Doktor 15 günlükken başla dedi
Canım senin hem ikiz, hem prematüre. Bizim yazıklarımızdan etkilenme. Öncelik hep anne sütü olsun, peşine mama veriyosundur zaten. Sütünün bollaştığını hissedersen mama desteğini azaltarak kesebilirsin.
Doğuranlar bebek konuşuyor doğurmayanlar dertli :) oy oyy
Banada öyle geliyor yada kafam atacak en sonunda kendime suniyi bağlatcambu gidisle kasimannesi olacagim gibi geliyor bana
Boş vaktin olursa arkadaşın dediği Tomris'in emzirme notlarını okuyabilirsin canım, onun da ikiz çocukları varmış. Bir de kendini sıkmamaya çalış, rahat ol. Bebeklerinin en güzel zamanları... Sen ne kadar huzurlu olursan sütün de o kadar artar. Tentene temas için sarıl bebeklerine. Birileri sana yardıma geldikçe uyumaya çalış.Bugun biraz fazla.emzireyim dedim.Aksamustu pompayla cok az cikti.Ben mamayi kesemem sanirim.
bu kadar durdu bari 23 den sonra olsunda akrep olsun diyormDoğuranlar bebek konuşuyor doğurmayanlar dertli :) oy oyy
Baby d drops ve wellcare kullanmıştıkEe ne kullanicam peki oglumjn acayip gazı gece gündüz inliyo çocuk.
Aaaa ne güzel olur öyle olsa İnşallah :)bu kadar durdu bari 23 den sonra olsunda akrep olsun diyorminsalah perşembe dogar evlilik yildonumumuz❤
Offff.... Aç bu çocuk aç!Selam kızlar bu emzirme ve süt ile ilgili çevrenin söylediklerine kulak asmayın benim sütüm var kızım iyi emiyor doyuyor yani bezlerden anlıyorum ama bir kere ağladığında yok senin sütun yetmiyor yetersiz geliyor beslenemiyorsub sutun beslemiyor demeye başlıyorlargazi oldugun da ozelliklr sen usutuyorsun kendine bakmjyorsun falan bir ton şey bi de her gelen çocuk üşüyor diyip 5 kat ortu örtüyor en son bi sesimi yükselttim daha lâf etmiyorlar cekinmeyin lafinizisöyleyin çünkü hiç susmuyorlar
Fazla ağrı, ciddi zonklama, kötü koku, akıntı, kan... Normal değil. Jilet kesiği gibi kağıt kesiği gibi sızlama normal. Ne yazık ki tamamen iyileşmesi biraz zaman alacak. Epizyo uzun süre hissediliyor.Normal dogum yapanlar dikisleriniz ne alemde 10 gün oldu ilk zaman ki gibi hala sızlıyor ipler kaynamaya başlamış galiba ama kesik yer hala açık gibi kaynamamis etler birbirine ne zaman a geçer normalmi ki
Ayyy hadi gözümüz haydi Allah analı babalı büyütsün. Hayırlı sağlıklı uzun ömürler versinKızlar Doğum yaptım sabah 6.25 te herkese çok teşekkür ederimRabbim tam gönlüme göre verdi . Ufak tefek bazı sorunlar yaşadım ama inanılmaz tatlı bi meleğim . Meme masajı o kadar işe yaradı ki meleğimi doğuracak kadar sütüm geliyo fazlası bile var eksiği yok şükür. Ayrıca saat 2-3 gibi sıfır açılma varken 10 cm açılmaya aynı gün hastaneye gittim . Acayip bilimsel bi gebelik süreci yaşadım . Detayları anlaticam ama aşırı uysuzuz , yorgunum. Şimdilik dinlenicem inşallah basarabilirsem. Allah hepinizden razı olsun gerçekten bu süreçte burda hem destek aldım hem dua aldım hem de bilgi aldım
Aynen jilet eksiği gibi bi sizi ama hiç başlamıştım şimdi baktım etler kaynaşmış gibi geldi canım sıkıldı inşallah herşey yolundadirFazla ağrı, ciddi zonklama, kötü koku, akıntı, kan... Normal değil. Jilet kesiği gibi kağıt kesiği gibi sızlama normal. Ne yazık ki tamamen iyileşmesi biraz zaman alacak. Epizyo uzun süre hissediliyor.
