Sezeryan kesinse neden durmasini istiyorsun. Kilosu iyi gelisimi tamamlanmış. Allah korusun kanala falan girse daha cok sıkıntı yaşarsın. Normal dogumu bekliyorum desen tamam.Evet sezeryan kesin bugun kontrolm vardi sansima dr un kongresi cikti 39+ da alacak durabildigi kadar dursun istiyorum ben
Bana da doktorum doğuma kimseyi getirme dedi. Özellikle anneleri. Doğumdan sonra gelsinler dedi. Konsantrasyonunuzu çok bozuyor bu sefer de bebek de sıkıntıya giriyor kalp atışı bile değişiyor dedi son anda sezeryana aldığımız çok oldu dedi. Sadece eşin olsun dedi zaten doğum çok mahrem birşey eşin yeter dedi. Ben de öyle düşünüyorum kendi anneme söyledim evde nasıl durcam bari hastaneye gelym fln dedi ama öyle de olmaz aklım sende kalır dedim kabul etti, kynnma söylersem kesin küsecek -.-Daha sonra doğumunz başlayınca kimseye haber vermeyin o süreçte size kimsenin yararı olmaz zararı olur dedi. yani sizi yarm saate bir saate arayıp nasılsın dogurdunmu kaç cm aciklik sancin kaç dakikada demeleri sadece kafanizi karistirir diyor ne kadr hakli ama ya bn aramicam kimseyi dogurana kadr . bu dogumu başlatan oksitosin hormonu genelde gece salgilanirmis o yüzden los ışıkta eşinizle geçirin bu sanci zamanını size masaj yapsin. müzik dinleyin enerjinizi bağırmakla kendinizi paralamakla harcamayın dedi . su masaj yağlarını mutlaka alin dedi yasemin lavanta ve bebe yagi. ve en önemlisi nefes egzersizleri cok cok önemliymiş . sancilar geldiğinde gül koklar gbi ciğeri nefesle doldurup mum üfler gibi nefesi geri verecekmişiz. bunu plates yaparkende yapıyoruz egzersiz yaparkende . tabi bunu dogum sancılarında yapabilmek icin onceden antremanli olunmalymis gunde en az 10 kere yayılmalıymış bide ıkınırken bi nefes tekniği var aldığımız nefesi alırken karını sisircez bunu muhakkak izlemeniz gerek uygulamalı anlamak icin bebegi itermiş bu nefes tekniği ve okunmayı kolaylarmis:)
Eevt canım hiç belli olmaz oAlır insalah ilk defa nstgirdim 0 sanciesim diyor ki bu herlde 40dan sonra gelir baksana hic sanci yok kizimda bu haftada sanci çıkardı hepte. bnde belli olmaz o bakarsın birden gelesi gelir dedm :)
valla canm ilk gebelikte gormedm cok bilgisizlik vardi tamam suan ikinci dogum olmasının verdiği bi bilgi birikimi olsada su eğitim bana cok sey kattı onumuzdeki hafta son ıkınma öğrenicez ve emzirme ve belgemizi alcaz tamam . pilates devam ediyor ama girmicem kizima bakan yok evde kendim yapcam artk bi kere daha gitsem daha iyiydi ama bakalm bi fırsat bulurum belki :) . enerji kısmında gerçek oyle bugün bnde hergune gore iyiym bebegi gordum geldim dogum faln konuştuk ya bi heyecanla geldim eve :) o yüzden de enerji gelince biz hazırlık icinde oluruz o kesin.Paylaştığın tüm bilgiler çok güzel . Tüm gebeler , gebelik eğitimine gitmeli valla ben rastladigim her gebeye söylüyorum
Şu enerji mevzusunda da kendimizi tutmak çok zor ben hastane randevum yaklaşınca bile meleğimi görücem diye heycanlaniyorum bi enerji geliyo o güçsüz ben gidiyo iş yapmaya başlıyorumşimdi kontroller her hafta ve ben de heycanlar heycanlar
Biraz internete bakındım da pilates topunda 8 çizme falan iyi geliyormuş kanala girmesi içinyarın da bim’e pilates topu geliyor alıp deniyelim bari
cok şükür canm.yalanci sancilar iyidir doguma hazırlar:) ama şiddetli olunca sorun . dedigin gbibi bakmışsın aniden baslar sanciEevt canım hiç belli olmaz okimisi aylarca sancı çeker gelmez kimisi anlamaz sancıyı açıkla gider. En hayırlı zaman ne zamansa o zman olsun ❤ biz erken başladık kızımla sancılara ama durdu şükür
Kendimiz yapabilirmiyizCanim korku sadece yolu uzatırmış dogum esnasında ve dogumdan once ki surectede stres sadece doğumun gerçekleşmesini uzatırmış. meryem ana otunu ebe de söyledi muhakkak koyun suya dedi . kegel egzersizlerini muhakkak deneyin kizlar hem dogum sonrası icin hem dogum icin o bölgeyi calstirmaliymisiz ve perine masajı hakiki zeytin yağıyla haftada 3 kere 36. haftadan sonra yaplmaliymis erkenden dogurmayalm sonra dogumu tetikleyp diyenler oldu ve ebe dedi ki dogumu başlatan hormonlardır vajinaya yapılan masaj asla başlatmaz dogumu dedi. güvenle yapablirsiniz videolardan izleyip
