Erken degil kilosu çok iyi. 38.haftada gelisimi tamamlamis oluyor. Sezeryan olacaksan beklemenin bir anlami yok. Ha bebek zayif olsa biraz kilo alsin diye beklersin o ayri. Riske atmana gerek yok. Benimde 38+0 da dogacakSalı günü 3750 dedi kilosuna sıkış sıkış olmus içerde. Bilmiyorum ki erken mi tamam dedim ama sanırım 38.hafta sezeryan için ideal oluormuş.
aynen oyle bencede :) ama gerçekten sorunlu doğumlar var onların hakkını yiyemeyz asla.Allah herkesin yardımcısı olsun kolay da degil . bugün hastanedeydim ebelerle görüştü dogumu kabusunuzhâline getirmeyin faln dedi . bide bi hastanın öyküsünü anlattı bir gun once kadin dogumhaneyi inletmis bn normal dogurmam diye o kadrda guzldi ki herseyi bi ugras caba oyala oyala smi smdi alcaz ameliyata diye dogurttuk masaya götürüp dediOlur mu bak ne meşakatler atlatmislar.. Anne olmak nasil zor bisey.. Onlara ragmen sabredip evlatlarini almışlar.. Acı çekince anneligi daha çok hakediyorlar galiba.. Enteresan.. Bencede tam tersi cabucak kendini toplayan dirayetli olan kadinlar anne gibi anne bence
Bilmiyorum ben almadım gerçi galiba park yatağı kullanmıyacam annem gidip yeni beşik aldı 6 aya kadar onu kullanıcamBen rahat edemiyorum. Birde bir suredir kızım korkuyor o yuzden birlikte yatiyoruz. Birde eb azından o uykusunu alsın diyorum. Ise gidiyor aosam gelince en azından kizimizla oynuyor onu oyaliyor ben dinleniyorum. Uykusuz kaldiginda gidip odada uyuyor. Yine olan bana oluyor. Benek doğsun annem gitsin. Yataklari birlestiricem.
Bilmiyorum ki herkes visco yatak koy dedi. Sanirim visco yatak koyarim bende
İnşallah acele etmez senin minik daha küçük ya bu ne aceleBenim nstde sanci çıktı ama doktorum haftaya perdem cuma gel dedi çocuk bayağı aşağıda ama canım kanalda
EVet doktorumuz da uzun dedi ama eşim uzun benim 1.90 boyu. Yani eşim ve ailesi hep uzunlar genetik. Her bebek kendi ailesine çekiyor canım 47 kısa değil doktorun da normal demiş. Göğüsten de galiba geceleri hafif bi akıyo çünkü her sabah kalktığımda göğüs ucumda kurumuş ufak parçalar oluyo. Süt kuruyo sanırım. Bir de sadece sol göğsümü az sıkınca sıvı geliyo ama süt renginde değil şeffaf sağ göğüste bişey yokMaşallah boyuda baya uzunmuş benimki 47 cm dedi doktor,biraz kısa gibi geldi ama normal dedi bilemiyorum kibirde göğüsten süt gelme olayından bahsediyo bazıları sende öyle bişey varmı ? Bende tık yok kupkuru
burda dersler 24 ve 34.haftalar arasinda oluyormus . bu sürede daha çok nefes egzersizi bel ağrıları icin hareketler ne bilim iste kendin icin aslinda :) 37de tekrar başlıyormuş oda dogum icin hareketler ogretiyorlarmi8s bna suan bi çoğunu gösterdi bazılarını suan yapmamı bazılarını bi iki hafta sonra başlamamı söyledi. bn zaten evde bi cok hareketi yapıyormuşum. internetten bakıp deniyordum. baya oturmuş vücuduma . bana sen bu isi cozmussun bi topun eksik pilates topunu al dediKorkma canım bekler salıya az kaldı
