diye o kadrda guzldi ki herseyi bi ugras caba oyala oyala smi smdi alcaz ameliyata diye dogurttuk masaya götürüp dedi kadin bn dogurdummu diyormus o kadr teşekkür etmiş ki daha sonra gelip ebe diyor kadını dinledim ki ilk dogumunda yasatilan ve yasadigi seyler ürkütücü hak verdm o zaman diyor o kadr cok dikisi varmis ki bildigin sezaryenden beter olmus .

Bilmiyorum ben almadım gerçi galiba park yatağı kullanmıyacam annem gidip yeni beşik aldı 6 aya kadar onu kullanıcam

EVet doktorumuz da uzun dedi ama eşim uzun benim 1.90 boyu. Yani eşim ve ailesi hep uzunlar genetik. Her bebek kendi ailesine çekiyor canım 47 kısa değil doktorun da normal demiş. Göğüsten de galiba geceleri hafif bi akıyo çünkü her sabah kalktığımda göğüs ucumda kurumuş ufak parçalar oluyo. Süt kuruyo sanırım. Bir de sadece sol göğsümü az sıkınca sıvı geliyo ama süt renginde değil şeffaf sağ göğüste bişey yok

burda dersler 24 ve 34.haftalar arasinda oluyormus . bu sürede daha çok nefes egzersizi bel ağrıları icin hareketler ne bilim iste kendin icin aslinda :) 37de tekrar başlıyormuş oda dogum icin hareketler ogretiyorlarmi8s bna suan bi çoğunu gösterdi bazılarını suan yapmamı bazılarını bi iki hafta sonra başlamamı söyledi. bn zaten evde bi cok hareketi yapıyormuşum. internetten bakıp deniyordum. baya oturmuş vücuduma . bana sen bu isi cozmussun bi topun eksik pilates topunu al dedi doguma da getir dedi ay nasil sevindim once ki dogumda develtte ayaga kalkmak yasakti surekli nstde bagli yatiyordun ama smdi serbest. biraz yaticakmisiz kalbini dinlemek amaclı biraz hareket nasil icin rahatlıyor anlatamam. devlet hastanelerindede bazı seyler modernlesiyor artk :)

bide o kadr şaşkınım ki bu kadr gelişmesine hastanenin ssvd bölümü bile açılıyormuş :)

Maşallah canım sürekli ilerliyorlar demek ki Bende henüz hareket yapmıyorum aklıma geldikçe nefes egzersizi o kadar eğitime gitmeyi düşünüyorum devlet hastanesinin ay başı başlıyormuş sanırım benimde tam işten ayrılmama denk geliyor bakalım eşim götürüp getirirse gideceğim Sen bayağı ilerlemişsin pilates topunu da aldın mı tamamdır

Bebek doğunca park beşiği yatak odasına mobilya beşiği cocuk odasına koycam. Ama yatak odam çok küçük park beşiği koyunca yürümeye yer kalmicak galiba doğumdan sonra çocuk odasına iki cocugumla beraber yerlesicem

Evet gercekten ayri yatinca sogukluk giriyor 2 aydir ben horluyorum( insallah hamileliktendir gececek diye umit ediyorum)esimde asla uyuyamiyor ya gece kalkip gidiyor yada direk ayri yatiyor cok uzuluyorum insallah gecici bi durumdur
Kilo alınca horlama yapar. Hiç bilmiyorum horluyo muyum . Bı defa hamile değildim cok yorgundum horlamisim gece eşim ses kaydı almış. Dinletince agladim çok kızdım. Simid horlasam diyemez galiba aglicak yer arıyorum. Bide cnm ne isterse soyluom al diye son bı haftam sonra isteyemicem aseriom ayağına ne bulursam yiyorum battı balık yan gider

iyi yapıyorsun valla ben de yapıcam bundan sonra

Bende onu dedim sen beni mi dusunuyorsun kendini. Ayrı yatarsa deliksiz uyucak tabi ben sülük gibi yapisiom adama
Benim eşim göreve gitti ama son zamanlar artık o da benim gibi uyumaya başlamıştı sırtıma destek diye koyduğum yastığı bacak arasına koyuyodu, yatağı çapraz kullanmaya başlamıştı ben de o uyanmasın diye kenara sıkışıyodum ... Böyle böyle şeyler gitti özlüyorum ama gece de acayip yayıla yayıla uyuyorum