Bol ilişki derkenHayırlı akşamlar kızlar bugün kontrol vardı 38+1 olduk bebek baş aşağı ama hala doğum kanalına girmedi. 3.300 olmuş doktor vitaminleri falan kesti kilosu iyi dedi. Acaba kanala ne zaman girer kanala girdikten ne kadar sonra doğum olur acaba doktor hiçbişey söylemiyo bebek belirleyecek diyo bol yürüyüş bol ilişki dedi. Ben de biraz stres oldum açıkçası bebek hala kanalda değil kilo almaya da devam ediyor normal doğumu çok istiyorum doktorum da en fazla 40+5e kadar bekleriz daha fazla beklemeyiz dedi
kimseye söylememek en iyisi canim. Ben bi kac anlayışlı arkadaşa söylerim mesela cok yakınım var diyor haber ver giderken meryem süresi okuyalım sana faln diyor onlara derim belki :). bn ilk dogum dada arama dedm eşime de esim bn kontrol edilirken bütün aileyi aramış yarim saat geçmedi telefon telefona geliyorBana da doktorum doğuma kimseyi getirme dedi. Özellikle anneleri. Doğumdan sonra gelsinler dedi. Konsantrasyonunuzu çok bozuyor bu sefer de bebek de sıkıntıya giriyor kalp atışı bile değişiyor dedi son anda sezeryana aldığımız çok oldu dedi. Sadece eşin olsun dedi zaten doğum çok mahrem birşey eşin yeter dedi. Ben de öyle düşünüyorum kendi anneme söyledim evde nasıl durcam bari hastaneye gelym fln dedi ama öyle de olmaz aklım sende kalır dedim kabul etti, kynnma söylersem kesin küsecek -.-
inşalalh ise yarar kizlar guzel dogumlarimiz olsun. ama ebe hem guzl dogum yapmak icin hic birşey yapmayıp hemde guzel bi dogum bekleyemezsin ve sonra dogumda sorun yaşanınca doktora ebeye kızamazsınız. onlar aracı doğuracak olan sizsiniz kendiniz icin uğraşın dedi :) çalışalım vakti geldi :)B Biravucmutluluk yaa çok güzel söylediklerin, teşekkür ederiz❤
Yazdiklarin cok iyi geldi. Gebe egitimi bulamadkm ben burada. O sebeple bazi seyelri bilsem bile katkisi da cok oldu yazdiklarinininşalalh ise yarar kizlar guzel dogumlarimiz olsun. ama ebe hem guzl dogum yapmak icin hic birşey yapmayıp hemde guzel bi dogum bekleyemezsin ve sonra dogumda sorun yaşanınca doktora ebeye kızamazsınız. onlar aracı doğuracak olan sizsiniz kendiniz icin uğraşın dedi :) çalışalım vakti geldi :)
perine masajı biraz zor bn yapamamıştım ilk gebelikte esimde beceremedi ama onda karnim cok asiri aşağıdaydı bu kez daha denemedm1 hafta sonra denicem ama yaparsanda anca ayna karşısında yapabilirsin sanirm .Kendimiz yapabilirmiyiz
aynen bi çoğunu duyduk biliyoruz zaten. ama önemini anlamak başkaymış . ne kadr da anlatmaya çalışsam tam bilgi verememişimdir sizler bakim internetten onemli noktalar bunlarmis:) aslinda bi müzikten bahsetti sancincekerken dinleyin dedi ama unuttum ismini sorar size de söylerim. gebeleri rahatlattigi ve doğumun ilerleyişini güzelleştirdiği kanıtlanmış :)Yazdiklarin cok iyi geldi. Gebe egitimi bulamadkm ben burada. O sebeple bazi seyelri bilsem bile katkisi da cok oldu yazdiklarinin
masallah canim.gozun aydin :)Kızlar yeni girebildim hepimize çok teşekkür ederimÇok şükür gerçekleşti doğumum Spinal oldum çokta zor değil di banada cesaret iğnesi yaptılar tavsiye ederim insana cesaret geliyor Çok şükür kızım 3600 dogdu ikimizde iyiyiz Darısı hepimize inşallah Süttüm doğumdan önce hiç yoktu şimdi akmaya başladı
Oğluşun belirleyecek zananınıcok şükür canm.yalanci sancilar iyidir doguma hazırlar:) ama şiddetli olunca sorun . dedigin gbibi bakmışsın aniden baslar sanci
Bibrerondaki sutu emerken memeye damlatiyorlar denediniz mi intagramda gormustum,
Gözünaydın canımKızlar yeni girebildim hepimize çok teşekkür ederimÇok şükür gerçekleşti doğumum Spinal oldum çokta zor değil di banada cesaret iğnesi yaptılar tavsiye ederim insana cesaret geliyor Çok şükür kızım 3600 dogdu ikimizde iyiyiz Darısı hepimize inşallah Süttüm doğumdan önce hiç yoktu şimdi akmaya başladı
Kızlar yeni girebildim hepimize çok teşekkür ederimÇok şükür gerçekleşti doğumum Spinal oldum çokta zor değil di banada cesaret iğnesi yaptılar tavsiye ederim insana cesaret geliyor Çok şükür kızım 3600 dogdu ikimizde iyiyiz Darısı hepimize inşallah Süttüm doğumdan önce hiç yoktu şimdi akmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?