1.5 olcek koyup 45 cc ver bi dene istersenKuzu benim göğüs ucum yok doktora gittik emziremezsin dedi pompayla sağdıktan sonra görsen o kahve rengi kısım ceviz gibi büyüyor süt için bi önerin var mı canım bari sağınca çıksın bide doymuyor bebeğim 2 saatte 30 cc mama veriyorum ağlıyor uyumuyor 60 cc versem çok mu olur 7 günlük oldu bebeğim hep açlıktan ağlıyor çok veripte midesini büyütmek istemiyorum
D vitamini çok önemli bebeğin kemik gelişimi için dişlerin sağlam çıkması için bingildagin zamanında kapanmasına çok faydası var.Aptamil yenidoğan kullanıyoruz, 2 gün yoğun bakımda kaldı, hastaneyi arayıp sorduk orda da mama verdiler diye. Başka başka kullanmayalım dedik. Bu bitince şeker olmamasına özen göstereyim o zaman, bilmiyodum böyle bir şeyi.
Bana da hemen başla dediler d vitaminine bazen unuttuğum oldu çok da önemsemedim. Anne sütü de alıyor çünkü çok huzurlanırsa mama veriyorum. İlaç kısmına çok takılmıyorum.
Kızımda çok emmek istiyor sürekli ağzı açık ağlıyorCanim seni cok iyi anliyorum ayni seyleri yasiyoruz. Bende elektrikli lansinoh olmasina ragmen hastane tipi kiraladim daha rahat ve iyi sagiyor. O sagdiklarimi da surekli beslenme sondasiyla parmagimla veriyorum biberona alismasini istemiyorum. Bizim emmeme problememiz sariligin disinda biraz da dil ve dudak bagi var gibi gozukuyor bu konuda doktora gorunecegiz. Yavrum emmek cok istiyor ama engel oluyor... kisaca zor gunler yasiyoruz insallah gecer diyoruz dua etmek ve cabalamaktan baska care yok.
Ben de hastanede ve eve geldiğimiz ilk gün çok sıkıntı yaşadım canım emzirme konusunda, sonra göğüs ucu koruyucu ile tutturabildik, onun da küçük boyu rahat oldu ancak.Kuzu benim göğüs ucum yok doktora gittik emziremezsin dedi pompayla sağdıktan sonra görsen o kahve rengi kısım ceviz gibi büyüyor süt için bi önerin var mı canım bari sağınca çıksın bide doymuyor bebeğim 2 saatte 30 cc mama veriyorum ağlıyor uyumuyor 60 cc versem çok mu olur 7 günlük oldu bebeğim hep açlıktan ağlıyor çok veripte midesini büyütmek istemiyorum
Fazla olmaz öyle değil mi ben midesini büyütmekten korkuyorum annemde aç kalcağına ver kızım diyor1.5 olcek koyup 45 cc ver bi dene istersen
Mama ölçüsü için doktora sor. Ben ilk bebekte anne sütü artı mama verdik. İlk otuz CC başladık. Bikac gün sonra baktım doymuo aglio arttırdık on CC yirmi CC yavaş yavaş arttırdık. İki ay mama aldı. Canm benm de meme ucu hiç yoktu meme ucuyla uğraşmadım direk kahverengi kısmın nerdeyse tamamını iki parmağımla c şekline getirilip öyle ağzına verdim başta zor oluo ama zamanla ucu cikio. İki sene emzirdim emzirme bitince yine meme ucu kalmadı bendeKuzu benim göğüs ucum yok doktora gittik emziremezsin dedi pompayla sağdıktan sonra görsen o kahve rengi kısım ceviz gibi büyüyor süt için bi önerin var mı canım bari sağınca çıksın bide doymuyor bebeğim 2 saatte 30 cc mama veriyorum ağlıyor uyumuyor 60 cc versem çok mu olur 7 günlük oldu bebeğim hep açlıktan ağlıyor çok veripte midesini büyütmek istemiyorum
Kuzum bende aldım aslında kızım onu emiyor ama sütüm yok elektrikli pompayla 10 cc anca geliyor yarım saat sağıyorum aslında sütüm gelse ona geçebilirimBen de hastanede ve eve geldiğimiz ilk gün çok sıkıntı yaşadım canım emzirme konusunda, sonra göğüs ucu koruyucu ile tutturabildik, onun da küçük boyu rahat oldu ancak.