Canım ölçümlerde olabiliyor böyle hatalar ama 2400 bile olsa zaten aralıkta korkma gayet iyi kilosu
Canım beslenmeyle direk alakası yok canını sıkma sağlıklı beslen yediklerini yemeye devam et
Neden iyi olmasın canım daha 1-2 haftan var ve aynı olmayabilir de zaten 3 üstü doktorlar için gayet iyi illa kilolu bebek olmak zorunda değiller gelişimleri iyi olsun yeter ki
Doğum yaklaşıyor canım kasılmalar bel ağrıları olabilir çok sık oluyorsa doktorunu bilgilendir yine de
Pilates için geç mi kalmışız doktor kardeşime 37den sonra artık başla demişti amaMaşallah gelişimi de çok güzel oğlunun
Maşallah canım çok güzel göbeğine takılma bence bazı bölgeler önde geride olabiliyor haftasına tamamlayacak
Ahahha hamilelik hormonları canım
İnşallah hayırlısıyla üstesinden gelirsin canım cidden hiç vicdanları yokmuş son dakika söylenecek şey değil bari 1-2 ay önceden haberin olsaydı ona göre hareket ederdinCanını sıkma vardır bir hayır elbet bebeğin etkileniyor annesi
Doğum yaklaştıkça kasılmalar sıklaşacak canım korkma çok sık ise doktoruna danışırsın
Normal düşünüyoruz canım nasipse inşallah1 hafta önce 45 cm boy 2.370 civarı kilosuydu baş aşağı henüz çatı muayenesi olmadım tabi
Silik var canım inşallah vardır sabah idrarla tekrarla derim
İnsana hayal gibi geliyor ama yaklaşıyoruz çok şükürDoktorun önerdiyse zararı olduğunu sanmam canım zaten 37-38 den sonra yiyin diyorlar genelde de
Canım emniyet kemerini tak sonra otur sen sadece üst kısmını önüne al gerisi arkada dursun böyle sıkmıyor ki
Maşallah canım sürekli ilerliyorlar demek kiburda dersler 24 ve 34.haftalar arasinda oluyormus . bu sürede daha çok nefes egzersizi bel ağrıları icin hareketler ne bilim iste kendin icin aslinda :) 37de tekrar başlıyormuş oda dogum icin hareketler ogretiyorlarmi8s bna suan bi çoğunu gösterdi bazılarını suan yapmamı bazılarını bi iki hafta sonra başlamamı söyledi. bn zaten evde bi cok hareketi yapıyormuşum. internetten bakıp deniyordum. baya oturmuş vücuduma . bana sen bu isi cozmussun bi topun eksik pilates topunu al dedidoguma da getir dedi ay nasil sevindim once ki dogumda develtte ayaga kalkmak yasakti surekli nstde bagli yatiyordun ama smdi serbest. biraz yaticakmisiz kalbini dinlemek amaclı biraz hareket nasil icin rahatlıyor anlatamam. devlet hastanelerindede bazı seyler modernlesiyor artk :)
bide o kadr şaşkınım ki bu kadr gelişmesine hastanenin ssvd bölümü bile açılıyormuş :)
Bebek doğunca park beşiği yatak odasına mobilya beşiği cocuk odasına koycam. Ama yatak odam çok küçük park beşiği koyunca yürümeye yer kalmicak galiba doğumdan sonra çocuk odasına iki cocugumla beraber yerlesicemBen rahat edemiyorum. Birde bir suredir kızım korkuyor o yuzden birlikte yatiyoruz. Birde eb azından o uykusunu alsın diyorum. Ise gidiyor aosam gelince en azından kizimizla oynuyor onu oyaliyor ben dinleniyorum. Uykusuz kaldiginda gidip odada uyuyor. Yine olan bana oluyor. Benek doğsun annem gitsin. Yataklari birlestiricem.
