2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu ebeler hemsireler cok biliyor zaten. Bana da gittigimde nutuk atmisti ebe. Acikcaso dr un dedigi ve bizim mantigimiza yatan en dogrusu bence. Tek tip bebek yok ki. Tek tip besleme olsun. Sacma geliyor bence takilma sende cok.

Ayni durumdaym çaresiz kaliyorm doymuyo cocuk beni emince 10-15 dk uyuyo mama verince 3-4 saat rahat uyuyor.
Tum gun memedeydi mama vermemek icin direndim ama bu sefer bende bitap dustum sutum azaldi ac susuz kaldm emzircem diye. Dr bana anne sutu aliyo bagisiklik saglyo mamada karnini doyuruyo korkacak bisey yok mamadan dedi. Veriyorm mama ac kalp sekeri sariligi olacagina mecbur

Kizlar bildiğim kadarıyla doyup doymadigi uykuyla veya rahat olup olmadığıyla degilde. cişli ve kakalibez sayısı ve ağırlığına gore belli oluyor. bezin darasi alinip gun boyu yaptigi bez tartilip hesaplaniyor . veya daha rahat bi yoluvar oda en fazla 2 3 saatte bi cis yapması gerek öyleyse doyuyor demekmiş . mama da kötü bisi degil elbet yok ama bebek mamayla doyunca bukez az emecek ve vücut yeteri sütü üretmeyecek cunku süt emdikçe geliyor . sadce biz aşırı stres oluyoruz ya doymuyorlarsa diye.

Akşamdan beri uğraşıyorum emzik tutturamadim. Midesi bulaniyor öğürüyor. En fazla ucunu yaladi biraz

Emzik wee babynin damakli emzigi

Nasil tutturulur bu emzik
Bende avent var benimkide oguruo kuscak gibi oluo bazen tutuo emio sabırlı olmak lazım. Bende şöyle düşündüm acaba avent ağır mi geldi ağzına wee baby hafif duruo biniyle alıp denicem

5 cm açıklıkla mi eve yolladı hayret valla ben hayatta gitmem eve:) zaten korkuyorum

İlk bebeğimde bende iki ay mama verdim. İki ay sonra bebeğim mamayi reddetti anladım ki artık sutumle doymaya başladı. Sadece verdiğin manada şeker olmasın. Hangi marka mama veriosun. Sma da şeker yok. O yüzden bebekler anne sütünü birakmio. Tabiki bebek aç kalmasın. Sağlık ocağındaki ebe bana d vitamini verdi daha üç günlükken başla dedi. Tamma dedim gectm. Çocuk doktoru iki haftadan sonra başla demişti onu dinledim tabiki. Ama ebeye he deyip geciyorum

Bu ebeler hemsireler cok biliyor zaten. Bana da gittigimde nutuk atmisti ebe. Acikcaso dr un dedigi ve bizim mantigimiza yatan en dogrusu bence. Tek tip bebek yok ki. Tek tip besleme olsun. Sacma geliyor bence takilma sende cok.
Bizim eğitim vermemizi nutuk atmak olarak görmen biraz kabalık olmuş, söylemeden geçemeyeceğim. Bakanlık bu konuda her aile sağlığı çalışanına ve aile hekimine eğitim ve sertifika veriyor ve bebek dostu aile sağlığı merkezi olunuyor. Verilen eğitimde hiç bir yanlış yok. Tabiki tıbbi bir gereklilik varsa mama mecburen veriliyor ama bir doktor işin mekanizmasını anlatmadan mama ver derse anne koşa koşa verir. Önce gerçekten gereklimi onu sorgulamak lazım.

Ben eşimle doğum yapacağım hastanenin emzirme eğitimine de gittim. Pediatri doktoru kadın kendisi bizzat dedi ki "emzirme konusunda en çok bilen bizler olduğumuz halde sıkıntıyı en çok çeken meslek grubuyuz." diye kendisi itiraf etmişti. Sabır göstermeden biberon ya da mama kullandıkları için.

Canım anne sütünün sindirimi çok hızlıdır. Mamanın sindirimi zordur. Mamada bebeğin sindirmede zorlandigi şeyler var. Vücut hem sindirim geç olduğu için geç açlık hisseder hem de vücut o sindirime fazla uğraştığı için uyur. Anne sütü bir saatse aynı oranda mama 2 saatte sindiriliyor.
Sakin süt yok doymuyor mama içince ne güzel uyuyor yanılgısına kapılma.

T _Tokyo_ -Pandora- vallahi ben bu konuda doktorlardan çok ebelere güvenirim. Doktoru iyice tanidiysaniz güvenin. Çünkü doktorların. İlaç firmaları ile olduğu gibi mama firmaları ile de anlaşması oluyor. İlk oğlum 3600 doğdu çocuk ilk ay 500 gr aldı ama ikinci ay kilo alımı iyiydi. İkinci ayın sonunda bir doktora gittik. 2 aylık çocuğa sütün yetmiyor mama başla dedi. Hocam bu ay 1.000 Gr aldı tam diyorum daha çok alırdı senin sütün yetmiyor. İlla şu marka olacak mama önemli diyor.
Aynı hastanede arkadaşım gitti. Bebek doğum kilosu 2.500 15. gün kilo 3.200 doktor tartıda bakıp acil mama başlamalıyız demiş. Doğum kilosunu bile sormadan. Bebek çok zayıf kalmış acil aman almalı sütün yaramiyor. Ve yine aynı marka mama. Beni aradı doğum.kilosunu söyle dedim. Doğum kilosunu söyledi. Aaa normalmiş ama desteklemek için siz yine de bu marka mama alın demiş.
Demem o ki mama sartsa elbette ki mama verilecek. Ama cisli bez sayısı çocuğun kilosu iyiyse mamaya gerek yok. Sırf çocuk uyusun diye bir doktorun bana mama onermisligi var. Mama vermem deyince bari şu ilacı ver de çocuk biraz uyusun demişti.
3 yıldır gittiğimiz bir çocuk doktoru var tam bir anne sütü destekçisi. Gerekmedikçe mama ilaç vermiyor. Gerekirse de asla ihmal etmiyor. Onun dışındaki doktorlara güvenmeyi düşünmüyorum bu konuda.

