Ben öğretmenim. 2 yıl izne ayrildim. Tüm isim bebeğim oldu. O iki yılı dolu dolu araştırarak okuyarak geçirdim. Boş bilgiler değil ciddi ciddi makaleler okudum. Anne sütü gelişim çok ince eledim. Doktorların nefret ettiği anne tipiydim. Makale adıyla doktor adıyla cevap verdim savunduklarina.Evet dediğin gibi doktorlara "mama ver" demek çok kolay. Yoksa o bebeği daha sıkı takip etmek gerekecek.Mama doğal değil ama nasıl olsa kilo aldırıyor.
Biz burada anneler olarak hangi bezi alalım, hangi şampuan temiz içerikli diye kafa patlatırken en büyük isteğimiz de bebek tabiki anne sütünü dolu dolu alsın. İnşallah herkesin sütü hemen gelir ve emzirmek istediği sürece bol bol olur.
Devit maalesef gaz yapıyor. Sağlık ocağının verdiği.Ben de bu devit i soracaktım zera..2 hafta sonrasında mı başlamak lazımmış?
Okurum tabiki. Canım benim hep aklımdasınÇok uzun değil fırsat olduğunda hepsine bakmalısın. Aslında 3 ekimde Ankara da emzirme sempozyumu vardı ona katılmayı çok istemiştim ancak hayaller hayatlar işte her zaman planlar tutmuyor. Sosyal medyada videolarını belki bulup izleyebilirsin.
Emzirdikten sonra saginca iki gogusten ancak 30 cc filan ckyor benim. İki goguste de mastit var suan sütüm de az. Dedigin gbi emziriyorm sonra sagip veriyorm ama yetmiyor sanrm uyumuyor agliyor. Uzerine de bi 60 cc mama veriyorm ancak susuyor ve uyuyor. Hic mama vermek istemiyorum isin acigi uc dort gun direndim gectigimiz hafta ve bir an olsun gogsumden ayrilmadi az az da olsa emdi gun boyu. Napcagmi bilemiyorm pekArkadaslar ilk 3 ay bebeklerin çene kuvvetsiz.. Alın bir elwktrıklı sagma makınesı. Önden gece meme verin baktınız doymadı. Sagma makinesiyle sagıp biberonla verin doysun rahat rahat uyusun.... Mama verene kadar sağın sütünüzü verin bebegınıze. Benımki çok ıyı emmesıne ragmen gene de duraklıyo yoruluyor. En sona veriyim biberonla anne sütünü 40 60 cc içti mi derin 4 saat uyuyor ben de uyuyorum. İlk 4 gün sütüm gelmedi bebeği doyuramadım insanlıktan cıktım... Bana drum anne sütü ver de ne ile verirsen ver dedı sadece memeyi de hep ver ki unutmasın. Hele çalışan bayanlar bıberon da alıstırın ne o kaşıkla ömür mü geçer.. Valla 3 cocugu da hem meme hem biberonla Bu yuttum.. Onlar 3 saat uyuyunca ben de uyuyorum.. Hem emzirip hem sağına sütünün acayıp artıyor. Ben buzluğa günde 4 poşet süt atıyorum.. Bol su ve yesillık yiyip bol bol emzirip sagrsanız süt bol oluyor... Bir de kafanız rahat etsin... Tekrardan ıyı ki medela almışım... Plastıgı kalitesiz ama resmen İlk gunler deki sertliği bıle actı.. Bebek uyurken sütler nıye boşa aksın. Hemen sagıp bebek uyanınca önden emzirip arkasına da bıberon verıyorum. Bu sayede uyku düzenimiz oturdu. Ben de insana döndüm. Uykusuzluk çok kötüymüş
Perşembe günü 1 aylık aşısı var bizim deÇarşamba dört hafta bitio cnm.
Maşallah sabırla devam etmişsin, her bebek farklı oluyor, inşallah bunda herşey daha kolay devam eder ve bebişin çop çop emer ☺ Alerji de zor bir durum, artık bebekler çok hassas, inşallah rahat bebeklerimiz olurBen öğretmenim. 2 yıl izne ayrildim. Tüm isim bebeğim oldu. O iki yılı dolu dolu araştırarak okuyarak geçirdim. Boş bilgiler değil ciddi ciddi makaleler okudum. Anne sütü gelişim çok ince eledim. Doktorların nefret ettiği anne tipiydim. Makale adıyla doktor adıyla cevap verdim savunduklarina.
Oğlum 9 aylıkken alerji oldu. İşte asıl o zaman başladı takıntılar. 6 aylıkken anne sütü bırakılmalı diyenler mama ver gece uyusun diyenler iyi ki bizi dinlememissin demeye başladı. Zor ama dolu dolu bir annelik serüveni oldu. Hiç uyumayan bir bebek ve inatçı bir anneydik. Hala öyleyiz. Şimdi yine başladılar bari bu çocuğa mama ver de gece biraz uyusun diye. Ben o sütün bir damlası için deliler gibi emek verdim deliler gibi savaştım. Eğer oğlum alerji olduğunda gelişimi geri kalmadıysa bu anne sütüne devam ettiğimiz içindi. Allah'tan bir engel olmazsa yine yapacağım.