Aynen benimde öyle başta annemler zorla onu vermeye çalıştı ama süt gelmeyince ağlama krizine giriyor direk süt işini çözmem gerekiyo galibaMama ölçüsü için doktora sor. Ben ilk bebekte anne sütü artı mama verdik. İlk otuz CC başladık. Bikac gün sonra baktım doymuo aglio arttırdık on CC yirmi CC yavaş yavaş arttırdık. İki ay mama aldı. Canm benm de meme ucu hiç yoktu meme ucuyla uğraşmadım direk kahverengi kısmın nerdeyse tamamını iki parmağımla c şekline getirilip öyle ağzına verdim başta zor oluo ama zamanla ucu cikio. İki sene emzirdim emzirme bitince yine meme ucu kalmadı bendeiçine çöküo resmen.
Humana çay ilk doğumda kullandım sütü cogaltti hemen ama sakın yazan ölçüden fazla içme. Annem sütüm birden artsın diye fazla fazla verdi bildiğin sarhoş oldum gülmeye falan basaldim sesler uzaktan uğultu şeklinde gelmeye başladı. Etrafta pırıl pırıl ışıklar görmeye başladım. Normal dozda içince hiç problem yok . Fazlası zarar sarhoş edipKızımda çok emmek istiyor sürekli ağzı açık ağlıyorHastane tipi hiç aklıma gelmedi ama benim göğsumde süt yok küçük yumuşacık humana çay aldım bugun onu içicem belki süt yapar masajda yapıyorum en iyisi biberoha alışmaması iyi yapmışsın başta kaşıkla verdim ağladı hep daha fazla istiyordu kaşıklada döke döke veriyodum öylece bibirona geçtim Rabbim yardımcımız olsun bu zorlu sürecide atmatırız İnşallah
Evet canım doktorun tecrübesi önemli bence, 5cm açıklık ölçtüğünde öğlen 3-4 gibiydi. Yarın sabah gel yatış yapalım öğlene olur doğumun dedi, dediği gibi de ertesi gün öğleden sonra oldu doğumum, tabi burda önemli olan sancımın düzensiz olmasıydı yoksa göndermezdim dedi o kadar açılmaya. Ertesi sabaha kadar 6cm olmuştu açılmam sadece 1 cm ilerlemişti5 cm açıklıkla mi eve yolladı hayret valla ben hayatta gitmem eve:) zaten korkuyorum
İnşallah artar canım zamanla o da, Humana çayla dereotu faydalı oldu gibi bende. Ben ilk günler sağdım ama gerçekten pompa ile çok az geliyor gibi geldi bana da. Bebek emdikçe biraz daha rahatladım.Kuzum bende aldım aslında kızım onu emiyor ama sütüm yok elektrikli pompayla 10 cc anca geliyor yarım saat sağıyorum aslında sütüm gelse ona geçebilirim
Kızımda çok emmek istiyor sürekli ağzı açık ağlıyorHastane tipi hiç aklıma gelmedi ama benim göğsumde süt yok küçük yumuşacık humana çay aldım bugun onu içicem belki süt yapar masajda yapıyorum en iyisi biberoha alışmaması iyi yapmışsın başta kaşıkla verdim ağladı hep daha fazla istiyordu kaşıklada döke döke veriyodum öylece bibirona geçtim Rabbim yardımcımız olsun bu zorlu sürecide atmatırız İnşallah
Zamanla herşey yoluna girer inşallah. Biz emme işini halletik ama çok gaz sorunu gece gündüz kivranio bebeğim.Aynen benimde öyle başta annemler zorla onu vermeye çalıştı ama süt gelmeyince ağlama krizine giriyor direk süt işini çözmem gerekiyo galiba
Evet 2 yaş var canım. Bugune kadar bebek umrunda olmadı. Benden ilgi kesilince bana kuser gibi oldu. Biraz ilgi gösterince duzeldi. Ama bugun tersligi ustunde. Aglamis numarasi yapiyor,huyu degisiyor sanki. Elimdeki catali yerr atiyor mesela. Yerden aliyorum yine alıp atiyor. Gibj gibk sacma sapan seyler. Bebegi emzirirkende bebege parmagi ile bastiriyor. Engel oldukca hırslandı. Babasi mecbur odadan çıkardı kapiyi kapattım. Hircinlasti bugün. Ben yandim annem gidince.
Canım, benim de 2 çocuk arasında 2 yaş var. Aynı senin anlattıkların gibi benimki de. Hatta daha fazlası. Bize de şiddet gösteriyor, kim denk gelirse ona indiriyor tokatı. İyi davranmak da çözmedi sorunu sert davranmak da. Nasıl aşacaz bilemedimçok üzülüyorum elinden de bir şey gelmiyor. Zamana bıraktım, umarım düzelir.