Bugün kontrol vardı. Doktorumuz emzik verebilirsin ama 6 aya kadar birakmak sartiyla dedi.Gaz sancilari icin emzik verilebilir.. Geceleri allah korusun gostermesin kimseye ani ölümleri önlüyor.. Ve emmesini cenesini kuvvetlendiriyor.. Surekli verme bencede ama çoğu zaman gerekli olabiliyor.. Ben memeye alisana kadar vermedim.. Unutabiliyorlarmis.. Şimdi arada veriyorum.. Bazen tuvalete zor gidiyorum.. Napalim mecburiyet bazen de.. Burada cogu kisi bebekken emzik emmiştir.. Bi yan etkisini yasayan oldugunu zannetmiyorum.. Benim dislerim inci gibi dizili hatta
Onu bilmiyorum.Yaa nasil ulasabilirz.. Site yonetimi yardimci olur mu acaba?
Biz sarılık olmuşuz10 günlük olduk sarilikta yok gibi ama
Beni korkuttu
Bana fazla geldi. Ilk gunler oglum o kadar çiş yapmadı. Her bez kakaliydi ama.Ben 8 değil 15 te dedistirdigim olmuştur ama bazısı tertemizdi bence 2-3 tanesi ancak doluydu.ilk 2 gün hastahanede çiş yapmadi desem yeridir.o yüzden ilk 2-3 günü çok dikkate almamak lazim.
Aventin yeni dogan emzigini dene almayan bebek yok canim.Akşamdan beri uğraşıyorum emzik tutturamadim. Midesi bulaniyor öğürüyor. En fazla ucunu yaladi biraz
Emzik wee babynin damakli emzigi
Nasil tutturulur bu emzik
Bence doktoruna göre degisiyor. Bende ozelde dogum yaptim ve oglumu özele goturuyorum. Doktor bana anne sutu veriyoruz doymazsa 6 saatte bir mama verebilirsin dedi. Su marka mama demedi. Bugun kontrol vardi. Anne sutu aliyor demi dedi. Bende evet ama doyup doymadigini anlamiyorum dedim. Simdi tartinca anlarız annesi dedi. Bebegimi tarti kilo almış. Anne sütü yeterli mama vermeyelim dedi. Herkes ayni degil yani.@_Tokyo_-Pandora- vallahi ben bu konuda doktorlardan çok ebelere güvenirim. Doktoru iyice tanidiysaniz güvenin. Çünkü doktorların. İlaç firmaları ile olduğu gibi mama firmaları ile de anlaşması oluyor. İlk oğlum 3600 doğdu çocuk ilk ay 500 gr aldı ama ikinci ay kilo alımı iyiydi. İkinci ayın sonunda bir doktora gittik. 2 aylık çocuğa sütün yetmiyor mama başla dedi. Hocam bu ay 1.000 Gr aldı tam diyorum daha çok alırdı senin sütün yetmiyor. İlla şu marka olacak mama önemli diyor.
Aynı hastanede arkadaşım gitti. Bebek doğum kilosu 2.500 15. gün kilo 3.200 doktor tartıda bakıp acil mama başlamalıyız demiş. Doğum kilosunu bile sormadan. Bebek çok zayıf kalmış acil aman almalı sütün yaramiyor. Ve yine aynı marka mama. Beni aradı doğum.kilosunu söyle dedim. Doğum kilosunu söyledi. Aaa normalmiş ama desteklemek için siz yine de bu marka mama alın demiş.
Demem o ki mama sartsa elbette ki mama verilecek. Ama cisli bez sayısı çocuğun kilosu iyiyse mamaya gerek yok. Sırf çocuk uyusun diye bir doktorun bana mama onermisligi var. Mama vermem deyince bari şu ilacı ver de çocuk biraz uyusun demişti.
