2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Denicez artk farklı emzikler. İlk oğlum emzik emmek istedi ama tutamadı bı turlu ağzından dusuoyodu bı hafta yedi emzik aldım bir tuttu yirmi ay emdi ikinci oğlum zaten meraklı değil emzige ama benm ihtiyacı m var acil durum için uyutmak için alıştırmam lazim

Üzerime alınırım çünkü "Bu ebeler hemşireler çok biliyor ya" diye genelleme ile başlamışsın cümleye. Ben de bir hemşire olarak, böyle başlayan cümleye tepkimi yazarım kusura bakma. Ben meslektaşlarımı genel olarak savunmuyorum. Benim tüm gün sigara çay yapıp akşama geri eve giden iş arkadaşım da var, tüm gününü dolu dolu hastalarına eğitim vererek geçiren arkadaşım da var. Senin ilk mesajından anlaşılan şey mesleği küçümseyip verilen eğitimi nutuk atmak diye kastetmendi.

Size katiliyorum sonuna kadar.Ben de saglik ocagina gittim.Bilgilendirme icin gorusmeye aldilar beni.Kesinlikle emzik vermeyin..Kesinlikle biberon vermeyin.Kesinlikle mama vermeyin.Hep bir kesinlikle sozu.Kullananlar emzigin buyuk rahatlik oldugunu soyluyor.Sut gelmezse mecbur biberonla mama veriliyor.Napalim cocuk ac mi kalsin?En son dedim sizin cocugunuz var mi??Hayir yok ben evli degilim dedi.O andan sonra zaten soylediklerini sildim kafamdan.Dogru olabilir ama o anki duruma gore degisir.Kesinlikle sunu yapmam bunu yapmam diye yaklasmak dogru degil.

Katılıyorum size, her şeyden önce teori ile pratik bir değildir. Teoride anne sütü bebek için yeterlidir mutlaka ama annenin bu süreçte neler yaşadığını yalnız kendisi bilebilir, moral de çok önemlidir. Yeni doğum yapmış bir insana ister hemşire ister doktor böyle bir üslupla negatif enerji yüklerse o kurumu değiştirmekten başka çare de kalmaz tabi ki akıl sağlığını korumak adına.

Evet dediğin gibi doktorlara "mama ver" demek çok kolay. Yoksa o bebeği daha sıkı takip etmek gerekecek.Mama doğal değil ama nasıl olsa kilo aldırıyor.
Biz burada anneler olarak hangi bezi alalım, hangi şampuan temiz içerikli diye kafa patlatırken en büyük isteğimiz de bebek tabiki anne sütünü dolu dolu alsın. İnşallah herkesin sütü hemen gelir ve emzirmek istediği sürece bol bol olur.

Senin dogum cuma idi demi canm 39+1 de?

İnşallah artar canım zamanla o da, Humana çayla dereotu faydalı oldu gibi bende. Ben ilk günler sağdım ama gerçekten pompa ile çok az geliyor gibi geldi bana da. Bebek emdikçe biraz daha rahatladım.
Aslında pomha daha çok çekmiyor mu kızım silikon uçla denedik çekti çekti gelmedi hiç
Çarşamba dört hafta bitio cnm.
anladım canım İnşallah gaz probleminide çözersiniz

Aslında pomha daha çok çekmiyor mu kızım silikon uçla denedik çekti çekti gelmedi hiç

makinayla süt az gelir canm . hemde daha cok acıtır makina. mümkün mertebe emzirmeye çalış hem süt daha da artar hem sen daha az acı hissedersin hemde aranızdaki bağ güçlenir:) bol emzirmeli günlerin olsun inslh.

Ben de bu devit i soracaktım zera..2 hafta sonrasında mı başlamak lazımmış?

Emzirme ve süt konusunda internette Tomris in emzirme notları var lütfen onları okur musunuz? Aklınızdaki sorulara adam akıllı yanıt bulacaksınız.
Şimdi ilk 4-5 nota göz atabildim, evet emzirmeyi gerçekten güzel anlatmış. Mama öcü değil tabiki, mecbur kalınırsa tabiki veriliyor. Ama anne sütü bir zincir. Bebek emiyorsa süt geliyor, süt geldiği için bebek doyuyor. Zincire bir yerde mama devreye girerse işler malesef aksayabiliyor.

Çok uzun değil fırsat olduğunda hepsine bakmalısın. Aslında 3 ekimde Ankara da emzirme sempozyumu vardı ona katılmayı çok istemiştim ancak hayaller hayatlar işte her zaman planlar tutmuyor. Sosyal medyada videolarını belki bulup izleyebilirsin.

Bilmiyorum ki canım ilk başlarda sağıyordum o zaman zaten miktar da azdı, sonra sonra bebek emdikçe sağmadım ben de, o sertlik hissi emdikçe geçti.

O sancıyı çekmek isteyip çekemeyenler var sukretmek lazim
Çok şükür aldık ya kucaklarımıza sağ salim, vardır Allah’ın bir bildiği Eymen Hüma Selim Ege Elif Nas Gülce ismini sayamadığım her bebişimiz inşallah sağlığıyla büyüyüp hayırlı evlatlar olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…