Bilmiyorum ki herkes visco yatak koy dedi. Sanirim visco yatak koyarim bende
Kilo alınca horlama yapar. Hiç bilmiyorum horluyo muyum . Bı defa hamile değildim cok yorgundum horlamisim gece eşim ses kaydı almış. Dinletince agladim çok kızdım. Simid horlasam diyemez galiba aglicak yer arıyorum. Bide cnm ne isterse soyluom al diye son bı haftam sonra isteyemicemEvet gercekten ayri yatinca sogukluk giriyor 2 aydir ben horluyorum( insallah hamileliktendir gececek diye umit ediyorum)esimde asla uyuyamiyor ya gece kalkip gidiyor yada direk ayri yatiyor cok uzuluyorum insallah gecici bi durumdur
iyi yapıyorsun valla ben de yapıcam bundan sonraKilo alınca horlama yapar. Hiç bilmiyorum horluyo muyum . Bı defa hamile değildim cok yorgundum horlamisim gece eşim ses kaydı almış. Dinletince agladim çok kızdım. Simid horlasam diyemez galiba aglicak yer arıyorum. Bide cnm ne isterse soyluom al diye son bı haftam sonra isteyemicemaseriom ayağına ne bulursam yiyorum battı balık yan gider
Benim eşim göreve gitti ama son zamanlar artık o da benim gibi uyumaya başlamıştıBende onu dedim sen beni mi dusunuyorsun kendini. Ayrı yatarsa deliksiz uyucak tabiben sülük gibi yapisiom adama
Bende o günleri görecek miyim ya şöyle evde sere serpe yatayımBugün izin günümün ilk günü. 10 gibi uyandım kahvaltı yaptım valla bi öyle bi böyle yatıyorum çok keyifli :)) birazdan kalkıp salonda ki koltuğu silesim var sonra da doktora gideceğim zaten 2 de kontrolüm var. Özledim minnagımı 37 hafta çalışamaz raporu alacağım gitmişken de iyi dayanıp çalıştım valla kendimi tebrik ediyorum
Canım gelişimini tamamlamış oluyor korkmana gerek yok sağlıcakla evladına kavuşacaksın cennet kokusunu içine çekeceksin her şey yeni başlıyorKızlar normalde doğumum 4 ekim görüyordu. Ancak makat geliş oldugu için kilosundan dolayı da artık dönmesinin mümkün olmadığı için yarın sabah sezeryanla doğum var. Tam 38+0 oluyorum. Ben de bir korku var ki anlatamam düşündükçe nefes alamıyorum sanki.
Normal doğumda 38 diye diretmek çok mantıksız normalde dediğin gibi doktorlar hemen 37 den sonra gelsin diyor ama 39lar bana daha iyiymiş gibi geliyor 1 gün 1 gündürGünaydın bayanlar, nasılsınız? Uzun zaman oldu giremedim siteye bir türlü.
Doğum yapan var mı? Sağlığınız nasıl?
Ben hafta 1kontrole gidiyorum. Kızım iyice aşağıya indi. Sancım hiç yok. Doktora göre bu haftalarda doğum yapmam lazım ama bence erken henüz. İlki 39+4, ikincisi 40+0 da doğduğu için bana 38 erken geliyor. Sağlıklı olsunlar, zaten zamanı gelince doğacak diyorum, kendimi kasmıyorum.
Haftan gayet iyi canım panik yapma sağlıcakla zamanını biliyordur minnak hemen doğum başlayacak diye bir şey yokÇamaşırımda ki su gibi ıslaklık suyun gelmesiymşşşş
Sağlıcakla hayırlı zamanda kucağına alırsın inşallah canımBen normali bekliyorum ama hala bi belirti yok pazartesi 3350 gr 51 cm dedi doktorum. Artık gelsin istiyorum zaten
Rabbim tez zamanda şifa versin canım çok geçmiş olsunKizlar kuzenim trafik kazasi gecirmis lupus hastasi beyin kanamasi gecirmis. Kanamayi durduramiyorlar. 3 gundur yogun bakimda. Dualarinizi edirgemeyin lutfen. İsmi rukiye.