3 yıldır gittiğimiz bir çocuk doktoru var tam bir anne sütü destekçisi. Gerekmedikçe mama ilaç vermiyor. Gerekirse de asla ihmal etmiyor. Onun dışındaki doktorlara güvenmeyi düşünmüyorum bu konuda.
Artik hic mi emzirmeyeceksin.Simdi tum gidalar sagliksiz zaten...sen hic canıni sikma...gogus yaralarimdan dolayi ben sadece mama veriyorum artik yapcak bi sey yok...13 yasinda kizimda hep mamayla beslendi..rabbim esirgesin evlatlarimizi..sen herkesin dedigine takilma...herkes cok biliyor hep biseyler diyorlar
Sma tavsiye ederim.Sen hangi mamayı kullanıyorsun?
Hayir bebegini tabiki ac birakmayacaksin ama mamayi kasikla verebilirsin. Benim kizim kuvezde biberona alıştı ve hic beni emmedi. 2 ay sağdım verdim ve sutum kesildi. Bu sefer arada mama veriyorum ama kaşıkla ve bebegim beni emiyor. Bende ilkinde biberon alsa ne olur diyordum. Anne memesi ile uyumlu diyordum ve kiziyordum. Ama haklilarmis.Size katiliyorum sonuna kadar.Ben de saglik ocagina gittim.Bilgilendirme icin gorusmeye aldilar beni.Kesinlikle emzik vermeyin..Kesinlikle biberon vermeyin.Kesinlikle mama vermeyin.Hep bir kesinlikle sozu.Kullananlar emzigin buyuk rahatlik oldugunu soyluyor.Sut gelmezse mecbur biberonla mama veriliyor.Napalim cocuk ac mi kalsin?En son dedim sizin cocugunuz var mi??Hayir yok ben evli degilim dedi.O andan sonra zaten soylediklerini sildim kafamdan.Dogru olabilir ama o anki duruma gore degisir.Kesinlikle sunu yapmam bunu yapmam diye yaklasmak dogru degil.
Amin canim❤Çok şükür aldık ya kucaklarımıza sağ salim, vardır Allah’ın bir bildiği Eymen Hüma Selim Ege Elif Nas Gülce ismini sayamadığım her bebişimiz inşallah sağlığıyla büyüyüp hayırlı evlatlar olsunlar
Bende yetmiyor sanıyordum mama verdim gunde 1 kez ama aldigi kilodan doktorum yettiğini soyledi. Artik vermiyorumAldığı kiloya, bez miktarına, elinle sıktığında gelen süte göre karar verebilirsin.
Mama verip vermeyeceğini en iyi anne biliyor bence. Doğum dan sonra mama verdirmediler hastanede, doymadığını düşündüğümü söyledim, daha küçük o süt yere dediler. Sonra topuktan sürekli kontrol ettiler şekeri düşüyordu, verdirdiler. Eve çıkınca da baktım benim ki mamayı içiyor uyuyor beni emmek istemiyor o kolayına geliyor. Elimle sıktım göğsümü süt var, göğsümde şişmiş. Mama vermedim o gün sık sık sürekli emzirdim. Emmeye alıştı, o gün bugündür mama vermedim hiç süt yetiyor çünkü.
Ama senin durum farklı, hem küçükler hem iki taneler. O yüzden de senin işin daha zor.
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsünKızlar Doğum yaptım sabah 6.25 te herkese çok teşekkür ederimRabbim tam gönlüme göre verdi . Ufak tefek bazı sorunlar yaşadım ama inanılmaz tatlı bi meleğim . Meme masajı o kadar işe yaradı ki meleğimi doğuracak kadar sütüm geliyo fazlası bile var eksiği yok şükür. Ayrıca saat 2-3 gibi sıfır açılma varken 10 cm açılmaya aynı gün hastaneye gittim . Acayip bilimsel bi gebelik süreci yaşadım . Detayları anlaticam ama aşırı uysuzuz , yorgunum. Şimdilik dinlenicem inşallah basarabilirsem. Allah hepinizden razı olsun gerçekten bu süreçte burda hem destek aldım hem dua aldım hem de bilgi aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?