Yazilanlari okuyamadım umarım herkes çok iyidir. Biz daha bugün çıkıyoruz hastaneden. Yeni doğan sarılığı oldu, iki gece ışık tedavisi gördü ama iyi şimdi çok şükür. Çok görülen normal bir durum olmasına rağmen insan endişeleniyor

Arkadaslar ilk 3 ay bebeklerin çene kuvvetsiz.. Alın bir elwktrıklı sagma makınesı. Önden gece meme verin baktınız doymadı. Sagma makinesiyle sagıp biberonla verin doysun rahat rahat uyusun.... Mama verene kadar sağın sütünüzü verin bebegınıze. Benımki çok ıyı emmesıne ragmen gene de duraklıyo yoruluyor. En sona veriyim biberonla anne sütünü 40 60 cc içti mi derin 4 saat uyuyor ben de uyuyorum. İlk 4 gün sütüm gelmedi bebeği doyuramadım insanlıktan cıktım... Bana drum anne sütü ver de ne ile verirsen ver dedı sadece memeyi de hep ver ki unutmasın. Hele çalışan bayanlar bıberon da alıstırın ne o kaşıkla ömür mü geçer.. Valla 3 cocugu da hem meme hem biberonla Bu yuttum.. Onlar 3 saat uyuyunca ben de uyuyorum.. Hem emzirip hem sağına sütünün acayıp artıyor. Ben buzluğa günde 4 poşet süt atıyorum.. Bol su ve yesillık yiyip bol bol emzirip sagrsanız süt bol oluyor... Bir de kafanız rahat etsin... Tekrardan ıyı ki medela almışım... Plastıgı kalitesiz ama resmen İlk gunler deki sertliği bıle actı.. Bebek uyurken sütler nıye boşa aksın. Hemen sagıp bebek uyanınca önden emzirip arkasına da bıberon verıyorum. Bu sayede uyku düzenimiz oturdu. Ben de insana döndüm. Uykusuzluk çok kötüymüş

Simdi tum gidalar sagliksiz zaten...sen hic canıni sikma...gogus yaralarimdan dolayi ben sadece mama veriyorum artik yapcak bi sey yok...13 yasinda kizimda hep mamayla beslendi..rabbim esirgesin evlatlarimizi..sen herkesin dedigine takilma...herkes cok biliyor hep biseyler diyorlar

Bendi çok kötü durumdayım bebeğimde sarılık ve guatır çıktı ve emziremiyorum mama veriyorum biberona alıştı göğsümde süt yok elektrikli sağma mükinası aldım sağıyorum 10 cc anca çıkıyor oda doyurmuyor

Canm bebek doyana kadar mamaya devam et ama sagmaktan vaazgecme. Her fiaraatta bebeği memeye tut. Senin bir damla sütun bile çok kiymetli az diye üzülme. Ne kadar moralin iyi olursa sütun öyle artar

Aptamil yenidoğan kullanıyoruz, 2 gün yoğun bakımda kaldı, hastaneyi arayıp sorduk orda da mama verdiler diye. Başka başka kullanmayalım dedik. Bu bitince şeker olmamasına özen göstereyim o zaman, bilmiyodum böyle bir şeyi.
Bana da hemen başla dediler d vitaminine bazen unuttuğum oldu çok da önemsemedim. Anne sütü de alıyor çünkü çok huzurlanırsa mama veriyorum. İlaç kısmına çok takılmıyorum.

Sen hangi mamayı kullanıyorsun?

Canim seni cok iyi anliyorum ayni seyleri yasiyoruz. Bende elektrikli lansinoh olmasina ragmen hastane tipi kiraladim daha rahat ve iyi sagiyor. O sagdiklarimi da surekli beslenme sondasiyla parmagimla veriyorum biberona alismasini istemiyorum. Bizim emmeme problememiz sariligin disinda biraz da dil ve dudak bagi var gibi gozukuyor bu konuda doktora gorunecegiz. Yavrum emmek cok istiyor ama engel oluyor... kisaca zor gunler yasiyoruz insallah gecer diyoruz dua etmek ve cabalamaktan baska care yok.

Canm bebek doyana kadar mamaya devam et ama sagmaktan vaazgecme. Her fiaraatta bebeği memeye tut. Senin bir damla sütun bile çok kiymetli az diye üzülme. Ne kadar moralin iyi olursa sütun öyle artar
Kuzu benim göğüs ucum yok doktora gittik emziremezsin dedi pompayla sağdıktan sonra görsen o kahve rengi kısım ceviz gibi büyüyor süt için bi önerin var mı canım bari sağınca çıksın bide doymuyor bebeğim 2 saatte 30 cc mama veriyorum ağlıyor uyumuyor 60 cc versem çok mu olur 7 günlük oldu bebeğim hep açlıktan ağlıyor çok veripte midesini büyütmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…