Haber yok
Normalde 3 saatte 60 ml iciyor benim kizim ama bazen doymuyor agliyor 1.5 saat sonra yine 60 ml veriyorum...hicbisey olmaz ver senFazla olmaz öyle değil mi ben midesini büyütmekten korkuyorum annemde aç kalcağına ver kızım diyor
Çok sağol canım cevap verdiğin için 41 haftalık olucam Çarşamba günü yatış var nolacak bakalım aciklikta yokEvet canım doktorun tecrübesi önemli bence, 5cm açıklık ölçtüğünde öğlen 3-4 gibiydi. Yarın sabah gel yatış yapalım öğlene olur doğumun dedi, dediği gibi de ertesi gün öğleden sonra oldu doğumum, tabi burda önemli olan sancımın düzensiz olmasıydı yoksa göndermezdim dedi o kadar açılmaya. Ertesi sabaha kadar 6cm olmuştu açılmam sadece 1 cm ilerlemişti
Gunleri sayıyorum artik gecse de rahat etsemAynen ben de ertesi gün ayağa kalkılıyor sanmıştım, kandırılmışızayağa kalkınca sanki 50 kiloyu alt tarafıma asıyorlar gibi oluyordu. Az daha sabır canım bir kaç güne iyi olacak. 17inci gündeyim ben ağrı sızı gitti
Sağlık ocağına gittik mamaya o kadar tepki verdi ki hemşire, yok kanser oranı çok yüksek oluyor yok insülin direncini oynatıyorsun yok memeni reddeder ilerde asla biberon ve mama kullanma falan... Moralim bozuldueeee doymuyor her zaman doktor da 3 ölçek verebilirsin günde demişti.
Ayrıca emince kısa kısa uyuyor mama veriyorum 30 ya da 60cc
2 3 saat uyuyor rahatça.
Günde 3 ölçek geçememeye çalışıyorum, sütüm de var emiyor bebek, yani insanın bu kadar moralini bozmanın anlamı ne
Mama konusunda biz de eşimle çok kararsız kaldık, ama süt yeterli olmazsa çocuk sususz kalıp böbrekleri zarar görürmüş. Doymadığını düşünürsen mama verebilirsin demişti doktorumuz.
Benim meme ucum cok kucuk. Şükür 11 gun oldu da çıktı biraz tutabiliyor. Dedim acaba emzigin ucu buyuj mu geliyorBende avent var benimkide oguruo kuscak gibi oluo bazen tutuo emio sabırlı olmak lazım. Bende şöyle düşündüm acaba avent ağır mi geldi ağzına wee baby hafif duruo biniyle alıp denicem
Yazilanlari okuyamadım umarım herkes çok iyidir. Biz daha bugün çıkıyoruz hastaneden. Yeni doğan sarılığı oldu, iki gece ışık tedavisi gördü ama iyi şimdi çok şükür. Çok görülen normal bir durum olmasına rağmen insan endişeleniyor
Kaç günlük oldu canım bebeğin 15 günden sdnra gaz sancısı başlıyomuşZamanla herşey yoluna girer inşallah. Biz emme işini halletik ama çok gaz sorunu gece gündüz kivranio bebeğim.
Sağol canım içim rahatladı biraz vijdan azabından kıvranıyorum kaç gündürNormalde 3 saatte 60 ml iciyor benim kizim ama bazen doymuyor agliyor 1.5 saat sonra yine 60 ml veriyorum...hicbisey olmaz ver sen
Bizim eğitim vermemizi nutuk atmak olarak görmen biraz kabalık olmuş, söylemeden geçemeyeceğim. Bakanlık bu konuda her aile sağlığı çalışanına ve aile hekimine eğitim ve sertifika veriyor ve bebek dostu aile sağlığı merkezi olunuyor. Verilen eğitimde hiç bir yanlış yok. Tabiki tıbbi bir gereklilik varsa mama mecburen veriliyor ama bir doktor işin mekanizmasını anlatmadan mama ver derse anne koşa koşa verir. Önce gerçekten gereklimi onu sorgulamak lazım.
Ben eşimle doğum yapacağım hastanenin emzirme eğitimine de gittim. Pediatri doktoru kadın kendisi bizzat dedi ki "emzirme konusunda en çok bilen bizler olduğumuz halde sıkıntıyı en çok çeken meslek grubuyuz." diye kendisi itiraf etmişti. Sabır göstermeden biberon ya da mama kullandıkları için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?