Canım gögüslerini sıkma rahmi uyarmış oluyorsun bir de ilk gelecek sarı su önemli bebeğe çok faydalı kendiliğinden akıyorsa tamam da uyarmayın diyorlarEVet doktorumuz da uzun dedi ama eşim uzun benim 1.90 boyu. Yani eşim ve ailesi hep uzunlar genetik. Her bebek kendi ailesine çekiyor canım 47 kısa değil doktorun da normal demiş. Göğüsten de galiba geceleri hafif bi akıyo çünkü her sabah kalktığımda göğüs ucumda kurumuş ufak parçalar oluyo. Süt kuruyo sanırım. Bir de sadece sol göğsümü az sıkınca sıvı geliyo ama süt renginde değil şeffaf sağ göğüste bişey yok
canm bence yakin takipte ol su azalırsa bebek strese girer suyun sızıyormuş aslnda sanci da olması lazm biraz biraz . normal dogum mu bekliyorsun.? eger öyleyse acaba dogumu başlatacak seyler mi denesenGün içerisinde çamaşırım az az su oluyordu,
Islaklık sadece akıntı değil, ayağa kalkınca ya da tuvaletim gelince falan.
Bende önemsemedim önce doktor suyun azalmış diyince söyledim bunu sızdırma oluyor dedi. Suyun bundan azalmıştır dedi.
Biraz önce de arkadaşımla konuştum aynısı ona da olmuş bir hafta sonra doğumum başlamıştı dedi.
Doktor da suyun azalıyor ama tehlikeli Bi durumda değil ekstra kontrol edicezz dedi
git insallah :) topu da bir yerden baktm bile ama satış elemanlarına o kadr gicik oldum ki boyut soruyorum bilmiyorlar fiyat bilmiyorlar galiba 30 du diyor bi sinirle çıktım ordan başka da yok yakında a101 bime faln geliyormus belki vardir kalmistir biryerlerde oralara bakaym biMaşallah canım sürekli ilerliyorlar demek kiBende henüz hareket yapmıyorum aklıma geldikçe nefes egzersizi o kadar eğitime gitmeyi düşünüyorum devlet hastanesinin ay başı başlıyormuş sanırım benimde tam işten ayrılmama denk geliyor bakalım eşim götürüp getirirse gideceğim Sen bayağı ilerlemişsin pilates topunu da aldın mı tamamdır
Ne olmusda a esin bu kadar kirilmis merak ettim cnmValla hiç üzülmeye değmez.. O nasıl laf ben olsam da olmasam da drun dedıgı olur. Ben ilk bebegıme 3 gun altını degısemedım korkudan... Senın ilk bebegın ve deneyimin yok... Ben 2.de o kadar becerikliyim ki şimdi degıl 3 5 tane dogurcam ayaga kalktım mı kimseye ihtiyacım olmaz. Ama senın kuzu erken geldi. Bu anane ıcın daha dayanılmaz bırsey. 1 hafta ızın alabilirdi. Ben dün psikolojik olarak cok kotıudum sanırım sancı ın artması da bu yüzdendir. Ne zMan kv geldi cocuklar güvende dedim,rahatladım..cunku evde yatıp 2 kucuk erkek cocugunu hadı odanızda oynayın demek olmuyor. Tam keşfetme zamanları Allah korusun herseyı yapabilirler.. Anneme daha mesafeli olmaya karar verdım, zaten tüm cocuklugumu gözden gecırdım. Annemın hıc sarılıp optugunu hatırlamıyorum. İlkokuldan uni bitene kadar 80 alsam nıye 90 almadın. Niye şunu yapmadın. Kadın hayatta olmadıgı her seyı benden bekledi. Kendı ıstedıgı komsu sunun oğlu drla evlenmedıgım ıcın eşim gıbı adama bıle zamanında iş gucsuz bes parasız varıyorsun bıle demişti... Keşke zamanında cvbını verseymişim. Anneme aşırı kırgınım, zamanla umarım geçer. Ama bundan sonra artık sadece kendi ailemi eşim ve cocuklarımı düşüneceğim... Eşim gıbı yapmak lazım, annesigıle zamanında kırılmıs, kadında farkında hatasının oğlunun gözumun ııxnw bakıyor.. Evlat demekki oğlu sevıyor dıye mantı açıp büktü... Çok da yaptı dolaba attı... Yarın da oğlum şunu sevıyor onu yapayım dıyor.... Bize soran yok ama olsun allahtan ben de cok severim. Tek yapsın da yiyelim... Yani annesini dogru dizgin arayıp sormaz kadın benı arayıp sorar. Ben derim barı haftada bır ara annen bak derim... Ben hergun ıkı kere ararım.. Kadın dün resmen sohbet etmek ıcın oğluyla sacma sapan onu bunu herkesı herseyı anlattı. Oğlu he hı tamam kısa cumleler kurdu. Ayıp dedım annenle bıraz sohbet et dedım.. Bızım ıcın geldi dedım mecbur gelecek diyor hele bır gelmesin dedı. Ne yapacaksın dedım gelmeyedebılırdı.