Allah hayırlısıyla sağlık versin de her şey geçiyor 3 sene de sürse uykusuzluk da geçiyor. Tek sağlıklı olsunlar biz de tabii...Maşallah sabırla devam etmişsin, her bebek farklı oluyor, inşallah bunda herşey daha kolay devam eder ve bebişin çop çop emer ☺ Alerji de zor bir durum, artık bebekler çok hassas, inşallah rahat bebeklerimiz olur
Bizimde mordu sonradan hemen kizariklik ve sislik oldu.zaman kaybetmek istemedik iyikide gitmisiz hala hastanedeyiz cok sukur kuculdu ici bosaldi yarini bekliyoruz
Aldığı kiloya, bez miktarına, elinle sıktığında gelen süte göre karar verebilirsin.Kizlar,bizim doktor mama da ver dedi.Acaba kilolari dusuk oldugu icin mi ? Bende mi vermeyeyim diyecegim ama ikisine yeter mi bilemedim.
Canım senin hem ikiz, hem prematüre. Bizim yazıklarımızdan etkilenme. Öncelik hep anne sütü olsun, peşine mama veriyosundur zaten. Sütünün bollaştığını hissedersen mama desteğini azaltarak kesebilirsin.Kizlar,bizim doktor mama da ver dedi.Acaba kilolari dusuk oldugu icin mi ? Bende mi vermeyeyim diyecegim ama ikisine yeter mi bilemedim.
Canım sıcak su torbalarını göğüslere koy bekle, bıraz yumuşatın ya emzir ya sağ. Benım sut 4.gun sonu geldı sarılık olmasın dıye mama verdim. İçin rahat olsun mastıt sorununu cozene kadar mama ver. Sıcak duşa gir masaj yap goğüskere. Sonra cık emzir eger bebegın ıyı cekemıyorsa sag... Benım 3 numara en ıyı ceken bebegımmiş şimdi anlıyorum damarların acıldı gıbı hissediyorum. Oğlum solu emerken sag cok akıyor, artık bır memede bebek dıgerınde sagma makınesı. Hem zmn kaybında olmuyor.. Beslenmene dikkat et bol bol ye su ıc benım ıcım kuruyo gıbı hissediyorum 5 ltreden fazla ıcıyorum. Ben ilk 4 gun sut gelmedi bır suru cay ot çöp içtim süt gelsin dıye bebek uykusuzum o stresle 1 haftada 13 kg verdım.. Dıkıslerı ıcın muaneye gıdınce tartıldım.. Dr bıle dedı 1 haftada ne oldu sana.. Yemessen içmesen süt olmaz. Proteini cok tuket. Bana enerji olsun dıye ekmek hamyrısıde yiyorum cunkü gözumun önu kararıyor. 54 kgya indim. Her gecen gun herkes de veriyorsun dıyo.. Süt sagdıkca ve emzırfıkce sut artıyo.. Kafanı rahatlat bol bok ye. Kayısı hoşafı ve bol su ile yatıyo. Hem kabız olmuyorsunEmzirdikten sonra saginca iki gogusten ancak 30 cc filan ckyor benim. İki goguste de mastit var suan sütüm de az. Dedigin gbi emziriyorm sonra sagip veriyorm ama yetmiyor sanrm uyumuyor agliyor. Uzerine de bi 60 cc mama veriyorm ancak susuyor ve uyuyor. Hic mama vermek istemiyorum isin acigi uc dort gun direndim gectigimiz hafta ve bir an olsun gogsumden ayrilmadi az az da olsa emdi gun boyu. Napcagmi bilemiyorm pek
HiçKızlar eşleriniz ne kadar yardımcı oluyorlar
Doktor 15 günlükken başla dediBen de bu devit i soracaktım zera..2 hafta sonrasında mı başlamak lazımmış?
Harika tavsiyeEmzirme ve süt konusunda internette Tomris in emzirme notları var lütfen onları okur musunuz? Aklınızdaki sorulara adam akıllı yanıt bulacaksınız.
Ay iyi hatırlattın asi kartına bakayım ne zaman gitcektik diyePerşembe günü 1 aylık aşısı var bizim de
valla ses soluk yok
3.çocuk olunca bir allahın kulu kalkmıyor. Gecen gece 3 ten sabah 8 e kadar uyutmadı oğlum. Sabah her kalkan maşallah bebek çok ıyı uyudu dedı ya sabaha kadar ayaktaydık dedım inanmıyorlar uykuları o kadar agır. Gece o kadar sagma makınesı çalıstı onu bıle duymuyorlar... Aslında keşke herkes evine gitse cunku tek yemek yapıyorlar çamasır supurge. Onlar olmasa ev daha az batar.... Neyse az kaldı bu 10 gun ıcınde herkes gıdecek.... Allahtan gram ev işlerine bulaşöadım onu da yapsam yapmayacakları ı bıldıgın ıcın sadece bebegıme ve oğkullarmla ilgileniyorum... Yemek hazır deyince karnımı doyuruyorum.. Olanlar okuldayken bebek uyuyunca ben de gunduz yatıyorum... Valla tadını bu sefer ccıkardım. Hergun farklı farklı pijamalarımı giydim yattım oturdumHiçyani daha doğrusu annem yanımda eşime ihtiyaç duymadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?