Bende o günleri görecek miyim ya şöyle evde sere serpe yatayım
Canım gelişimini tamamlamış oluyor korkmana gerek yok sağlıcakla evladına kavuşacaksın cennet kokusunu içine çekeceksin her şey yeni başlıyor
Normal doğumda 38 diye diretmek çok mantıksız normalde dediğin gibi doktorlar hemen 37 den sonra gelsin diyor ama 39lar bana daha iyiymiş gibi geliyor 1 gün 1 gündür
Çamaşırımda ki su gibi ıslaklık suyun gelmesiymşşşş
Haftan gayet iyi canım panik yapma sağlıcakla zamanını biliyordur minnak hemen doğum başlayacak diye bir şey yok
Ben normali bekliyorum ama hala bi belirti yok pazartesi 3350 gr 51 cm dedi doktorum. Artık gelsin istiyorum zaten
Sağlıcakla hayırlı zamanda kucağına alırsın inşallah canım
Kizlar kuzenim trafik kazasi gecirmis lupus hastasi beyin kanamasi gecirmis. Kanamayi durduramiyorlar. 3 gundur yogun bakimda. Dualarinizi edirgemeyin lutfen. İsmi rukiye.
Rabbim tez zamanda şifa versin canım çok geçmiş olsun
Canım gögüslerini sıkma rahmi uyarmış oluyorsun bir de ilk gelecek sarı su önemli bebeğe çok faydalı kendiliğinden akıyorsa tamam da uyarmayın diyorlar

canm bence yakin takipte ol su azalırsa bebek strese girer suyun sızıyormuş aslnda sanci da olması lazm biraz biraz . normal dogum mu bekliyorsun.? eger öyleyse acaba dogumu başlatacak seyler mi denesen

git insallah :) topu da bir yerden baktm bile ama satış elemanlarına o kadr gicik oldum ki boyut soruyorum bilmiyorlar fiyat bilmiyorlar galiba 30 du diyor bi sinirle çıktım ordan başka da yok yakında a101 bime faln geliyormus belki vardir kalmistir biryerlerde oralara bakaym bi harekette bel agrin varsa bi kac pozisyon tavsiye edebilirim . ama dogum icin ola egzersilzer icin erkenmis daha

Ne olmusda a esin bu kadar kirilmis merak ettim cnm
Bu arada cok gecmis olsun

Bel ağrım uzun süre oturunca ya da ayakta durunca başlıyor canım vallahi sevinirim Pilates topunu ben hepsi buradadan almıştım yorumlara bakarak öyle de yapabilirsin hem daha uygun oluyor

Bel ağrım uzun süre oturunca ya da ayakta durunca başlıyor canım vallahi sevinirim Pilates topunu ben hepsi buradadan almıştım yorumlara bakarak öyle de yapabilirsin hem daha uygun oluyor
kac güne gelir canim ?

görseldeki hareket canm topugn yere degebilir kalcayi kaldirirken burundan derin nefes alip geri indirirken agizdan mum ufler gbi verirsen hem rahatlarmissin :) bunun haricinde "Kedi deve pozu" diye bi hareket daha var onu da nete yaz çıkar video dan izlesen daha iyi olur onu oda çok iyi ağrılara boyun, bel :)

Eklentiler

• Screenshot_20190920-152120_Chrome~2.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 26
Ben internetten almıştım 70 cm baya büyük benim de boyum uzun olduğu için büyük boy aldım. İnternetten daha uyguna alırsın. Alalı çok oldu fiyatını da hatırlamıyorum ama çok uygundu ya 35 ya 37 TL idi

cok buyuk olmasa iyi aslinda hastaneye falan tasicam ki hem zayıf hem de kisa boyluyum 60 cm li olanlara bakaym bnde o zaman :)

aynen sorun değil kilosu iyi olsun yeter . sadece şuna üzülürüm beslenemememden kaynakliysa sadece kilo acısından degil kemik gücü olsun beyin gelişimi olsun iyi gitsin isterim . ama yumurta yiyemedim, süt zaten içemem balıkta yiyemedim hele peynir yani en faydalı şeyler hep fiyasko bende . onların yerine bol yoğurt ayran ceviz fındık yemeye çalışıyorum ama açığı kapatırım umarm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…