Bel ağrım uzun süre oturunca ya da ayakta durunca başlıyor canım vallahi sevinirimgit insallah :) topu da bir yerden baktm bile ama satış elemanlarına o kadr gicik oldum ki boyut soruyorum bilmiyorlar fiyat bilmiyorlar galiba 30 du diyor bi sinirle çıktım ordan başka da yok yakında a101 bime faln geliyormus belki vardir kalmistir biryerlerde oralara bakaym biharekette bel agrin varsa bi kac pozisyon tavsiye edebilirim . ama dogum icin ola egzersilzer icin erkenmis daha
kac güne gelir canim ?Bel ağrım uzun süre oturunca ya da ayakta durunca başlıyor canım vallahi sevinirimPilates topunu ben hepsi buradadan almıştım yorumlara bakarak öyle de yapabilirsin hem daha uygun oluyor
Ben internetten almıştım 70 cm baya büyük benim de boyum uzun olduğu için büyük boy aldım. İnternetten daha uyguna alırsın. Alalı çok oldu fiyatını da hatırlamıyorum ama çok uygundu ya 35 ya 37 TL idigit insallah :) topu da bir yerden baktm bile ama satış elemanlarına o kadr gicik oldum ki boyut soruyorum bilmiyorlar fiyat bilmiyorlar galiba 30 du diyor bi sinirle çıktım ordan başka da yok yakında a101 bime faln geliyormus belki vardir kalmistir biryerlerde oralara bakaym biharekette bel agrin varsa bi kac pozisyon tavsiye edebilirim . ama dogum icin ola egzersilzer icin erkenmis daha
cok buyuk olmasa iyi aslinda hastaneye falan tasicam ki hem zayıf hem de kisa boyluyumBen internetten almıştım 70 cm baya büyük benim de boyum uzun olduğu için büyük boy aldım. İnternetten daha uyguna alırsın. Alalı çok oldu fiyatını da hatırlamıyorum ama çok uygundu ya 35 ya 37 TL idi
aynen sorun değil kilosu iyi olsun yeter . sadece şuna üzülürüm beslenemememden kaynakliysa sadece kilo acısından degil kemik gücü olsun beyin gelişimi olsun iyi gitsin isterim . ama yumurta yiyemedim, süt zaten içemem balıkta yiyemedim hele peynir yani en faydalı şeyler hep fiyasko bende . onların yerine bol yoğurt ayran ceviz fındık yemeye çalışıyorum ama açığı kapatırım umarm :)Bende bu ara pek yiyemiyorumaçım ama iştahım yok. Bence beslenmeyle alakalı değil bebeğin yapısıyla alakalı kilo alması ben zayıf olsun istiyorum ama onun göbeği maşallah sürekli önde
Sağlıkla gelsinler kilo doğduğunda da alır..Sıkma canını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?