2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Mide yanmasini bu kadar kotu yasamamistim. Resmen terler akittim fenalasacagim sandim bir an...

Bir de gobek az bir sey yag krem surmeyeyim kasinip duruyor. Resmen 1 gun surmesem catlayacagim firsat vermemeye calisiyorum
kasıntı sadece göbekteki başka yerlerdede mi var? bndede kasıntı var kollar ve karnim en ck sonra da göğüslerim . netten baktm da son haftalar icin normal diyor. ve ayrıca bn cok kötü çatlamışım berbat yani ama bisi sürmedim doğru düzgün.

Sadece karin bolgesinde var canim. Kurumaya baslayinca kasinti basliyor su son gunlerde. Nemlendirmenin onemi artti o yuzden. Senin de saglik olsun canim gobek gidince gorunumu de azalir insallah.

hayirli aksamlar kanala girdikten sonra cok surmuyor sanirim canim ya aslinda daha onceden girmeye basladimi bilmiyorum ama bn bi sabah uyandm markete gittim ve yuruyemedigimi farkettim resmen bacak arama top koymuslardi ondan sonra cok surmedi maksimum 4 5 gun olmustur sonra dogmustur . stres bebegin gelmesini geciktirirmis sadece bugun gebe okulunda doktor bi masajdan bahsetti lavanta yagi bebe yagi ve yasemin yagi ucunu karıştırıp masaj yapmalıymış esin seni gevsetirmis . dogum sancin geldigindede deneyebilirmişsin. cok guzl şeyler öğrendik bugün. isteyen varsa paylaşabilirim bilgileri:)

Sadece karin bolgesinde var canim. Kurumaya baslayinca kasinti basliyor su son gunlerde. Nemlendirmenin onemi artti o yuzden. Senin de saglik olsun canim gobek gidince gorunumu de azalir insallah.
beyazlayinca daha iyi duruyor gene kapatan kremler varmis piyasada belki dogumdan sonra araştırırım.

Tarcin suyu ne yapiyormus canim
Doğumu başlatıyor diyorlar canım denedim bol sancılı bir gecenin sonunda sabah doktora gittiğimde 25 e kadar olan sancıyı gördüm sadece bilemedim bende ise yaramadı gibi görünüyor belki sen de yarar
Bende arıyorum canım bulursan haber ver sancılardan kurtulmak istiyorum artık her defasında bu defa geliyor dediğim hiç birinde gelmedi

Hayırlı olsun cnm ne güzel yanındaymış artık sağlıkcakla büyüsün miniğin

Bende de çok sancı yaptı sabaha geçti ama

Amin canım inşallah sağlıkla dünyaya gelsinlerdeartık o çatlaklar bile cici duracak:)

Paylaş paylaş canım mutlaka

Biraz internete bakındım da pilates topunda 8 çizme falan iyi geliyormuş kanala girmesi için yarın da bim’e pilates topu geliyor alıp deniyelim bari

Paylaş paylaş canım mutlaka
Canim korku sadece yolu uzatırmış dogum esnasında ve dogumdan once ki surectede stres sadece doğumun gerçekleşmesini uzatırmış. meryem ana otunu ebe de söyledi muhakkak koyun suya dedi . kegel egzersizlerini muhakkak deneyin kizlar hem dogum sonrası icin hem dogum icin o bölgeyi calstirmaliymisiz ve perine masajı hakiki zeytin yağıyla haftada 3 kere 36. haftadan sonra yaplmaliymis erkenden dogurmayalm sonra dogumu tetikleyp diyenler oldu ve ebe dedi ki dogumu başlatan hormonlardır vajinaya yapılan masaj asla başlatmaz dogumu dedi. güvenle yapablirsiniz videolardan izleyip

Daha sonra doğumunz başlayınca kimseye haber vermeyin o süreçte size kimsenin yararı olmaz zararı olur dedi. yani sizi yarm saate bir saate arayıp nasılsın dogurdunmu kaç cm aciklik sancin kaç dakikada demeleri sadece kafanizi karistirir diyor ne kadr hakli ama ya bn aramicam kimseyi dogurana kadr . bu dogumu başlatan oksitosin hormonu genelde gece salgilanirmis o yüzden los ışıkta eşinizle geçirin bu sanci zamanını size masaj yapsin. müzik dinleyin enerjinizi bağırmakla kendinizi paralamakla harcamayın dedi . su masaj yağlarını mutlaka alin dedi yasemin lavanta ve bebe yagi. ve en önemlisi nefes egzersizleri cok cok önemliymiş . sancilar geldiğinde gül koklar gbi ciğeri nefesle doldurup mum üfler gibi nefesi geri verecekmişiz. bunu plates yaparkende yapıyoruz egzersiz yaparkende . tabi bunu dogum sancılarında yapabilmek icin onceden antremanli olunmalymis gunde en az 10 kere yayılmalıymış bide ıkınırken bi nefes tekniği var aldığımız nefesi alırken karını sisircez bunu muhakkak izlemeniz gerek uygulamalı anlamak icin bebegi itermiş bu nefes tekniği ve okunmayı kolaylarmis:)

Ya peki kegel egzersizi kaçıncı haftada başlanacak çok teşekkürler canim.guzel bilgiler paylaştın

Ya peki kegel egzersizi kaçıncı haftada başlanacak çok teşekkürler canim.guzel bilgiler paylaştın
haftasını demedi onun da . kegel sanirm hep yapılabiliyor ya zor bisi değil . tuvaletini yaptığını bir anda kapının açıldığını düşün anında tutarsın ya çişini once 3 4 saniye tutup yavaşça bırakıyorsun sonra süreyi gittikçe artırıyorsun 5 saniye 6 saniye . bn bunu yapıyordum bi kac haftadr idrar kaçırdığım icin ve kaçırmıyorum bi haftadir ise yaradı. ya egzersizleri de yapsak aksatmadan onları da netten bakabilirsin canim hocanın gösterdikleri hep nettede var.

Son olarak surekli açıklık kontrolü icin ebelere bidaha bakarmisin demeyin bakmak istediğinde bile son zamanlar değilse bakmamasini iisteyin ne kadr cok kontrol yapılırsa kanaldaki etler şişer ve bebegin çıkması zorlaşır dedi. Aklınızda olsun :)

Paylaştığın tüm bilgiler çok güzel . Tüm gebeler , gebelik eğitimine gitmeli valla ben rastladigim her gebeye söylüyorum

Şu enerji mevzusunda da kendimizi tutmak çok zor ben hastane randevum yaklaşınca bile meleğimi görücem diye heycanlaniyorum bi enerji geliyo o güçsüz ben gidiyo iş yapmaya başlıyorum şimdi kontroller her hafta ve ben de heycanlar heycanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…